![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Ben bu konuda öğrenci konumunda olduğum için fikir verme konusunda kendimi yetkin görmüyorum . Ama yine de bazı şeyler söylemek istiyorum . Bitki sadece besin ile yetinmez. Bitki için iklim ( ısı - nem - ışık ) da çok önemlidir. Bitki gece ve gündüz sıcaklık farklarından çok sıkıntı çeker. Nem oranıda bir çok olumsuzluklara neden olabilir. Güneş ışığı da gereken kadar olmalı . Siz yazılım ile bütün bu şartları otomatiği bağlamak istiyorsanız , naylon sera bu işe o kadar da uygun değil diye düşünüyorum . Sizin hedefinize uygun olan cam bir sera hatta mümkünse ısı bakımında ısı cam kullanmanız sizin hedefinize daha uygun olurdu . Ve seranızda fideden önce , ısıtıcı, nem ayarlayıcı bir düzenek ve belki de güneş ışığının eksikliklerini giderecek aydınlatma sistemleri Zira siz istediğiniz kadar besin eriyiğinin ayarlamasını hesaplamasını yapın , sıcaklığı istediğiniz seviyede tutamazsanız sizin yazılım hata verecek (: Sıcaklık gece düşecek , gündüz çıkacak ve nekadar düşeceğini gündüz ne kadar çıkacağını bilemeyeceksiniz. Ve bütün hesaplamalarınız yeniden ve her seferinde yeniden yapmanız gerekecek ki bu sizin yapmak istediğiniz yazılımı çokk zorlayacaktır. O yüzden ısı nem ve ışık konusunu belli aralıklarda tutacak bir sera ortamı yapmadan hedefe varmanız çok zor olacaktır. Hedef bitki yetiştirmekse başında durur ve bu ayarlamaları tekrar tekrar yaparsınız . Ama hedef yazılım ve otomasyon ise , değişkenleri sabitleyecek düzenek kurmadan iş zor. Yılmayacağınızı söylemişsiniz , kendime bir arkadaş buldum . Ben de aynı tabiyattayım . Yılmak yok yola devam . Hem de benim açımdan başka yolu yok . Ben gemileri yaktım . Başka seçeneğim yok . Mecburum bu işi öğrenmeye ve başarmaya . Başaramazsam ne olur ? Kaplumbağanın hacca gitmesi gibi , Hedefe varamazsam da yolunda ölürüm . Hedef doğru ve ömür yettiği müddetçe hedefe doğru yürüyeceğiz. Sağlıcakla kalın diliyorum . Başarılar diliyorum . |
|
|
|
|
|