View Single Post
Eski 26-07-2010, 20:14   #1269
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Sayın Doğasever, "B5A nın gerek deneysel çalışmaları ve gerekse tüm tartışmaları resmi zemin dışındaki konularıyla buraya tartışma konusu olarak taşınmasından ibarettir ve ruhsatı ve belgesi alındığında elbette açıklanacaktır" şeklindeki açıklamamdan sonra dikkat ederseniz bu tartışmalar ya da resmi zemin dışında sorulan sorular hep bizi bu tartışma konusu olabilecek zeminlere çekmekte ve endişe duyduğunuz her konu aslında çok basit hayır zannettiğiniz gibi değil türünden cevaplarla dolu. Ama şimdi ben veya firma ne yapsın, ne yapabilir aslında sizin, benim, meyveli tepenin, ürünü rakip olarak gören başka ürün sahiplerinin anlayabileceği şeyler dışında sürekli akıl karışıklığı ve kendisini ilgilendirmeyen kişlerde akıl karışıklığı olarak yer almaktan öteye gitmiyor. Zaten adı üstünde tartışma ve siz bir firma sahibi olduğunuz için B5A nın firması resmi zeminde tartışmalı mı ya da nereye kadar gitmeli bilemiyorum, izlenimin şimdilik firmanın hakkınızada çok olumsuz düşünmediği ama ve benim gördüğüm siz sordukça iki firmayı hukuki bir zemine götürüyor (şahsi fikrim) benim için hava hoş.

Paragraflarda sorularınıza tek tek cevap yazacağım ama her yazdığıma bilgi birikimlerinizle yeni sorular ve yeni akıl karışıklıkları üretmekten başka işe yaramayacak sonuçsuz bir tartışma bu zaten ve özel mesaj atmamın sebide sadece bilebilecek kişilerin bilmesi gereği diye düşünmemdir firmaya söylemediğim için özel mesaj atmak istedim yoksa izin alır buradan da açıklarım çok önemli değil ve hatta takdir edersiniz ki belki önü çok açık olumlu ya da olumsuz tartışmalara neden olacak şeyler.

Birinci paragraf için size cevabım zaten yazdıklarımda var, çoğu cümlelerimde sorabileceğiniz soruların cevaplarınıda açıklamalarımda yazıyorum çıkartmanız gerekirdi. Yani firmadan resmi olarak yetkisi olmadığı hiçbir konu için açıklama yok ve buna rağmen istediğinizde bahsi geçen üründen gönderip gözlemleme şansına sahipsiniz diye söylemiştim aksi için firmanın elinde ve resmi yetki omadan açıklama yapmak istemediği şey için herhangi bir mikrobiyoloji laboratuvarından analiz mi yaptırmalıyız. Merak sizde imkanınız varsa B5A hayatiyeti sonlandırılmadan önce 200 kat hızlı çoğalan canlı üründen size göndertirim sonucu buradan herkese açıklarsınız ve hatta yaptırmışken toksikolojik analizde yaptırırsanız buradan açıklarsanız gayrı resmi sonuçları hepimiz öğrenebiliriz zaira bu tartşma zaten gayrı resmi tartışma başlığı (ancak tarafsız gibileerinde firmayı hukuki yollara sevkettiğini görüyorsunuz). Hatta hayatiyeti sonlandırılmış ürün ile bile deneyebilirsiniz ücretsiz size göndertirim seve seve.

2. paragraf için ise pozitif özellikleri var dememin nedeni olayı tamamen bu noktaya getirebileceğinizi düşünüp oluşabilecek endişeyi gidermek içindi oysa toksikolojik analiz de dahil başka istediğiniz her türlü analiz için yine size bir numune hayatiyeti sonlandırılmamış ürün için tavsiye edebilirim. Endişe edeceğiniz her soru için analiz yaptırmak veya denetmek sizin elinizde hodri meydan.

Pozitif özellikleri var dememin nedenini açıkladım B5A nın nasıl üretildiği dışında bilmediğim şey merakım sayesinde yok gibi hatta içtim de dedim çok şükür ölmedik, ölmeyeceğimide biliyorum sorunda yok dedim. Buna rağmen ürünün şu ana kadar tespit edilmiş gerek laboratuvar şartlarında ve gerekse sahada bir negatif özelliği yok (şimdi birde resmi belge demeyin bana analiz etmek yine size ait) zaten olsa herhalde 12 yıldır piyasada devamı olmazdı (8 yılı arge ve 4 yılı piyasa şartları) ve hatta ürünle ilgili oldukça fazla memnuniyet var ve çiftimiz çok hassas bu konularda, benimde bu forumdan B5A ile tanıştığım 3 yıl içerisinde gerek agaclar.nette kullananlardan ve gerekse ikili ilişkilerimle kendi yaptırdığım (malum bir enstitüde çalışıyorum) analizlerde de olumsuz bir sonuç yok uygulamalarda işe yaramadığı (uygunsuz şartlarda kullanım vs) durumlar nadiren olmuyor değil ama sebepler hep makro ve şahıslar kaynaklı.

Sürekli analiz dememin nedeni merak ettiğim sizinde endişelendiğiniz her konu için kendi çapımdanaasıl işi bilen arkadaşlarım vasıtasıyla bazı analizler ve gözlemlemeler yaptırmışsam ve bunun sonuçlarını biliyorsam işte merak eden herkes için bu yol açık onu kastediyorum.

