Herkeze çok selamlar. Nerden başlasam derken kendimden diyerek giriyorum... Bilecik ili Gölpazarı ilçesinin bir köyünde babam çiftçilik ve meyvecilik yapmaktadır. Ben İstanbulda üniversitede okuyorum ancak meyvecilik, özellikle de kiraz ve ceviz yetiştiriciliğine çok meraklıyım. Buraya kadar anlattıklarıma değerli site yöneticileri kızıyor olabilirler, bunları anlatmanın yeri burası değil diyebilirler saygı duyarım ama anlatacaklarımla bağlantılı kesinlikle! B5A hakkında 25 sayfayı dikkatli bir şekilde okudum. Kararımı verdim: 17 nisan itibari ile ilk uygulamayı yapmaya karar verdim. Neden bu kararı verdim? Ben genç bir öğrenciyim ve hedefim köyümde bu tür devrim niteliğindeki yeniliklerin öncüsü olmak... İkincisi ise babamın onbeş yaşındaki kiraz ağaçlarından oluşan bahçesinde onbeş ağaçta bu sayfanın üst kısmında Hakan bey isminde bir üyenin anlattığı durumun olması(ağaçların dallarında filizlerde kuruma) ve bu soruna bir çözüm bulamamamız sonucunda babam bana bir şey söyledi geçtiğimiz ay : (hadi o kadar araştırıyorsun okuyorsun bu ağaçlara bir çözüm bul da görelim!) işte bu sebebler benim b5a sıvı gübresini deneme amaçlı olarak bu sorunlu ağaçlar ile bu yıl tesis etmiş olduğumuz kiraz ve ceviz fidanlarının bir kısmına uygulayacağım. Tüm kuralları biliyorum, eksiksiz uygulama yapmaya çalışacağım. Sonuçlarını nasip olursa sizlerle paylaşacağım herkeze selamlar
|