![]() |
|
![]() |
#1261 |
Ağaç Dostu
|
Toprak tahlillerine göre aşağıdaki 2 ayrı toprakta ne kadar B5A kullanmalıyım.1. tahlili olan toprakta 2 senedir kivilerde B5A kullanmaktayım 2.si fındık bahçesi için alındı ama karışık meyve bahçesı yapacağımdan nesıl bir uygulama yapmalıyım. Bu raporda hiç B5A kullanılmamıştır. İki ayrı rapora göre dikkatimi, organik madde ve ph değerleri çekti. Bu tartışmaların ardından bu ısteğimden ne çıkar bilemem. Ben sadece bilgi edinmek için yardım istiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1262 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kaptanzst istediğiniz cevabı b5a.com.tr adresinde kullanım klavuzlarında bulabilirsiniz. Orayı yorumlayarak sadece b5a kullanımı için gayet rahat bir şekilde sonuç çıkarabilirsiniz. Eğer indiremezseniz buradan indiriniz. Takdir edersiniz ki her defasında tek tek anlatmak yerine kaynağa adres göstermek daha mantıklıdır. Sevgili meyvelitepe, B5a nın organik gübre ruhsatlı olması nedeniyle biyolojik içeriği bakanlık tarafından ısıl işlemle sonlandırıldığı daha önce buradan Hüseyin Ovak tarafından sanırım yine sizin sorunuz üzerine açıklanmıştı, yine bu başlıkta Hüseyin Ovak tarafından üretim formülü dahi açıklanmıştı ve hala bazı bayilerin web sayfalarında nasıl üretildiği dahi açıklanmaktadır ancak bayilerin bu söylem yanlışına düşerek mikrobiyal gübre olarak satılmalarının önüne BMR tarım bir türlü geçemedi bununla ilgili defalarca bizzat ben bayilere b5a teknik olarak mail attım ancak bu bayi sorunu olarak hala düzeltilemedi belleklerde yer etmesi kolay ama kolay kolayda silinemiyor, sonuç olarak B5A'nın toprağa girdikten sonra biyolojik olarak sonuçlar vermesi ve biyolojik aktiviteyi hızlandırması bu anlayışın en temel sebebidir. Piyasada bu şekilde hayatiyeti sonlandırılmış ya da öldürülmüş organik gübre olarak satılan ve hatta organik tarımda kırmızı örümcek ilacı olarak kullanılan ürünler bile var organikler ve gayet etkililer. B5A da ise toprağa giren hayatiyeti sonlandırılmış içerik topraktaki ve b5a hammaddesi içerisindeki organik madde doğrultusunda bakteri faaliyetiyle karşılaştığında gen aktarımı esasına dayalı olarak b5a yı tekrar biyolojik içeriği olarak aktive etmektedir, B5A ile bakteriler 200 kat hızlı çoğalmaya başlamaktadır yani B5A nın sonlandırılmış canlılığı ne ise bakteriler o şekilde hareket etmektedirler. 200 kat hızlı çoğalan bakteri yaptığı işi 200 kat daha kısa sürede yapmaktadır işte topraktaki parçalayıcılığı ve çözücülüğü buradan geliyor, yine ARGE olarak TÜBİTAK ile araştırma içerisinde olan ARGE Ürün Fatih 2007 B5A ya göre daha fazla geliştirilmiş ve canlı bir içerik olarak topraktaki kimyasal parçalayıcılık gibi bitkide de sitoloji ve enzimatik mekanizma ile etkisini gösteriyor, etki sonuçlarına göre ruhsat alındığında elbette bu içerik açıklanacaktır. Firma ölü içeriği açıklamak durumunda olmadığı halde işte kırk küsür milyon bakteri içerisinde bu işi yapabilen bakterilerin isimlerini haliyle herkese vermek istemeyen firma daha önce bu başlıkta Hüseyin Ovak tarafından belirtmişti yine de incelemek üzere toksikolojik veya istenilen her tür analiz için isteyen kuruluşlara B5A vermektedir hatta özel alımada gerek yok sadece bir kg B5A alıp bunu siz bile yapabilirsiniz hatta incelemk üzere isteyen herkese numune olarak gönderebilirim. Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 25-07-2010 saat 20:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Selahattin Bey'in mesajı: B5A da ise toprağa giren hayatiyeti sonlandırılmış içerik topraktaki ve b5a hammaddesi içerisindeki organik madde doğrultusunda bakteri faaliyetiyle karşılaştığında gen aktarımı esasına dayalı olarak b5a yı tekrar biyolojik içeriği olarak aktive etmektedir, B5A ile bakteriler 200 kat hızlı çoğalmaya başlamaktadır yani B5A nın sonlandırılmış canlılığı ne ise bakteriler o şekilde hareket etmektedirler. 200 kat hızlı çoğalan bakteri yaptığı işi 200 kat daha kısa sürede yapmaktadır işte topraktaki parçalayıcılığı ve çözücülüğü buradan geliyor Selahattin Bey, Diğer yazılanlar veya mevzuatın durumu ayrı bır konu. Ben sadece etki mekanizması ile ilgileniyorum. Sorum da bununla ilgili olacak. Yukardaki gen aktarımı, 200 kat hızlı çoğalma veya yaptığı işi 200 kat daha kısa sürede yapma olarak belirttiğiniz mekanizmaların herhalde deneysel ve/veya teorik çalışmasını yaptığınız ki burada mekanizma olarak açıklıyorsunuz. Çünkü verdiğiniz bu mekanizma çok somut şeylerden (hatta rakamlardan) bahsediyor. Örneğin, çok somut bir şekilde "yaptığı işi 200 kat daha hızlı yapıyor" demeniz teorik bir çıkarımın ya da deneysel bir çalışmanın sonucu olmalı diye düşünüyorum. Elinizde bu "gen değişimi," "200 kat hızlı üreme" ya da "200 kat daha hızlı iş görme" beyanlarının kanıtı var mı? Varsa buradan bize de iletirseniz memnun oluruz. Saygılarımla. Düzenleyen Dogasever : 25-07-2010 saat 21:21 Neden: paragraf ilavesi |
![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Dogasever, işte bütün mesele buradan ortaya çıkıyor, birilerinin merdiven altı gübre olarak algılaması, kendi gübresine rakip görmesi, meyve posası falan zannetmesi ve hatta diğer gübrelerle kıyasından dolayı fark yaratması vs. B5A'nın orjinal ve hakiki hali bakanlığın hiçbir gübre yönetmeliğine (hatta mikrobiyal gübre yönetmeliğine bile) uymuyor. Çünki o çok ayrı bir şey. Burada iki farklı bir durum oluşuyor birincisi gübrenin bakanlık yönetmeliklerine uygun hale getirilerek ruhsat alması ki bu durumda b5a kendisine has özellikleriyle ruhsat almaya çalıştığında yönetmeliklere uymamaktadır ve BMR Tarım ürünü bu formatta piayasaya sunmamaktadır ikincisi ise gübre alabilecek özelliğin kazandırılması ve bu son seçenekte B5A ancak mikrobiyolojik hayatiyeti sonlandırılmış şekilde piyasaya sunulabilmekte ve organik gübre özellikleri kazandırılarak piyasaya sunulmaktadır ve maliyetler burada açıklandığının aksine çok çok daha yüksektir çünki normal maliyetler de olsa bile bahsi geçen rakamlardan yüksek maliyetlerle üretilmektedir birde organik gübre ruhsatıyla piyasaya sunulduğu için organik sertifkalı hammdde girdisinden dolayı normalin çok üzerinde maliyetlere sahiptir (CERT). B5A şu andaki haliyle ile sıvı organik gübre ruhsatı almış bir üründür sonlandırılmış haliyle bile bilindik bir mikrobiyolojik bir gübreye hiç mi hiç benzemiyor yine de standartları ve bilindik özellikleri aşan pozitif özellikleri var, kanser ilacı ile bağlantısı da buradan geliyor düşünün ki vucut kanser hüdcrelerinin aşırı hızlı çoğalması esası vardır ve karşı olarak hızlı çoğalabilen hücre özelliği kaznadırılmış vucut hücreleri ile kanseri yenmek hedeflenmiş işe yaramayınca topraktaki faydalı bakterilerle üretim metodu denenmiş ve bu şekilde işlevsel hale gelmiş bir içeriktir. Teknolojik olarak güçlendirildikten sonra bakteriler normalden hızlı çoğalır hale gelmektedir. Ancak B5A yapım tekniği her bakteri ile gerçekleşememekte, gerçekleşebilenler ise haliyle sır olarak firma tarafından gizli tutulması düşünülmektedir. İşte diyelimki EM içerisindeki 2 satte çoğalan bir bakteriyi alıyorsunuz b5a üretim tekniği uygulayıp (işlem bakteride sonuç veriyorsa tabi) 17 saniyede bir çoğalan bir bakteri haline getiriyorsunuz (aradaki çoğalma hızı 200 kat civarı) bunun teknik bilgisi tamamen genetik düzeyde ve doğal şartlarla gerçekleşmektedir. B5A nın ilk keşfedildiği ve ticari sürümleri olmadığı zamanlardaki bilgileri olan birileri B5A yı şu anda merdiven altı ürün olarak zannediyorlar (nasıl bir ahmaklıksa) oysa ortaklık sistemi ve sermaye takviyesi ile fabrika yatırımı yapılmış ve aldığı kreatif ürün ödülünden sonra uluslararası bağlantıları hızlanmıştır. B5A'nın bakteriyolojik gübre ruhsatı Bulgaristan için var ve bazı ülkeler için zaten orayada hayati faaliyeti sonlandırılmamış olarak gönderilmektedir. Gerek B5A ve gerekse B5A rmb biyolojik gübre ruhsatı çalışmaları devam ediyor ancak BMR tarım her aşamada yönetmeliklere uyuyor uymayıda hedef sayıyor aksi takdirde asla BMR Tarımdaki kadar sertifika, izin veya resmi belgelerini internetten aleni olarak ilan eden ne bir firma var ne de öyle belgesi bu kadar kendisinden istenen bir gübre var ve bu yayınlanan belgeler neredeyse mahremiyet dışındaki belgeler. Tabi kendisinden bu kadar belge ve açıklama istenen gübre olmasının en büyük sebebi www.agaclar.net gibi büyük takip sayısı olan bir sitede kendisinin tartışmaya açılmış olmasına izin vermesi ve tartışılmasını istemesidir. Formül ve sır olarak kabul edilen bilgiler dışında herşeyi tartışıldı, hatta iftira ve saldırlara maruz kaldı arada bir farklı nicklerle hortlayan özel takipçileri bile var malum (Onlar hakkında önümüzdeki hafta firma hukuki süreç başlatacak). İşte biyolojik özelliği olmayan bir ürün için ben şudur diyemem çünki ne yönetmelikler buna müsade ediyor ne de b5a biyolojisi canlı içerik piyasaya sunuyor. Ancak bu kadar belgesini internette sunan, bu kadar sertifika ve ruhsatını internette açıklayan BMR tarım elbette bahsettiğiniz özelliklere ait ruhsat ve belgeleri aldığında açıklayacaktır. Onayan bir belgeyi resmi temeli olmayan bir zeminde açıklamak zaten yeterince anlamsız. B5A nın gerek deneysel çalışmaları ve gerekse tüm tartışmaları resmi zemin dışındaki konularıyla buraya tartışma konusu olarak taşınmasından ibarettir ve ruhsatı ve belgesi alındığında elbette açıklanacaktır. Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 25-07-2010 saat 23:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Alıntı:
Bu durumda B5A organik sıvı gübredir ve içinde hormon yoktur diye kesin bir cümle kurabilir miyiz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Ağaç Dostu
|
Sn Selahattin Bey, Hem yukardaki hem de bana özelden yolladığınız mesaj için teşekkür ederim. (Özelden yollamanıza gerek yoktu herkese buradan aktarabilirdiniz. Ama ben yine de özelden gelen mesajı saygı gereği açıklamıyorum.) Yukardaki sorumun yanıtı sanırım yukardaki şu tümcelerinizden anlaşılıyor: B5A nın gerek deneysel çalışmaları ve gerekse tüm tartışmaları resmi zemin dışındaki konularıyla buraya tartışma konusu olarak taşınmasından ibarettir ve ruhsatı ve belgesi alındığında elbette açıklanacaktır. Yani şu anda bana herhangi bir deney sonucu açıklanmayacak. Şimdi gelelim konuya. Selahattin Bey, ben ruhsatla ilgilenmediğimi belirtmiştim sadece bu kadar kesin rakamlarla konuştuğunuza göre, elinizde yapılmış deney ya da teorik çalışmalar mutlaka vardır diye düşünmüştüm. Sadece bunları belirtin demiştim. Siz diyorsunuz ki, b5a uygulanınca bazı bakteriler 200 kat hızlı çoğalıyor ve 200 kat hızlı iş görüyor. Tamam işte ben de bunun kanıtını soruyorum. Hangi laboratuvarda, hangi yöntemle nasıl ölçüldüyse bu bakterilerin 200 kat hızlı çoğalmalarının kanıtını soruyorum. Bunun ruhsatla bir ilgisi yoktur. Ama benim bu soruma karşılık, ruhsat alındığında açıklanacak diyorsunuz. Ruhsat beni ilgilendirmiyor. Yapılan bir deney var mı? 200 rakamını nasıl buldunuz? Neden 10 kat veya 500 kat değil? B5A şu andaki haliyle ile sıvı organik gübre ruhsatı almış bir üründür sonlandırılmış haliyle bile bilindik bir mikrobiyolojik bir gübreye hiç mi hiç benzemiyor yine de standartları ve bilindik özellikleri aşan pozitif özellikleri var, kanser ilacı ile bağlantısı da buradan geliyor düşünün ki vucut kanser hüdcrelerinin aşırı hızlı çoğalması esası vardır ve karşı olarak hızlı çoğalabilen hücre özelliği kaznadırılmış vucut hücreleri ile kanseri yenmek hedeflenmiş işe yaramayınca topraktaki faydalı bakterilerle üretim metodu denenmiş ve bu şekilde işlevsel hale gelmiş bir içeriktir. Bu paragrafınız beni son derece korkutuyor. Anlaşılan o ki ürününüzün tam olarak ne olduğunu siz de anlamış değilsiniz. ( B5A şu andaki haliyle ile sıvı organik gübre ruhsatı almış bir üründür sonlandırılmış haliyle bile bilindik bir mikrobiyolojik bir gübreye hiç mi hiç benzemiyor yine de standartları ve bilindik özellikleri aşan pozitif özellikleri var) Sn Selahattin Bey, bir konuda birçok insan neyi görmek istiyorsa onu görür. Ben karakterim gereği, yeni bir ürüne hep kuşku ile yaklaşırım. Hele hele ürünün sahibi bile ürünün tam olarak ne olduğunu anlamamışsa, kuşku duyma katsayım biraz daha yükselir. Ama sizin “yine de standartları ve bilindik özellikleri aşan pozitif özellikleri var” demeniz beni ürkütüyor. Bir taraftan TUBİTAK araştırma yapacak diyorsunuz diğer taraftan ne olduğunu tam olarak bilmediğiniz halde pozitif özellikleri var diyorsunuz. Burada pozitif özelliklerinden önce benim aklıma gelen soru ilk olarak şu olurdu: “Acaba negatif özellikleri var mı?” Aklı başında herkes bence ilk önce bu soruyu sorardı. Bence B5A eğer yukarda Tarafsız lakaplı forum üyesinin iddia ettikleri doğru değilse (Sayın Tarafsız şu ana kadar herhangi bir kanıt göstererek iddialarının doğru olduğunu ispatlamadığı gibi, üretici firma da iddiaları sadece yalanlamanın ötesinde iddiaların doğru olmadığına dair herhangi bir kanıt sunamamıştır), TUBİTAK araştırma yaptıktan sonra olayın mekanizması ve negatif herhangi bir etkisi olmadığı bilimsel olarak saptandıktan sonra piyasaya sürülmeliydi. Burada ticari kaygıların ön plana geçtiği ve ürünün çabucak mevcut bir mevzuata uydurularak “sıvı organik gübre” adıyla piyasaya erken çıkarıldığı anlaşılmaktadır. Bu da kaygı verici bir durumdur. “…, kanser ilacı ile bağlantısı da buradan geliyor düşünün ki vucut kanser hüdcrelerinin aşırı hızlı çoğalması esası vardır ve karşı olarak hızlı çoğalabilen hücre özelliği kaznadırılmış vucut hücreleri ile kanseri yenmek hedeflenmiş işe yaramayınca topraktaki faydalı bakterilerle üretim metodu denenmiş ve bu şekilde işlevsel hale gelmiş bir içeriktir.” Asıl bende büyük bir endişe yaratan yukardaki tümcenizdir. Neresinden bakarsanız bakın, hangi bilimsel kişi ya da kuruma götürürseniz götürün, bu tümcedeki fikirler baştan aşağı yanlıştır ve yanlışlığın ötesinde korkunçtur! Kanser zaten hızlı büyüyen hücredir. Yani hücrelerin hızlı büyümelerinin tıptaki adıdır. Sizin, vücuttaki hücreleri topyekün hızlı büyüterek kanseri önleyeceğinizi düşünmeniz, tıp fakültesi birinci sınıftaki bir insanın bile hemen anlayacağı derecede tutarsız bir yaklaşımdır. Kanser hücrelerinin bundan etkilenmeyeceğini ve büyümelerinin yerinde sayacağını mı düşündünüz? Kansere karşı böyle bir çare aramak hangi tıp insanının düşüncesiydi acaba? Ayrıca, insanların hücrelerinin normal bir büyüme hızı vardır. Bunu 200 kat (eğer doğruysa?) hızlandırmanın vücutta başka ne gibi etkiler yaratacağını hiç düşündünüz mü? Selahattin Bey, kanser üzerine araştırmalar böyle olmaz. Biz bir solüsyon bulduk, mikrobiyal mi organik mi tam olarak bilmiyoruz ama hücrelerin çoğalmalarını hızlandırıyor o yüzden haydi deneyelim bakalım kanseri yenecek mi mantığı ile hareket edilmez. Öncelikle tıp insanları oturur ve bir olası negatif etkiler hakkında bir değerlendirme yaparlar. SAvunulan teorik iyileşmenin mümkün olup olmadığı eni konu tartışılır. Ondan sonra hayvanlar üzerinde deneylere başlanır. Ve deneyler çiftkör esasına dayalı yürütülerek uzun yıllar denemeler sonunda raporlar sunulur ve sonuç belirlenir. Sizin savunduğunuz fikrin bu süreci daha ilk aşamada kaybedeceği açıktır çünkü zaten hızlı hücre büyümesi olan kanserin diğer hücreleri de hızlı büyüterek yenilemeyeceği mantıklı her insanın öngörebileceği bir durumdur. Nitekim sonuç da başarısız olmuş zaten. Şimdi gelelim bundan daha da vahim bir duruma. Kanserin yenilmesi tezi işe yaramayınca veya tutmayınca, topraktaki yararlı bakterilerin hızlı çoğaltılması düşünülmüş. Bunun kanıtı var mı elinizde, yani toprağa uyguladığınızda topraktaki yararlı mikroorganizmaların sayımlarını yaptırdınız mı? Objektif olarak böyle bir deney yapıldı mı? Topraktaki yararlı mikroorganizmaların artmasını sağlayan şey, toprağa yararlı mikroorganizma aşılanmasıdır. Aradaki simbiyotik ilişki yüzyıllardır çok iyi bilinmektedir. Bu yeni bir olay değildir. Bu forumda başka yerlerde de bunu defalarca açıklamıştım. (Bu konuda bir sürü örnek verebilirim. En çarpıcı olanı ise PF ile ilgili olanıdır.) EM’nin hareket noktası da bu olmuştur zaten. Yararlı aşıla, yararlılar artsın, zararlılar bastırılsın. Aynı şeyi bazı enzimlerle de yapabilirsiniz. (Örneğin, yukarda Sn Tarafsız’ın belirttiği enzim de bu işi pekala yapabilir ve hatta bu enzimin b5a’nın yaptığı etkilerin tamamına yakınını yaptığına dair literatürde yapılmış birçok çalışma da mevcut! Sakın yanlış anlamayın Sn Tarafsız’ı savunuyorum sanılmasın ama söylediklerini biraz araştırınca, bazı gerçeklerle de karşılaşıyoruz. Bunları da belirtmem gerekiyordu.) Hatta Sayın Sarıcan’ın enzimleriyle de bu işi bir yere kadar başarabilirsiniz. Sonuç olarak, satanların dahi tam olarak ne olduğunu bilmediklerini söyledikleri bir ürünü benim savunmam veya desteklemem söz konusu değildir. TUBITAK’ın yapacağı arşatırmalar olumlu bir adımdır ancak bu ürün aceleyle önce son derece yanlış bir adım olduğunu düşündüğüm kansere karşı ilaç olarak piyasaya sürülmek istenmiş daha sonra bu işe yaramayınca, neden olmasın topraktaki yararlı mikroorganizmaları artıralım bari tarımsal girdi olarak satarız mantığı hakim olmuş (en azından mesajlarınızdan böyle olduğu anlaşılıyor). Mevzuata uydurularak piyasaya sunulmuştur. Bence uzun dönemdeki riskleri hiçbir şekilde hesaba katılmamıştır. Bu da büyük bir hatadır. Forumda bu ürünü kullanıp faydasını görenlerin sayısı kadar hiçbir fayda görememiş kişi de mevcuttur. O konuya hiç girmek istemiyorum. Tarımda faydası olsa bile, bence riskleri daha ağır basmaktadır. Çünkü insan toprağın aynasıdır! Ve bu konu daha ayrıntılı olarak ele alınmadan ve daha fazla insan ürünü topraklarına katmadan önce, üretici firma Sn Tarafsız’ın çok ciddi olan suçlamalarına tatmin edici şekilde yanıt vermelidir diye düşünüyorum. Saygılarımla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1267 |
Ağaç Dostu
|
Elbette. Bu cümlenin kesinliği organik sertifika belgesiyle sabit değil mi sizce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1268 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Alıntı:
BA5 ile ilgili yazışmalar 43. sayfaya ulaştı. İlk sayfalardan itibaren hep mikrobiyal tarafı ön plana çıkmıştı. Eğer sertfikada yazdığı gibi Sıvı Organik gübre ise ki yukarıdaki mesajınız açık ve net olduğunua göre benim için herşey netleşmiştir. Bu açıklamanız için teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Doğasever, "B5A nın gerek deneysel çalışmaları ve gerekse tüm tartışmaları resmi zemin dışındaki konularıyla buraya tartışma konusu olarak taşınmasından ibarettir ve ruhsatı ve belgesi alındığında elbette açıklanacaktır" şeklindeki açıklamamdan sonra dikkat ederseniz bu tartışmalar ya da resmi zemin dışında sorulan sorular hep bizi bu tartışma konusu olabilecek zeminlere çekmekte ve endişe duyduğunuz her konu aslında çok basit hayır zannettiğiniz gibi değil türünden cevaplarla dolu. Ama şimdi ben veya firma ne yapsın, ne yapabilir aslında sizin, benim, meyveli tepenin, ürünü rakip olarak gören başka ürün sahiplerinin anlayabileceği şeyler dışında sürekli akıl karışıklığı ve kendisini ilgilendirmeyen kişlerde akıl karışıklığı olarak yer almaktan öteye gitmiyor. Zaten adı üstünde tartışma ve siz bir firma sahibi olduğunuz için B5A nın firması resmi zeminde tartışmalı mı ya da nereye kadar gitmeli bilemiyorum, izlenimin şimdilik firmanın hakkınızada çok olumsuz düşünmediği ama ve benim gördüğüm siz sordukça iki firmayı hukuki bir zemine götürüyor (şahsi fikrim) benim için hava hoş. Paragraflarda sorularınıza tek tek cevap yazacağım ama her yazdığıma bilgi birikimlerinizle yeni sorular ve yeni akıl karışıklıkları üretmekten başka işe yaramayacak sonuçsuz bir tartışma bu zaten ve özel mesaj atmamın sebide sadece bilebilecek kişilerin bilmesi gereği diye düşünmemdir firmaya söylemediğim için özel mesaj atmak istedim yoksa izin alır buradan da açıklarım çok önemli değil ve hatta takdir edersiniz ki belki önü çok açık olumlu ya da olumsuz tartışmalara neden olacak şeyler. Birinci paragraf için size cevabım zaten yazdıklarımda var, çoğu cümlelerimde sorabileceğiniz soruların cevaplarınıda açıklamalarımda yazıyorum çıkartmanız gerekirdi. Yani firmadan resmi olarak yetkisi olmadığı hiçbir konu için açıklama yok ve buna rağmen istediğinizde bahsi geçen üründen gönderip gözlemleme şansına sahipsiniz diye söylemiştim aksi için firmanın elinde ve resmi yetki omadan açıklama yapmak istemediği şey için herhangi bir mikrobiyoloji laboratuvarından analiz mi yaptırmalıyız. Merak sizde imkanınız varsa B5A hayatiyeti sonlandırılmadan önce 200 kat hızlı çoğalan canlı üründen size göndertirim sonucu buradan herkese açıklarsınız ve hatta yaptırmışken toksikolojik analizde yaptırırsanız buradan açıklarsanız gayrı resmi sonuçları hepimiz öğrenebiliriz zaira bu tartşma zaten gayrı resmi tartışma başlığı (ancak tarafsız gibileerinde firmayı hukuki yollara sevkettiğini görüyorsunuz). Hatta hayatiyeti sonlandırılmış ürün ile bile deneyebilirsiniz ücretsiz size göndertirim seve seve. 2. paragraf için ise pozitif özellikleri var dememin nedeni olayı tamamen bu noktaya getirebileceğinizi düşünüp oluşabilecek endişeyi gidermek içindi oysa toksikolojik analiz de dahil başka istediğiniz her türlü analiz için yine size bir numune hayatiyeti sonlandırılmamış ürün için tavsiye edebilirim. Endişe edeceğiniz her soru için analiz yaptırmak veya denetmek sizin elinizde hodri meydan. Pozitif özellikleri var dememin nedenini açıkladım B5A nın nasıl üretildiği dışında bilmediğim şey merakım sayesinde yok gibi hatta içtim de dedim çok şükür ölmedik, ölmeyeceğimide biliyorum sorunda yok dedim. Buna rağmen ürünün şu ana kadar tespit edilmiş gerek laboratuvar şartlarında ve gerekse sahada bir negatif özelliği yok (şimdi birde resmi belge demeyin bana analiz etmek yine size ait) zaten olsa herhalde 12 yıldır piyasada devamı olmazdı (8 yılı arge ve 4 yılı piyasa şartları) ve hatta ürünle ilgili oldukça fazla memnuniyet var ve çiftimiz çok hassas bu konularda, benimde bu forumdan B5A ile tanıştığım 3 yıl içerisinde gerek agaclar.nette kullananlardan ve gerekse ikili ilişkilerimle kendi yaptırdığım (malum bir enstitüde çalışıyorum) analizlerde de olumsuz bir sonuç yok uygulamalarda işe yaramadığı (uygunsuz şartlarda kullanım vs) durumlar nadiren olmuyor değil ama sebepler hep makro ve şahıslar kaynaklı. Sürekli analiz dememin nedeni merak ettiğim sizinde endişelendiğiniz her konu için kendi çapımdanaasıl işi bilen arkadaşlarım vasıtasıyla bazı analizler ve gözlemlemeler yaptırmışsam ve bunun sonuçlarını biliyorsam işte merak eden herkes için bu yol açık onu kastediyorum. Cümlelerimden endişe edip üründen endişeye sıçrıyorsunuz oysaki sadece ürünün nasıl keşfedildiği mesajıydı vermek istediğim ( kanserli dokuya şöyle veya bu şekilde belki iyileşir diye kola dökmek gibi bir şey bu oysa, kola ise oldukça fazla tüketilen bir ürün). Sorusunu siz soruyorsunuz cevap verdiğimde endişe geliyor oysa bazı konular var bilenlerin tartışması gerek diyorum, yüz yüze görüşmeliyiz dedim ama sordunuz cevap veriyoruz işte. Kanserde kullanılan ve kanser için için hızlı çoğaltılan hücreler vucut hücreleri değil zira vucudun hiçbir hücresinde yöntem işe yaramadığı gibi sadece bir fikirle yola çıkılmış bir olay sadece. Sistem sadece bakterilerde işe yarıyor ve firmanın tüm çalışması tarım üzerinde. (İşte anlamsız bir konu dallandırma paragrafı, okuyan onlarca insanın aklını artık bilinçli veya bilinçsiz mi karıştırmak istiyorsunuz bilemiyorum). Sistemin sismbiyotik çalışma mekanizmasına giriyormu bilemiyorum ama uzaktan yakından alakası var diyebilirim ancak belli ki sizi formülü açıklasalar bile tatmin etmenin mümkün olmayacağını düşünüyorum. Her bakteri ile işe yaramadığını zaten söylemiştim, firmanın yaptığı tek şey yöntemin işe yaradığı faydalı bakterilerle toprağı hızlı bir şekilde çözüme götürmek. Bu nedenle organik maddeden aşırı yoksun topraklar dışında en az iki uygulama ile işe yaramadığı ve bazı sebeplerden dolayı elbette çalışmadığı ya da canlılığın kazanılamadığı durumlar omuyor değil ama bu miktar çok çok düşük, esas problemler firma beyanındaki kullanıma uymamaktan kaynaklanıyor. B5A nın etki mekanizması şudur ve bunun dışında ne farklı bir sonuç gördüm ne de duydum : Canlılığı sonlandırılmış içerik toprağa verilir. 2-10 gün arasında topraktaki canlılık durumuna göre etki görülmeye başlar. Bu süreçte topraktaki bir bakteri B5A içeriği ile karşılaştığında B5A'yı yer ve o bakteri gibi hareket etmeye başlar. Bildiğim kimyasal parçalama yapan bakteri var, havanın serbest azotunu toprağa bağlayan anaerob bakteri var bunlar çalışmaya başlar. Hızlı çoğalan bakteri ortamdaki bir bakterinin besini olabilecek türden ve kendi fonksiyonundaki işlev türünden çalışır ve bunu hızlı çoğalması sayesinde çok hızlı bir şekilde yapar. Düşünün ki 2 saatte zararlı ya da faydalı bir bakteri bir iş yapana dek B5A 17 saniyede yapar yapacağını ve b5a nın çalıştığı ortmada popülasyondan dolayı diğer mikroorganizmalar zorlanarak çalışır ancak b5a yı yenebilenler mevcut. Ancak bütün bu süreç hızlı gerçekleştiğinden ve diğer bakterilerle melezlemeler veya saldırılar sonucu bakteriler hızlı çoğlamaya devam edemez (bir şehirde kedilerin hızla çoğaldığı zaman farelerin kalmadığında kedilerin ölmeye başlaması gibi) ve 25-30 günlük süreçte ölürler ve ya inaktif duruma geçerler. Bu arada B5A çalışabilmişse toprak oldukça hızlı çözünmüş azot bakterileri toprağa azot bağlamış ( bakterilerin fonksiyonlarına göre tercih edilmesi gerekiyor) ve her bakterileri çalışabildiği veya aktive olabildiği oranda işlevsel rol oynamıştır. Bazen B5A aktive olamamışsa bunun sebepleri vardır o zaman ikinci uygulama ilk uygulamayıda tetikler ve etki daha hızlı görülür. Etkinin devamı için üçüncü uygulamayı tavsiye ediyoruz. Bütün bunlar gerçekleşirken eğer b5a her aşamada aktive olmuşsa bir bakteri ne yaparsa b5a bakteriside onu yapar yani hızlı çoğalması ve yaptığı işi 200 kat hızlı yapması dışında başka bir negatif özellik kazanmaz kazanmıyor analiz yapmak test etmek ikna olmayanlara aittir. İşte eğer hızlı çalışmışsa bazı negatif özellikler toprakta görünebiliyor bunlar: O kadar hızlı çözünme olabiliyorki ki solucanlar çok hızlı çoğalabiliyor toprakta bu zaten faydalı bir şey, zamanla ölen bakteriler diğer faydalı bakteriler iin davetkar rol oynuyor ve biyolojik olarak toprak zenginleşiyor. B5a nın çalışması sonucu topraktaki iz elementlerin noksan olduğu alanlarda bu özellikler daha hızlı görülebiliyor, açığa çıkan toprağa bağlanmış gübreler bitki de hızlı geliştiği için takviye etmek çözünerek bitkinin alıştığımız hızdan daha yüksek oranda hızlı gelişmesine neden olabiliyor, topraktaki organik madde daha hızlı azalabiliyor. Bakterilerin amerikadaki sayımlarını B5A rmb üründe zaten açıkladık zaten o ürün bakteriyolojik ve resmi sonuç olarak ilk açıklamaydı. Bu sonuçlar resmi düzeyde ve özellikle yetkili sonuç belgeleri olmadığı sürece firma açıklamayacak bu konuda boşuna bir çaba beklemeniz anlamsız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Ağaç Dostu
|
B5A'nın Etki Mekanizması
B5A'nın etki mekanizması yukarda açıklanmıştır. Buraya da kopyalıyorum. Anlayanlar anlamayanlara anlatsın... Başka söz gerek var mı bilmiyorum. "Canlılığı sonlandırılmış içerik toprağa verilir. 2-10 gün arasında topraktaki canlılık durumuna göre etki görülmeye başlar. Bu süreçte topraktaki bir bakteri B5A içeriği ile karşılaştığında B5A'yı yer ve o bakteri gibi hareket etmeye başlar. Bildiğim kimyasal parçalama yapan bakteri var, havanın serbest azotunu toprağa bağlayan anaerob bakteri var bunlar çalışmaya başlar. Hızlı çoğalan bakteri ortamdaki bir bakterinin besini olabilecek türden ve kendi fonksiyonundaki işlev türünden çalışır ve bunu hızlı çoğalması sayesinde çok hızlı bir şekilde yapar. Düşünün ki 2 saatte zararlı ya da faydalı bir bakteri bir iş yapana dek B5A 17 saniyede yapar yapacağını ve b5a nın çalıştığı ortmada popülasyondan dolayı diğer mikroorganizmalar zorlanarak çalışır ancak b5a yı yenebilenler mevcut. Ancak bütün bu süreç hızlı gerçekleştiğinden ve diğer bakterilerle melezlemeler veya saldırılar sonucu bakteriler hızlı çoğlamaya devam edemez (bir şehirde kedilerin hızla çoğaldığı zaman farelerin kalmadığında kedilerin ölmeye başlaması gibi) ve 25-30 günlük süreçte ölürler ve ya inaktif duruma geçerler. Bu arada B5A çalışabilmişse toprak oldukça hızlı çözünmüş azot bakterileri toprağa azot bağlamış ( bakterilerin fonksiyonlarına göre tercih edilmesi gerekiyor) ve her bakterileri çalışabildiği veya aktive olabildiği oranda işlevsel rol oynamıştır. Bazen B5A aktive olamamışsa bunun sebepleri vardır o zaman ikinci uygulama ilk uygulamayıda tetikler ve etki daha hızlı görülür. Etkinin devamı için üçüncü uygulamayı tavsiye ediyoruz. Bütün bunlar gerçekleşirken eğer b5a her aşamada aktive olmuşsa bir bakteri ne yaparsa b5a bakteriside onu yapar yani hızlı çoğalması ve yaptığı işi 200 kat hızlı yapması dışında başka bir negatif özellik kazanmaz kazanmıyor analiz yapmak test etmek ikna olmayanlara aittir. İşte eğer hızlı çalışmışsa bazı negatif özellikler toprakta görünebiliyor bunlar: O kadar hızlı çözünme olabiliyorki ki solucanlar çok hızlı çoğalabiliyor toprakta bu zaten faydalı bir şey, zamanla ölen bakteriler diğer faydalı bakteriler iin davetkar rol oynuyor ve biyolojik olarak toprak zenginleşiyor. B5a nın çalışması sonucu topraktaki iz elementlerin noksan olduğu alanlarda bu özellikler daha hızlı görülebiliyor, açığa çıkan toprağa bağlanmış gübreler bitki de hızlı geliştiği için takviye etmek çözünerek bitkinin alıştığımız hızdan daha yüksek oranda hızlı gelişmesine neden olabiliyor, topraktaki organik madde daha hızlı azalabiliyor." |
![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Ağaç Dostu
|
Evet, zafer kazanmışcasına alıntı yapmanıza gerek yoktu zaten yazan benim. Açıklamış olduğum olayın sadece biyolojik açıdan izahından ibaret ve esas etki elbette bu değil size sadece istediğinizi vermeye çalıştım. Esas bu işin sitolojik ve enzimatik etki mekanizması varki herhalde o zamanki tavrınızı merak ediyorum. Bahsi geçen bu mekanizma çoğalma yoluyla yaptığı etkilerden çok daha önemli ve etkili mekanizmalar ama siz sorularınızın cevabını aldınız sanırım. Ancak B5A ile asıl sonuçları gösteren neticeler o mekanizmalarla çok daha güzel sonuçlar alınmasına neden oluyor yoksa B5A nın bakteriyel çoğalmayı teşvik etmesi onlarca etkiden bir tanesi. Ve B5A canlılığı sonlandığında B5A bakteriyel olarak canlılık kazanamazsa ortamda bakteri faaliyeti mekanizması çalışamıyorsa bu etkiler B5A yı gübre, enzimatik ve sitolojik mekanizmalarla faydaya taşımaktadır. Bütün bu etki mekanizmaları bir toprakta çalışabildiğinde aşağıdaki faydalar meydana gelir: 1- Gerek klasik tarımda (sulu, kuru), gerek organik tarım ve gerekse topraksız tarımda hem kök hem yaprak ve hem de ürün gelişim gübresi olarak kullanılabilir. 2- Gübreleme maliyetlerinizi önemli oranda azaltır ve verimliliğinizi önemli oranda artırır. Sağladığı verim artışı ve zirai ilaç kullanımındaki tasarruf sağlar. (öğrendiğiniz mekanizmanın bir sonucu) 3- Topraktaki organizmal ve mikroorganizmal canlılığı artırır. (öğrendiğiniz mekanizmanın bir sonucu) 4- Tüm Dünya'da en kısa sürede organik ürün alımını sağlayan benzersiz bir gübredir. 8- Topraktaki su kaybını en aza indirgeyerek kuraklık etkilerini azaltan ve bitkilerin soğuğa karşı mukavemetini artıran bir gübredir. Sulu tarım alanlarında sulama suyundan %40 civarında tasarruf sağlamaktadır. 9- Yıllardır bilinçsiz ve gerekenden fazla tarım ilacı ve sentetik kimyasal gübre kullanımı sonucu toprakta depolanan sentetik kimyasal gübre ve tarım ilacı atıklarının moleküler bazda (temelde) parçalanmasını sağlar. Toprağın organikleşmesi sağlar. 10- Bitki bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak tarım ilacı kullanımını azaltır. 11- Bitki gelişmesine ket vurucu (engel olucu) etmenlerin ortadan kalkmasına yardımcı olur ve bitki gelişimin hızlandırır. 12 - Kireçli toprakta CaCo3 formunu kademeli olarak çözerek CaO formuna çevirir ve bitkiye faydalı hale getirir. (öğrendiğiniz mekanizmanın bir sonucu) 13 - Tuzlu topraklarda tuzun zararlı etkilerini kısmi olarak önleyerek diğer gübrelerle mukayese edilemeyecek oranda veri artışı sağlar. 14- Çiçeklenmeyi artırır, çiçek dökülmelerini önler, kılcal kök yapısını artırır, köklenmeyi güçlendirir, tohum çimlenme oranını ve hızını artırır. 15- Ürün büyüklüğünü, kalitesini ve raf ömrünü artırır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1272 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Başka Soru
B5A hakkında sona doğru sayityildiz Yeni Üye sayın tarafsız yazılarınızı okudum bmr tarımı suclayıcı ve inasanları kandırmakla sucluyorsunuz b5a yı yerden yere vuruyorsunuz ben Bmr tarıma çok yakın insanlardan birisiyim yapısınıda çok iyi biliyorum,B5A nın yapım aşamasını çalışanları dahi bilmezken siz nereden biliyorsunuz hemde Çin den getirtilen bir hormon kullanıldığını idda ediyorsunuz bunlar çiddi suclamalar, ıp adesinizden kimliğiniz tesbit edilerek en yakın zamanda hakkınızda yasak işlemler BMR tarım tarafından başlatılacaktır. Sayğılarımla Cevap: Sayın Sayityildiz Yasal işlemleri istediğiniz gibi başlatabilirsiniz eğer benim söylediklerim yanlışsa siz kazanırsınız. Bu arada siz olmnadığını neye dayanarak sölüyorsunuz mesleğiniz nedir. MeyveliTepe Moderatör Sn.Sayityildiz, madem ki BMR tarıma çok yakınsınız, ürününüz hakkında yazı yazan birini yasal işlem başlatmakla tehdit edecek kadar firmanın içinde ve hak sahibisiniz, görüldüğü kadarıyla yazılanları da okuyorsunuz, o halde sizin de yasalara ya tam manasıyla uymanız ya da sorulanlara yanıt vermeniz gerekmez mi? Cevap : Sayın MeyveliTepe Sait yıldız bmr tarımın sitesine girerseniz. Adı : YILDIZ KNK Global Organik Tarım A.Nafiz GÜRMAN Mah. Gündoğan Sok. Başaran Apt. No: 23/1Merter / İstanbul Şehir : İstanbul Tel1 : 0 212 554 41 41- 0 212 554 41 08 - 0 212554 41 09 (fax) Tel2 : 0 505 212 34 27 Sayit YILDIZ Tel3 : 0 553 490 31 02 Kaan TUNCALI Tabi burada bana cevap verenlerin hepsi b5a nın çalışanlarıdır. Bazı kullanıcılar 2 yıl kullanmasına ramen emin olmamakla beraber iyi dilekler sunuyorlar. Bende kesinlikle sudur demiyorum ama sölediğim işlemlerden geçmiştir. Aslında abarttıkları gibi şehir efsanesi değildir. Lütfen okumaya devam ediniz. Selahattin Yılmaz Ağaç Dostu. Sayın tarafsız siz sadece iştigal ettiğiniz meyve posası içeriikli adı malum gübrenin maliyetleriyle B5A yı karşılaştırıyorsunuz zaten temel yanlışınızda buradan ileri geliyor malum gübreyi B5A gibi falan zannediyorsunuz. B5A terkibinde asle meyve posası bulunmamakta ağırlıklı olarak arpa unu bulunmaktadır onunda ana sebebi içerdiği biyolojik atiivite ve organik madde içeriğini yüksek tutmak içindir. B5A patenti BMR tarıma ait bir sıvı organik gübredir kendisini ulusal ve uluslararası arenada ve agaclar.net te ispatlamıştır. Cevap : Gerçekten Selahattin bey bence konuşmayın daha çok batcaksınız saygısızlık olarak algılamayın siz gerçekten ne olduğunuzun farkında değilsiniz işte size o çok övündüğünüz yönetmelik açıklayarak anlatıyım önce alıntılar. Tanımlar Madde 4 — Bu Yönetmelikte geçen ; a- Bakanlık: Tarım ve Köyişleri Bakanlığını, b- TÜGEM: Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğünü, c- KKGM: Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünü, d- TSE: Türk Standartları Enstitüsünü, e- İl Müdürlüğü: Bakanlık il müdürlüklerini, m-ganik Gübre: Bitki besin maddelerini bünyesinde organik bileşikler halinde bulunduran, asıl amacı toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını düzelterek bitki besin maddelerinin alımını kolaylaştıran, canlılara ait (bitki, hayvan vb) atıklardan veya yan ürünlerinden hazırlanan ürünleri, n- Organomineral Gübreler: Bir veya birden fazla organik ürünün bir veya birden fazla tekli, kompoze, ikincil veya mikro bitki besin maddeli kimyevi gübreler ile reaksiyonu veya karışımı ile elde edilen gübreleri, o- Özel Gübreler: Kimyevi gübrelerin fosil esaslı organik materyallerle kaplanması veya karışımı sonucu elde edilen gübreler, vinas ve sıvı deniz yosununu, p- Toprak Düzenleyiciler: Asıl amacı toprağın fiziksel veya kimyasal yapısını iyileştirmek olan organik, mineral veya organomineral formdaki materyalleri, r- Mikrobiyal Gübre: Bitki için gerekli olan bitki besin elementlerinin topraktan alınmasında rol oynayan canlı mikroorganizmaların tarımsal üretimde kullanılmak üzere hazırlanan ticari formülasyonlarını, s- Enzim İçeren Organik Gübreler: Bitki hücre duvarlarında bulunan proteinleri, yağları, nişastaları, selülozları v.b parçalayarak bitki tarafından alınmasını kolaylaştıran ürünleri, şimdi b5a hangisi sonuçta organik tarım sertifikasını almak için buna ihtiyaçları var. Organik gübre mi ? Olabilir ama organik gübre olması için bitki artıklarını **** hayvan artıklarını kullanacak yani meyve posası olmayacak dimi. Zaten %100 bitkisel kökenli hayvansal ürün yok o zaman organik değil. Bakalım Organomineral mi? Kimyevi gübreler ile karışımı sonuçu elde edilen dediğine göre ve siz kesinlikle kimyasalı kullanmadığınıza göre oda olamazsınız. Özel bir gübre mi yoksa ? Kesinlikle olmaz direk kimyasal kaplama ürünleri Toprak Düzenleyici olabilir mi belki humik asit destekli ise ama sizde oda yok sanırım Bu b5a ne Mikrobiyal Gübre ben buna yakıştırdım biraz ama siz bunları da kabul etmiyorsunuz 01-08-2008, 12:15 #331 Hüseyin Ovak / Giriş Tarihi: 29-05-2008 Şehir: kütahya Mesajlar: 348 Sayın üyeler; Tartışmalar bilimsel konulara girdiğinde,konunu uzmanı olmadığımdan (haddimi bilerek) tartışmalardan uzak durmaya çalışıyorum... Ancak sizlere şunu net olarak söylemeliyim: B5A MİKROBİYAL BİR GÜBRE DEĞİLDİR... B5A NIN YAPIMINDA TAMAMEN DOĞAL,BİTKİSEL HAMMEDDELER KULLANILMAKTA,DIŞARIDAN MİCOPLAZMA YA DA BAKTERİ ALINIP KARIŞIMIN İÇERİSİNE KONULMAMAKTADIR... Enzim içeren organik gübre olabilir mi hayır çünkü enzim içerikli gübrelerle dalga geçtiniz sizde kesinlikle enzim yoktur Peki bu organik madde içeriğini fermantasyonda kullandığınız soya unu **** arpa unu ile mi karşılıyorsunuz. Meyve posaları olmadan siz organik madde içeriği karşılayamazsınız bunu unuttun bilimsel konuşuyormuş gibi yapıp insanların aklını kurcalamayın ne olduğunu söyleyin de o zaman her kes bilsin söyleyemezsiniz çünkü artık yerin dibine girmiş gibi bir hal altı yukarıda saydıklarımın hangilerini söylerseniz söyleyin siz hepsini inkar ettiniz madem siz o değilsiniz ne olduğunuzu biliyor musunuz. Selahattin Yılmaz Ağaç Dostu. Alıntı: Orjinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Sn. Selahattin Yılmaz, Bu durumda B5A organik sıvı gübredir ve içinde hormon yoktur diye kesin bir cümle kurabilir miyiz? Elbette. Bu cümlenin kesinliği organik sertifika belgesiyle sabit değil mi sizce? acemi_caylak Ağaç Dostu Alıntı: Orjinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Elbette. Bu cümlenin kesinliği organik sertifika belgesiyle sabit değil mi sizce? Selahattin Bey, BA5 ile ilgili yazışmalar 43. sayfaya ulaştı. İlk sayfalardan itibaren hep mikrobiyal tarafı ön plana çıkmıştı. Eğer sertfikada yazdığı gibi Sıvı Organik gübre ise ki yukarıdaki mesajınız açık ve net olduğunua göre benim için herşey netleşmiştir. Bu açıklamanız için teşekkür ederim. Cevap : Sayın acemi çaylak cevap hayır neden mi çünkü bir ürünün organikliği yasaların elverdiği derecedir ne mi bu yasalar işte cevabı da gene yasalarda Ağır Metal Sınırları Madde 5 — Çevre, insan ve hayvan sağlığını korumak amacı ile bu Yönetmelikte ifade edilen organik muhtevadaki ağır metal oranları kuru maddede mg/kg (ppm) cinsinden aşağıdaki değerleri geçemez. Kadmiyum (Cd) : 3 Bakır (Cu) : 450 Nikel (Ni) : 120 Kurşun (Pb) : 150 Çinko (Zn) : 1100 Civa (Hg) : 5 Krom (Cr) : 270 Yukarıda belirtilmeyen ve zararlı olabileceği bilimsel verilerle sonradan ortaya konan ağır metaller için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ortak kodeks alimentarius kriterlerine uyulur. Sağlık Parametreleri Madde 6 — Hayvansal orijinli hammaddeler kullanılarak elde edilen organik gübrelerdeki zararlı mikroorganizma seviyeleri aşağıdaki değerleri geçemez. Dışkı mikrobu : 1.0x103 hücre/g Toplam bakteri (Anaerop, Mikroaerofil) : 1.0x103 hücre/g Toplam aerobik mikroorganizmaları : Yok (5cfu/ml) Enterobactericea grubu bakteriler : <3cfu/ml Toplam laktoz pozitif bakteriler : <1cfu/ml Escherichia coli : Yok Clostridium spp : <2cfu/ml Salmonella spp : Yok Mycobacterium spp : Yok Staphylococcus aureus : Yok Bacillus anthracis : Yok Bacillus cereus : Yok Toplam flaman fungus ve mayalar : <3cfu/ml Gelelim yurtdışında analiz sonuçlarına bakın tüm konuşmalarda b5a Hollanda analizi örneğin hiç analizlerde b5a görüyor musunuz hayır sözde b5a ile yetişmiş ürün analiz raporlarıdır. Hollanda da değil Türkiye de b5a üreticileri yetiştirmiş ürünleri yurtdışına yollamış onlarda kimyasal kullanılmamış vay be rapora bak arkadaşlar birde bmr tarımın parası yok sanırım bu analizleri hizmet tarım ticaret yaptırmış onu da geçtim kaşe vs oda yok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Ağaçsever
|
İstediğiniz yere de verin insan kandırmayın ilk yazdığım mesaj son yazcağım mesaj da bu olcak biraz daha konuşursanız. Sanırım siz beni kızdırcaksınız burda polimiğe girmek istemiyorum siz şu ürünlerin gerçekden toplatılma sebeplerini yazın da ondan sonra konuşalım |
![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Ağaç Dostu
|
Kızın, kızmalısınız polemiklere girmenizin ana nedeni bu zaten, B5A sizin için doluya koyduğunuzda boşalmıyor, boşa koyduğunuzda dolmuyor gibi görünüyor. Yoksa kimin haddine gelip buradan bizim mesajlarımızdan ve bayilerin analizlerinden yola çıkarak açık bulmak. Mühendislik hak getire. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.Tarafsız, siz iddialarınızı belgeye dayandırabiliyor musunuz? Belge ya da ispat olmadığı durumda sadece bireysel kanı, düşünce, sonuç olarak mesnedi gösterilemeyen iddia olarak kalır. Bir de sorum var. Herhangi bir rakip (veya rakip olmayan) gübre şirketi ile sahiplik, ortaklık, satıcılık ya da herhangi bir görevde çalışanı olmak şeklinde bir bağlantınız mevcut mudur? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1276 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi iki kere düşünmenin zamanı ! Yazılanları okuyorum, lise mezunu bir çifçiyim. 2 senedir B5A yı kullanıyorum. Artıları var, ama anlatıldığı kadarmı. Benim gözlemlerime göre mucize yaratmıyor. Bazı ürünlerde artış bile alamadım. Asıl anlatacağım başka bir yönü. Bu nasıl açıklanır bilemem. 9m2 bir seram var. Toprağı inek gübresiyle karıştırıp serada kullanmak üzere taşıdım. Bu taşınırkende 10 lt suya 10 ml B5A katarak bu toprakla seranın içinde harmanladım. Hava çok sıcaktı. seranın 2 tarafında 70*140 ebadında pencere vardı. Bu havalandırma yinede yetmedi. Sonuç olarak bende göz yanması başladı. akşama doğru çapaklanma aşırı derecede oldu. Bu olay azalarak 3-4 günde bitti. Bu bende bir korku yarattı. Buharlaşan B5A danmı etkilendim yoksa karışım sonrası açığa çıkan bir gazdan mı ? Sizin anlattıklarınızla karşılastırıyorum yaşadıklarımı, bazen bir tarafa bazen diğer tarafa hak vermek geliyor içimden. Sizin bu kavgalarınız ben ve benim gibileri ortada bırakıyor. En doğrusu atadan kalma inek koyun tavuk gübresi kullanmak da... Eskisi gibi inek koyun bakan da kalmadığından bulmak zor. Hayırlısı..........! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Ağaç Dostu
|
Sn Kaptan Benim de anlatmak istediğim şeylerden sadece bir tanesi budur. Siz çok iyi niyetle yaşadıklarınızı anlatıyorsunuz. Bu gibi riskler önceden bilinebilir ancak B5A üreticilerinin tavrıyla bu iş çok zor. Çünkü ne B5A'nın ne olduğunu söylüyorlar (aslında kendileri de tam olarak bilmiyorlar). Önce mekanizma diye bir dizi olay anlatılmaya çalışılıyor sonra mekanizmanın sadece biri bu deniyor. Başka mekanizmalar da var deniyor ve anlatılanlarda da tam olarak neyin anlatılmak istendiği açık seçik belli değil. Ben kesinlikle kavga etmiyorum. Benim açımdan bu tartışma bir kavga değildir sadece anlamaya çalışıyorum. Ama anlaşılacak gibi değil. Çünkü b5A nın içinde hem her şey (ve her mekanizma) var hem hiçbir şey yok gibi görünüyor. Ben açıklık kazandırmak için sorular ve kanıtlar soruyorum. Bir sürü argüman anlatılıyor ama asıl anlatılması gerekenler ya da kanıtlat hep es geçiliyor. O yüzden bundan sonra kanıt sormayacağım. Sadece fikir soracağım. Kaınt nasıl olsa gösterilmeyecek. (Bana deneyini siz yapın deniliyor! Ürünün sahibi ben miyim de analizleri ben yaptıracağım?) Alın şimdi sizin bu mesajınızın üzerine bir soru daha soracağım. Bakalım ne yanıt gelecek hep birlikte göreceğiz. Sayın Selahattin Bey, Sayın Kaptan'ın bu mesajı üzerine bu çıkan gazın ne gazı olduğu hakkında bir fikriniz var mı acaba yoksa bu da bazen oluşan bazen oluşmayan çok istisnai durumlardan biri mi? Düzenleyen Dogasever : 27-07-2010 saat 12:42 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#1278 |
Ağaç Dostu
|
B5A'nın kendi varlığıyla böyle bir etki göstermesi söz konusu değildir. Fermantasyon ya da gübrenin çürüme yapısını iyi bilen bir adam kapalı bir ortama yanmamış veya yarı yanmış bir hayvan gübresini verdiğinde gübre içerisindeki ürenin yakıcı etkisi olabileceğini düşünmesi gerekir üstelik fermantasyon devam ederken oksijen kullanılıyor ve havalandırma yetersiz ise bahsi geçen etki çok daha fazla olacaktır bana göre sayın kaptanzst fermantasyon gerçekleşen havasız bir ortamda üre ve çürüme gazlarının olumsuz etkisine maruz kalmıştır. Bu durumu hayvancılık yapılan ortamlarda ve kapalı ahıra girenler yaşar en çok, çünki taze sidik ve gübre kokusu fermantasyon sırasında üre ve çiğ gazlarla yakıcı etki yapar, bu yanlışınızla hayatınızı riske sokmuşsunuz bence ama bunun b5a ile bir alakası yoktur. B5A taze hayvan gübresi fermantasyonunda kısmen oksijenli ortamda etkisiz hale gelmektedir, bu nedenle kompostlarda kullanım tavsiyesi farklıdır. Sayın kaptanzst kullandığınız yanmış hayvan gübresimiydi yoksa yanmamış hayvan gübresi miydi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1279 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1280 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Düzenleyen tarafsız : 27-07-2010 saat 18:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1281 |
Ağaçsever
|
B5A Plus Nedir acıklarmısınız rica etsem B5A tek basına yeterli ise neden Plus ve Vital Kullandırıyorsunuz |
![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Ağaç Dostu
|
Benim kullandığım gübre 2 sene önce ineğim vardı onun gübresiydi. Zati taze gübreyle kullanılmaz diye kullanma kılavuzunda yazıyor. Gübre belkide özelliğini bile kaybetmiş. Kum halıne gelmişti. Burada buharlaşan benim mistleme şeklinde vurduğum sıvı gübre olduğunu düşünüyorum. sıcak havada vurulmazdı ama bız bı hata yaptık vurduk. Zararı olmaz ama faydasıda olmaz denılıyordu. Doğru toprağa belkide faydası olmamış olabilir. Benide ne bu hale getirdi merak ettim. NOT: Bunu yazmayacaktım ama artık yazmam lazım geldığını düşündüm. O günden sonra akıl geçmesı dediğimiz baş dönmeside vardı. Şimdide var ama çok az. Anı baş hareketinde oluyor. Şükür azaldı.Doktora nıye gitmedin deseniz, sonuç alamayacağımı bildiğimden. 2 hap devam. sonuç bu olurdu bende fazladan hap alacaktım.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1283 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tek başına yeter kelimesi çok iddialı doğrusu. Ama vital ve pulusta takviyesi olmalı. Sadece bu gübre için değil diğerleri içinde geçerli. Biz üreticiler balıklama dalıyoruz. Devlet destekleme yaparken bunlar hakkında da açıklama yapmalı. Her firma en iyisi bizimki diyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1284 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu nedenle daha önce buradan sebepleri açıklanmış sorularınızada cevap vermeyi anlamsız buluyorum. Belli ki benim bilemeyeceğim bazı BMR Tarım ile ağrılarınız var ortalık yerde dile getiriyorsunuz bu benim sorunum değil. Kullancııların hiç değil. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Ağaçsever
|
İyi zaten olmayan cevaplar verilmez ilk kez anlaşıyoruz. En azından burdaki insanlara bazı şeyleri anlayabilecek kapasitede bunu bile başarmış olman harika bir şey size iftira atan ve hortlayan çok insan olmuş ama doğruları söleyip damarınıza basan olunca ne yapcağınızı şaşırdınız bu konuda beni haklı çıkardığınız için BMR ailesine teşekkür ederim. Saygılarımla ; |
![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kaptanzst, size cevap verirken hep temkinli oldum ve dikkatim sürekli aynı soruların cevaplarını verdiğimi konusunda beni uyardı. Hatta bir ara hassasiyetinizden dolayıo sizi zorluyorsa artık b5a kullanmayın demeyi bile düşündüm. Bence şunu yaptırmalısınız: kendiniz için alerji testi yaptırın çıkan sonuç eğer b5a özelliklerini işaret ediyorsa elbette bu durumda uzak durmanız gereken bir gübre olacaktır. Sonuçta kokusundan rahatsız olduğu ve özellikle kimyasal maddelere alerjisi olduğu için (kendisi forum üyemizdir) kullanacağı b5a yı bana dozlattıran kullanıcılar bile var. Ancak o kişi beni kimyasal kokusu ile ilgili olarak uyardığı ve sadece bu hassasiyetinden dolayı bende canı gönülden yardımcı oluyorum. Ancak yine diyorum bir alerjen testi yaptırmalısınız ki esasen buna ne neden olmuştur bilinmeli. Ancak şahsi kimyasal alerjisi olan bir kişi dışında b5a nın sizde neden olduğunu düşündüğünüz etkiye ne rastladık nede etki mekanizmasında böyle bir etkisi söz konusudur. B5A içerdiği hammaddeler itibariyle veya kokusyla bahsettiğiniz ortamda 1 kg kullansanız dahi sizde böyle bir etki yapmaz şahsi alerjiniz olması durumu hariç tabi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1287 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1288 |
Ağaçsever
|
Biliyorum ama malesef cevaplar sizde yok bu yüzden benle muhatap olmayın gerçekten bazen bilmediğiniz konular hakkında susmak erdemdir. Eğer siz burdan göz göre göre insanları ne olduğunu bilmediğiniz ürünü satmaya çalışıyorsanız yazık bakın beyfendi kaç yıldır ordasınız her ürün hakkında konuşuyorsunuz nerdeyse allah aşkına gözünüzle kaç tane ürün gördünüz b5a ile yetişmiş biraz gerçekci olun bunun diğer tarafıda var belki bu dilden anlarsın ne diyim |
![]() |
![]() |
![]() |
#1289 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Tekrardan geçmiş olsun saygılarımla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.Tarafsız, herhangi bir gübre şirketi ile bağlantınız yok, bir üniversitede çalışıyorsunuz (oradaki görevinizi ve uzmanlığınızı bilmesek de), b5a ve ilgili şirket ile ilgili pek çok şey söylüyorsunuz, içinde çin hormonu var, soya posası, meyve posası vb. şeyler var, maliyeti çok düşük ama pahalı satılıyor, bir işe yaramaz vb. genellikle küçümseme ve kötüleme tarzı şeyler yazıyorsunuz. Ben de uzun zamandır pek çok şey soruyorum ama bunlar anlamaya yönelik sorgular, kötülemeye yönelik değil. Bir şeyi kötülemek için kötü olduğunu bilmek gerekir. Nereden biliyorsunuz, ispatlayabilir misiniz diye size soruyoruz bu sefer, fakat ispatınız yok. Üniversitede çalışan, herhangi bir gübre işiyle kullanıcı seviyesinde olmanın dışında ilgisi olmayan biri olarak b5a veya üreten şirketle ya da o şirketteki şahıslarla ne alakanız var, neden bu ürünü üreten ve satanlara hasımmış gibi davranıyorsunuz, sorabilir miyim? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|