![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
sevgili ağbim emekli olmak güzel bir şey gibi olsada, bence yaşınızdan ziyade siz aktif bir insanınız ,sizi ilk tandığım günkü enerjinize bakınca emekliğileğe daha henüz erken kanatindeyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-11-2012
|
son durum nedir seranız tamamlandımı?Çilekler ekildimi merakla beklemekteyiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Nerede kalmıştık sevgili dostlar; Serayı yaptık evin damına'da içinde birşey yoktu. Ha bugün, ha yarın derken, çilek fidesini zamanında bulamamak, bulsam bile işten izin alamamak derken emekliliğim 3 yıl önce dolduğundan 31 Ekim 2013 itibari ile emekliliğimi istedim ve emekli oldum. Eeee şimdi koca sera (96 m2) boş mu duracak, geldim Trabzon'a 17 Aralık 2013 te ve macera tekrar başladı. Oluklar geldi Saygın plastikten, Kokopit geldi istanbuldan, Kokopit torbaları ve şablonu geldi Antalyadan Oğuz Alper Yeğen'den. Bu arada İstanbulda Kudret abinin NFT sistemde marul çalışmasını görünce iyice gaza geldim fakat Trabzonda araki bulasın dikdörtgen yağmur iniş oluğu bende PVC pencere sistemlerinde kullanılan 6m lik oluk kullndım(biraz pahalı oldu 4 tane 6m lik oluk 150 TL) ![]() ![]() Trabzon'a geldiğimde dışarıda kar ve soğuk bir hava vardı fakat ısı sıfırın altına hiç düşmedi. Sera içinde en düşük 4 dereceyi gördüm. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sera içi sıcaklık iyi de dışarısı baya soğuk 8-10 derece biraz güneş çıkınca sera içi 20 dereceyi geçiyor. ![]() Niye illa hep ters şeyler bizim Trabzonda olurki ? ![]() En düşük 4 dereceyi gördüm sera içinde. Gece gündüz farkı normalde ençok 6-7 derecedir buralarda fakat sera biraz güneş görünce iç ısısı baya artıyor, gece ise Polikarbon sera olduğu halde hızlıca düşüyor. Pencerelerin kenarlarından zehir gibi soğuk giriyor, yalıtım gerekli, çilek için sorun olabilir. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Lolla-Rosa Marul fideleri dikimi bekliyor. Kaç gündür güneş olduğu halde hala kar var dışarıda ve araya yılbaşı da girdi. ![]() Marullar için NFT sistem hazırlarken ![]() ve Zafanoz(Şimdi Bulak köyü oldu, eskiden çilek ve sayfiye yeri idi) dan Trabzon un görünüşü ![]() Pencereleri açmayınca sıcaklık çok yükseliyor polikarbon serada. ![]() Drenaj dönüşü için çok düşündüm ve bu sistemi en uygun gördüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sera içi sıcak fakat dışarısı güneş olmasına rağmen soğuk. ![]() ![]() Sera içi çalışma devam ediyor,damla sulama su dağıtım terminali hazırlanıyor, birşeyler şekillenmeye başladı. Kar eridi ve devamlı güneş var, sera penceresinden görünüş. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bir elektrik süpürgesinin boru ağzı bilenerek şablon koyulmuş cocopeat torbaları kardeşim tarafından deliniyor. ![]() Bu arada değerli Kudret abimizin hazırlamış olduğu çilek besin eriyikleri de çöp kovası depolarında yerlerini alıyor, ışıktan fazla etkilenmesin ve ısı kaybı fazla olmasın diye fındık çuvalına oturtuluyor besin eriyiği depoları... ![]() ![]() ![]() NFT sistemde marullar yerlerini almış. Siyah depo NFT sistemin drenaj dönüş tankı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|