agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-03-2009, 09:48   #691
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Mikrobiyal gübre olarak halen tescil edilmemesi en çok aklıma takılan husus?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-03-2009, 12:35   #692
/

Giriş Tarihi: 04-08-2007
Bizim ülke insanımız bir tuhaftır,belkide haklıdırlar bu tuhaflıklarında ee kolaymı dünyanın en zeki,en kurnaz,en üçkağıtçı ama bir o kadarda saf insanlarıyız.O kadar üçkağıtçı gördüki bu millet kimseye güvenemez oldu.Bunun içindir ki kimsenin inanası gelmiyor tabi hala benim aklım bile ermiyor 5 lt suya 1 kapakçık atacaksın hertaraf güllük gülistanlık olacak.

Aldım uyguladım,yağmurda tas tas suyu biriktirdim ıslandım ve ne dendi ise harfiyen uyguladım 10 gün kadar önce bekleyip göreceğim.Zamanında zakkum ile kanseri tedavi ettiğini iddaa eden bir adam vardı adamı allem ettiler kullem ettiler yok olmaz nasıl yaparsın edemessin dediler adam şimdi amerikada (isteyen okusun http://www.tempodergisi.com.tr/saglik_cinsellik/03330/ ) yahu bir şey icat etmek demek zaten onun bir başkası tarafından bilinmemesinden oluşur,bilinseydi zaten icat olmazdı.

Buradada aynı tepkiyi görüyorum bir deneyin görün,kullananların deneyimlerini okuyun ister kullanın ister kullanmayın.Ben istedim yarım litre deniyorum en fazla 35 tl gidecek
hee çok paramı ******* biraz pahalı o paraya zaten bahçemdeki meyveleri kilo kilo alırım,
ama meyvelerimin sağlıklı büyümesinden daha büyük mutluluk yok benim için.Bu yüzden kimseyi bu ülkeden kaçırtmayın,insanları arge için teşfik edin bu millet çok zeki ve büyük bir millet zaten kıt imkanlarımız birde moral bozmak için uğraşmayalım.Sağlıkla kalın.

monser Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-03-2009, 14:25   #693
Ağaç Dostu

Sn.Hüseyin Ovak

Mikrobiyal tescili hangi aşamada?

Eski 02-04-2009, 13:34   #694
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
organik gubre nin organik olduguna inanmıyorum. sonucta uzun sureli dayanabilmesi icin icinde koruyucular mutlaka vardır...

ashtead Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-04-2009, 22:43   #695
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Herkeze çok selamlar. Nerden başlasam derken kendimden diyerek giriyorum... Bilecik ili Gölpazarı ilçesinin bir köyünde babam çiftçilik ve meyvecilik yapmaktadır. Ben İstanbulda üniversitede okuyorum ancak meyvecilik, özellikle de kiraz ve ceviz yetiştiriciliğine çok meraklıyım. Buraya kadar anlattıklarıma değerli site yöneticileri kızıyor olabilirler, bunları anlatmanın yeri burası değil diyebilirler saygı duyarım ama anlatacaklarımla bağlantılı kesinlikle! B5A hakkında 25 sayfayı dikkatli bir şekilde okudum. Kararımı verdim: 17 nisan itibari ile ilk uygulamayı yapmaya karar verdim. Neden bu kararı verdim? Ben genç bir öğrenciyim ve hedefim köyümde bu tür devrim niteliğindeki yeniliklerin öncüsü olmak... İkincisi ise babamın onbeş yaşındaki kiraz ağaçlarından oluşan bahçesinde onbeş ağaçta bu sayfanın üst kısmında Hakan bey isminde bir üyenin anlattığı durumun olması(ağaçların dallarında filizlerde kuruma) ve bu soruna bir çözüm bulamamamız sonucunda babam bana bir şey söyledi geçtiğimiz ay : (hadi o kadar araştırıyorsun okuyorsun bu ağaçlara bir çözüm bul da görelim!) işte bu sebebler benim b5a sıvı gübresini deneme amaçlı olarak bu sorunlu ağaçlar ile bu yıl tesis etmiş olduğumuz kiraz ve ceviz fidanlarının bir kısmına uygulayacağım. Tüm kuralları biliyorum, eksiksiz uygulama yapmaya çalışacağım. Sonuçlarını nasip olursa sizlerle paylaşacağım herkeze selamlar

avukat-3 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-04-2009, 01:06   #696
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sn.Hüseyin Ovak

Mikrobiyal tescili hangi aşamada?
Hüseyin bey emekllik sürecini yaşıyor ve ayrıca Toprak Tv den B5A yayınları başladı başlayalı işten başını alamıyor bu nedenle ben yazmayı uygun gördüm. Bulgaristandan AB onaylı mikrobiyal gübre lisansı alınmış durumda BMR Tarım Bakanlığa ruhsat ve onay için başvurmuş durumda süreç bekleniyor halen...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-04-2009, 16:35   #697
Yeni Üye

limon ağacı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon ağacı Mesajı Göster
Ben bu ürünü salondaki mayer (yediveren) limonlarım, sarmaşıklarım (Scindapsus) ve fıstık çamı yavrularım için sipariş etmiştim ki bugün geldi. Sonuçlarını da yine buraya yazmayı ümit ediyorum.
Umarım her şey çok güzel olur.
03-03-2009 tarihinde yukarıdaki mesajı yazmıştım. Bu ürünü salonda yetiştirdiğim mayer limonlarım, kumkuat, calamondin, sarmaşık ve menekşelerim üzerinde denedim. (Gece geç saatte, çeşme suyu kullanmadan iyi suyla, 5 litreye 1 kapak).

Lakin beklediğim o şahane gelişmeye bu bir aylık sürede denkgelemedim. İleride bir gelişme olursa yine yazacağım.

* Bu arada ben Muğla'da görev yapan bir kamu personeliyim. Bu ürün ile ya da rakip firmalar ile bir alakam yoktur.

limon ağacı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-04-2009, 21:37   #698
Ağaç Dostu

deep78's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2008
Bende B5A yı seramda denedim ve gayet başarılı sonuçlar elde ettik.Önce 1lt sipariş vermiştim şimdi 2 lt daha aldım.Gerçekten bilinçli kullanılırsa amatör kullanmanın yanında profesyonel yetiştirciler için gerçekten ideal bir ürün. Hele ki tarım girdilerinin pahalı olduğu bu dönemde çiftçiye nefes aldıracak. Emeği geçen herkese teşekkürler.

deep78 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-04-2009, 08:59   #699
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Arkadaşlar B5A organik sıvı gübre ile ilgili gelişmeleri Toprak TV den takip edebilirsiniz yakında Güneydoğu çekimleri var.

B5A SIVI ORGANİK GÜBRENİN ÖZELLİKLERİ

1- B5A tamamen ekolojik ve bitkisel orijinlidir. ( B5A yapımında tamamen bitkisel ve organik maddeler kullanılmıştır.)

2- B5A yapımın da ki özel formül nedeniyle toprakta ve bitki üzerinde
etkisini gösteren tek organik gübredir.

3- Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü;
a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır.
b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar.
c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir.

4- Toprakta yıllardır bilinçsizce kullanılan kimyasal gübreler nedeni ile birikmiş olan kimyasalların parçalanmasını hızlandırarak kimyasal birikintinin önüne geçer.

5-Dünyada en kısa sürede organik ürün aramasını sağlayan tek organik gübredir.

6-En kısa sürede organik tarıma geçiş sağlayan alternatifsiz tek organik gübredir.

7-Az veya çok kullanımda bitkiye kesinlikle zarar vermez.

8-Toprağın su kaybını en aza indiren organik gübredir.

9-Bitkinin sıcağa ve soğuğa karşı arttıran arttıran mukavemetini ilk ve tek organik gübredir.

10-Bitkinin kimyasal etmenler dahil her türlü gelişimine ket vurucu etmenleri ortadan kaldırır.

11-Gübre kullanımın da çok çeşitliliği ortadan kaldıran tek organik gübredir.hem kök hem yaprak hem de ürün gelişimi için kullanılır.

12-Dünyada alt ve üst gübre olarak ve her türlü bitkide ve ağaçta kullanılan tek organik gübredir.

13-Toprağı renatüre ettiği için toprakta ekilen her türlü bitki de son derece yararlı organik gübredir.

14-B5A dünyada tarım sektöründe yapılan ve yapılmış olan en büyük buluştur.

B5A SIVI ORGANiK GÜBRE KULLANIMI

B5A sıvı organik gübre her türlü bitki ve tarım şartlarında güvenle
kullanılabilir.
Her türlü bitki ve her türlü tarım şartlarında;
1-Kök gübre olarak
2-Çimlenme esnasında
3-Ürün öncesi veya çiçeklenme öncesinde kullanımı tavsiye edilir.
Çok ihtiyaç duyulduğunda ürün oluşumunda dördüncü kez veya daha fazla
kullanılabilir.
Çok kullanımında kesinlikle bitkiye zarar vermez.

B5A KULLANIMINDA DiKKAT EDiLMESi GEREKEN HUSUSLAR

1-B5A gurubu gübreler veya toprak aktivatörlerinin tamamı sabah erken
veya akşam saatlerinde atılmalıdır.Güneş ışınlarını dik ve kuvvetli
olduğu zaman dilimlerinde kullanılamamalıdır.(gün batımından 2 saat
sonra)
2- B5A uygulamalarında kullanılacak ekipman ve makineler öncellikle
çok iyi temizlemeli ve kimyasal ilaç kalıntısı bırakılmamalıdır.
3-B5A grubu gübre ve toprak aktivatörleri kesinlikle bir başka
kimyasal ilaç ve gübre ile birlikte kullanılmamalıdır.
4- Ekim yapılan arazide her hangi bir şekilde kimyasal ilaç (yabancı
ot ilaç veya haşarat ilaçları ) kullanımdan en az 10 gün sonra B5A
grubu ürünler kullanılabilir.
5- Yanmamış hayvan gübresi ile birlikte asla kullanılmamalıdır.
6- B5A grubu gübrelerinden istenilen verimin alınabilmesi için
kullanım zamanlarında toprağın ıslak olması gereklidir.

resulyıldız Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-04-2009, 16:11   #700
Yeni Üye

Arkadaşlar B5A organik sıvı gübreyi topraktaki organik madde miktarına göre kullanınız.
Gübre etiketinin üzerinde 7000 metre kareye kadar diyor ancak;organik madde miktarı 5 ' in üzerirde ise bu metre kareye kullanabilirsiniz.
Ben çalışmalarımı 2 yıldır Güneydoğu Bölgesinde yapmaktayım size tavsiyem Kuru tarımda en fazla 4000 metre kare alana sulu tarımda 3000 metre kare alanda uygulamanız.bunu yiyi dikkate alın

B5A organik gübreyi toprak analiz sonuçlarına göre kullanmanızı tavsiye ederim
analiz sonuçları
Organik madde miktarı 0-2 ise 1 kğ B5A 3.500-4.000 metre kare alana
Organik madde miktarı 2-3 ise 1 kğ B5A 4.000-5000 metre kare alana
Organik madde miktarı 3 den büyük ise 1 kğ B5A 5.000 -7.000metre kare alana uygulana bilir.(3 ise 5.000 metre kare: 4 ise 6.000:5 ise 7.000 metre kare alana uygulana bilir.)

Eski 11-04-2009, 16:45   #701
Yeni Üye

B5a fiyatı

Bazı arkadaşlar bu ürünün fiyat konusuna takılmış kalmışlar.Özür dileyerek yazmak istiyorum .Bir gübre düşünün bu gübreyi ekim öncesi taban gübresi olarak kullanacaksınız(saraları kastetmiyorum) bahar ayı geldiğinde göcek dediğimiz bahar gübresinde kullanaksınız.ürün artışını sağlamak için meyvesi döneminde kullanacaksınız.Ve aldığınız ürün kimyasal gübre ile ekilenle eşdeğer olacak.Maliyetinizi sulu tarlalarda (Güneydoğu için konuşuyorum) 1/6 yaklaşık olarak .Kuru tarlalarda 1/2 maliyet düşüreceksiniz ve bunun adı bu gübrenin satışı fiyatı yüksek diyeceksiniz.Tekrar özür diliyerek bu kadarısına da pes demekten başka birşey diyemeceğim yani.Evet piyasada organik gübre çok ve ucuklar Allah aşkına onlarla bir ekim yapın bakalım taban gübresi olarak, bahar gübresi olarak.Bu gübreleri ucuz yapanda tek başlarına yetersiz kalmalarıdır.bunları kullandığınız zaman takviye gübrede kullanmak zorundasınız Ancak:B5a tek başına yeter Bu gübrenin Hem maliyet açısından hem ürün açısından köylümüz için ve bizler için bir nimettir.Arkadaşlar lütfen bu kadar ön yargılı olmayalım.Eleştirileriniz olabilir Bu gübreyi kullanmak istemiyor olabilirsiz ama en azından olumlu veya olumsuz kanuşabilmek için alın deneyin kararınızı öyle verin saygılarımla.

Eski 11-04-2009, 18:32   #702
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Galeri: 7
Bir çok kişinin fiat konusundan çok, fiat politikasını da içeren pazarlama "facia" sına takıldıklarını sanıyorum. Facia kelimesini kullandığım için kusura bakmayın ama mesela ben teknik konulardan anlamam, branşım pazarlamadır.

Hayatımda herhangi bir ürünün, bu derece belirsiz, karmaşık ve yetersiz pazarlandığını görmedim, hele ki bu derece iddialı olduğu ileri sürlen bir ürünün. Çiğnenmekten başka bir işlevi olmıyan bir ciklet bile çok daha düzgün pazarlanıyor.Geçmiş yazılanlar okunduğunda bu açıkça gözüküyor, detaylara girmeğe gerek yok.

Yeni üründü, hazırlıksız oldu gibi görüşler mazaret değil, çünkü eğer gerçekten B5A anlatıldığı gibi bir mucize ise, şu yapılan yanlışlar nedeniyle, çok imaj zedelenmesine uğradı.

tugo Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-04-2009, 23:51   #703
Ağaç Dostu

Pazarlama hatalarının en belirgin yanı bayilerin birbirlerinin sahasına girip reklamlarını yapması tıpkı bu başlıkta olduğu gibi. İki bayi ayrı ayrı girip bir biri ardına reklam yapıyorlar buda dikkat çekiyor.

Sonuç: birbirinden haberi olamayan pazarlama elemanları görüntüsü ve B5A sanki farklı firmalarca pazarlanıyormuş gibi algılanması. Şimdi çıkıp birde benim alanımda ne arıyorsunuz der gibi birde tartışma yapalım ne kadar güzel olur değil mi?

Tabi bu durum pazarlamayı iyi bilenlerin gözünden kaçmıyor, bu işi facia olmaktan çıkartacak yegane şey herkesin kendi pazarlama alanını bilmesi, ana/tali bayi nin kendi bölgesine pazarlamaya önem vermesi ve Hüseyin Ovak'la irtibatta bulunarak nerede kim çalışıyor bilmesidir.

Eski 13-04-2009, 18:54   #704
Ağaçsever

güneyerer's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
Selahattin Bey ,merhabalar sizden aldığım B5A yı hemen kullandım.Suyuna ölçüsüne herşeyine dikkat ettim.Fakat ağaçlarım çiçekteyken yapraktan da gübreledim.formlarda anladığım kadarıyla kullanılmaması gerekiyormuş....cok üzüldüm meyva ağaçlarım ne gibi sorun yaşar söyleyebilirmisiniz?.Bahcemde ki diğer bitkilerde olumlu gelişmeler gözlemlemişken ,buna canım sıkıldı..

güneyerer Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-04-2009, 21:38   #705
Ağaç Dostu

Çiçeklerinizde henüz döllenme olmamışsa döllenmeye engel olabilir ama meyve tutumunda bir sorun yoksa meselede yoktur. Kullandığınız su dozunu yapraktan uygulamada normale göre iki misli suyla tavsiye ediyoruz uyduysanız sorun olmaz, size kullanma kılavuzu da göndermişimdir okuma fırsatınız olmadı mı? Bir sorun olursa telefon numaram 0 544 345 63 59 arayınız elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Eski 14-04-2009, 21:25   #706
Yeni Üye

Herkese merhaba,
Ürünün içeriğini tam olarak anlamış değilim.İyi sonuçlar vermiş olabilir.Ancak hiç bir ürün mücizevi sonuçlar vermez.Ayrıca hangi sertifakasyon kurulusundan sertifika aldığını öğrenebilirmiyiz.

eraydemiral Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-04-2009, 22:07   #707
Ağaçsever

güneyerer's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
Merhabalar,hayatımda ilk kez tohumdan domates yetişirmeye kalktım.herşeyi yanlış yaptım.tohumları çok kalitesiz bir torfa ekmişim .içinde solucanlar ve domates olmayan bitkiler üredi.ayrıca 3 cm derine ekip ustunude sıkı sıkı bastırdım.arkasından B5a gübre verdim.iki üc gun sonra yaptığım hataları anladım ama benim domateslerim 10 gün sonra cıktılar ve firesiz cok sağlıklılılardı.sonra mutlaka mantar ilacı uygulamam söylendi .onuda yaptım ilaçtam 12 saat sonra fidelerimin yaprakları aşağı sarktı.ne öldüler ne büyüyorlar durdular...ama benim fikrim muhtesem büyüyen sağlıklı fidelerim B5A nın etkisinden di.ama 12 gün sonra uyguladığım mantar ilacı ile karışınca bir tuaf oldu..B5A ile mantar ilaçlarının etkileşimi söz konusu mu?

güneyerer Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-04-2009, 23:25   #708
Ağaç Dostu

Size danışmanız için telefon numarası vermiştim aramadınız.

Yabancı ot tohumlarının çimlenmesi ve domates tohumlarınızın sağlıklı ve erken çimlenmesi (özellikle yabancı otlar) B5A dan kaynaklanıyor. Manar ilacı ise B5A yı etkiler oysa b5a ortamda koruma sağlardı nereden biliyorum torfumda şu ana kadar ilk uygulama yaptım hafta sonu ikinci b5a uygulaması yapacağım ve şu ana kadar fideler gayet güzel çıkışlı ve sağlıklılar.

Mantar ilacından 10 gün sonra b5a tekrar uygularsanız ortamı toparlayacaktır bu arada torfunuz aşırı nemli olmasın sadece kuruya yakın nemde kalmasını sağlayın bu durumuda az az ama devamlı su vererek sağlayın.

Eski 14-04-2009, 23:43   #709
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eraydemiral Mesajı Göster
Herkese merhaba,
Ürünün içeriğini tam olarak anlamış değilim.İyi sonuçlar vermiş olabilir.Ancak hiç bir ürün mücizevi sonuçlar vermez.Ayrıca hangi sertifakasyon kurulusundan sertifika aldığını öğrenebilirmiyiz.
B5A Ekotar'dan sertifikalıdır.

Eski 17-04-2009, 09:58   #710
mog
/

Giriş Tarihi: 20-03-2009
Bunu neye dayanarak yazdınız?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi resulyıldız Mesajı Göster
Arkadaşlar B5A organik sıvı gübre ile ilgili gelişmeleri Toprak TV den takip edebilirsiniz yakında Güneydoğu çekimleri var.

B5A SIVI ORGANİK GÜBRENİN ÖZELLİKLERİ

1- B5A tamamen ekolojik ve bitkisel orijinlidir. ( B5A yapımında tamamen bitkisel ve organik maddeler kullanılmıştır.)

2- B5A yapımın da ki özel formül nedeniyle toprakta ve bitki üzerinde
etkisini gösteren tek organik gübredir.

3- Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü;
a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır.
b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar.
c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir.

4- Toprakta yıllardır bilinçsizce kullanılan kimyasal gübreler nedeni ile birikmiş olan kimyasalların parçalanmasını hızlandırarak kimyasal birikintinin önüne geçer.

5-Dünyada en kısa sürede organik ürün aramasını sağlayan tek organik gübredir.

6-En kısa sürede organik tarıma geçiş sağlayan alternatifsiz tek organik gübredir.

7-Az veya çok kullanımda bitkiye kesinlikle zarar vermez.

8-Toprağın su kaybını en aza indiren organik gübredir.

9-Bitkinin sıcağa ve soğuğa karşı arttıran arttıran mukavemetini ilk ve tek organik gübredir.

10-Bitkinin kimyasal etmenler dahil her türlü gelişimine ket vurucu etmenleri ortadan kaldırır.

11-Gübre kullanımın da çok çeşitliliği ortadan kaldıran tek organik gübredir.hem kök hem yaprak hem de ürün gelişimi için kullanılır.

12-Dünyada alt ve üst gübre olarak ve her türlü bitkide ve ağaçta kullanılan tek organik gübredir.

13-Toprağı renatüre ettiği için toprakta ekilen her türlü bitki de son derece yararlı organik gübredir.

14-B5A dünyada tarım sektöründe yapılan ve yapılmış olan en büyük buluştur.

B5A SIVI ORGANiK GÜBRE KULLANIMI

B5A sıvı organik gübre her türlü bitki ve tarım şartlarında güvenle
kullanılabilir.
Her türlü bitki ve her türlü tarım şartlarında;
1-Kök gübre olarak
2-Çimlenme esnasında
3-Ürün öncesi veya çiçeklenme öncesinde kullanımı tavsiye edilir.
Çok ihtiyaç duyulduğunda ürün oluşumunda dördüncü kez veya daha fazla
kullanılabilir.
Çok kullanımında kesinlikle bitkiye zarar vermez.

B5A KULLANIMINDA DiKKAT EDiLMESi GEREKEN HUSUSLAR

1-B5A gurubu gübreler veya toprak aktivatörlerinin tamamı sabah erken
veya akşam saatlerinde atılmalıdır.Güneş ışınlarını dik ve kuvvetli
olduğu zaman dilimlerinde kullanılamamalıdır.(gün batımından 2 saat
sonra)
2- B5A uygulamalarında kullanılacak ekipman ve makineler öncellikle
çok iyi temizlemeli ve kimyasal ilaç kalıntısı bırakılmamalıdır.
3-B5A grubu gübre ve toprak aktivatörleri kesinlikle bir başka
kimyasal ilaç ve gübre ile birlikte kullanılmamalıdır.
4- Ekim yapılan arazide her hangi bir şekilde kimyasal ilaç (yabancı
ot ilaç veya haşarat ilaçları ) kullanımdan en az 10 gün sonra B5A
grubu ürünler kullanılabilir.
5- Yanmamış hayvan gübresi ile birlikte asla kullanılmamalıdır.
6- B5A grubu gübrelerinden istenilen verimin alınabilmesi için
kullanım zamanlarında toprağın ıslak olması gereklidir.
MERHABA SAYIN B5A ÜRETİCİSİ YA DA SATICISI ARKADAŞ
SİZ ; "DÜNYANIN TEK VE MUDAİLİ OLMAYAN DİYE" BU GÜBREYİ NASIL BÖYLE LANSE EDEBİLİYORSUNUZ ???

TÜM DÜNYADAKİ ÜRETİLEN GÜBRELERİ Mİ ARAŞTIRDINIZ? DA BUNU BU ŞEKİLDE YAZIYORSUNUZ ??? BEN DE MOG MARKALI GÜBRENİN SATICISIYIM . SİZE BURADAN ŞUNU SÖYLÜYORUM. BENİM ANTALYA İÇİN BÖLGE BAYİSİ OLARAK İLAN ETTİĞİM ARKADAŞIN ÖNÜNÜ KESTİNİZ. www.taraorganikgubre.com adresinde AKDENİZ BÖLGE BAYİİ OLAN ARKADAŞIMA NASIL BİR BASKI YAPTINIZ DA , BAYİLİKDEN VAZGEÇTİ. ÖNEMLİ DEĞİL. BIRAKTIRABİLİRSİNİZ. AMA ; YAPTĞINIZ ETİK DEĞİL. ANTALYADAKİ TEK BAYİM DE O ARKADAŞIMIZ DEĞİL. BİZ O ARKADAŞIN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN OLDUĞUMUZ İÇİN ONA ANTALYA VE AKDENİZİ VERDİK. AMA , SİZDEN MOG GÜBRE BAYİLİĞİNİ BIRAK DİYE DE BİR BASKI GİDEBİLECEĞİNİ VE BU BASKIYI NEDEN YAPTIĞINIZI DA ANLAMIŞ DEĞİLİM ...
ŞU ANDA ZATEN İÇ PİYASAYA FAZLA BİR ÇALIŞMA YAPMIYORUZ. ÜRETİMİMİZ ANCAK İHRACATI KARŞILIYOR.

GELELİM DİĞER KONUYA
SİZ NE HAKLA VE NEYE DAYANARAK DÜNYADA MUADİLİ OLMAYAN TEK GÜBRE DİYORSUNUZ...
SİZİN DE İSTANBUL AĞAÇ A.Ş. DE DENEMENİZ KURULDU. BENİM DE KURULDU... ORADAKİ SONUÇLARI DA BURADA MERTÇE YAZMANIZI İSTİYORUM. EĞER Kİ İSTANBUL AĞAÇ A.Ş. DE İKİMİZİN ÜRÜNÜ TEST EDİLİRKEN SİZİN ÜRÜNÜNÜZÜN SONUÇLARI KABUL EDİLİRSE GELİP ELİNİZİ ÖPÜCEM. AMAA SİZİN ÜRÜNÜNÜZ ORADA KABUL GÖRMEZ DE BENİM MOG MARKALI ÜRÜNÜM ORADA KABUL GÖRÜRSE ; BÜTÜN İNTERNET SİTELERİNE YAZDIĞINIZ ŞU YALANI ORTADAN KALDIRMANIZI İSTEYECEĞİM..
DÜNYADA ALTERNATİFİ OLMAYAN TEK GÜBRE !

SİZ BENİM ALTERNATİFİM OLABİLİRSİNİZ. AMAA ASLA VE ASLA EŞİ BENZERİ OLMAYAN TEK ALTERNATİFSİZ ÜRÜN GİBİ ; KENDİNİZİ KAF DAĞINDA GÖREN YAZILAR YAZMAYINIZ ... SİZİ YA DA DİĞER ÜYE ARKADAŞLARI İSTEMEDEN KIRACAK BİR SÖZÜM DE OLMUŞ İSE ÖZÜR DİLERİM
AMA ; İNTERNET ÜZERİNDE BU SÖYLEMİ BIRAKMANIZI İSTİYORUM

BENİ DE ARAYIP B5A İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAYA ÇALIŞAN ÇOK ARKADAŞ VAR . BUNLARIN HİÇ BİRİSİNE DE B5A YI KÖTÜLEYECEK TEK BİR KELİMEM OLMAMIŞTIR. ÜRÜNÜZÜN GAYET İYİ BİR ÜRÜN OLDUĞUNU VE SADECE TEK EKSİK YERİNİN YA DA KÖTÜ YÖNÜNÜN AŞIRI PAHALI OLDUĞUNU BİLDİRİYİROUM
UMARIM BUNDAN SONRA İLANLARINIZ DA YA DA DUYURULARINIZDA DAHA HASSAS OLURSUNUZ.
ALTERNATİFİ OLMAYAN YA DA DÜNYANIN TEK YA DA DÜNYANIN EN İYİ GÜBRESİ ASLA DEĞİLSİNİZ... GÜBRE DEMEK BESLEYEN DEMEK GİBİ BİR KAVRAMDIR. AMA SİZİN VE BENİM YAPTIĞIM ÜRÜN GÜBREDEN ZİYADE ; TOPRAĞIN GÜBRE YAPMASINI TETİKLEYEN VE BİR ÇOK + UNSURLARI BULUNAN BİR BİYOLOJİK OLUŞUMDUR DİYEBİLİRİZ...

AMERİKAN WESTBRİDGE FİRMASININ ÜRETTİĞİ WEBACTİVATOR İLE SİZİN B5A BENİM MOG VS... GİBİ ÜRÜNLER AYNI KARAKTERDEDİR...İNANIN SİZİN BU SÖYLEMLERİNİZ BİZİ ÜZÜYOR... LÜTFEN ; AMA LÜTFEN TARZINIZI DEĞİŞTİRİNİZ. VE SİZLERE İYİ GÜNLER DİLİYORUM

mog Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-04-2009, 10:38   #711
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mog Mesajı Göster
...

SİZİN DE İSTANBUL AĞAÇ A.Ş. DE DENEMENİZ KURULDU. BENİM DE KURULDU...
ORADAKİ SONUÇLARI DA BURADA MERTÇE YAZMANIZI İSTİYORUM. EĞER Kİ İSTANBUL AĞAÇ A.Ş. DE İKİMİZİN ÜRÜNÜ TEST EDİLİRKEN SİZİN ÜRÜNÜNÜZÜN SONUÇLARI KABUL EDİLİRSE GELİP ELİNİZİ ÖPÜCEM.

AMAA SİZİN ÜRÜNÜNÜZ ORADA KABUL GÖRMEZ DE BENİM MOG MARKALI ÜRÜNÜM ORADA KABUL GÖRÜRSE ; BÜTÜN İNTERNET SİTELERİNE YAZDIĞINIZ ŞU YALANI ORTADAN KALDIRMANIZI İSTEYECEĞİM..
DÜNYADA ALTERNATİFİ OLMAYAN TEK GÜBRE !!!!!

Hımm bu denemenin sonuçlarını merak ettim açıkçası.

Eski 17-04-2009, 11:05   #712
mog
/

Doğruyu bitkiler söyler. Insanlar değil

Alıntı:
hımm bu denemenin sonuçlarını merak ettim açıkçası.
sonuçtan eminiz. Her hafta gidip kontrol ediyoruz efendim
onay geldiği zaman da burada resmen ilan edeceğim.
Böylelikle dünyada alternatifi olmayan tek gübre lafıda sanırım rafa kalkacaktır.

Eski 17-04-2009, 11:15   #713
Ağaç Dostu

Her hafta gittiğinizde fotoğraf çekip, foruma eklerseniz, biz de farkı fark etmiş oluruz

Eski 17-04-2009, 11:53   #714
mog
/

:) yakında ; çok yakında netice gelir efendim

Alıntı:
Her hafta gittiğinizde fotoğraf çekip, foruma eklerseniz, biz de farkı fark etmiş oluruz
ara sonuçlara gerek yok efendim...
nihai sonuç yakın bir zamanda açıklanacaktır

Eski 21-04-2009, 15:33   #715
Yeni Üye

Sayın MOG üreticisi;Bizim prensibimiz B5A nın tek başına kullanılmasıdır.Sadece toprakta geri dönüşüme önem veriyoruz.Yani ürün toplandıktan sonra kalanların toprağa geri dönüştürülmesi şeklinde uygulamalar yapıyoruz.

Sizin alınmanızı da anlayamadım.Çünkü BMR tarım hiç bir firma ya da ürünle ikili mücedeleye girmemiştir.Türkiye de B5A ile tarıma farklı boyut getirmiştir ve devam etmektedir.Neden üzerinize alındınız.Anlayamadım.Sizin ve diğer gübrelerin kulvarı farklı B5A sıvı organik gübrenin kulvarı farklı.Aynı kulvardaymışa gibi gösterilmesi zaten uygun değil.Ki biz bunu bayiiler olarak lanse ederken her hangi bir gübreyi hedef almadık ve asla da bir ürün ismi telaffuz etmedik.Kendiniz veya ürününüzü B5A sıvı organik gübrenin rakibi olarak göemeniz dahi düşünülemez.Asıl olan her yerde ve her zaman B5A sıvı organik gübrenin farklılığıdır.Amaç organik tarımı teşfik etmekse siz bizim rakimimiz değil ancak yol arkadaşımız olursunuz.Ama farklı yollardayız.Bunu bilin.

Bir diğer husus ben ne yazdığımı biliyorum.Herhangi birinden de destur veya izin almam gerektiğini de zannetmiyorum.En iyi kararı kullananlar verir.Ki bu forum sayfasıda bunu göstermektedir.Türkiye nin 81 ilinde çok ciddi çalışmaların sonuçları gelmektedir ve kararı Türk çiftçisi zaten vermektedir.Önemli olan lehte veya alehte bu kararlara saygılı olabilmektir.Eğer bu gübre sizin dediğiniz kadar ürün kalitesini arttırmasaydı,bundan önce çıkan bazı organikler gübreler gibi yok olur giderdi.Bilakis şu anki tablo çiftçilerimizin bu gübreye talep ve isteğini arttırdığı bir gerçektir.Saygılarımla.

Eski 21-04-2009, 15:53   #716
Ağaç Dostu

Konu açılmışken;

Bionem ve B5a arasındaki farka değinmek istiyorum.

B5a bir toprak düzenleyici ve toprağı bitki için en elverişli hale getirmek için üretilmiş organik tescilli bir ürün.

Bionem ise topraktaki ve bitkideki mantar yapıcıları yok eden organik mikrobiyal tescilli bir ürün.

Bu konuda bir yanlış var mı?

Eski 21-04-2009, 16:20   #717
Ağaç Dostu

Yine konu açılmışken üstteki mesaja ek olarak;

MOG adlı ürün de yine bir toprak düzenleyici , toprağı bitki için en elverişli hale getirmek için üretilmiş organik tescilli bir ürün.

Bu durumda MOG ile B5a arasındaki fark; enzimlerin sayısı ve farklılığı mı?Başka farklar var mı?

Eski 22-04-2009, 10:02   #718
mog
/

Hataa !! Yapıyorsunuz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi resulyıldız Mesajı Göster
sayın mog üreticisi;bizim prensibimiz b5a nın tek başına kullanılmasıdır.sadece toprakta geri dönüşüme önem veriyoruz.yani ürün toplandıktan sonra kalanların toprağa geri dönüştürülmesi şeklinde uygulamalar yapıyoruz.sizin alınmanızı da anlayamadım.çünkü bmr tarım hiç bir firma ya da ürünle ikili mücedeleye girmemiştir.türkiye de b5a ile tarıma farklı boyut getirmiştir ve devam etmektedir.neden üzerinize alındınız.anlayamadım.sizin ve diğer gübrelerin kulvarı farklı b5a sıvı organik gübrenin kulvarı farklı.aynı kulvardaymışa gibi gösterilmesi zaten uygun değil.ki biz bunu bayiiler olarak lanse ederken her hangi bir gübreyi hedef almadık ve asla da bir ürün ismi telaffuz etmedik.kendiniz veya ürününüzü b5a sıvı organik gübrenin rakibi olarak göemeniz dahi düşünülemez.asıl olan her yerde ve her zaman b5a sıvı organik gübrenin farklılığıdır.amaç organik tarımı teşfik etmekse siz bizim rakimimiz değil ancak yol arkadaşımız olursunuz.ama farklı yollardayız.bunu bilin.
Bir diğer husus ben ne yazdığımı biliyorum.herhangi birinden de destur veya izin almam gerektiğini de zannetmiyorum.en iyi kararı kullananlar verir.ki bu forum sayfasıda bunu göstermektedir.türkiye nin 81 ilinde çok ciddi çalışmaların sonuçları gelmektedir ve kararı türk çiftçisi zaten vermektedir.önemli olan lehte veya alehte bu kararlara saygılı olabilmektir.eğer bu gübre sizin dediğiniz kadar ürün kalitesini arttırmasaydı,bundan önce çıkan bazı organikler gübreler gibi yok olur giderdi.bilakis şu anki tablo çiftçilerimizin bu gübreye talep ve isteğini arttırdığı bir gerçektir.saygılarımla.
sayın üretici kardeşim
bizim ;sizin ile ya da başka herhangi bir firma ile alıp veremediğimiz yoktur.
Ancak ; sizin şu söylem tarzınız rahatsız etmektedir.
"dünyada muadili olmayan tek gübre "
sizin ve benim gübrem tek başına kullanılmaktadır
bu gübreyi dünyada ilk ve tek üreten siz değilsiniz
tıpkı ; bor ile çalışan binlerce patentli araç olduğu gibi ;
işlevsel olarak siz ben ve dünya üzerindeki bazı firmalarda aynı grup ürün vardır. Değişik adlarla piyasada bu ürünleri bulabiliriz.

Ben hiç bir zaman sizin ürünüzün kötü olduğunu söylemedim.
Sadece sizin tanıtımınızda geçen dünyada ilk ve tek gübre yazınız yüzünden eleştiriyorum...
Ve bu konudada her zaman aynı tepkiyi vereceğim
sizin gübrenizin benim ürünümden en ufak bir + özelliği olmadığını hatta bazı özellikleri ile de size fark atacağımı ispat edeceğim...

Bunu bu site üzerinde sizin ürününüzü kullanan diğer arkadaşlara da göndererek yapıyorum
lütfen ; ama lütfen insanları kandırmayın
dünyadaki tek ve ilk gübre siz değilsiniz...

Ben bu ürünün arge çalışmalarına 3,5 yıl ayırdım. 1,5 yıldırda satış yapıyoruz.
Bu satışların % 10 u iç piyasaya , geri kalanı da yurt dışına ya da ihraç kaydı ile olmak şartı ile 2 adet ihracatçı firmaya satmaktayız. Sizin ile herhangi bir rekabet ya da kesişen piyasamız söz konusu bile değildir...

Bizi rahatsız ettiğiniztek husus dünyadaki tek süper gübre olduğunuzu iddia etmenizdir...
Bunu gerekirse yasal yollarada ileteceğimi şimdiden bildirirm.
Gereken anlayışı ve önlemlerinizi alacağınızı düşünerek iyi çalışmalar hayırlı işler dilerim

Eski 22-04-2009, 10:09   #719
mog
/

Içerik ve özellik

Alıntı:
yine konu açılmışken üstteki mesaja ek olarak;

mog adlı ürün de yine bir toprak düzenleyici , toprağı bitki için en elverişli hale getirmek için üretilmiş organik tescilli bir ürün.

Bu durumda mog ile b5a arasındaki fark; enzimlerin sayısı ve farklılığı mı?başka farklar var mı?
merhaba saygıdeğer ağaçlar.net üyeleri ve yöneticileri

biz, kimseden çok çok üstün olduğumuzu ya da en iyi olduğumuzu iddia etmiyoruz...
Mog başlıklı bölümde içeriği ve özellikleri yeterince izah etmeye çalıştım.
Mog un artıları ve avantajları mog başlığı altında verilmeye çalışılmıştır.
Sadece toprak düzenleyici demek ; biraz zayıf kalır kanımca...
çünkü enzimsiz ve katalizörsüz bir hayat düşünemeyiz.

Kimyasal metodlar ile binlerce yılda yapılacak bazı tepkimeleri ; enzimler saniyeler ile ifade edilen zaman dilimlerinde yapmaktadırlar. Garanti edilen en az 18 tip enzim mevcuttur. her bir enzim ayrı ayrı görevleri yerine getirir.ve toprakta yıllar boyu yapılan hatalı tarımsal uygulamalarla yitirilen m.o. ların tekrar hayata geçmesini sağlar.bu 18 tip enzimin yanında eser miktarda diğer enzimler de mevcuttur. Ancak ; bunların tamamını açıklamak ; gereksizdir.

En önemli olan özellik ve işlevleri dahi açıklamamız saatlerimizi almaktadır.
En son aydın dan sayın melih bakırcıoğluna ; yazarak değil ; telefon ile gübrenin işlevlerini anlatmam 30 dakikadan fazla sürmüştür. Bu durumda bunları buraya yazmak hem zaman açısından hem de sizlerin yazılanları destanvari okumanız açısından sağlıklı olmayacağını düşünüyoruz

ve iddia ediyoruz ki ; bizi yalancı olarak kabul edersek, ortada bir de doğru olması gerekecektir... Peki doğru nedir ? Ya da doğruyu kim söyleyecektir...
Elbette önce bitki , sonrada toprak söyleyecektir.
Iyi çalışmalar

Eski 23-04-2009, 22:18   #720
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-12-2006
lahaem

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
SAYIN SERGÜZEN;
Sizin de söylediğiniz gibi organik tarımda bitkinin ihtiyaç duyduğu Makro ve Mikro elementler doğal yollardan yenilenmektedir. Aslında toprakta her türlü iz element eser miktarda vardır ve toprak sürekli kendini Kayaçlar, bitki artıkları ve doğal atıklar ile yenilemektedir.Ayrıca bitki topraktan aldığı enerjinin 3 katını da güneşten ve atmosferden almaktadır(dağlarda ve ormanlarda hiç gübre atılmadığı halde torağın kendini sürekli yenilemesi gibi.)... SORUN: Bitkinin bu iz elementleri toraktan alamamasından kaynaklanmaktadır!... Bu da şu anki kimyasala dayalı tarımdan dolayı toprakta canlı organizmaların tükenmesi nedeniyle oluşan bir sorundur. (Organik tarım topraktaki mikroorganizmalar vasıtasıyle olur.) Bu na bir de kullanılan zirai ilaçlardan dolayı yaban hayatının % 98 gibi büyük bir oranın yok olmasını eklersek olayın vehameti daha iyi anlaşılır.
İşte b5a ihtiva ettiği özel formülü ile topraktaki canlı organizma oluşumunu hızlandırarak bitkinin ihtiyacı olan her türlü iz elementi topraktan, atmosferden ve güneş ışıklarından kolayca almasını sağlar.Aerobik solunum yapan bakteriler symbionize(ortak yaşamcıl)yaşarlar ve topraktaki azotu parçalayıp bitkinin almasını sağlarlar, Anaerobik solunum yapan bakteriler ise serbest yaşar ve atmosferdeki azotu parçalayıp bitkinin almasını sağlarlar... Bitki gelişimi için en etkili element Azottur... Yani b5a nın içeriğinde her türlü iz elementin bulunmasına ihtiyaç yoktur. O yüzden b5a Dünya'da ve Türkiye'de ilk ve tektir... Umarım sizi biraz aydınlatabilmişimdir. SAYGILARIMLA...
sayın hüseyin bey sitede verdiğiniz bilgileri biraz inceledim hakikaten çok değerli bilgiler var ve size bu konuda teşekür etmeyi bir borç bilirim .şöyle bir sorum olucak size
öncelikle toprağa mikro organizma aşılamak akıllıvca bir fikir olabilir ancak uzun yıllar birikmiş olan gübrenin bir anda parçalanak uzaklaşması daha doğrusu bitki tarafından kullanılması **** topraktan yıkanması gibi nedenlerde dolayı besin elemtlerinde hızlı bir düşüşe neden olmaz mı bu düşüşün daha sonranegatif sonuçlar yaratmaya neden olmaz mı? gerçi, bu konuya istinaden arkadaşlara sormak istiyorum MOG VE OFARM DİYE İKİ TANE DAHA GÜBRE ÇIKTI BİLGİNİZ VARMI AÇIKÇASI BEN BU SIVI ORGANİK GÜBRE DİYE TABİR EDİLEN BU ÜRÜNLER HAKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM AYRICA B5A DA KAÇ ADET ENZİM VE BUNLAR HANGİLERİDİR ? SORU GERÇİ İKİ OLDU AMA NE YAPAYIM BİR TOPRAKÇI OLARAK FAZLA PARANOYAK OLDUM KUSURUMA BAKMAYIN LÜTVEN
SAYGILARIMLA HEPİNİZE BAŞARILAR DİLERİM

lahaem Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025