View Single Post
Eski 30-10-2013, 18:28   #84
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Son resim perlite ekmiş olduğum soğanlardan. Mercimek çorbası, patates kızartması ve ev usulü yeşil soğan. Tadı soğan gibi ama fazla ıslak gibi. Sulu yiyormuş gibi. Gayet lezzetli.

Marulların tam 10. günü bugün sisteme alınışının. Hepsi gayet güzel ve sağlıklı görünüyorlar. 3-4 fide büyümeyi reddediyor. Birazdan onların yerlerini değiştireceğim. Gün boyu sadece su eksilttiler. EC tüketmediler. Sabah 8'de ölçtüğümde 2.5 litre su döktüm. Akşam ölçtüğümde depoyu su eksilmişti. Tamamladım. 5 litre su döktüm ve EC'yi yeniden ölçtüm fark sıfır.

Dün Adana'dan Atman AT-105 kafa moturu aldım. 65 TL. Son derece güçlü ve sağlam bir yapısı var. Ancak 16'lık borulara göre düzen kurmuştum, bunun çıkış borusu çapı 25 mm. Yarın 20'lik kangal boru ile sistemi yeniden kuracağım. Daha sağlıklı olacaklar.

Dün basit bir sulama programı yaptım. Sabah saat 08'de sulamaya başlıyor, 15 dakika sonra duruyor. Sistem saat başı sulamaya ayarlandı. Bilgisayar aracılığıyla çalışıyor. LPT portu üzerinden. Bilgisayar saatinin dakikası sıfırlandığı an (ör. 12:00:00) sistem, sisteme bağlı role çekiliyor ve roleye bağlı su motoru çalışmaya başlıyor. Bilgisayar saatinin 15. dakikasında sistem durduruluyor. Yani 45 dakika duruyor, 15 dakika çalışıyor.

Eklenen Resimler

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön