View Single Post
Eski 09-10-2012, 14:15   #22
garlangufa
Ağaç Dostu
 
garlangufa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 128
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sans43 Mesajı Göster
Sayın aobaki,

Evin üstüne sera yapmak, ancak tipik bir Karadenizli'nin yapabileceği işti başardın ya seni tebrik ederim. Geçen sene Fethiye'de Soilless Mini Sera Yapımı ve Çilek Yetiştirme
bu projenden bahsederken bana hayal gibi gelmişti ama şimdi gerçek tüm ihtişamı ile karşımızda duruyor.

Bu serada çilek yetiştirmek isteğini biliyorum son durum nedir fide temin edebildin mi? Kasım ayına kadar çilek fidelerini dikmen lazım yoksa geç kalırsın. Son durum fotolarını bekliyorum.

Tekrar tebrik eder başarılar dilerim.
Şansal abi selamlar,
Bu yıl sanırım seranın içi boş kalacak. 1150 Km uzaktan serada birşey yapılamıyor. Kardeşimin fındık alım-satımından dolayı başını kaşıyacak vakti yok şu sıralar. Bende ençok 1 haftalık izinle gidebildim ama seranın iç düzeneğini yapmak için 1 hafta yetmez. Saygın plastiğe oluklar için telefon ettim fakat olukları göndermek için ambar ı benim bulmamı istedi, Trabzonda iken hiç şehre inemediğimden ambar sorgulayamadım. Fide de henüz bulamadım. Seranın faaliyete geçmesi için içine 12 metre uzunluğunda 2 adet katlı çilek sistemi yapılması lazım (kenarları 2 metre eşkenar üçgen), olukların gelmesi lazım, fide lazım, cocopeat lazım + en az 2 hafta izin lazım. Sistemi kurduktan sonra sera bekcisine emanet etsem yeter (otomatik suyu alma işini de sera bekcisine bırakmak gerek. işte ozaman 1150 km uzakta serada birşeyler yapılabilir.) Ama bunları yapamadığım için canım çok sıkkın...emekliliğimi mi istesem ne ?
Fotograflara gelince ancak akşam eve gidince ekleyeceğim.

Selamlar & Sevgiler

garlangufa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön