agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-03-2009, 20:17   #661
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Sn Hüseyin beyden temin ettiğim B5A'yı kısmet olursa Mart ayı sonunda uygulayacağım. Yağmur sularına kadar herşeyi hazır etmiş durumdayım. Ayrıca bir kaç saksı içinde, karşılaştırmalı olarak uygulayıp resimlemeyi düşünüyorum.

Lonicera Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-03-2009, 22:35   #662
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Bende bu yıl sebzelerim için hem hastalıklarla rekabet açısından mücadele etmesi için hemde taban gübresi niyetine erken dönemde sebzeleri dikmeden önce vermek istiyorum. Bu yağışlar iyi bir fırsat.

Ben hala B5A'nın etkilerine şahit oluyorum tabi şaşırmaya devamediyorum. Yılan söğüdüm vardı çelik yaptım az kökle duruyorlardı ve kış boyuncada öyle durdular soğukta şubat ortasında ve şubat sonunda 2. B5A uygulamasından sonra oda soğuk olmasına rağmen resmen kök fışkırtmışlar .

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-03-2009, 00:21   #663
Ağaç Dostu

Oyaman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 12
B5a toprak tv de

B5A sıvı organik gübre konusu şu anda Topraktv de geniş şekilde Hüseyin bey tarafından işleniyor .
İlgilenen arkadaşlara duyurulur .

Oyaman Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-03-2009, 09:52   #664
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-06-2007
Galeri: 35
Hüseyin Bey B5A yı deneme fırsatım oldu ve gerçekten de çok belirgin faydasını gördüm. Tabi uygulama sırasında koşullara harfiyen uymam da etkili olmuştur. Ürünü poşetleyerek soğutucuda muhafaza ediyorum. Güneş ışığı tamamen kaybolmadıkça kullanmadım ve ölçülere elimden geldiğince dikkat ettim.

Ben şahsen memnun kaldım. Bir iki ufak tereddütüm var. Belli bir süre sonunda ne olduğu hakkında size danışabilirim. Teşekkür ederim.

Baldaş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-03-2009, 12:06   #665
Yeni Üye

nagidos's Avatar

Giriş Tarihi: 02-03-2008
Merhaba degerli forum üyeleri,

700 mesajlık formu 1 günde okudum ve acıkcası bu b5a beni heyacanlandırdı.bazı sorularım olacak müsadenizle.

B5A kullandıgımız bitkilere ilave olarak besin takviyesi yapmamın gerekebilir mi?

Tek basına bu ürün üretim için yeterlimidir?

bu ürün bir bitki besin kaynagımıdır?

saygılar

NOT:BU SORULARIMDAN BAZILARI FORUMDA SORLMUS AMA CEVAPLARI BENİM İÇİN TATMİN EDİCİ DEYİLDİ O SEBEPTEN TEKRAR SORMA GEREGI DUYDUM.

nagidos Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-03-2009, 12:21   #666
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nagidos Mesajı Göster
700 mesajlık formu 1 günde okudum

NOT:BU SORULARIMDAN BAZILARI FORUMDA SORLMUS AMA CEVAPLARI BENİM İÇİN TATMİN EDİCİ DEYİLDİ O SEBEPTEN TEKRAR SORMA GEREGI DUYDUM.
Hazır, tüm yazıları okumuşken, sorularınıza verilmiş eski cevapları derlemeniz ve eksik kaldığını düşündüğünüz yerleri sormanız mümkün mü? Böylece, bir özet bilgi hazırlamış olursunuz...

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-03-2009, 15:14   #667
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2008
Hüseyin Bey , Ben bu ürünü alarak 4,5 da meyve bahçemde kullanmak istiyorum ama bu B5a yı neden güneş battıktan 2-3 saat sonra kullanmalıyız anlayamadım. gündüz kullanırsak ne gibi zararları olur.

çaça Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-03-2009, 09:41   #668
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-03-2006
merhaba, bahçe konusunda deneyimsiz olduğum için b5a ürününden fayda sağladım **** sağlamadım desem yalan olur, 2009 da tekrar deneyip sonuçları göreceğiz,

yanlız herkeze sututu tavsiye ederim hafta sonu topraktan söktüğüm domates kökleri sututlara yapışmış duruyorlardı

mavifatihguler Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-03-2009, 09:57   #669
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-03-2006
bu konuyu ilk açtığımda bukadar yazı yazılacağını ve bu konuda bukadar bilgileneceğimi sanmıyordur 5-6 ay sonra forma tekrar girdiğimde yapılan denemeleri fidanlarım açısından heyecanlanarak okuyorum, mucize göremeyince geçen sene ürünün yarısını kullanmadım, bu sene deneylerden faydalanıp tekrar kullanacagım.

son olarak b5a ürünü satan firmaları kınıyorum bu ürün geçen sene 35 ytl idi forumlarda tartısınca, internette ismi sık geçmeye başlayınca fiyat 55-60 ytl ye çıkmış, bu düpedüz insanları kandırmak onları enayi yerine koymaktır, son 1 yılda ne oldu da ürünün fiyatına yüzde yüze yakın zam geldi, maliyetler mi arttı ? Bu nedenden dolayı ürün hakkındaki düşüncelerim sonderece olumsuzdur.

bu konuyu açan birisi olarak şimdi konuyu açtığıma pişmanım, ürünün reklamını yaparak ürünün fiyatını artmasına neden oluyoruz, ben iddia ediyorum bu ürünün fiyatı seneye en az 100 ytl olur.

Düzenleyen mavifatihguler : 17-03-2009 saat 11:08
mavifatihguler Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-03-2009, 16:09   #670
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
evet bizler fırsatcıyız. fırsatı hiç kaçırmayız. şimdi tarım tedarik sitesine girdim. kdv li fiat 61 tl . çicekler içni alayım dedim. vazgeçtim.başka bir sürü sıvı gübre var.

fikreteren Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-03-2009, 20:35   #671
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2008
Galeri: 1
Evet bu devam edebilir, özellikle de bağımsız kuruluşlardan test ve deneme sonuçları geldikçe fiyatı da yükselecektir herhalde.Yazık.....

aslan_k Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-03-2009, 19:46   #672
Ağaçsever

necoezgi's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2007
sayın Hüseyin OVAK bey B5A yı elma bahcemde demek istiyorum.bahcemdeki ağaçlar yarı bodur ve ikinci senesi,gübreleme işlemine yeni başlıyacagım.Sizce yeterli gelirmi bahcem 12 dekar ve 700 ağacım var. teşekkür ederim.

necoezgi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-03-2009, 21:17   #673
Ağaç Dostu

Her ürün yerinde fiyat buluyor maalesef. Ürün bir kaç sene öncesine kadar lokal dağıtımla pazarlanıyordu ancak şimdi ulusal düzeyde bayiik sistemiyle pazarlanıyor, yinede ürünün 2 yıldır fiyatıbnın sabit (55 lira+KDV) olduğunu iyi biliyorsunuz ve alabilmişseniz muhtemelen size özel fiyat uygulamışlardır ayrıca BMR TARIM ürünün fiyatını bu rakamda sabit tutma kararı da almış durumda.

Fiyat belirlemede sabit fiyat olduğu kadar bayilerin kar marjıda düşünülmek zorunda. Firma da oturup sabit bir fiyat belirlemiş ve tüm memlekette taban fiyat belirlemiş. Antalyada bir firma ile bayilik görüşmesi yapıldı eğer iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder dendi. Farkına varılıyor yavaş yavaş ve gerçekten Hüseyin bey gibi insaflı insanların elinde 55 lira çok düşük fiyatlar tabi yaptığı işi düşününce.

Kullanımına gelince dekara 200 cc veriyorsunuz bakteriler bir kaç günde kentrilyonları bulan sayılara ulaşıyor veya bazende topraktaki sizin göremediğiniz bir arızaya takılıyor ve onunla uğraşıyor B5A ve etkisi görülemeyebiliyor oysa bakteri bu dururmu, sadece etkisi uğraştığı şey yüzünden sekteye uğruyor. Bu etkileri tecrübe ettim de söylüyorum. Antalyada toprağın demir kustuğuna şahit olmuştum öyle bir çözüm yapmıştı ki.

