B5A hakkında sona doğru
sayityildiz
Yeni Üye
sayın tarafsız yazılarınızı okudum bmr tarımı suclayıcı ve inasanları kandırmakla sucluyorsunuz b5a yı yerden yere vuruyorsunuz ben Bmr tarıma çok yakın insanlardan birisiyim yapısınıda çok iyi biliyorum,B5A nın yapım aşamasını çalışanları dahi bilmezken siz nereden biliyorsunuz hemde Çin den getirtilen bir hormon kullanıldığını idda ediyorsunuz bunlar çiddi suclamalar, ıp adesinizden kimliğiniz tesbit edilerek en yakın zamanda hakkınızda yasak işlemler BMR tarım tarafından başlatılacaktır. Sayğılarımla
Cevap: Sayın Sayityildiz Yasal işlemleri istediğiniz gibi başlatabilirsiniz eğer benim söylediklerim yanlışsa siz kazanırsınız.
Bu arada siz olmnadığını neye dayanarak sölüyorsunuz mesleğiniz nedir.
MeyveliTepe
Moderatör
Sn.Sayityildiz, madem ki BMR tarıma çok yakınsınız, ürününüz hakkında yazı yazan birini yasal işlem başlatmakla tehdit edecek kadar firmanın içinde ve hak sahibisiniz, görüldüğü kadarıyla yazılanları da okuyorsunuz, o halde sizin de yasalara ya tam manasıyla uymanız ya da sorulanlara yanıt vermeniz gerekmez mi?
Cevap : Sayın MeyveliTepe Sait yıldız bmr tarımın sitesine girerseniz.
Adı :
YILDIZ KNK Global Organik Tarım A.Nafiz GÜRMAN Mah. Gündoğan Sok. Başaran Apt. No: 23/1Merter / İstanbul
Tel1 :
0 212 554 41 41- 0 212 554 41 08 - 0 212554 41 09 (fax)
Tel2 :
0 505 212 34 27 Sayit YILDIZ
Tel3 :
0 553 490 31 02 Kaan TUNCALI
Tabi burada bana cevap verenlerin hepsi b5a nın çalışanlarıdır. Bazı kullanıcılar 2 yıl kullanmasına ramen emin olmamakla beraber iyi dilekler sunuyorlar. Bende kesinlikle sudur demiyorum ama sölediğim işlemlerden geçmiştir. Aslında abarttıkları gibi şehir efsanesi değildir. Lütfen okumaya devam ediniz.
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu.
Sayın tarafsız siz sadece iştigal ettiğiniz meyve posası içeriikli adı malum gübrenin maliyetleriyle B5A yı karşılaştırıyorsunuz zaten temel yanlışınızda buradan ileri geliyor malum gübreyi B5A gibi falan zannediyorsunuz. B5A terkibinde asle meyve posası bulunmamakta ağırlıklı olarak arpa unu bulunmaktadır onunda ana sebebi içerdiği biyolojik atiivite ve organik madde içeriğini yüksek tutmak içindir. B5A patenti BMR tarıma ait bir sıvı organik gübredir kendisini ulusal ve uluslararası arenada ve agaclar.net te ispatlamıştır.
Cevap : Gerçekten Selahattin bey bence konuşmayın daha çok batcaksınız saygısızlık olarak algılamayın siz gerçekten ne olduğunuzun farkında değilsiniz işte size o çok övündüğünüz yönetmelik açıklayarak anlatıyım önce alıntılar.
Tanımlar
Madde 4 — Bu Yönetmelikte geçen ;
a- Bakanlık: Tarım ve Köyişleri Bakanlığını,
b- TÜGEM: Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğünü,
c- KKGM: Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünü,
d- TSE: Türk Standartları Enstitüsünü,
e- İl Müdürlüğü: Bakanlık il müdürlüklerini,
m-ganik Gübre: Bitki besin maddelerini bünyesinde organik bileşikler halinde bulunduran, asıl amacı toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını düzelterek bitki besin maddelerinin alımını kolaylaştıran, canlılara ait (bitki, hayvan
vb) atıklardan veya yan ürünlerinden hazırlanan ürünleri,
n- Organomineral Gübreler: Bir veya birden fazla organik ürünün bir veya birden fazla tekli, kompoze, ikincil veya mikro bitki besin maddeli kimyevi gübreler ile reaksiyonu veya karışımı ile elde edilen gübreleri,
o- Özel Gübreler: Kimyevi gübrelerin fosil esaslı organik materyallerle kaplanması veya karışımı sonucu elde edilen gübreler, vinas ve sıvı deniz yosununu,
p- Toprak Düzenleyiciler: Asıl amacı toprağın fiziksel veya kimyasal yapısını iyileştirmek olan organik, mineral veya organomineral formdaki materyalleri,
r- Mikrobiyal Gübre: Bitki için gerekli olan bitki besin elementlerinin topraktan alınmasında rol oynayan canlı mikroorganizmaların tarımsal üretimde kullanılmak üzere hazırlanan ticari formülasyonlarını,
s- Enzim İçeren Organik Gübreler: Bitki hücre duvarlarında bulunan proteinleri, yağları, nişastaları, selülozları v.b parçalayarak bitki tarafından alınmasını kolaylaştıran ürünleri,
şimdi b5a hangisi sonuçta organik tarım sertifikasını almak için buna ihtiyaçları var.
Organik gübre mi ? Olabilir ama organik gübre olması için bitki artıklarını **** hayvan artıklarını kullanacak yani meyve posası olmayacak dimi. Zaten %100 bitkisel kökenli hayvansal ürün yok o zaman organik değil.
Bakalım Organomineral mi? Kimyevi gübreler ile karışımı sonuçu elde edilen dediğine göre ve siz kesinlikle kimyasalı kullanmadığınıza göre oda olamazsınız.
Özel bir gübre mi yoksa ? Kesinlikle olmaz direk kimyasal kaplama ürünleri
Toprak Düzenleyici olabilir mi belki humik asit destekli ise ama sizde oda yok sanırım
Bu b5a ne
Mikrobiyal Gübre ben buna yakıştırdım biraz ama siz bunları da kabul etmiyorsunuz
01-08-2008, 12:15 #331
Hüseyin Ovak
/
Giriş Tarihi: 29-05-2008
Tartışmalar bilimsel konulara girdiğinde,konunu uzmanı olmadığımdan (haddimi bilerek) tartışmalardan uzak durmaya çalışıyorum...
Ancak sizlere şunu net olarak söylemeliyim:
B5A MİKROBİYAL BİR GÜBRE DEĞİLDİR...
B5A NIN YAPIMINDA TAMAMEN DOĞAL,BİTKİSEL HAMMEDDELER KULLANILMAKTA,DIŞARIDAN MİCOPLAZMA YA DA BAKTERİ ALINIP KARIŞIMIN İÇERİSİNE KONULMAMAKTADIR...
Enzim içeren organik gübre olabilir mi hayır çünkü enzim içerikli gübrelerle dalga geçtiniz sizde kesinlikle enzim yoktur
Peki bu organik madde içeriğini fermantasyonda kullandığınız soya unu **** arpa unu ile mi karşılıyorsunuz. Meyve posaları olmadan siz organik madde içeriği karşılayamazsınız bunu unuttun bilimsel konuşuyormuş gibi yapıp insanların aklını kurcalamayın ne olduğunu söyleyin de o zaman her kes bilsin söyleyemezsiniz çünkü artık yerin dibine girmiş gibi bir hal altı yukarıda saydıklarımın hangilerini söylerseniz söyleyin siz hepsini inkar ettiniz madem siz o değilsiniz ne olduğunuzu biliyor musunuz.
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Sn. Selahattin Yılmaz,
Bu durumda B5A organik sıvı gübredir ve içinde hormon yoktur diye kesin bir cümle kurabilir miyiz?
Elbette. Bu cümlenin kesinliği organik sertifika belgesiyle sabit değil mi sizce?
acemi_caylak
Ağaç Dostu
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
Elbette. Bu cümlenin kesinliği organik sertifika belgesiyle sabit değil mi sizce?
Selahattin Bey,
BA5 ile ilgili yazışmalar 43. sayfaya ulaştı. İlk sayfalardan itibaren hep mikrobiyal tarafı ön plana çıkmıştı. Eğer sertfikada yazdığı gibi Sıvı Organik gübre ise ki yukarıdaki mesajınız açık ve net olduğunua göre benim için herşey netleşmiştir.
Bu açıklamanız için teşekkür ederim.
Cevap : Sayın acemi çaylak cevap hayır neden mi çünkü bir ürünün organikliği yasaların elverdiği derecedir ne mi bu yasalar işte cevabı da gene yasalarda
Ağır Metal Sınırları
Madde 5 — Çevre, insan ve hayvan sağlığını korumak amacı ile bu Yönetmelikte ifade edilen organik muhtevadaki ağır metal oranları kuru maddede mg/kg (ppm) cinsinden aşağıdaki değerleri geçemez.
Kadmiyum (Cd) : 3
Bakır (Cu) : 450
Nikel (Ni) : 120
Kurşun (Pb) : 150
Çinko (Zn) : 1100
Civa (Hg) : 5
Krom (Cr) : 270
Yukarıda belirtilmeyen ve zararlı olabileceği bilimsel verilerle sonradan ortaya konan ağır metaller için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ortak kodeks alimentarius kriterlerine uyulur.
Sağlık Parametreleri
Madde 6 — Hayvansal orijinli hammaddeler kullanılarak elde edilen organik gübrelerdeki zararlı mikroorganizma seviyeleri aşağıdaki değerleri geçemez.
Dışkı mikrobu : 1.0x103 hücre/g
Toplam bakteri (Anaerop, Mikroaerofil) : 1.0x103 hücre/g
Toplam aerobik mikroorganizmaları : Yok (5cfu/ml)
Enterobactericea grubu bakteriler : <3cfu/ml
Toplam laktoz pozitif bakteriler : <1cfu/ml
Escherichia coli : Yok
Clostridium spp : <2cfu/ml
Salmonella spp : Yok
Mycobacterium spp : Yok
Staphylococcus aureus : Yok
Bacillus anthracis : Yok
Bacillus cereus : Yok
Toplam flaman fungus ve mayalar : <3cfu/ml
Gelelim yurtdışında analiz sonuçlarına bakın tüm konuşmalarda b5a Hollanda analizi örneğin hiç analizlerde b5a görüyor musunuz hayır sözde b5a ile yetişmiş ürün analiz raporlarıdır. Hollanda da değil Türkiye de b5a üreticileri yetiştirmiş ürünleri yurtdışına yollamış onlarda kimyasal kullanılmamış vay be rapora bak arkadaşlar birde bmr tarımın parası yok sanırım bu analizleri hizmet tarım ticaret yaptırmış onu da geçtim kaşe vs oda yok

boş boş boş anlayana