![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
/
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Bunu neye dayanarak yazdınız?
Alıntı:
SİZ ; "DÜNYANIN TEK VE MUDAİLİ OLMAYAN DİYE" BU GÜBREYİ NASIL BÖYLE LANSE EDEBİLİYORSUNUZ ??? TÜM DÜNYADAKİ ÜRETİLEN GÜBRELERİ Mİ ARAŞTIRDINIZ? DA BUNU BU ŞEKİLDE YAZIYORSUNUZ ??? BEN DE MOG MARKALI GÜBRENİN SATICISIYIM . SİZE BURADAN ŞUNU SÖYLÜYORUM. BENİM ANTALYA İÇİN BÖLGE BAYİSİ OLARAK İLAN ETTİĞİM ARKADAŞIN ÖNÜNÜ KESTİNİZ. www.taraorganikgubre.com adresinde AKDENİZ BÖLGE BAYİİ OLAN ARKADAŞIMA NASIL BİR BASKI YAPTINIZ DA , BAYİLİKDEN VAZGEÇTİ. ÖNEMLİ DEĞİL. BIRAKTIRABİLİRSİNİZ. AMA ; YAPTĞINIZ ETİK DEĞİL. ANTALYADAKİ TEK BAYİM DE O ARKADAŞIMIZ DEĞİL. BİZ O ARKADAŞIN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN OLDUĞUMUZ İÇİN ONA ANTALYA VE AKDENİZİ VERDİK. AMA , SİZDEN MOG GÜBRE BAYİLİĞİNİ BIRAK DİYE DE BİR BASKI GİDEBİLECEĞİNİ VE BU BASKIYI NEDEN YAPTIĞINIZI DA ANLAMIŞ DEĞİLİM ... ŞU ANDA ZATEN İÇ PİYASAYA FAZLA BİR ÇALIŞMA YAPMIYORUZ. ÜRETİMİMİZ ANCAK İHRACATI KARŞILIYOR. GELELİM DİĞER KONUYA SİZ NE HAKLA VE NEYE DAYANARAK DÜNYADA MUADİLİ OLMAYAN TEK GÜBRE DİYORSUNUZ... SİZİN DE İSTANBUL AĞAÇ A.Ş. DE DENEMENİZ KURULDU. BENİM DE KURULDU... ORADAKİ SONUÇLARI DA BURADA MERTÇE YAZMANIZI İSTİYORUM. EĞER Kİ İSTANBUL AĞAÇ A.Ş. DE İKİMİZİN ÜRÜNÜ TEST EDİLİRKEN SİZİN ÜRÜNÜNÜZÜN SONUÇLARI KABUL EDİLİRSE GELİP ELİNİZİ ÖPÜCEM. AMAA SİZİN ÜRÜNÜNÜZ ORADA KABUL GÖRMEZ DE BENİM MOG MARKALI ÜRÜNÜM ORADA KABUL GÖRÜRSE ; BÜTÜN İNTERNET SİTELERİNE YAZDIĞINIZ ŞU YALANI ORTADAN KALDIRMANIZI İSTEYECEĞİM.. DÜNYADA ALTERNATİFİ OLMAYAN TEK GÜBRE ! SİZ BENİM ALTERNATİFİM OLABİLİRSİNİZ. AMAA ASLA VE ASLA EŞİ BENZERİ OLMAYAN TEK ALTERNATİFSİZ ÜRÜN GİBİ ; KENDİNİZİ KAF DAĞINDA GÖREN YAZILAR YAZMAYINIZ ... SİZİ YA DA DİĞER ÜYE ARKADAŞLARI İSTEMEDEN KIRACAK BİR SÖZÜM DE OLMUŞ İSE ÖZÜR DİLERİM AMA ; İNTERNET ÜZERİNDE BU SÖYLEMİ BIRAKMANIZI İSTİYORUM BENİ DE ARAYIP B5A İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAYA ÇALIŞAN ÇOK ARKADAŞ VAR . BUNLARIN HİÇ BİRİSİNE DE B5A YI KÖTÜLEYECEK TEK BİR KELİMEM OLMAMIŞTIR. ÜRÜNÜZÜN GAYET İYİ BİR ÜRÜN OLDUĞUNU VE SADECE TEK EKSİK YERİNİN YA DA KÖTÜ YÖNÜNÜN AŞIRI PAHALI OLDUĞUNU BİLDİRİYİROUM UMARIM BUNDAN SONRA İLANLARINIZ DA YA DA DUYURULARINIZDA DAHA HASSAS OLURSUNUZ. ALTERNATİFİ OLMAYAN YA DA DÜNYANIN TEK YA DA DÜNYANIN EN İYİ GÜBRESİ ASLA DEĞİLSİNİZ... GÜBRE DEMEK BESLEYEN DEMEK GİBİ BİR KAVRAMDIR. AMA SİZİN VE BENİM YAPTIĞIM ÜRÜN GÜBREDEN ZİYADE ; TOPRAĞIN GÜBRE YAPMASINI TETİKLEYEN VE BİR ÇOK + UNSURLARI BULUNAN BİR BİYOLOJİK OLUŞUMDUR DİYEBİLİRİZ... AMERİKAN WESTBRİDGE FİRMASININ ÜRETTİĞİ WEBACTİVATOR İLE SİZİN B5A BENİM MOG VS... GİBİ ÜRÜNLER AYNI KARAKTERDEDİR...İNANIN SİZİN BU SÖYLEMLERİNİZ BİZİ ÜZÜYOR... LÜTFEN ; AMA LÜTFEN TARZINIZI DEĞİŞTİRİNİZ. VE SİZLERE İYİ GÜNLER DİLİYORUM |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hımm bu denemenin sonuçlarını merak ettim açıkçası. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
/
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Doğruyu bitkiler söyler. Insanlar değil
sonuçtan eminiz. Her hafta gidip kontrol ediyoruz efendim ![]() onay geldiği zaman da burada resmen ilan edeceğim. Böylelikle dünyada alternatifi olmayan tek gübre lafıda sanırım rafa kalkacaktır. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Uzunca bir süredir sitemizden ayrı kalmıştım. Şimdi, B5a ve diğer organik ve mikrobiyel gübrelerle ilgili tartışmaları yakından takip ediyorum. MOG sonuna kadar haklı. Daha dün piyasaya çıkan bir ürün nasıl olurda dünyada ilkiz gibi bir iddiada bulunur. Ve herşeyden önemlisi de içindeki mikroorganizmaları açıklamaz. Buradaki yazıları okudum. Şu ana kadar Hüseyin Beyin açıkladığı yalnız bir çeşit mikroorganizma var: Pseudomonas fluorescens. Başka var mı? Ayrıca ben bundan bir iki yıl önce Etkin Mikroorganizmaları anlatmıştım. B5A için dünyada tek diyenler, bu sitede yayınlanan EM mikroroganizmalarını ve ürünlerini okusunlar! O zaman belki bu iddialarından vazgeçerler. Bu ürün içinde eğer başka mikroorganizma yoksa, ve sadece Pseudomonas fluoresce varsa, o zaman bu ürün bir yenilik bile değil. Çünkü Pseudomonas fluoresce mikroorganizmasının biyokontrol ürünü olarak etkileri zaten biliniyor. Internette bir sürü Hintli ve ABD'li firma bu mikroorganizmaları pazarlıyorlar. Yalnız sevindiğim bir nokta var: EM'yi biz piyasaya çıkardıktan sonra, piyasada mikrobiyel gübre adıyla başka ürünler de çıkmaya başladı. Bu bizi mutlu ediyor. Çünkü topraklarımızı kimyasal madde ve pestisitlere bağımlılıktan kurtarmalıyız ve tarımı ve çiftçiliği doğal yollarla yapmalıyız. O yüzden, tüm mikrobiyel ve organik gübrelerin kullanımını tüm çiftçilerimize öneriyorum. Ama hepsinin eksilerini ve artılarını öğrensinler. Gelelim B5a'ya: Bu konu başlığı altında olumsuz yönleri varsa yazsınlar demişşiniz. Bence en olumsuz yanı içindekilerin bilinmezliği. Bence B5a içinde ne olduğunu açıklamalıdır. Mikrobiyel gübrelerde ticari sır olmaz. Açıklamamak tüketiciyi aldatmaktır. Sakın yanlış anlaşılmasın ben işe yaramıyor demiyorum. Biyokontrol ajanı olarak mutlaka işe yarıyordur ancak tüm dünyada tarımda kullanılan mikroorganizmaları açıklamak yasal bir zorunluluktur. Zaten mikrobiyel gübre olarak ruhsat alacaklarsa, üretim prosesini (tüm detayını vermeyebilirler) ve içindeki mikroorganizmaları bildirmek zorundalar. Diğer olumsuz yönleri: - Dünyada B5a kullanan yok! Pseudomonas fluoresce mikroorganizmasını kullananlar var. - Üniversitelerde yapılmış araştırmalar