Geçen yıl etkisini iyi gördüm, bu yıl B5A yı daha bilinçli ve etkili kullanacağım.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 20-03-2009 saat 19:52
Eski 19-03-2009, 22:23   #674
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-03-2009
hüseyin ovak bey 20 m2 lik küçük bir sebze bahçem, 12 adet 2-3 yaşnda meyve ağaçlarım 10 adet çam ağacım bulunmaktadır. amatörce birşeyler yapmaya çalışıyorum. Bir yazınızda 5 lt ye 1 kapak kullanılacağını okumuştum. sebze fidelerim çıkınca karışımı üzerlerine duş gibimi dökmeliyim yoksa toprağamı dökmeliyim ayrıntılı bildirirseniz sevinirim.

ayşe özenç Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-03-2009, 23:33   #675
Ağaç Dostu

B5A satışı burada yapılmamaktadır. Konu ile ilgili burada yazmalısınız sevgili ayşe özenç.

Eski 20-03-2009, 00:53   #676
Ağaç Dostu

Bağdadi's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2009
B5A ile ilgili mesajları tümünü okudum.Benzer ilacı satanın feryatları,Yurtdışından yazmaya çalışan ama daha Türkçeyi çözememiş kendini bilmezin seri yazıları)
iyi niyetle cevap vermeye çalışan satış temsilcisi,sonunda ilacın mucudi.
Sevgili arkadaşlar bence alıp deneyeceksiniz ! İyi ise kullanırsınız yok kötüyse atarsınız ve bir daha kullanmazsınız ve burayada yazarsınız gözlemlerinizi.Hiç kimse bu ilacı zorla kullanmanızı istemiyor.Bir Türk mühendisi çalışmış çabalamış birşeyler yapmış.Teşvik istemiyor ama lütfen engelde olmayın.
Ben ilacı aldım deniyorum,Maske veya önlük falanda takmıyorum ) Buzdolabında rakı şişemle suyumla birlikte duruyor.Ölmediğime göre sanıyorum sorunda yok.Sonuçları olumlu veya olumsuz yazacağım.
Eleştiri alıyorsan bilki birşeyler yapmışsındır sözünden yola çıkarak arkadaşımızı peşinen tebrik ediyorum.Herkese samimi selamlarımı gönderiyorum.

Bağdadi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-03-2009, 20:19   #677
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Bugün B5A'nın kapağını açtım. Çok keskin bir amonyak kokusu vardı. Kullanacağım miktarı aldıktan sonra kapadım. Yaklaşık 8 saat sonra kapağı yeniden açtım, aynı keskinlik hala mevcuttu. Neden kaynaklanıyor olabilir? Acaba içeriğindeki maddelerle mi ilgili, yoksa bozulma belirtisi mi?

Lonicera Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-03-2009, 22:26   #678
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Galeri: 25
Sayın Lonicera, B5A nın keskin kokusu içeriğindeki maddelerin bileşiminden kaynaklanır ve bu bozulma belirtisi değil.

Emine Aktaş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-03-2009, 15:37   #679
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Uzun zamandan beri bütün konuları okudum ve bende birşeyler katmak istiyorum

Herkeze merhaba yaşadığım bir deneyimi sizinle paylaşmak istedim. 4500 metre kare kiraz tarlamda 10-12 senelik ağaçlarımızın uç kısımlarında yani yeni filizlerde yanık gibi kurumalar oluyordu sonra o hasatalığı bulan dal kesilmediği sürece aşığıya kadar kuruyordu ve 12 yılın boyunca gözünüz gibi baktığınız ağaçlar tam verim alıp meyvelerini yemeye başladığınızda onca senelik maddi ve manevi emeğin karşılığı kuruyup yok oluyordu ve çok üzülüyordum. bu sorun sadece benim değil tüm ilcenin bir sorunuydu sonra birgün ne yapabilirim **** uzman arkadaşalar neler önerebilir diye internette gezinirken b5a ile tanıştım bir şekilde yönetim kurulu başkanın telefonuna kadar ulaştım bizim sorunlarımız anlattım onlara ve dediki ben sana bu üründen 4 tane ücretsiz olarak gönderiyorum dedi ve 3 gün sonra kargo ile elime ulaştı kullanımı harfi harfiyen uyguladım ilk uygulama olarak meyveler toplandıktan sonra 16/06/2008 tarihinde uyguladım ugulama esnasında tarlanın içinde domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, çilek, kavun ve karpuz vardı sebzelerde 20 gün sonra bir farklılık gördüm daha koyu renklerde ve daha çanlı görünüyorlardı meyve ağaçların ortlama 45 gün sonra kuruyan filizlerim yeni sürgünler atmaya başladı inanmak biraz güç geliyordu ama gerçekti yeni dikilen aşılarımın filizleri normalden daha hızlı uzamaya başladı ve belki inanmayacaksınız ama sene sonunda 2 yıllık aşılarımı görenler 3-4 yaşında zandediyor ve herkez ne kulladığımı büyük bir merakla soruyordu sonra 2. uygulama olarak 3 ay sonra uyguladım 16/09/2008 tarihinde tarlamın içindeki sebzelerim 2. uygulamadan sonra daha çok sebze vermeye başladı ve kasım ayının ilk haftasında herkezin tarlasındaki sebzelere soğuk vururken benim sebzelerime kasım sonunda vurdu ve o tarihe kadar inanılmaz verim oldım herkez halen merak ediyor ne kullandığımı bu yıl herkeze bu ürünü önereceğim ve bu yılda videolarını çekeceğim gecen yıl ile bu yıl arasındaki farkı gerek kendim gerekse herkeze isbat için göstereceğim bence mucizevi bir buluş eğerki zararı olsa onca kurum ve kuruluşlar insan hayatını tehlikeye atmamak için sertivikasyon verip onaylamazlardı. ziraatcı arkadaşlar kesinlik yanlış anlamayın beni ama birazcık kendi menfeatları için bu ürünü çok eleştiriyorlar sizler benim ne demek isteğimi anladınız belki bilgim yok af ola özür dilerim ama bence ticaretten çok bu ürünü nasıl değerledirip **** daha ne tür yararları olur diye araştırmayı denemiyoruz? çölleşen, nevşehir gibi toprakları kapanan yerlerimiz neden tekrar yeşillendirmiyoruz? dünyada neden ilk olmak için çabalamıyoruz?

Hakan KAYATÜRK Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-03-2009, 16:06   #680
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Bu tür yazılar inanın insana gurur veriyor, ilaç sahibi ile hiç bir bağlantım yok ama bir türk olarak sevinç ve gurur veriyor, bu kadar tartışılan bir ilaç, sadece burada değil tüm türkiyede tartışılıyor, bu kadar muhalefete rahmen bu tür başarılı denemeler ve bilgiler geldikçe, bu ilaçın doğru bir ilaç olduğu kanısı oluşmaya başladı. Meslek hayatımdan biliyorum doğru olan yanlışı yenecektir.

Peki bu kadar çamur atmalar nedir diye merek etmiyor değilim, açaba bazılarının serçe parmağında ki nasırına mı bastılar.

Ne olursa olsun insanlık için insanlığın geleceği için bir şey üretilmiş ise, kim olursa olsun, hele bunu bir türk bulmuşsa o madalyayı boynuma asar onurla gururla gezerim.

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-03-2009, 16:39   #681
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Her ürün yerinde fiyat buluyor maalesef. Ürün bir kaç sene öncesine kadar lokal dağıtımla pazarlanıyordu ancak şimdi ulusal düzeyde bayiik sistemiyle pazarlanıyor, yinede ürünün 2 yıldır fiyatıbnın sabit (55 lira+KDV) olduğunu iyi biliyorsunuz ve alabilmişseniz muhtemelen size özel fiyat uygulamışlardır ayrıca BMR TARIM ürünün fiyatını bu rakamda sabit tutma kararı da almış durumda.

Fiyat belirlemede sabit fiyat olduğu kadar bayilerin kar marjıda düşünülmek zorunda. Firma da oturup sabit bir fiyat belirlemiş ve tüm memlekette taban fiyat belirlemiş. Antalyada bir firma ile bayilik görüşmesi yapıldı eğer iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder dendi. Farkına varılıyor yavaş yavaş ve gerçekten Hüseyin bey gibi insaflı insanların elinde 55 lira çok düşük fiyatlar tabi yaptığı işi düşününce.

Kullanımına gelince dekara 200 cc veriyorsunuz bakteriler bir kaç günde kentrilyonları bulan sayılara ulaşıyor veya bazende topraktaki sizin göremediğiniz bir arızaya takılıyor ve onunla uğraşıyor B5A ve etkisi görülemeyebiliyor oysa bakteri bu dururmu, sadece etkisi uğraştığı şey yüzünden sekteye uğruyor. Bu etkileri tecrübe ettim de söylüyorum. Antalyada toprağın demir kustuğuna şahit olmuştum öyle bir çözüm yapmıştı ki.

Geçen yıl etkisini iyi gördüm, bu yıl B5A yı daha bilinçli ve etkili kullanacağım.

Sn. Selahattin YILMAZ;

Değerli Hemşerim, bir ürünün satış fiyatına etki eden en büyük unsur ürünün maliyet hesaplarıdır (hammadde, ambalaj, işgücü vs. gibi) diye biliyorum. "iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder" gibi bir satış fiyatı ayarlaması, kusura bakmayın ama, bir önceki sayfada ki arkadaşların belirttiği gibi "fırsatçılık"tan öte bir şey değildir, olamaz.

Yani, her ürünün bir maliyeti ve bunun karşılığında bir ederi vardır. Tamam ürünün yüksek başarı elde etmesi, popüler olması benzerleri arasında maliyetleri aynı bile olsa belli bir fiyat farkı yaratması kaçınılmaz olacaktır. Ama piyasa da, üzerindeki etikette organik sıvı gübre olduğu yazan 4-5 Liraya bile ürünler varken bu ürünün 35 Lira olması bile sizce büyük bir fark yaratmıyor mu? Kalmışki üretim maliyetindeki artış vs. belirtilmeden "iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder" gibi bir savunma inanın beni bu üründen direkt olarak soğuttu. Tamam başarı bir Türk firmasının olabilir, gurur da duyabiliriz ama bu eğer tabiri caizse "bizleri kazıklamak için kullanılacak"sa hadi gurur duyun bakalım.

Yine Türkiye'nin gururu bir beyaz eşya markasının, üretim yeri olan Türkiye'de, yurt dışından neredeyse iki katı fiyata satıldığını duyunca o markanın mağazalarının bile önünden geçmez oldum. Lütfen yanlış anlamayın, umarım öyle değildir, ama sizde takdir edersiniz ki, milletimizin enayi yerine konulması da hiç hoş bir durum olmasa gerek.

Bunu sadece bu ürün için yazmıyorum, her adam gibi ürün üretipte, bunu fırsatçılığa çevirmeye çalışanlar için yazmak gereksinimi duydum. Şahsa veya firmaya saldırı olarak algılamayın, uzun süreli bir doluşun bir anlık patlaması. Görüşümden dolayı kırılacak insanlar olursa şimdiden özür diliyorum.

Selamlar, saygılar.

Düzenleyen BalıkcıSerdar : 25-03-2009 saat 00:25
BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-03-2009, 19:48   #682
Ağaç Dostu

Sevgili BalıkcıSerdar, dediğim gibi 2 yıldır ürünün fiatı sabit bu sabite Bmr Tarımın bir yaklaşımı ve aynı zamanda Hüseyin beyler yani ORTAR Tarımında düsturu. Siz ne derseniz deyin başkaları nasıl fırsat görürse görsün ürün 2 yıldır 55 lira +KDV ye satılıyor bundan sonrada maliyetler elverdiği ölçüde, bayiler ısrar etselerde uzun süre bu fiyata satılacak: istediğiniz üründen soğuyunuz ve hatta satın almayınız her ürünün gerçekleri var ve bu ürünün gerçeği ben istemesemde siz istemesenizde 55 lira +KDV olmasıdır. Sizin sözleriniz **** benim izahlarım sonucu değiştirmez. Ürün fiatının belirlenme noktası ne şekilde söylesin (kaldı ki fatih beye belliki çok hesaplı vermişler ancak o bu hesaplılığı açığa vurmuş oldu gibime geliyor) sevgili mavifatihguler değildir, ben veya herhangi bir bayi hiç değildir. Ürünün fiyatını belirleyen BMR Tarımdır ve bu fiyatın korunmasında ciddidir. Ne diyeyim şimdi sizin ve benim yaptığımız boş bir konuşma demekten başka.

Eski 25-03-2009, 00:27   #683
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Haklısınız Selahattin Bey, benim yaptığım "boş" konuşma. Başka yorum yapmıyorum.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-03-2009, 19:11   #684
Ağaçsever

güneyerer's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
B5 Gübreyi ,arkadaşlar ben bu ürünü nasıl satın alabilirim..denemek istiyorum.saygılar

güneyerer Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-03-2009, 21:17   #685
Ağaç Dostu

Satın almak için buraya uğrayabilirsiniz.

Eski 27-03-2009, 01:23   #686
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Dikkatimi çeken bir şey var arkadaşlar, bu ürünün yazışmalarına katılan arkadaşların bir çoğu yeni üye, ya birinci mesajı **** beşinci mesajı, sanki özellikle buraya yazmak için üye olan arkadaşlar, tamam eski üyerimizde var, yeni üyelerimiz de hemen buraya yazmaları bana başka şeyleri düşünmeme yol açıyor. Sanki danışıklı döğüş gibi.

İnşallah ben yanlış düşünüyorumdur.

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2009, 05:33   #687
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Sayın Lilium, size katılıyorum. Bir çok kişi sadece ürün konusunda fikirlerini yazmak için üye oluyor. Fakat, ürünü kullanmamış olupta, arada kendi ürününü övmeye çalışanları anlamıyorum. Sanki aynı katogoride tek bir ürünün tanıtımına izin veriyormuşuz gibi.

Neden farklı bir başlık açıp, kendi ürünlerini, benzer ürünlerle kıyaslamadan tanıtmazlar anlamıyorum. B5A şu kadar, benim ürünüm bu kadar lira, benim ürünüm B5A'dan daha iyi denmesi, diğer ürünün benim gözümdeki değerini, hiç denemeden yitirmesine sebep oluyor.

Yeni bir başlık açılsa, ürünün fiyatı, etkileri, avantajaları ve dezavantajları yazılsa da kıyaslamalarını biz kendimiz yapsak daha güzel olmaz mı? B5A'nın dezavantajlarını biliyoruz. Şebeke suyu ile kullanılamıyor olması, gece uygulanmak zorunda oluşu ve kimyasallarla beraber kullanılamıyor olması benim için dezavantaj. Diğer ürünleri bu başlıkta tanıtmaya çalışan arkadaşlar hiç ürünlerinin dezavantajlarından bahsetmiyorlar. Söylenen tek şey B5A pahallı. Benim için B5A ucuz. Bütün bahçemin gübrelemesini 55 liraya halledebiliyorum. Bu işlemi bildiğimiz kimsayal gübrelerle yaptığım zaman 500 lirayı geçiyor. Eğer bugüne kadar kullandığım gübrelerin 1/10 fiyatına halledebiliyorsam, o ürün pahallı değil, ucuz olur.

Todor Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2009, 07:53   #688
Ağaç Dostu

Benim bildiğim ve gördüğüm olay şudur. B5A gübresi malum çok tartışimalara neden oldu ve üyelerden aldığım ve yüzyüze görüştüğümde duyduğum şey aklım çok karıştı. Bende bunun farkındayım buradaki tartışmaların aksine benim bu gübreye (destek vermemin en büyük nedenlerinden biriside o zaten) kullanmadan ön yargıyla bir takım yakıştırmalar ve zanlarla yaklaşılıyor ve olay tartıma zeminine çekilince de Todor'un da dediği gibi daha baştan kaybediyor. Oysa kullanıp söyleyenler B5A yı konuşturmuş oluyor yani ürün kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerde kendisini bu şekilde şavunmuş oluyor. Gerçi insanlar kayıtsız değiller ama gerek ben, gerekse Hüseyin beyler ve hatta BMT Tarım kullananların sonuçları yayınlamasını devamlı istiyoruz ancak bu istediklerimizden ondan birisi yazıyor. Bazende öyle heyecanlı üyeler çıkıyorki olayları ve gördüğü etkileri oldukça ayrıntılı ve detaylı yazanlarda oluyor etkisini görmeyenlerde gördüğü şekilde yazıyor.

Sonuçta yeni bir ürün ve çiftçilerden bazılarıda önyargıyla yaklaşıyorlar ve bizzat kullanıpta bu tarz olumlu-olumsuz yorumlar yapılması tartışma zeminini daha sağlamlaştırıyor. Diğer türlü sadece zana dayalı ve anlamsız rekabet ithamlarına dayalı tartışmalar oluyor. Sonuçta bende başlangıçta zan ile hareket ettim ancak kullanınca gördüm ki gerçekten "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz"mış.

Eski 27-03-2009, 08:00   #689
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Todor ve Selahattin Yılmaz ın denemelerinden ve foruma yazdıklarından sonra açıkçası içimde bir şüphe kalmadı.

Diğer benzeri ürün üreticilerinin B5a nın pahalılığı dışındaki varsa olumsuz yanlarını buraya yazmalarını bekliyorum.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2009, 09:36   #690
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
En son Aralık ayındaki yazışmalarımızda bizlere Ocak ayını bekleyin, ürünün doğru tescili yapılacak ve ilan edeceğiz denmişti. Neredeyse Nisan oldu. Bu konuda herhangi bir ilerleme olmadı.

Bunun yerine, daha çok kullanım deneyleriyle ilgili, çoğunlukla olumlu haberler geldi. Aralık ayında sözü edilen tescil, içerik vb. konusundan da bir daha hiç söz edilmedi.

Zaman zaman, rekabet ya da başka sebeplerle ürünü kötülemek, küçümsemek isteyenler oldu. Ne yazık ki, bunların tek etkisi sadece hala orta yerde olan temel soruları karartmak oldu.

Tek paragraf ile bir özet yapmak gerekirse, B5A'nın mikrobiyal bir ürün olduğu anlaşılıyor. Ancak, gerek ülkemizde, gerek AB'de, mikrobiyal ürünlerin mikro-organizma içeriklerinin bilinmesi ve buna göre tescil edilmesi zorunluluğu var. Oysa bu ürünün tescili mikrobiyal gübre değil. Hukuki durumunu bilemem, ilgilenmiyorum da, fakat bana etik gelmiyor.

Bu yüzden kendi adıma ürünü alıp bahçemde kullanmak aşamasına gelemedim. Bahçede harikalar yaratıp yaratamayacağı konusunda da henüz bir fikrim olamadı. O aşamaya gelebilmek için ürünü korkusuzca elime alabilmem gerekir önce.

Diyeceksiniz ki, bu kadar insan aldı kullandı. Herkes sapasağlam. Umarım öyledir. 10-15 yıl sonra ortaya çıkacak etkileri olmayacağını biliyor muyuz? Özellikle de geçmişte bol bol mycoplasma vb. içeriklerden söz edilmişken. Sorulara tatmin edici ve resmi yanıtlar alıncaya kadar kimseye B5A'lı zeytin yedirmeyeceğimi garanti ederim.

Bir Türk ürününün ortaya çıkması ve başarılı olması gurur verici bir şey. Fakat, ne yazık ki gerek ürünün ortaya çıkma şekli, gerek piyasaya sunulması, gerekse kullanılması, deyim yerindeyse biraz fazla "Türk işi" oldu. Bunca yazışmadan sonra kişisel izlenimim şudur. Ürünü yapanlar, ürünün etkilerinin biyolojik olduğunu tahmin ederek buna göre yönlendiriyorlar. Fakat kendileri de biyolojik içerik konusunda bilgi ve fikir sahibi değiller.
Saygılarımla

Not: Bu yazıya şu ya da bu yönde yanıt vermek isteyen arkadaşlardan, yazının tek bir paragraf veya cümlesini değil, tümünü göz önünde bulundurmalarını rica ederim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025