agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2009, 20:18   #631
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Eğer B5A mikrobiyal gübre olarak da tescil edilirse,

hem organik gübre hem mikrobiyal gübre olarak yani iki özelliği bir arada bulunduracak piyasadaki tek gübre mi olacak?

Bir başka anlatımla piyasada bu iki özelliği bünyesinde bulunduran eş değer başka ürünler var mı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-02-2009, 20:19   #632
/

Giriş Tarihi: 04-08-2007
Buralardan alırsak sakata gelirmiyiz acaba? üretim tarihi vss.. falan
http://urun.gittigidiyor.com/B5A-Org...QQidZZ15273866
gerçi şimdi baktım fazla alacak yerde yok nereden alacağız?

Bir şey daha soracağım,bunu ekin olmayan yani boş toprağa da suyla karıştıp dökecekmiyiz yoksa mevcut ekili veya ekeceğimiz alanamı uygulayacağız.(belki şişesinde yazıyordur ama merak ettim)

monser Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-02-2009, 20:40   #633
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Sevgili deniakvaryumu Hüseyin beylerle umarımki Yalova toplantısında görüşürüzde yeni haberleri oradan öğreniriz.

Bu arada monser kullanım konusunda bu başlıkta sevgili Hüseyin Ovak'a ait mesajları okumalısınız. Ayrıca Bmr Tarım size yardımcı olacaktır.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-02-2009, 20:49   #634
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Sevgili deniakvaryumu Hüseyin beylerle umarımki Yalova toplantısında görüşürüzde yeni haberleri oradan öğreniriz.
Evet, haberleri merakla bekliyoruz

Mikrobiyal gübre olarak tescil işlemleri,

Tez konusu olarak üniversitedeki çalışmalar ve denemeler.

Benim merak ettiklerim.

Eski 09-02-2009, 13:30   #635
/

kızacaksınız ama bir soru daha sormam lazım,çünkü aradım cevabını bulamadım.
Şimdi bahçede kuyu yok mecburen şebeke suyu ile sulama yapmak durumundayım.terkoz suyu ile gübreleme olamayacağı yazıyor tamam gübrelemeyi yaparken ilerideki çeşmeden suyu taşıyıp yaparım peki ya sonra? bundan sonra hiçmi terkoz suyu kullanamıyacağız? ki o zaman yanmışım ben,**** belli bir süre sonra devam edebilirmiyim?
tüm cevap veren arkadaşlar teşekkür ederim.

Eski 09-02-2009, 14:34   #636
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Sn. Hüseyin bey, buzdolabında sakladığım B5A dibinden akmış poşete ve kurumuş kan gibi bir oluşum meydana gelmiş.(kırmızı rengi) Ne yapmam gerekir söylermisiniz? poşetin içinde, el sürülmeden nasıl böyle birşey oldu acaba?
Bir açıklama yaparsanız sevinirim, baya endişelendim zira

cemo Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-02-2009, 14:41   #637
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi monser Mesajı Göster
terkoz suyu ile gübreleme olamayacağı yazıyor
Nerede yazıyor? Mesaj numarasını kopyalar mısınız?

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-02-2009, 14:53   #638
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Terkoz suyundan kasıt zannedersem şebeke suyu, ki zaten klorlanmış su ile sulama ister B5A ister herhangi başka bir gübre veyahut hatta öylesine sulama ne toprağa nede bitkiye iyi gelir.
Suyu kısmaen de olsa patogenlerden arındırmak amaçlı yapılan klor aktif olduğu sürece topraktaki diğer iyiniyetli mikro organizmalara ve bitkiye de zarar verecektir.
Bir tankda suyu 3 gün bekletmeniz gerekecektir.

praecox Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-02-2009, 14:57   #639
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Nerede yazıyor? Mesaj numarasını kopyalar mısınız?
mesajda yazmıyor http://www.aldesem.com/419-b5a-organik-sivi-gubre.html
burada yazıyor..

5- B5A yanmamış hayvan gübresi ile birlikte veya yanmamış hayvan gübresi kullanılan alanlarda kullanılamaz. Usulüne uygun olarak yakılmış hayvan gübresi kullanılan alanlarda hayvan gübresi kullanımından 10 gün önce veya 10 gün sonra B5A kullanılabilir.

