View Single Post
Eski 30-10-2013, 18:45   #85
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Bir programcık da EC ve PH takibi için yaptım. Yapılan ölçümleri kayıt ediyorum. Program verileri formülasyonla kendisi hesaplıyor. Yaptığınız müdaheleyi not edebiliyorsunuz. El terminallerinde kullanılan SQL CE veri tabanı kullanıldı. Sebebi SQL Server kurmak zorunda kalmıyorsunuz. Benim için önemi yok zaten kurulu ama programı biraz geliştirip, Agaclar.Net üyelerinin kullanımına sunmak istiyorum. Windows işletim sistemi olan tüm bilgisayarlarda sorunsuz çalışır.

Buna bir de Arşiv bölümü ekleyeceğim. Bir sürü yer dolaşıyoruz internette ve bir sürü link kaydediyoruz sonra onları aramakla geçiyor ömrümüz. Bunu kolaylaştıran bir bölüm ekleyeceğim. Benim gibi tembellerin çok işine yarıyor.

Grafik yapısı şu anda çok basit bir yapıda zira grafiğinden çok işlevine şu anda önem verdim. Yakın zamanda grafik olarak da düzeltilecek.

Resimde gördüğünüz değerler gerçek değerlerdir. Kaydedilmiş değerler. Bir üst mesajlarda excel'de tutup buraya aktardığım verilerin ilk başları yok, gerisi olduğu gibi gerçek değer ve yorumlardır.

Programa eklememi istediğiniz öneriniz olursa ve bildirirseniz sevinirim. Şu an program benim eski laptopumda çalışıyor. Toz konduramam ona 8-9 yıllık laptopum. Her port mevcut üzerinde. Şimdikilerde bu işlere yaramayan onlarca port var ama asıl işe yarayacak ( bu konularda) portlar yok. Yaptığımız programları düşük kapasiteli bilgisayarlarda nasıl çalışıyor bu laptopla test ediyoruz. O yüzden göz bebeğimiz. Dell D-500 512 Ram, 64 Ekran kartı (tümleşik), 40 GB Harddisk, XP işletim sistemi.

Yarın elektrik tesisatını seranın içerisine göre dizayn edeceğim. Zira ortalık kablodan, üçlüden geçilmiyor. Artık domateslerin sulama sistemi de çalıştığına göre temizlik zamanıdır. Şu an eksiğimiz, Isı sensörleri, Nem sensörleri , PH ve EC sensörlerimiz. Isı ve nem sipariş edildi, EC ve PH için yurt dışı araştırılıyor. Önerisi olan arkadaşlarımız varsa değerlendiririm.

Saygı ve Sevgilerle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön