agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni111Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-07-2012, 03:57   #6
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Merhaba efendim,

Karadeniz/Temel Reis fıkrası 6 m2- lik düzeneğinizde gerçekleşmiş, üzüldüm, geçmiş olsun.

Sıradışı bir inat/çaba/espri/başarı yeteği oralara biraz fazla bağışlanmış Yaradan tarafından. Başaracağınıza inanıyorum, inşallah.

- Rüzgara karşı önlem olarak üstten bastırmak amacı ile.....
-Tepe pencereleri için; Orta direklerden 55-60 cm.'lik ve üst uçlarında halka olan krom(üstten pas akıtmaması için) dikme yukarı çıksa ve her dikmeye sabitlenmek şartı ile sağ ve sol tarafına toplam 2 pencere yapılsa... 2 pencere tek kasa içinde ve tümden PVC ; şeffaf tavan üzerinde yağmur geçirmemesi için yapıştırılacak sertçe lastik su borusundan(benzeri madde) bir yastık/çerçeve üzerine oturtulsa (kare/dikdörtgen/ovallığı karşılayacak kadar yumuşak olması yeterli).... Her dikme için yapılacak 2 pencere tek bir kasa düzeneğinde(Çatı eğimine göre sağ ve sola ortadan meyilli). Pencereler dikme ucundaki halkadan geçirelecek iplerle aşağıdan ayarlansa/sabitlense(Tek iple 2 pencere açılması uygun ise ....)..

- 3000 çilek+su+düzenek+5 kat hemde+rüzgar+çatı+ vs. malzeme ağırlıkları veya teras eğimindeki ufak dahi olsa eğimin etkisi. ???? incelenmeye değer. Betonarme/karkas/yığma/temel/dikmeler/kolonlar/bina oturması-kayması.... vs.....

Anne ve babanıza hürmetler, kardeşinize, kuzeninize ve göbeğini geç gösterdiğiniz Halil Usta' ya selamlar.(Belki sizin de hafif göbekli olmanızdan...)

Kolay gelsin, sağlıkla yaşayın cümleten inşallah.

Saygılarımla lütfen.

EK; Pencere açılması için, şeffaf plastikler testere ve maket bıçağı benzeri alet kullanmadan sıcak elektrikli aletlerle kesilmeli...

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025