6- B5A dan istenilen sonucun alınabilmesi için sulu tarlalarda ya sulama sonrası veya sulama sırasında, kuru tarlalarda yağmur sonrasında toprak ıslak veya nemli iken, seralarda ve damlama sistemli tarlalarda tesisat temizlendikten sonra ve sulama periyodunun orta kısmında uygulama yapılmalıdır.

7- B5A klorlu şebeke suyu ile kullanılamaz. B5A kaynak - kuyu suyu ile kullanılmalıdır.

8- B5A uygulanan tarlalarda, bahçelerde , seralarda ve her türlü yeşil alanlarda, bitki yaprak renkleri koyu yeşil yerine açık yeşile dönüşecektir.Bu açık yeşil renk B5A kullanımı ile yapraklardaki tüm solunum bazlarının açıldığını ve çalışmaya başladığını gösterdiği için endişe edilmemeli ve ürün hasadı beklenmelidir. Ürün hasadında gerek verimlilik ve gerekse ürün kalitesi olarak B5A ‘ nın farkı ortaya çıkacaktır.

Eski 09-02-2009, 14:59   #640
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Terkoz suyundan kasıt zannedersem şebeke suyu, ki zaten klorlanmış su ile sulama ister B5A ister herhangi başka bir gübre veyahut hatta öylesine sulama ne toprağa nede bitkiye iyi gelir.
Suyu kısmaen de olsa patogenlerden arındırmak amaçlı yapılan klor aktif olduğu sürece topraktaki diğer iyiniyetli mikro organizmalara ve bitkiye de zarar verecektir.
Bir tankda suyu 3 gün bekletmeniz gerekecektir.
Öncelikle teşekkürler.
yani şebeke suyunu bir yerde 3 gün bekletirsem söylediğiniz zararları yapmazmı?

Eski 15-02-2009, 21:12   #641
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-01-2009
selamlar ,

ben 45 gündür , bu ürünü okudum ve izledim . 25 gündür deneyemeye aldım.ocak ayında nematodlu biberde neler yaptığını çok iyi gördüm SÜPER . . .
denemelerim : hıyarda , domateste , gülde , fasulyede , domateste , üzümde , zeytinde ve narenciyede devam ediyor.
uyarı; kesinlikle şebeke suyunda kullanmayın. 3 çeşid klorlama var , suyu bekletmek çözüm değil.eğer şebeke suyunda(dezenfektan) ozon kullanılıyorsa B5A yı kullanabilirisiniz ( benim düşüncem )

seti33 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-02-2009, 23:53   #642
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Ayrıntıları yeterince takip edemeyen üyeler için, konunun tekrar yazışılması iyi oluyor.
Katkılarınız için teşekkürler

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-02-2009, 15:20   #643
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seti33 Mesajı Göster
selamlar ,

ben 45 gündür , bu ürünü okudum ve izledim . 25 gündür deneyemeye aldım.ocak ayında nematodlu biberde neler yaptığını çok iyi gördüm SÜPER . . .
denemelerim : hıyarda , domateste , gülde , fasulyede , domateste , üzümde , zeytinde ve narenciyede devam ediyor.
uyarı; kesinlikle şebeke suyunda kullanmayın. 3 çeşid klorlama var , suyu bekletmek çözüm değil.eğer şebeke suyunda(dezenfektan) ozon kullanılıyorsa B5A yı kullanabilirisiniz ( benim düşüncem )
Sayın seti33 suda ne kullanıldığını nasıl anlayacağızki?