Cümlelerimden endişe edip üründen endişeye sıçrıyorsunuz oysaki sadece ürünün nasıl keşfedildiği mesajıydı vermek istediğim ( kanserli dokuya şöyle veya bu şekilde belki iyileşir diye kola dökmek gibi bir şey bu oysa, kola ise oldukça fazla tüketilen bir ürün). Sorusunu siz soruyorsunuz cevap verdiğimde endişe geliyor oysa bazı konular var bilenlerin tartışması gerek diyorum, yüz yüze görüşmeliyiz dedim ama sordunuz cevap veriyoruz işte. Kanserde kullanılan ve kanser için için hızlı çoğaltılan hücreler vucut hücreleri değil zira vucudun hiçbir hücresinde yöntem işe yaramadığı gibi sadece bir fikirle yola çıkılmış bir olay sadece. Sistem sadece bakterilerde işe yarıyor ve firmanın tüm çalışması tarım üzerinde. (İşte anlamsız bir konu dallandırma paragrafı, okuyan onlarca insanın aklını artık bilinçli veya bilinçsiz mi karıştırmak istiyorsunuz bilemiyorum).

Sistemin sismbiyotik çalışma mekanizmasına giriyormu bilemiyorum ama uzaktan yakından alakası var diyebilirim ancak belli ki sizi formülü açıklasalar bile tatmin etmenin mümkün olmayacağını düşünüyorum. Her bakteri ile işe yaramadığını zaten söylemiştim, firmanın yaptığı tek şey yöntemin işe yaradığı faydalı bakterilerle toprağı hızlı bir şekilde çözüme götürmek. Bu nedenle organik maddeden aşırı yoksun topraklar dışında en az iki uygulama ile işe yaramadığı ve bazı sebeplerden dolayı elbette çalışmadığı ya da canlılığın kazanılamadığı durumlar omuyor değil ama bu miktar çok çok düşük, esas problemler firma beyanındaki kullanıma uymamaktan kaynaklanıyor.

B5A nın etki mekanizması şudur ve bunun dışında ne farklı bir sonuç gördüm ne de duydum :

Canlılığı sonlandırılmış içerik toprağa verilir. 2-10 gün arasında topraktaki canlılık durumuna göre etki görülmeye başlar. Bu süreçte topraktaki bir bakteri B5A içeriği ile karşılaştığında B5A'yı yer ve o bakteri gibi hareket etmeye başlar. Bildiğim kimyasal parçalama yapan bakteri var, havanın serbest azotunu toprağa bağlayan anaerob bakteri var bunlar çalışmaya başlar. Hızlı çoğalan bakteri ortamdaki bir bakterinin besini olabilecek türden ve kendi fonksiyonundaki işlev türünden çalışır ve bunu hızlı çoğalması sayesinde çok hızlı bir şekilde yapar. Düşünün ki 2 saatte zararlı ya da faydalı bir bakteri bir iş yapana dek B5A 17 saniyede yapar yapacağını ve b5a nın çalıştığı ortmada popülasyondan dolayı diğer mikroorganizmalar zorlanarak çalışır ancak b5a yı yenebilenler mevcut. Ancak bütün bu süreç hızlı gerçekleştiğinden ve diğer bakterilerle melezlemeler veya saldırılar sonucu bakteriler hızlı çoğlamaya devam edemez (bir şehirde kedilerin hızla çoğaldığı zaman farelerin kalmadığında kedilerin ölmeye başlaması gibi) ve 25-30 günlük süreçte ölürler ve ya inaktif duruma geçerler. Bu arada B5A çalışabilmişse toprak oldukça hızlı çözünmüş azot bakterileri toprağa azot bağlamış ( bakterilerin fonksiyonlarına göre tercih edilmesi gerekiyor) ve her bakterileri çalışabildiği veya aktive olabildiği oranda işlevsel rol oynamıştır. Bazen B5A aktive olamamışsa bunun sebepleri vardır o zaman ikinci uygulama ilk uygulamayıda tetikler ve etki daha hızlı görülür. Etkinin devamı için üçüncü uygulamayı tavsiye ediyoruz. Bütün bunlar gerçekleşirken eğer b5a her aşamada aktive olmuşsa bir bakteri ne yaparsa b5a bakteriside onu yapar yani hızlı çoğalması ve yaptığı işi 200 kat hızlı yapması dışında başka bir negatif özellik kazanmaz kazanmıyor analiz yapmak test etmek ikna olmayanlara aittir. İşte eğer hızlı çalışmışsa bazı negatif özellikler toprakta görünebiliyor bunlar: O kadar hızlı çözünme olabiliyorki ki solucanlar çok hızlı çoğalabiliyor toprakta bu zaten faydalı bir şey, zamanla ölen bakteriler diğer faydalı bakteriler iin davetkar rol oynuyor ve biyolojik olarak toprak zenginleşiyor. B5a nın çalışması sonucu topraktaki iz elementlerin noksan olduğu alanlarda bu özellikler daha hızlı görülebiliyor, açığa çıkan toprağa bağlanmış gübreler bitki de hızlı geliştiği için takviye etmek çözünerek bitkinin alıştığımız hızdan daha yüksek oranda hızlı gelişmesine neden olabiliyor, topraktaki organik madde daha hızlı azalabiliyor.

Bakterilerin amerikadaki sayımlarını B5A rmb üründe zaten açıkladık zaten o ürün bakteriyolojik ve resmi sonuç olarak ilk açıklamaydı. Bu sonuçlar resmi düzeyde ve özellikle yetkili sonuç belgeleri olmadığı sürece firma açıklamayacak bu konuda boşuna bir çaba beklemeniz anlamsız.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön