agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-02-2010, 21:24   #1
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Önemli değil arkadaşlar eğer kullanmadan önce ve kullandıktan sonraki resimlerini çeker selahattinyilmaz@yahoo.com mailime gönderirseniz b5a.com.tr sitesine koydurtma şansım var. Burada yayınladığınız resimlerin telif hakkı çekenin ve agaclar.net in düşüncesindeyim o nedenle bana göndereceğiniz her b5a uygulaması resimlerini sitede yayınlatabilirim.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-02-2010, 23:47   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-02-2010
Merhabalar, sayfanın başından okumaya kalkınca oldukça uzun sürüyor. B5A'yı geçtiğimiz yaz bahçemin birkısmında uygulama imkanım oldu. Bahçe iyi sürülmemesine karşılık bitkiler oldukça iyi sonuçlar vermişti. Asıl beni şaşırtan geçtiğimiz hafta B5A kullandığım alanın çok kolay işlenmesi oldu. Kullanmadığım alana bakla dikemezken uyguladığım alanda gayet kolay çapa yapabildim.(bahçe çok çamurluydu.) Ayrıca solucanlar oldukça fazlaydı.
Yağmurlar geçmeden tekrardan uygulamak istiyorum. Etkisini sizlerle paylaşırım. Saygılar.

mustafacln Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 07:12   #3
mog
/

Giriş Tarihi: 20-03-2009
merhaba sayın ziyaretçiler
b5a nın tarım bakanlığının kararı ile toplatıldığını biliyormuydunuz ????

bana mail atan herkese bu belgeyi yollayabilirim...
biz boşa kürek çekmeyiz
iyi günler

mog Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 10:13   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mog Mesajı Göster

biz boşa kürek çekmeyiz
iyi günler

Bu arkadaşın yaptığı şeyin adını forum üyelerimiz koysun ben de BMR Tarımın konuya ilişkin açıklamasını buraya koyuyorum.

(O belgeyi bende gördüm ama resmi olduğu için bana verilmedi, verilemez de ve sizi bu belgeyi yayınlamaya davet ediyorum, yayınlayınki konunun muhatabı olduğu halde BMR Tarıma verilmeyen bu belgenin suç teşkil edecek şekilde, sizde olmaması gereken resmi bir belgeyi nasıl ele geçirdiğiniz konusunda belki bize bir açıklama da yaparsınız)

"

BMR TARIMDAN DUYURU

Son günlerde B5A Sıvı Organik Gübrenin Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından toplatıldığı yönünde dedikodular yayıldığı duyumu firmamıza ulaşmıştır.

Olayın mahiyeti:

Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü Gübre Denetleme Elemanları tarafından Eskişehir Bayimiz Hasat Tarımdan alınan denetleme numunesinde organik madde miktarının etiket üzerinde yazılan oranlar ile uyuşmadığı gerekçesiyle 004 nolu parti üretimi B5A Sıvı Organik Gübrenin toplatılmasına karar verilmiştir. Ancak sözü geçen 004 parti nolu ürünün gerek Eskişehir bayisi gerekse Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü tarafından etikette beyan edilen muhafaza şartlarına (4-10ºC) uygun muhafaza edilmediği tarafımızdan görülüp itiraz edilmiştir. Fakat itirazımız kabul edilmemiştir.

Olayın bir başka mahiyeti de Tarım Bakanlığı tarafından Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine B5A Sıvı Organik Gübrenin tescilde belirtilen etiket bilgileri ile uyuşup uyuşmadığının kontrol edilmesi konusunda verdiği talimat sonucu yapılan incelemelerde firmamız tarafından daha önce Kütahya’da üretilmekte olan 2154 tescil no, 410 lisans no ve pH aralığı 4-6 olan eski etiketimiz baz alınmış ve yanlış anlaşılmalara yol açmıştır.

Oysa firmamız tarafından daha önce Kütahya’da üretilmekte olan ve tescil numarası 2154, lisans no 410 ve pH aralığı 4-6 olan etiketli ürünümüzü daha sonra Gaziantep’e fabrika kurarak taşımış ve bu taşıma işleminden sonra Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğünden 522 sayı 06.05.2009 tarihli yeni lisans, 2991 sayı ile 07.05.2009 tarihinde ise yeni tescil alınmış ve burada ürün pH değerinin 8,5-10,5 aralığında olduğunu analize dayalı olarak beyan edilmiştir, Bakanlık beyan edilen etiket bilgilerini onaylamıştır.

Durum itibariyle şu anda piyasada satılan ve etiketinde pH aralığı 8,5-10,5 B5A Sıvı Organik Gübre Tarım ve Köyişleri Bakanlığından tüm izinleri alınmış, etiketi onaylı, yasal olarak satılması serbest bir üründür. Ayrıca diğer özelliklerine ait ruhsatlandırma işlemlerimiz de devam etmektedir.

BMR Tarım geliştirdiği %100 yerli ürün B5A ile gurur duymakta, satışına başladığımız ülkeler arasına Suriye, Güney Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs, Bulgaristan, Arnavutluk, Almanya ve İsviçre'yi katmış ve yakında Tanzanya, İsrail, Fransa, Gürcistan, ABD ve Çin'ide katacaktır. Farkındayız ki ülkemizin yurt dışına satışını yaptığı yegane ve tek gübredir.

Bu ülkenin ve dünyanın tarımına hizmet anlamında ne yaptığımızın ve etrafımızda dönen olayların farkındayız bu anlamda BMR Tarım gerekli mercilerle yasal çerçevelerde farklı platformlarda hakkını aramakta ve bu mücadelede kendisine iyi bakan gözleri de ve kem gözleri de bilmektedir.

Ülkemize B5A gibi bir ürünü kazandırmakla bahtiyarız, ihraç ettiğimiz ülkeler ve aldığımız ödüllerle de ne denli doğru bir yolda olduğumuzun farkındayız.

Bıkmadık...

Bekleyin...

Halkımızın Bilgilerine Sunulur.

BMR TARIM

"

Konuyla ilgili olarak bende şunu söyleyeyimki B5A hakkında 150 adet şikayet dilekçesi Bakanlığa iletilmiş ( Bilin bakalım bu dilekçeleri verenler kimler) ve Bakanlık konuyla ilgili etiket tescil incelemesi yaptırmış ve hiç bir şekilde beyana aykırı veya yasalara aykırı bir durum bulamamışlardır ve ayrıca 004 numaralı parti dışında toplatılan her ürün için Bakanlık tazminat davası ile karşı karşıyadır ve Bakanlık elemanları bu şekilde yanlış bir toplama yapmamıştır da.

Her zaman söyledim B5A benim babamın ürünü değil ürününe güvenen de çıksın b5a ile kıyaslı deneyelim ak mıdır kara mıdır görelim ve B5A yı kendisine rakip gören tüm ürünlere karşılaştırma ya da karşılıklı deneme fırsatı sunuyorum özelliklede boşa kürek çekmeyenler gelsin.

Eski 03-03-2010, 07:29   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Belgeleri burda yayınlasanız daha kolay olmaz mı? Eğer dediğiniz gibi insan / çevre sağlığına zararlı bir içeriği var ise bunu sadece konuya ilgi duyanların değil, hepimizin bilmesi gerekir. Bence, elinizdeki belgeler burada yayınlanamayacak kadar çoksa, bir paylaşım sitesine yükleyin ve hepimiz oradan indirelim. Hem daha güvenli hem daha sağlıklı.

Todor Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 07:31   #6
aer
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2007
Alıntı:

biz boşa kürek çekmeyiz
iyi günler
Sayın, mog hatırladığım kadarı ile sizde ürün temsilcisisiniz. Şayet böyle bir durum varsa alalen açıklanmalı ki insanlarımız ve topraklarımız zarar görmesin. Siz mail atanlara yollayacağınızı belirtmişsiniz. Şayet bakanlık toplatıyorsa resmi yazısı olmalı, onu da paylaşmaktan çekinilmemeli diye düşünüyorum.

Düzenleyen Todor : 03-03-2010 saat 07:38 Neden: alıntı belirtildi
aer Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 08:06   #7
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Konu hakkında firmanın da bir açıklaması olmuş...

http://b5a.com.tr/index.asp

Lonicera Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 08:24   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Diyor ki,

Alıntı:
Son günlerde B5A Sıvı Organik Gübrenin Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından toplatıldığı yönünde dedikodular yayıldığı duyumu firmamıza ulaşmıştır.

Olayın mahiyeti:

Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü Gübre Denetleme Elemanları tarafından Eskişehir Bayimiz Hasat Tarımdan alınan denetleme numunesinde organik madde miktarının etiket üzerinde yazılan oranlar ile uyuşmadığı gerekçesiyle 004 nolu parti üretimi B5A Sıvı Organik Gübrenin toplatılmasına karar verilmiştir. Ancak sözü geçen 004 parti nolu ürünün gerek Eskişehir bayisi gerekse Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü tarafından etikette beyan edilen muhafaza şartlarına (4-10ºC) uygun muhafaza edilmediği tarafımızdan görülüp itiraz edilmiştir. Fakat itirazımız kabul edilmemiştir.

Olayın bir başka mahiyeti de Tarım Bakanlığı tarafından Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine B5A Sıvı Organik Gübrenin tescilde belirtilen etiket bilgileri ile uyuşup uyuşmadığının kontrol edilmesi konusunda verdiği talimat sonucu yapılan incelemelerde firmamız tarafından daha önce Kütahya’da üretilmekte olan 2154 tescil no, 410 lisans no ve pH aralığı 4-6 olan eski etiketimiz baz alınmış ve yanlış anlaşılmalara yol açmıştır.

Oysa firmamız tarafından daha önce Kütahya’da üretilmekte olan ve tescil numarası 2154, lisans no 410 ve pH aralığı 4-6 olan etiketli ürünümüzü daha sonra Gaziantep’e fabrika kurarak taşımış ve bu taşıma işleminden sonra Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğünden 522 sayı 06.05.2009 tarihli yeni lisans, 2991 sayı ile 07.05.2009 tarihinde ise yeni tescil alınmış ve burada ürün pH değerinin 8,5-10,5 aralığında olduğunu analize dayalı olarak beyan edilmiştir, Bakanlık beyan edilen etiket bilgilerini onaylamıştır.
Fakat farklı bir konuda belge var ise görmek isteriz.

Todor Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 08:53   #9
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2009
Arkadaşlar Güneş balcıkla sıvanmaya çalışılıyor ama nafile. Turkiye bu ve buna benzer ifadeleri hemde akademisyenlerin agzından dinledi.
Bir dönem de Aynı olay kanser tedavisinde geliştirdiği yöntemi kullanan sayın Dr Özerin başına geldi. No ekstresi adıyla bilinen ekstreyi geliştiren, bulan Sayın Özer olmaz türlü iftiraya uğradı ve Dünyadaki dev ilaç kartelleri adam hakkında olmaz türlü dedikodular yayadılr ve sonunda NO ekstresi bu ülkede patent dahi alamadi. Sıra simdi yerli Gübre ve yerli doğal bitki gelişim düzenleyicilerde. Hadi bakalım nereye kadar gidecek bunun sonu. Sayın MOG siz kendi ürününüzün kritiğini yaptiniz mi acaba hic elinizde zararsız olduğuna dair kac rapor var hem sizin ürünün raporlarını hemde B5A hakındaki Olumsuz raporları lutfen bi yayınlasanızda görsek.

Düzenleyen triple : 03-03-2010 saat 08:55 Neden: yanlış kelime yazımı
triple Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 10:31   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi triple Mesajı Göster
Arkadaşlar Güneş balcıkla sıvanmaya çalışılıyor ama nafile. Turkiye bu ve buna benzer ifadeleri hemde akademisyenlerin agzından dinledi.
Bir dönem de Aynı olay kanser tedavisinde geliştirdiği yöntemi kullanan sayın Dr Özerin başına geldi. No ekstresi adıyla bilinen ekstreyi geliştiren, bulan Sayın Özer olmaz türlü iftiraya uğradı ve Dünyadaki dev ilaç kartelleri adam hakkında olmaz türlü dedikodular yayadılr ve sonunda NO ekstresi bu ülkede patent dahi alamadi. Sıra simdi yerli Gübre ve yerli doğal bitki gelişim düzenleyicilerde. Hadi bakalım nereye kadar gidecek bunun sonu. Sayın MOG siz kendi ürününüzün kritiğini yaptiniz mi acaba hic elinizde zararsız olduğuna dair kac rapor var hem sizin ürünün raporlarını hemde B5A hakındaki Olumsuz raporları lutfen bi yayınlasanızda görsek.
Yapabildikleri sadece kendilerinin olmayan ürünleri rakip görmek suretiyle çirkinlik yaratmaktan ibaret oysa kendi ürünleride güzel ve kullananlar memnun olduklarını bana ilettiler ve bende memnun kalmışlarsa (Mogda yerli bir ürün diye biliyorum inşallahta öyledir) ürüne destek için ve ülkemiz yerli gübre sanayini desteklemeleri için kullanmaları gerektiğini söyledim, fuarlarda standlarına uğradım kimliğimi vermeden tanıştım güler yüz gösteriyorlar ama B5A nın adını duydummu tüm karakterleri değişiyor nedense. Anlamadığım şey ellerindeki güzel gübreyi arızalı kişşilik karakterleriyle pazarlamaya çalışmaları oysa B5a ve MOG veya diğer gübreler birbirlerinin alternatifi değiller (Mesleki tecrübelerimle söylüyorumki B5A gerçekten alternatiflerinden çok farklı bir gübre). Resmi her şey tamam yasal olmayan bir durum yok belki bazı süreçlerden geçiliyor ama buyrun karşılıklı deneyelim o da yok.

O zaman şöyle bir durum söyleyeyim elinde mog gübre olan birisi çıksın söylesin bende firmadan B5A isteyelim karşılıklı denetelim.

Eski 03-03-2010, 10:47   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
O zaman şöyle bir durum söyleyeyim elinde mog gübre olan birisi çıksın söylesin bende firmadan B5A isteyelim karşılıklı denetelim.
Hımm sonucu ben de merak ettim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 19:34   #12
mog
/

bu arkadaşlar bizim gübremizi hiçe saymayı bırakmadıkalrı sürece ; benim mal verdiğim bayilere baskı yapmadıkları sürece ben de onlara dokunmayacağım. benim firmam da her ay değişik kişiler tarafından bakanlığa şikayet ediliyor. bizler kimin şikayet ettiğini de çok iyi biliyoruz. ve her seferinde de analize girerek alnımızın aklı ile çıkıyoruz
iyi günler sıtkı bey

Eski 03-03-2010, 10:57   #13
Ağaç Dostu

Merak etmenize gerek yok gelmeyecekler, iş "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" atasözünü uygulamaya gelince bu adamlar ortada olmazlar çünki ürünlerini B5A ile kıyaslamak işlerine gelmez, onlar vur kaç taktiğini çok iyi yaparlar.

İddiam tüm B5A yı kendi gübresine rakip görenler içinde geçerlidir.

Eski 03-03-2010, 11:08   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Sayın Hüseyin Ovak.
Bugün tamamen bir raslantı sonucunda foruma girdim ve B5A ile ilgili yazıları başından itibaren okumaya başladım. İddianızın aksine, 1982 yılında, (Okinawa) Ryukyus üniversitesinden Japon Prof.Teruo Higa, dünyada ilk defa, anaerobik ve aerobik mikoplazmaları symbionize (birlikte yaşam) haline getirmiştir. Bunun için 2000 e yakın mikro organizma kullanılmıştır. Daha sonrada bu ürün ve çeşitleri EM adı altında, kar amacı gütmemek şartıyla, tüm dünyaya dağıtılmaya başlanılmıştır. Başkalarının başarılarını, kendinize mal etmemenizi dilerim.
Saygılarımla.

dragut Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 13:24   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Rekabet oyunlarına bizler gelmiyelim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dragut Mesajı Göster
Sayın Hüseyin Ovak.
Bugün tamamen bir raslantı sonucunda foruma girdim ve B5A ile ilgili yazıları başından itibaren okumaya başladım. İddianızın aksine, 1982 yılında, (Okinawa) Ryukyus üniversitesinden Japon Prof.Teruo Higa, dünyada ilk defa, anaerobik ve aerobik mikoplazmaları symbionize (birlikte yaşam) haline getirmiştir. Bunun için 2000 e yakın mikro organizma kullanılmıştır. Daha sonrada bu ürün ve çeşitleri EM adı altında, kar amacı gütmemek şartıyla, tüm dünyaya dağıtılmaya başlanılmıştır. Başkalarının başarılarını, kendinize mal etmemenizi dilerim.
Saygılarımla.
Arkadaşlar ne yaptığınızın farkındamısınız, nedir bu çirkince rekabet anlayışı, nereye varır bu çekememezlik le yaratılan bu polemikler daha mı iyi zehirlerle kimyasallarla tarım çalışmaları bir ufak pürüz yüzünden fırtınalar koparmaya gerek varmı Bence b5a, Em , vede Mog gübre iyiki varlar diğerleri de gelsinler ne kadar çok olurlarsa okadar iyi olacağına gönülden inancım büyük, lütfen hepinizden rica ediyorum, kırıcı olmayalım, eyer bir şeye karşı olacaksak kimyasal üretenlerine hep birlikte karşı olalım.

Eyer ortada gerçek bir durum varsa bu memleketin ileri gelenleri bunun hal çaresine bakacaklardır, niye kin kusalım bilmeden, bizler nekadar bilgiliyizki, birilerinin arkasından yorum yapma gücüne sahip olalım.

Bırakalım firmaların rekabet çılgınlıklarını onlar yapsınlar, biz sadece tüketicileriz, yapacağımız bir şey varsa iyi olan kazanır diyebiliriz, sevgiyle kalınız.

Emine Akman beğendi.
epsody Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 19:42   #16
Yeni Üye

Sayın Epsody,
Söylediklerinizde çok haklısınız. Ben söylemek istediğimi, hakarete varan bir dille bana cevap vermek lütfunda bulunan selahattin beye açıkladım. Ülkemizde ne yazıkki muhalefet edildiğinde, doğrular söylenildiğinde, mutlaka onuncu köy görünür :-)
Saygılarımla...

Eski 03-03-2010, 13:42   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın Hüseyin Ovak.
Saygılarımla.

Sayın Dragut, Etkin Mikroorganizmaları B5A ile karıştırmışsınız, ayrıntılı bilgiyi ve EM ile ilgili görüş ve paylaşımlarınızı ve algılamalarınızı ilgili bu başlıkta paylaşabilirsiniz ve sizinkisi sadece zannetmekten ya da öyle algılamaktan ibaret. B5A ayrı bir şey, EM ya da Japon Prof.Teruo Higa'nın çalışması ayrı bir şey ve bu çalışmadan BMR Tarımın haberi var ancak arızalı algılamanızın aksine her ikisi çok ayrı bir şey.

Yani aerobik ve anaerobik bakterilerin biraraya getirilmesi söz konusu değil; Her iki ortamda yaşayabilen mikoplazmaların kullanılması söz konusudur!... Lütfen ucundan, köşesinden birşeyleri tutup, burada cevap hakkı olmayan kişileri karalamak, rencide etmek için kullanmayın. Üstelik Em Türkiye'de kullanılmakta olup B5a nın yaptığı etkileri de yapmamaktadır. Cola-Turka, Pepsi ve Coca Cola aynı şey midir? Ya da birbirlerinin başarılarını kendilerine mi mal etmişlerdir? Komedi sizin yaptığıız.

Eski 03-03-2010, 19:32   #18
Yeni Üye

Selahattin bey,
burada sözkonusu olan mikroplazmanın açıklaması " Hücre çeperi bulunmayan, çok pleomorf, bakteri filtrelerinden geçebilen Gram negatif,sporsuz, hareketsiz, genellikle fakültatif anaerop mikroorganizmalardır " diye kabul edilirse, EM de aynı sınıf ürünler arasındadır. Sayın Hüseyin Ovak bu karışmı dünyada ilk defa kendileri uyguladı demekle bir nevi hırsızlık yapmış olmuyormu. Ben zıraatçi değilim, Yaban hayvanları üretimi üzerine doktora yapmış biri olarak konuyu birazda olsa biliyorum. B5A, EM veya başka bir ürünüde pazarlamak gibi bir çabamda yoktur. Sadece verilen yanlış bilgiyi düzeltmek istedim.
B5A yı hiç kullanmadım ama EM i uzun yıllar yurtdışında kullandığım için konuyu çok iyi biliyor ve kenarından, köşesinden birşeyleri cımbızlamadığımı bilmenizi istiyorum.
Saygılarımla

Emine Akman beğendi.
Eski 03-03-2010, 20:05   #19
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Selahattin bey,
burada sözkonusu olan mikroplazmanın açıklaması " Hücre çeperi bulunmayan, çok pleomorf, bakteri filtrelerinden geçebilen Gram negatif,sporsuz, hareketsiz, genellikle fakültatif anaerop mikroorganizmalardır " diye kabul edilirse, EM de aynı sınıf ürünler arasındadır. Sayın Hüseyin Ovak bu karışmı dünyada ilk defa kendileri uyguladı demekle bir nevi hırsızlık yapmış olmuyormu. Ben zıraatçi değilim, Yaban hayvanları üretimi üzerine doktora yapmış biri olarak konuyu birazda olsa biliyorum. B5A, EM veya başka bir ürünüde pazarlamak gibi bir çabamda yoktur. Sadece verilen yanlış bilgiyi düzeltmek istedim.
B5A yı hiç kullanmadım ama EM i uzun yıllar yurtdışında kullandığım için konuyu çok iyi biliyor ve kenarından, köşesinden birşeyleri cımbızlamadığımı bilmenizi istiyorum.
Saygılarımla
Benim bildiğim EM'de mikoplazma türü bir yaratık yoktur. Bildiğimiz bakteriler vardır. B5A'nın içinde mikoplazma olup olmadığı, varsa ne olduğu kendi adıma en az 2.5 yıldır sorduğum ama yanıtını alamadığım bir soru.

Emine Akman beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 00:02   #20
Ağaç Dostu

Alıntı:
Selahattin bey,
Saygılarımla
Sayın Dragut size ne desem boş. En iyisi BMR Tarım merkezini arayarak benim tavsiye ettiğimi söyleyin size numune göndersinler EM ile karşılıklı deneyin olmaz mı? Onlar gödnermezlerse bana mesaj atın söz ben size kendi kullandığımdan numune göndereceğim.

Eski 03-03-2010, 21:48   #21
mog
/

b5a em5 formunu kullanır :) sayın sıtkı bey :))) selamlar hürmetler ...

Alıntı:
Sayın Dragut, Etkin Mikroorganizmaları B5A ile karıştırmışsınız, ayrıntılı bilgiyi ve EM ile ilgili görüş ve paylaşımlarınızı ve algılamalarınızı ilgili bu başlıkta paylaşabilirsiniz ve sizinkisi sadece zannetmekten ya da öyle algılamaktan ibaret. B5A ayrı bir şey, EM ya da Japon Prof.Teruo Higa'nın çalışması ayrı bir şey ve bu çalışmadan BMR Tarımın haberi var ancak arızalı algılamanızın aksine her ikisi çok ayrı bir şey.

Yani aerobik ve anaerobik bakterilerin biraraya getirilmesi söz konusu değil; Her iki ortamda yaşayabilen mikoplazmaların kullanılması söz konusudur!... Lütfen ucundan, köşesinden birşeyleri tutup, burada cevap hakkı olmayan kişileri karalamak, rencide etmek için kullanmayın. Üstelik Em Türkiye'de kullanılmakta olup B5a nın yaptığı etkileri de yapmamaktadır. Cola-Turka, Pepsi ve Coca Cola aynı şey midir? Ya da birbirlerinin başarılarını kendilerine mi mal etmişlerdir? Komedi sizin yaptığıız.
sayın bekir sıtkı bey !!!
daha fazla böbürlenmeye devam ederiseniz ; buradan gübrenizin içerisinde kullandığınız mikroorganizma formlarını açıklamak zorunda kalacağım...
ayrıca ; akdeniz organik tarım ümit bey vasıtası ile ; antalyadaki xxxx laboratuarında m.o. sayımı ve tesbiti yaptırmanıza gerek yok idi. sorsanız da size ben gerektiği şekilde anlatırdım. siz benim gübremin içeriğini benim kadar iyi biliyorsunuz. ben de sizin gübrenizin içeriğini iyi biliyorum...
artık bu basit tavırları bir kenara bırakınız. herkesin bildiği şeyler kendisinedir.
siz de hayırlı bir iş için; biz de hayırlı bir iş için uğraşıyoruz

iyi çalışmalar bekir sıtkı kardeşim :=)

Eski 03-03-2010, 21:58   #22
Yeni Üye

Sayın Mog...
Olay bu kadar basit.
Neden bu kadar uzatırlar anlamam ....

Eski 03-03-2010, 11:57   #23
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-01-2010
sayın dragut, peki bu karışımı ücretsiz nerede bulabiliriz.

zapatista70 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 12:17   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zapatista70 Mesajı Göster
sayın dragut, peki bu karışımı ücretsiz nerede bulabiliriz.
Sn. Zapatista70,

Sözü edilen ürünle ilgili bilgileri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3903

acemi_caylak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 16:25   #25
Ağaçsever

Bahar Erdem's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2009
Galeri: 6
Uzun zamandır siteye girmeye fırsat bulamamıştım bugün bi göz atayım dedim malum havalar ısındı bahçe işleri ufaktan ufaktan başlıyor. Selahattin bey sabrınıza hayran kaldım.

Ben girmeyeli nekadar çok şey tartışılmış. Ama herzamanki gibi siz gene mantıklı açıklamayı yapmışsınız. Aldıkları ödülden dolayıda sizin aracılığınızla BMR tarımı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Ev bitkilerinde kullanmaya çekinmiştim bu gübreki kokusundan dolayı.

Çünkü evde kokulara çok hassan 3,5 yaşında bir evladım var. Ama gelişmeleri görüncede kayıtsız kalamadım. Özellikle menekşelerdeki çünkü ben bi türlü yaşatmayı başaramıyorum onları bu yüzden ev içi çiçeklerimi anneme hediye ettim. Kısa bir süre sonrada taşınacağım. Sanırım şu taşınma sürecini atlattıktan sonra yeniden evde çiçek bakmaya başlamalıyım. Artık evimde daha müsait zaten.

Yalnız Selahattin bey sizden bir ricam olacak benim elimde kalan B5A nın son kullanma tarihi geçtiği için kullanmak istemiyorum yenisini temin etmemde yardımcı olur musunuz? Zaten sizinle aylar önce bir fide konusunda konuşmuştuk o konudaki fikirlerim değişmedi sadece süreç biraz uzadı. Yani fideleri de sizden almak istiyorum.

Gelip kendim almayı güşünüyorum. Eğer bu şekilde olursa B5A da alabilir miyim sizden? En kısa sürede cevap vereceğinizi bildiğim için şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleyen Sevilay : 03-03-2010 saat 16:39 Neden: Paragraf
Bahar Erdem Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 23:46   #26
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bahar Erdem Mesajı Göster
...Ev bitkilerinde kullanmaya çekinmiştim bu gübreki kokusundan dolayı.

Çünkü evde kokulara çok hassan 3,5 yaşında bir evladım var. Ama gelişmeleri görüncede kayıtsız kalamadım. Özellikle menekşelerdeki çünkü ben bi türlü yaşatmayı başaramıyorum onları bu yüzden ev içi çiçeklerimi anneme hediye ettim. Kısa bir süre sonrada taşınacağım. Sanırım şu taşınma sürecini atlattıktan sonra yeniden evde çiçek bakmaya başlamalıyım. Artık evimde daha müsait zaten.

Yalnız Selahattin bey sizden bir ricam olacak benim elimde kalan B5A nın son kullanma tarihi geçtiği için kullanmak istemiyorum yenisini temin etmemde yardımcı olur musunuz? Zaten sizinle aylar önce bir fide konusunda konuşmuştuk o konudaki fikirlerim değişmedi sadece süreç biraz uzadı. Yani fideleri de sizden almak istiyorum.

Gelip kendim almayı güşünüyorum. Eğer bu şekilde olursa B5A da alabilir miyim sizden? En kısa sürede cevap vereceğinizi bildiğim için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgili Bahar Erdem, elbette yardımcı olurum. B5A yeni versiyonuyla artık daha koyu, daha az kokuyor, 10 kat daha etkili ve elbette ruhsat ve resmi izin sorunu yok. Koku konusunda hassasiyetinizi anlıyorum sırf bu yüzden gelip kullanacağı su miktarına B5A sını ayarlattıran sevgili dostalarım var .

Fide konusunda biliyorsunuz agaclar.net üzerinden ticari faaliyetlerimi sona erdirdim bu nedenle benimle irtibat kuran herkese yarımcı olurum bu b5A konusunda da sebze fidesi konusunda da geçerlidir. Ancak eğer beni telefonla ararsanız size bazı tavsiyelerim olacak elinizdeki B5A yı test kiti ile bir test edelim sağlıklı olup olmadığını kontrol edelim işinizi göreceğine inanıyorum.

Eski 03-03-2010, 18:54   #27
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Bahar hanım, B5A yı ev içersindeki bitkilere çekinmeden, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Hiç koku falan yapmıyor.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 19:07   #28
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Resmi her şey tamam yasal olmayan bir durum yok belki bazı süreçlerden geçiliyor ...
Selahattin bey, B5A'nın mikrobiyal içeriği ve sözünü ettiğiniz mikoplazma'ların ne olduğu belli oldu mu artık? Ben epeydir ilgilenmedim, ürün hala sıvı gübre statüsünde mi, yoksa hep deklere edildiği üzere mikrobiyal gübre sınıfına girdi mi?

Eski 03-03-2010, 23:59   #29
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Selahattin bey, B5A'nın mikrobiyal içeriği ve sözünü ettiğiniz mikoplazma'ların ne olduğu belli oldu mu artık? Ben epeydir ilgilenmedim, ürün hala sıvı gübre statüsünde mi, yoksa hep deklere edildiği üzere mikrobiyal gübre sınıfına girdi mi?
B5A Bulgaristan'dan aldığı Bakteriyel Gübre Ruhsatı ile ihracaatını yapmaktadır ve bu lisans ile bir çok avrupa ülkesine ürün gönderilebilmektedir. Türkiye'de beyan edilen organik içerik nedeniyle ısıl işlemle canlı içeriğin canlılığı sonlandırılmakta ve bu şekilde satışa sunulmaktadır. Bu şekilde ölü olarak toprağa giren bakterilerin gen aktarımı mantığı ile b5a yı yiyen bakterilerin b5a bakterisine dönüşmesi mantığı ile işlevini yerine getirmekte ve ülkemizde bakteriyel ürün ruhsatı aşamaları zaman aldığından o süreç işlemektedir.

Daha dün sizin bu konudaki hassasiyetinizi bildiğim için Türkiye'deki sayılı tadıcılardan bir arkadaş zeytin yağı numunesi verdim ki B5A lı zeytinde ne gibi değişmeler var görelim diye analiz sonucunu sizinle özel mesajla paylaşırım.

Eski 04-03-2010, 00:21   #30
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
B5A Bulgaristan'dan aldığı Bakteriyel Gübre Ruhsatı ile ihracaatını yapmaktadır ve bu lisans ile bir çok avrupa ülkesine ürün gönderilebilmektedir. Türkiye'de beyan edilen organik içerik nedeniyle ısıl işlemle canlı içeriğin canlılığı sonlandırılmakta ve bu şekilde satışa sunulmaktadır. Bu şekilde ölü olarak toprağa giren bakterilerin gen aktarımı mantığı ile b5a yı yiyen bakterilerin b5a bakterisine dönüşmesi mantığı ile işlevini yerine getirmekte ve ülkemizde bakteriyel ürün ruhsatı aşamaları zaman aldığından o süreç işlemektedir.
Selahattin hocam, linkini verdiğiniz belgede okuyabildiğim iki bakteri var. Onlar da EM'de olanların bir kısmı sanki? Bir de epeyce bir potasyum görünüyor.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025