yok! - Gece (ya da güneş battıktan iki saat sonra) uygulanması zorunlu (içinde fotosentetik mikroorganizma var mı bilmiyoruz!) - Kompost üretiminde herhangi bir etkisi var mı tam olarak bu sitede belirtilmemiş. Organik maddenin verimli bir şekilde ve fermantasyon yoluyla parçalanmasının tarım ve çevre açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz (Lütfen Etkin Mikroorganizmalar adlı bölümü okuyunuz!) - Sadece biyokontrol ajan olması söz konusu. (aksi söz konusuysa, lütfen işleyiş mekanizması ile belirtsinler) - Uzun süreli denemelerin yapılmamış olması. (Meyvelitepe'nin 23. Sayfadaki yorumuna katılmamak mümkün mü? Nedense, B5a üreticlerinden kimse bu yoruma henüz yanıt yazmamış. - B5a, mantari hastalıkları bastırdığı için, bitkinin daha sağlıklı olmasını sağlıyor ve ortamda besin varsa, bu besinleri bitki bünyesine alıyor. Ancak organik maddenin toprakta bulunması da şarttır. Bu konu da bu başlık altında epey tartışılmış ancak hiçbir şeyi yoktan var edemezsiniz. Öyle doğal kayaçlarla, bitki kalıntılarıyla (gerçi bimi çiftçi pek kalıntı bırakmıyor ama!) üç yıl beş yıl idare ettiniz diyelim. Sonra ne olacak. bir diğer konuda organik maddenin iyice azalması sonucu, mikroorganizmaları siz ne kadar ilave ederseniz edin yaşatamazsınız. O yüzden, mikroorganizma ve organik madde toprakta belirli bir dengede tutulmalıdır. Toprağın analizine göre, fosfor, azot ya da kalsiyum, potasyum gerekecektir. Bunları yerine koyacak doğal organik maddeler vardır ve mikroorganizma ile birlikte ilave edilmelidir. Kısaca, B5a tek gereksiniminizdir tümcesine katılmıyorum. - Bir diğer nokta da geleneksel tarımdan sert bir geçiş yapması. Kimyasal gübreyi tamamen bırakıp bir anda organik tarıma geçiş toprağın, biyolojik, kimyasal ve fiziksel koşullarını etkileyecektir. Burada rapor edilen iyileştirmelerin hepsi doğrudur ancak bunlar yukarda da belirttiğim gibi, bitkilerin gelişimini engelleyen patojenlerin bastırılması sonucu ortaya çıkmış etkiler olabilir ve üçüncü veya dördüncü uygulama yıllarından sonra (patojen baskısı kalktıktan sonra) bu gelişmenin hangi yönde olacağını kimse garanti edemez. Umarım yanılırım! Düzenleyen Dogasever : 11-05-2009 saat 14:30 Neden: Eksik kalmış |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Dogasever siz mog mu pazarlıyorsunuz acaba ? aldınız B5a yı yerden yere vurdunuz. tarım ve köy işleri baklığı neden oynaladı ozaman bu ürünün pazarlanıp satılmasına, neden dünyanın bir çok büyük laboratuarlarından zararsız ve bitki gelişimi için yararlı olduğuna dair tam not aldı? Siz B5a nın kaç yıldan beri üzerinde çalışma yapılıp araştırıldığını biliyormusunuz? ya da bu ürünü bulan kişlerle ben çok merak ettim nedir diye sordunuzmu bilgi alış verişinden bulundunuzmu ? |
|
|
|
![]() |
|
|