Eski 16-02-2009, 19:35   #644
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-01-2009
sayın monser

riske girmeye gerek yok , kaynak suyu kullanırsanız aklınızda şüphe kalmaz . sonuçta ; klor , bakteri ve mikrop vs yok etmek için kullanılıyor .eviinizdeki saksıları bile kaynak suyu ile sulamanız lazım.ama konu bahçe sulamaksa tek yapılacak şey suyu 3 gün bekletmek ve denemek . 3 gün bekletilen suda akvaryum balıkları yaşıyor ama bakteriler ne olur bilemem .

seti33 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-02-2009, 20:57   #645
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seti33 Mesajı Göster
sayın monser

riske girmeye gerek yok , kaynak suyu kullanırsanız aklınızda şüphe kalmaz . sonuçta ; klor , bakteri ve mikrop vs yok etmek için kullanılıyor .eviinizdeki saksıları bile kaynak suyu ile sulamanız lazım.ama konu bahçe sulamaksa tek yapılacak şey suyu 3 gün bekletmek ve denemek . 3 gün bekletilen suda akvaryum balıkları yaşıyor ama bakteriler ne olur bilemem .
Sayın seti33 dediğiz doğruda kaynak suyunun bana olan uzaklığı 100 metre (yani çeşme) ilk gübre için herhalde yağmuru bekliyeceğim (siparişide verdim bu arada)
ama hep dışarıdan su taşıyamayacağım için 3 gün bekleme metodunu kullanacaz **** bahçeye kuyu açtıracağız ki buda zor neyse teşekkürler kullanıp görelim sonucuda buraya yazalım kolay gelsin.

Eski 27-02-2009, 21:29   #646
Ağaç Dostu

DENİZLİ AEGEANAGRI 2009 Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı; 25 Şubat – 1 Mart 2009 tarihleri arasında, kapılarını 5. kez açacak olmanın heyecanını yaşıyor!

Ege Bölgesi için büyük önem taşıyan bu fuar; 5 gün boyunca tarım sektörünün öncü firmaları ile çiftçi gruplarını ve sektör profesyonellerini bir araya getirerek, yine tarım sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olacaktır.

Denizli Tarım İl Müdürlüğü, Denizli Ziraat Odaları Başkanlığı, Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Sanayi Odası ve Kosgeb tarafından desteklenen fuar, sektöre kurumsallaşması açısından önemli katkı sağlayacaktır.

Fuar Sitesi

Danizli Tarım Fuarında B5A OR-TAR TARIM olarak B5A standında Hüseyin bey agaclar.net üyelerini bekliyor. Fuarı gezip B5A hakkında birebir bilgi alabilirsiniz.

Eski 02-03-2009, 13:44   #647
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Sayın üyeler;
Avrupadan aldığımız sonuçları sizlere buradan duyuracağımı daha önceden bildirmiştim.İşte ilk sonuçlar....

http://www.bmrtarim.com/avrupa_analiz.html

NOT: Sonuçlar elimize geldikçe buradan sizlere bildirilecektir...
Saygılar...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-03-2009, 13:56   #648
Ağaç Dostu

Yani sonuç nedir?

Eski 02-03-2009, 16:14   #649
Ağaç Dostu

fsuzen's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
Sayın üyeler;
Avrupadan aldığımız sonuçları sizlere buradan duyuracağımı daha önceden bildirmiştim.İşte ilk sonuçlar....

http://www.bmrtarim.com/avrupa_analiz.html

NOT: Sonuçlar elimize geldikçe buradan sizlere bildirilecektir...
Saygılar...
"Test sonuçları" yerine "Deneme sonuçları" demek daha doğru bir tanımlama olurdu.

fsuzen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-03-2009, 16:22   #650
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

ЦN NETİCELER
Burley cinsi tьtьnde B5A’nın bir yıllık kullanılmasından sonra çıkarılabilecek sonuçlar ve yapılabilecek tavsiyeler aşağıda verilmekte:
B5A ile gьbrelenen Burley 420 cinsi tьtьn, kimyasal gьbre kullanılana göre 10 cm daha yüksek oluyor. Ortak kattaki yapraklar, kimyasal ile gübrenenenlere göre daha ağır ve 3 cm ile daha uzun, ancak eni 4 cm ile daha dar. Kimyasal gübre kullanılan tütünde üst kat yapraklar, B5A ile gübrelenen tütününkilerinden büyüklük ve ağırlık açısından az ile daha üstün.
Tarla şartlarında B5A ile gübrelenen Burley 420 tütün, kimyasal gübre kullanılan tütüne kıyasla Kahverenki lekeler (Alternaria Tenuis) mantar hastalığına karşı daha dayanıklı.
Tekonolik gцstergeler aзısından, B5A kullanılan Burley 420 tütün, ana damar yüzdesi ve yaprak yoğunlu bakımından kimyasal gübre kullanılan tütünden daha üstün.
Tьtьne yapraktan B5A verilmesi, kimyasal gьbreye kıyasla, kuru tütün verimini %15 ile, kilogram için ortalama fiyatı %6 ve dekar başına toplam mahsulü %22 ile arttırıyor.
Kimyasal gьbrelere kıyasla B5A organik gübre, Kuzey Doğu Bulgaristan ikliminde, eylül sonlarına kadar Burley 420 tütündaşe tohum kutucukları ve tütün tohumlarının olgunlaşmasını büyük ölçüde hızlandırıyor. Ki bu da tütün tohumu üretimi planlarının her yıl gerçekleşmesine imkan ve garanti veriyor.
Humus iзeriği açısından B5A ile gübrelenen topraktaki humus oranı, kimyasal gübreler kullanılan toprakta tütün dikiminden önce ve bitki gelişiminden sonraki humus oranından oldukça yüksek.
Kimyasal gьbrelere kıyasla, B5A kullanılmasında bitki gelişimi sonunda topraktaki toplam azot miktarı daha yüksek.

Tьtьn dikimi цncesi orana kıyasla bitki gelişme sonunda topraktaki mineral (hareketli) azot miktarı iki misli daha fazla.
Burley tьtьnь ьretiminde B5A’nın kullanılmasıyla, nikotin, зцzьlebilir karbonhidrat ve toplam azot aзısından sanayi şartlarına uyan hammade temin edilmiş oluyor.

Benim için buradaki sonucun önemi; B5A nın kullanıldığı alanda bitki gelişiminden sonra Humus miktarındaki artış,azot miktarındaki artış ve hastalığa karşı (kimyasal gübrelemeye göre) %200 gibi bir direnç göstermesi...****** verim artışı ve üründeki kalite...Bir de tütün tohumunun her yıl gerçeklesebilme imkanı...
Siz ne dersiniz?...
NOT: Bu sadece bir bölgedeki araştırma...Değişik konulardaki araştırma raporları geldikçe buradan yayınlanacaktır...

Düzenleyen Hüseyin Ovak : 02-03-2009 saat 20:28 Neden: Yanlış Yazım...
Eski 02-03-2009, 16:24   #651
Ağaç Dostu

Evet, B5A yı tebrik etmek lazım , güzel bir sonuç alınmış.

Eski 02-03-2009, 16:33   #652
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

B5A organik sıvı gübrenin Momçilgrad tarlalarında perlit üzerinde hıyar yetiştirilen seralarda uygulanması

Ürün vermeye başlamış hıyar üretiminde.
Seraların alana 90 dekar. Hıyarlar, perlit bulunan 30 litrelik çuvallara üçer kök dikilerek yetiştirilmekte. Hıyarların dikimi 2007 yılının kasım-aralık aylarında yapıldı. Deneyin yapıldığı anda ürün veriyorlardı. B5A, 15 dekar üzerine, 13 – 16 nisan 2008’de, damlama ile sulama ve besleme sistemiyle verildi. 3.5 dekara 1 litre B5A hesaplandı ve bu miktar 300 litre suda çözüldü. Dekar başına böyle belirlenen miktar, çuvallardan taşmamak için üç gün boyunca verildi. 15 dekarlık bir alan kontrol alanı olarak kullanıldı. Uygulama yapılan iki alan kontrol alanıyla aynı anda fidelenmiş, ancak burada hıyar verimi daha zayıftı. Üç alanda da salatalıklar potasyum nitrat, kalsyum nitrat, magnezyum nitrat, magnezyum sulfat, monopotasyum fosfat ve mikro elementler ile beslenmekte.
Sonuз:
Elde edilen ьrьnler kıyaslandı. Uygulama yapılmadan önce üç alan için iki haftalık verim kaydedildi. Uygulama yapılmamış olan alan %100 olarak kabul edildi. B5A uygulaması yapılacak alanlar bu dönem için, kontrol alanına göre sırasıyla %89.89 ve %85.87 ürün vermekteydi.
B5A uygulamasından sonra üç haftalık dönem için verim miktarları kaydedildi. Uygulama yapılmamış alan yine %100 için kabul edildi. Bu dönemde B5A uygulanmış alanlarda, kontrol alanının verimine göre sırasıyla %105.30 ve %115.72 verim kaydedildi. Yani %15.41 ve %29.85 ile üretilen üründe artış gözlemlendi. Şunu da belirtmekte fayda var ki, B5A’nın uygulanmasından sonra altıncı günde, birinci alanda hastalıklara karşı kimyasal ilaçlama yapılmıştır. Bu da ortalama verimi hemen etkiledi, çünkü ilaç uygulaması ve B5A’nın etki alanının kısıtlı olması, bakterilerin yok edilmesinden dolayı organik gübrenin etkisini azalttı.

Tarım mühendisi/mikrobiyolog: (mьhьr ve imza)
/Anton Angelov /
Seralar mьdьrь

Sayın deniz akvaryumu;

Ayrıca topraksız tarımda da B5A nın verim artışı da çok önemli...Zirai ilaç kullanılmasına rağmen!...

Düzenleyen Hüseyin Ovak : 02-03-2009 saat 16:39 Neden: İmla..
Eski 02-03-2009, 19:55   #653
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Teşekkürler sayın Hüseyin Ovak. B5A yı tarımımıza kazandıran Bekir beyi de kutluyorum. İnşallah tarımsal alandaki pozitif gelişmeler artarak devam eder.

Emine Aktaş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-03-2009, 20:22   #654
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fsuzen Mesajı Göster
"Test sonuçları" yerine "Deneme sonuçları" demek daha doğru bir tanımlama olurdu.
Sayın fsuzen;
Haklısınız, deneme sonuçları olmalıydı.Bu şekilde düzeltiyorum...Saygılar..

Eski 02-03-2009, 22:31   #655
Ağaç Dostu

B5A nın başarılı sonuçlarından dolayı bende tebrik ediyorum devamını bekliyoruz Hüseyin bey.

Bu arada Bekir beyin bir mesajı var:

"Ağaçlar nette maydanoz 29 isimli bir arkadaş doğum günümü kutlamış. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm tarıma gönül vermiş herkese ve ağaçlar netteki her arkadaşa ve ziyaretçilerine de ayrıca teşekkür ediyorum.Saygı ve en iyi temennimlerimle.....

BEKİR SITKI ARI"

Eski 03-03-2009, 15:07   #656
Yeni Üye

limon ağacı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Ben bu ürünü salondaki mayer (yediveren) limonlarım, sarmaşıklarım (Scindapsus) ve fıstık çamı yavrularım için sipariş etmiştim ki bugün geldi. Sonuçlarını da yine buraya yazmayı ümit ediyorum.

Umarım her şey çok güzel olur.

limon ağacı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2009, 12:18   #657
/

Bende sayın Hüseyin bey'den bu ürünü aldım daha kullanmadım önce meyve ağaçlarımda kullanacağım,bakımsız olduğundan bizim toprakta senelerdir ne domates ne salatalık nede ayçiçeği yetişmedi (eskidn sadece 3 ay yazlık geldiğimiz için toprak kendi halinde idi) bu sene b5a yı kullanacağım ve eğer hakikaten bu ürünler sağlıklı yetişirse benim için mucize gerçekleşmiş olacak, sabırsızlıkla yazı bekliyorum.Olumlu olumsuz olarakta hatta resimlerle buraya sonucu yazacağım,her ne kadar ufak bir alanda denemiş olsak bile bizim için "bu toprakta bile bunlar yetişti" demek yeterde artar bile.

Eski 08-03-2009, 14:08   #658
Ağaç Dostu

Birol Ketenci's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Daha önve bahsi geçtimi bilmiyorum ama özellikle evde kullanacak arkadaşların klorlu çeşme suyu kullanmamaları gerekiyormuş.

Birol Ketenci Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-03-2009, 19:19   #659
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Ayrıca afrika menekşesi için kullanılabilirmi?

özlem11 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-03-2009, 21:48   #660
Ağaç Dostu

Eşim evde afrika menekşelerine 2 defa 15 gün arayla verdi her bir yaprak bir elin yarısı kadar büyüdü beni şaşırtmaya devam ediyor B5A.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025