Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak
SAYIN SERGÜZEN;
Sizin de söylediğiniz gibi organik tarımda bitkinin ihtiyaç duyduğu Makro ve Mikro elementler doğal yollardan yenilenmektedir. Aslında toprakta her türlü iz element eser miktarda vardır ve toprak sürekli kendini Kayaçlar, bitki artıkları ve doğal atıklar ile yenilemektedir.Ayrıca bitki topraktan aldığı enerjinin 3 katını da güneşten ve atmosferden almaktadır(dağlarda ve ormanlarda hiç gübre atılmadığı halde torağın kendini sürekli yenilemesi gibi.)... SORUN: Bitkinin bu iz elementleri toraktan alamamasından kaynaklanmaktadır!... Bu da şu anki kimyasala dayalı tarımdan dolayı toprakta canlı organizmaların tükenmesi nedeniyle oluşan bir sorundur. (Organik tarım topraktaki mikroorganizmalar vasıtasıyle olur.) Bu na bir de kullanılan zirai ilaçlardan dolayı yaban hayatının % 98 gibi büyük bir oranın yok olmasını eklersek olayın vehameti daha iyi anlaşılır.
İşte b5a ihtiva ettiği özel formülü ile topraktaki canlı organizma oluşumunu hızlandırarak bitkinin ihtiyacı olan her türlü iz elementi topraktan, atmosferden ve güneş ışıklarından kolayca almasını sağlar.Aerobik solunum yapan bakteriler symbionize(ortak yaşamcıl)yaşarlar ve topraktaki azotu parçalayıp bitkinin almasını sağlarlar, Anaerobik solunum yapan bakteriler ise serbest yaşar ve atmosferdeki azotu parçalayıp bitkinin almasını sağlarlar... Bitki gelişimi için en etkili element Azottur... Yani b5a nın içeriğinde her türlü iz elementin bulunmasına ihtiyaç yoktur. O yüzden b5a Dünya'da ve Türkiye'de ilk ve tektir... Umarım sizi biraz aydınlatabilmişimdir. SAYGILARIMLA...
|
sayın hüseyin bey sitede verdiğiniz bilgileri biraz inceledim hakikaten çok değerli bilgiler var ve size bu konuda teşekür etmeyi bir borç bilirim .şöyle bir sorum olucak size
öncelikle toprağa mikro organizma aşılamak akıllıvca bir fikir olabilir ancak uzun yıllar birikmiş olan gübrenin bir anda parçalanak uzaklaşması daha doğrusu bitki tarafından kullanılması **** topraktan yıkanması gibi nedenlerde dolayı besin elemtlerinde hızlı bir düşüşe neden olmaz mı bu düşüşün daha sonranegatif sonuçlar yaratmaya neden olmaz mı? gerçi, bu konuya istinaden arkadaşlara sormak istiyorum MOG VE OFARM DİYE İKİ TANE DAHA GÜBRE ÇIKTI BİLGİNİZ VARMI AÇIKÇASI BEN BU SIVI ORGANİK GÜBRE DİYE TABİR EDİLEN BU ÜRÜNLER HAKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM AYRICA B5A DA KAÇ ADET ENZİM VE BUNLAR HANGİLERİDİR ? SORU GERÇİ İKİ OLDU AMA NE YAPAYIM BİR TOPRAKÇI OLARAK FAZLA PARANOYAK OLDUM KUSURUMA BAKMAYIN LÜTVEN
SAYGILARIMLA HEPİNİZE BAŞARILAR DİLERİM