Ben bu konuda öğrenci konumunda olduğum için fikir verme konusunda kendimi yetkin görmüyorum .
Ama yine de bazı şeyler söylemek istiyorum .
Bitki sadece besin ile yetinmez.
Bitki için iklim ( ısı - nem - ışık ) da çok önemlidir.
Bitki gece ve gündüz sıcaklık farklarından çok sıkıntı çeker.
Nem oranıda bir çok olumsuzluklara neden olabilir.
Güneş ışığı da gereken kadar olmalı .
Siz yazılım ile bütün bu şartları otomatiği bağlamak istiyorsanız , naylon sera bu işe o kadar da uygun değil diye düşünüyorum .
Sizin hedefinize uygun olan cam bir sera hatta mümkünse ısı bakımında ısı cam kullanmanız sizin hedefinize daha uygun olurdu .
Ve seranızda fideden önce ,
ısıtıcı,
nem ayarlayıcı bir düzenek
ve belki de güneş ışığının eksikliklerini giderecek aydınlatma sistemleri
Zira siz istediğiniz kadar besin eriyiğinin ayarlamasını hesaplamasını yapın , sıcaklığı istediğiniz seviyede tutamazsanız sizin yazılım hata verecek (:
Sıcaklık gece düşecek , gündüz çıkacak ve nekadar düşeceğini gündüz ne kadar çıkacağını bilemeyeceksiniz.
Ve bütün hesaplamalarınız yeniden ve her seferinde yeniden yapmanız gerekecek ki bu sizin yapmak istediğiniz yazılımı çokk zorlayacaktır.
O yüzden ısı nem ve ışık konusunu belli aralıklarda tutacak bir sera ortamı yapmadan hedefe varmanız çok zor olacaktır.
Hedef bitki yetiştirmekse başında durur ve bu ayarlamaları tekrar tekrar yaparsınız .
Ama hedef yazılım ve otomasyon ise ,
değişkenleri sabitleyecek düzenek kurmadan iş zor.
Yılmayacağınızı söylemişsiniz , kendime bir arkadaş buldum .
Ben de aynı tabiyattayım . Yılmak yok yola devam .
Hem de benim açımdan başka yolu yok . Ben gemileri yaktım . Başka seçeneğim yok .
Mecburum bu işi öğrenmeye ve başarmaya .
Başaramazsam ne olur ?
Kaplumbağanın hacca gitmesi gibi ,
Hedefe varamazsam da yolunda ölürüm .
Hedef doğru ve ömür yettiği müddetçe hedefe doğru yürüyeceğiz.
Sağlıcakla kalın diliyorum .
Başarılar diliyorum .
|