View Single Post
Eski 25-10-2013, 23:18   #67
ateşkaptan
Ağaç Dostu

ateşkaptan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2012
Sayın Tezel,
Elektrikli aletler teknik konusu sizin mesleğiniz içinde. Belirttiğim Pompanın teknik detaylarını da bilmem. Ben sadece kullanarak ve deneyerek böyle bir pompanın, topraksız tarımı hobi olarak ele alan veya deneyen dostların ilk andaki maliyetlerini de hesaba katarak, bu arada sayın Leventali nin bir derdine derman olayım istedim. Arızalı pompa sorununu dile getirmesine rağmen (23.10.2013 tarih ve 67 no'lu mesaj) kimse ilgilenmeyince acizane , deniz suyunda mükemmel çalışan pompayı, topraksız tarımda da denemem ve olumlu sonuç almam sebebiyle tavsiye etmeyi arzu ettim. 12 volt 2 amper lik adaptörle mükemmel sonuç aldım. Her ne kadar debisi az ise de , 5 metre gibi bir yüksekliğe sıvıyı iletmesi ile, bizim gibi amatörler için mükemmel sonuç verdiğine, kurduğum ve denediğim raflı çilek düzeneğinde gördüm. sizin belirttiğiniz akvaryum için kullanılan pompaları da hem domates sisteminde hem de biber sisteminde kullandım. Onlar ile de çok iyi sonuç aldım.
Ancak; Yaptığı iş ,enerji ve fiyat yönünden benim favorim 12 volt luk pompadır. Yani biz amatörler için yeterlidir. Sayın Leventali'nin de yaptığı amatör seradaki düzenek için sanırım fazlasıyla yeterli olacaktır. Bizimkisi öneri, denemek ve kıyaslamak dikkate alacakların olacaktır.

Eklenen Resimler

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön