![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-12-2006
|
Forumun bu bölümünde hava biraz elektriklendi, biraz soğutalım. Ben B5A'nın başka özelliğini daha keşfettim; evde doğal parfüm olarak da kullanabiliriz !! Aman tanrım o ne muhteşem koku!! Ürünün 5-10 derece sıcaklıkta tutulması tavsiyesi üzerine forumda bir arkadaş ürünü buzdolabının sebzeliğinde tuttuğunu belirtmiş. Valla iyi cesaret !! Ben bırakın buzdolabına koymayı, evdekilerin 'ya sen ya b5a' tehdidine muhatap olmamak için konuyu telaffuz bile etmedim.. Artık işyerinde balkonda tutacağım. Bunlar işin şakası tabii. Ürün organik olduğuna göre, kullanıp olumlu sonuç alan arkadaşları da okuduğumuza göre, yüzyılın buluşu olmasa da niye destek vermeyelim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu arada, Sn.gentiana'nın yazdığı pek çok şeyi elediğimde mikoplazma ve bakteriler konusu kaldı eleğin üzerinde. İşin bu yönünü tartıştığımız günlerde Hüseyin beyden ürünün özellikle bakteriyel içeriğinin detayını sormuştuk. Hüseyin bey ilk mesajlarında bazı mikro-organizmaların isimlerini vermiş, sonra da gizlidir, bilmiyorum demiş, ve nihayetinde ürünün imalat işlemleri sırasında bakterilerin öldürülmesini sağlayan bir proses uygulandığını yazmıştı. Bunun üzerine zaten ölülerse niye üzerinde konuşuyoruz ki demiştik. Takip eden zamanda ürünün kullanım biçimi tarif edilirken özellikle gece uygulanması bir kural olarak tavsiye edildi. Üründe canlı mikoplazma ve diğer bakteriler yok ise neden gece uygulanıyor sorusunu da soran olmadı sanırım. Sn.Gentina'nın bu ürün hakkındaki bilgisi ve ürün sahibine yakınlık derecesini bilmiyorum. Ürün hakkında sorulara cevap verecek birini bu güne kadar bulamamış olmamızdan dolayı, kendisini ürün adına konuşabilir kabul etmelimiyiz, onu da bilmiyorum. Fakat, bu ürünün idda edilen etkisinin, içeriğinde bulunan mikro organizmalarla mı sağlandığı sorusu tekrar akıllara geliyor. Öyle ise neden bu ürünün mikrobiyal tescili yoktur? Öyle değil de, sadece tescil edildiği üzere organik sıvı gübre ise neden mikrobiyal gübre muamelesi yapılmakta, gündüz uygulanmamaktadır, ve hatta neden bu forum başlığı biyoteknoloji bölümündedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2007
|
B5A ve Sayın denizkumu
HTML Kod:
NKÜBASYON Bu forumda B5A nın yapılış yöntemini vermişsiniz.Ancak gösterdiğiniz linkten bilgilere ulaşamıyorum. Bunun yanında sanki ürünün gizli ortağı gibi davranıyorsunuz.Böyle bir bağlantınız var mı? B5A hakındaki yasal bilgiler ve ARGE çalışmaları çok yetersiz hatta yok sayılır.Buna rağmen bu ürünü neden bu kadar övüyorsunuz? Allah nasip etti ile bir konunun açıklanması ne kadar mümkün? Neden bilimsel açıklamalar yapılmıyor? Ürün piyasaya çıkmadan test edilmedi mi? Sayın Ovak neden sürekli kullanıcılardan medet umuyor? Yoksa cevap yazanlar ve ürünü övenler de BMRTARIM ile şu veya bu şekilde bağlantılı mı? Bu gün danıştığım bir ziraat mühendisi bu ürünlere güvenilmez, piyasadaki bir çok firma kapkaççı, ilk etepta ne kazanırsak kar mantığıyla hareket ediyor ve sonra kayboluyorlar dedi.Doğru olabilir mi? Konunun uzmanı olmadığınız halde bu kadar ilgili olduğunuz için soruyorum. Cevap verirseniz sevinirim. Saygılar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Ben B5A nın ve firmasının avukatı değilim ancak yaklaşık 8 aydır Hüseyin bey ve ortağı Mehmet beyle tanışıyorum ve ürünlerini kullandım. Normalde tartışmayı sevmem ancak yazıklarınızla taa işin en başına dönülmüş gibi bir görüntü ıluştu bildiğime ve gördüğüme göre cevap vereceğim. B5A hakındaki yasal bilgiler ve ARGE çalışmaları çok yetersiz hatta yok sayılır.Buna rağmen bu ürünü neden bu kadar övüyorsunuz? Denizakvaryumu (Denizkumu değil) bu forumda bir çok ürünü tartışmaya açtığı gibi B5A nında ilk başlığını açan kişidir bu anlamda tartışmalara takip ettiğim kadarıyla daha tarafsız katılıyor. Buınun dışında Antalyada Hüseyin Ovak beylerle 3 gün fuarda görüşme ve bir takım standlarda ürün tanıtımlarına ve hatta Muğla-Fethiye Kumluova beldesi ve Antalya Serik ilçesinin Deniztepe köyünde seralarda kullanıldığını gördüm ve etkileri gerçekten benide şaşırttı. Ayrıca Organik Tarımla ilgili ve özellikle neemazal organik gübresinin tanıtımının yapıldığı standa bizzat Hüseyin beyi ben götürdüm saatlerce konuştuk ve görüştük ve gerçekten ince eleyip sık dokuyarak resmi belgelerini özenle incelediklerie şahit oldum ve resmi yanına hiçbirşey demediler/diyemediler hatta Hüseyin bey deneme numuneside verdi ve deneyeceklerini söylediler hatta buradaki tartışmalardan bile bahsettim ben umulurki onlar bu tartışmayı okurlar ve görüş belirtirler. Bu gübre ile ilgili benim görüşüm özel kullanım şartları olduğundan kullanımını iyi bilen birisi tarfından doğru bitkiye doğru zamanda verilirse ve orada bu gübrenin yapabileceğii bir işey varsa bunu sonuna kadar en az bir hormon kadar **** güçlü bir etkisi olduğu yönündedir. Elbette mucize bir gübre değildir sadece biyolojik etki ile etki mekanizması olan bir gübredir. Bu gübre ile tanışana kadar ki denemeden asla (Bu arada çimlerde Mine Pakkaner'in denemesinden biraz daha fazla etkisine şahit oldum, ancak köstebek sorunu nedeniyle ben denememe daha fazla devam etmedim) diğer gübrelerden ayırmadım. Bizzat kullandım ve bahsedilen etkilerin çoğuna şahit oldum ve hatta fidanlığımın yanındaki kavaklığa da şişenin dibinde kalan çok az bir kısım gübreyi serpmiştim ve o kadar azdı ki lodosla yapraklar döküldüğünde bende cidden şaşırdım çünki sadece alanda yapraklar duruyordu. Neyse aşağıda B5A kullanılmış seralarla da ilgili muhtelif resimler yayınlayacağım. Allah nasip etti ile bir konunun açıklanması ne kadar mümkün? Bu konunun cevap muhatabı ben değilim ama Hüseyin beyin normal günlük konuşma dili bu şekilde. Neden bilimsel açıklamalar yapılmıyor? Hüseyin bey ve ortağı bildiğim şekliyle esasen inşaatçılar ve gübrenin satışıyla ilgili tarım sektörüne yanlış bir giriş yapmışlar bunu toplantılarda da üyelerle ve hatta birebir görüşmelerimizde dile getirdik. Bilimsel açıklama ise firmanın saklı tuttuğu formülle birlikte tez çalışması zaten başladı hatta fuarda tez çalışmasını yapacak olan arkladaşlada tanıtık bunun dışında fuarda ben önayak oldum muhtelif enstitülerle ve araştırma kuruluyşlarında denemeler başlatılacak. Ürün piyasaya çıkmadan test edilmedi mi? Sanırım 10 yıılık bir test sürecinden zaen Hüseyin bey bahsediliyordu, kaldı ki sertifikasyon aşamalarında da test süreçleri zaten oluyor. Sayın Ovak neden sürekli kullanıcılardan medet umuyor Bence medet ummuyor bu kadar tartışmaya rağmen kullanıcıların bizzat kendisi yaşamasını istiyor zira banada öyle yapmıştı. Yoksa cevap yazanlar ve ürünü övenler de BMRTARIM ile şu veya bu şekilde bağlantılı mı? Evet ben şahsen tanıştığımdan bu yana bağlantı içerisindeyim toplantılara gelir giderler, şahsen görüşüyoruz ve ayrıca gübreyi denettiğim, denediğim yerler var istişare yapıyoruz ve hatta bazı konularda onları doğru yerlere yönlendiriyorum ve mesela www.agaclar.net te değil zirai ilaç bayileri ile muhatap olmaları gerektiğini ben bizzat empoze ediyorum ancak kendileri son derece buranın üye cazibesine kapılmış durumdalar, ![]() Bu gün danıştığım bir ziraat mühendisi bu ürünlere güvenilmez, piyasadaki bir çok firma kapkaççı, ilk etepta ne kazanırsak kar mantığıyla hareket ediyor ve sonra kayboluyorlar dedi.Doğru olabilir mi? Doğru hemde çok doğru, ama bu ürün o ürün değil bence. İlk etapta bende nazikçe Hüseyin beyi ve ürününü reddettim çünki o kadar gübre firması ile muhatap oldumki artık hepsi aynı gelmeye başladı ve hatta batnları bile gördüm. Ancak ben bu ürünün biyolojik özellliği nedeniyle şu an ve özellikle kullandıktan sonra farklı olduğunu düşünüyorum tek şartla duruma göre ve iyi bir gözlemle organik iz element, azot takviyesi kullanmak kaydıyla. Konunun uzmanı olmadığınız halde bu kadar ilgili olduğunuz için soruyorum. Bu sorununda muhatabı değilim ama ilgili değildim ilgili oldum çünki kullandım. Normalde bir gübrenin çokta tartışılacak yanı yoktur ancak bu gübre hem yerli ve hemde biyolojik bir ürün. Tartışılmasını destekliyorum, bu ürünle ilgili bilimsel verilere ulaşılmasını destekliyorum ve ayrıca ürürünün aratştırma kuruluşlarında test edilip sertifikasyonunun tamamlanmasını destekliyorum. Kavak: ![]() Serik çilek tarlası (2m derinlikte araziden toprak alınıp tesviye yapılmış çiğ toprakta çilek dikilmiş, resimler bana aittir.) ![]() Serik Domates serası (Çiftinin babası kimyasal kullandığı halde bile bu gelişmeye şaşırıyor ve ayrıca fusariumun bitkiyi durdurması gerekirken yaptığı 40 cm lik gelişkin sürgüne hayretle söylüyordu ve bu sürgünün üzerinde çiçek bile vardı) ![]() Fethiye-Kumlouva Sadece B5A verilmiş bir toprak ve arkası dönük çiftçi gençte o seradan o ana kadar 7500 YTL maliyetle değilde 1500 YTL maliyetle nasıl olurda o ana kadar hastalık çıkmadığına ve bu kada bitkinin sadece bir gübreyle büyüdüğüne hayretle izlediğine şahit oldum ve ayrıca normalde zirai ilaç bayilerini şaşırtamazsın oradaki bayi 19 yıllık ilaç bayisiymiş adamcağızı çocuk gibi sevindiğine şahit oldum. ![]() Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 03-12-2008 saat 08:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, şöyle bir istatistiklerime baktım da bu güne kadar ağaçlar nette http://www.agaclar.net/forum/search.php?searchid=779975 sayısız konu başlığı açmışım, mesajları hiç saymıyorum ![]() ![]() En son dün; uzun dalgalı infrared ısıtıcı ile kuş-böcek kaçırıcıyı tanıttım, özellikle http://www.ardo.com.tr/index_tr.html ardo çok ilgimi çeken bir ürün oldu. Neden bu ürünleri-siteleri tanıtıyorum ? B5A başlığı altında olduğu gibi soru-cevap, tartışma-resim düşünceleri görmek için. Bu başlık altında herşey tartışıldı tartışılmaya devam ediyor, böyle zengin kaynak başka bir forumda-sitede var mı? İysiyle-yanlışıyla herşey ortaya çıkıyor ![]() Şimdi Ardo başlığı altında da insanların olumlu-olumsuz yorum yapmalarını bekliyorum çünkü bu ürün zifiri karanlıkta domates yetiştirilebileceğini belirtiyor. B5A konusuna gelince; piyasada benzer veya aynı etkiyi yaptığını iddia eden pek çok ürün var. B5A ürününün sahipleri Üniversitelerde B5A yı test ettirmiyorsa buyursun rakip firmalar B5A yı Ege Üniversitesinde test ettirsin ve desinler ki biz bu ürünü test ettirdik sonuçları berbat. Yani bu konu başlığında B5A yı tartışa tartışa Üniversitede test aşamasına kadar geldik ![]() B5A nın başarılı olmasını en çok isteyenlerden biri benim ama Üniversite test sonuçlarını görmeden bu aşamada kimseye tavsiye edemem. Selahattin Beyin anlattıkları-resimledikleri de ortada bu sonuçları görmemezlikten gelemeyiz...Ancak B5A nın toprağa örneğin 3-4 sene sonrasındaki etkisi nedir vs.bunları zaman gösterecek. Tüm bunlardan dolayı bu ürünü tartışmaya devam edelim derim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.Besenkar mesajını yazarken herhalde bu başlıktaki tüm yazışmaları detayı ile okuma fırsatı bulamadı. Dahası Sn.Denizakvaryumu'nun forumlarda kaç tane başlık açtığı, bunların çoğunlukla üyelerin işlerine yaraması ihtimali olan, yeni ürünler ve yeni teknolojilerin duyurularak tartışmaya açılması olduğunun da farkında olmamalı. Yoksa böyle yazmazdı. Belki bu vesile ile şunu da eklemeliyim. Toplumumuzun büyük çoğunluğunda bir şeyi değerlendirirken sadece eksik ve negatif yönlerini algılama, pozitif yönleri ise ihmal etme alışkanlığı vardır (ne yazık ki kendim de dahil). Oysa en olumlu şeylerde bile negatif bir yön mutlaka vardır. Toplumdaki az sayıdaki kişi önce olumlu yönleri görür, bunların olası faydalarını değerlendirmeye çalışır, ki, bence toplumları ileriye götüren faktörlerden biridir bu. Eskilerin deyimiyle bardağın dolu tarafını görmek gibi. Bence, Sn.Denizakvaryumu bu yaklaşıma sahip azınlığın içinde. Öte yandan, B5A bir ürün olarak buradaki herkesi heyecanlandırmıştır. Herkes tüm kalbiyle bu ürünün dünya çapında, yararlı olduğu tartışmasız kabul edilen ve bu yönde tescilli bir ürün olmasını istemektedir. Aksi halde kimse bu kadar uzun bir süre bu ürün hakkında laf etmezdi. Ancak ne yazık ki, ürün hakkında yanıtlanmamış çok soru, pek çok eksik, pek çok çelişkili ifade ve dolayısıyla bunlara bağlı kuşku var. Umarım bunlar da günün birinde sahipleri eliyle giderilir. Düzenleyen MeyveliTepe : 03-12-2008 saat 10:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Allah nasip etti ile bir konunun açıklanması ne kadar mümkün? Sayın Ovak neden sürekli kullanıcılardan medet umuyor? Yoksa cevap yazanlar ve ürünü övenler de BMRTARIM ile şu veya bu şekilde bağlantılı mı? Sayın üyeler; Burada yapılan olumlu ya da olumsuz tüm eleştirilere her zaman saygı duydum,saygı duymaya da devam edeceğim... Ancak yukarıda alıntısını yaptığım sorular eleştiri boyutunu aşan,rencide ve itham boyutuna ulaşan sorulardır.Ben bu sorulara son kez cevap vereceğim ve bu tür konulara da bir daha asla cevap vermeyeceğim... Efendim, hepimizin bildiği gibi bir sistem var; Eko sistem. Kuş gelip tırtılı yiyecek,karınca tırtılın larvasını,yılan fareyi,tavuk keneyi vs... Bu sistemi kurana ben Allah diyorum..Bir başkası Tanrı der,diğeri doğa der,tabiat der,bir diğeri bir başka sey söyler..Bu herkesin kendi görüşü ve inancıdır,saygı duyarım;saygı duyulmasını da beklerim...Benim bu forumdaki amacım,inacımı birilerine dikte etmek ya da birilerini inancıma ikna etmek değil, Kimyasal gübre,zirai ilaç,bilinçsiz hormon kullanımı,hastalıklı tohumlar ve GDO larla bozduğumuz kurulmuş olan bu ekosistemi nasıl kurtarabilirizi aramaktır... Ben bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına ve doğaya sevdalıyım...İnsanların elbirliğiyle bozduğu bu sistemin sonucu olarak,çeşitli hastalıklarla boğuşmasına ve doğayı acımasızca tüketmesine seyirci kalamam... B5A nın doğaya,Türk tarımına ve insan sağlığına faydalı bir ürün olduğuna inanıyorum ve insanlara tavsiye ediyorum...Tavsiye ederken de bu ürünü üyelerimizin bizzat deneyip etkilerini kendi gözü ile görmelerini istiyorum çünkü; (Kör'e sormuşlar ne diyorsun diye, Bi Görelim demiş...) Raporu,test sonucu,her türlü yasal belgesi alınmış pek çok ürünün çiftçiyi mahvettiğini yüzlerce köy gezerek bizzat gördüm... Elbette B5A dan ticari çıkarım var,bunu hiçbir zaman da gizlemedim,ihtiyaç ta duymadım. Ancak burada kimseden medet ummadığım gibi,bu forumdaki pek çok üyenin hem yüzünü bile görmedim, tanımam hem de Medet umma gibi bir durumum da olamaz...Çünkü burası bir paylaşım sitesi...İnsanlar bildiklerini (doğru ya da yanlış) buradan söylerler; lazım olan alır, lazım olmayan almaz...Zaten Sayın yöneticilerimiz de bu konuda oldukça hassas davranıyor, danışıklı döğüş olduğunda forumla ilişkisini kesiyorlar..Lütfen böyle mesnetsiz açılamalar ile buradaki saygın üyelerimizi ve beni itham altında bırakmayınız... Benim bu forumda tanıdığım ve bağlantılı olduğum,aynı zamanda ortağım olan sadece Sayın Doğal doğadır ki;bunu daha önce de belirtmiştim... Sayın Pakkaner ve Sayın denizakvaryumunun önerileri doğrultusunda şuanda bazı üniversiteler ve araştırma enstütüleri ile bağlantı kurup,numuneler verdim.Ayrıca mikrobiyoloji ve genetik konusunda Türkiye'de en önde gelen bir profesör hocamız da B5A yı incelemek üzere bizden numune aldı...Biraz sabır ve biraz zaman efendim...Lütfen... Becerebilirsem,Antalya'da yaptığımız incelemelrden bazı fotoğraf ve videoları forumda yayınlayacağım... Saygılar sunuyorum.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
|
B5A uygulaması kıyaslamalı...
Resimler üzerine Yazı ekleyemedim,ancak zayıf olan bölge(ayakta duran kişinin sol tarafı) kimyasal gübre(üzerine yeni B5A verilmiş),güçlü olan bölgede sadece B5A uygulanmış... B5A Uygulanan çileğin ne kadar sağlıklı göründüğünü de fotoğraflamak istedim... Düzenleyen Hüseyin Ovak : 03-12-2008 saat 11:21 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Diğer fotoğrafları ve videoları yükleyemiyorum çünkü; çözünürlüğü çok yüksek çekim yapmışım,(yaklaşık 500 MB kadar) ancak dileyen üyelere CD ile gönderebilirim..Kumluovadaki sera da çok şaşırtıcı sonuçlar var... Beceriksizliğimden dolayı özür diliyorum...Saygılar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sn.Hüseyin Ovak özellikle bu başlık altında tartışması yapılan bazı konular var, bu konulara da gelen raporlarda değinilirse çok iyi olur. Sağlıcakla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Ağaç Dostu
|
Elde ettiğim tüm sonuçları sizlerle paylaşacağımdan şüpheniz olmasın sayın denizakvaryumu.. Saygılar.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
|
Tüm bu yazışmalara-tartışmalara B5A nın mucidi hiç katılmadı. http://www.haberler.com/urettigi-siv...aninda-haberi/ http://www.haberler.com/resim.asp?ha...esim_id=396819 http://www.haberler.com/resim.asp?ha...esim_id=396822 Sanırım resimdeki kişi B5A nın mucidi Sn. Bekir Sıtkı Arı... Hüseyin Bey belki bu konuda bizi aydınlatabilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-09-2008
|
Ben bastan sonuna kadar bunları okudum ve Hüseyin Ovak bey'den ricam ****** ilk fırsatta kendiyle telefonda görüsmek istiyorum.Ancak ben bu ürünü cekirdeksiz üzümde kullanacagım. 6 dönüm tarlam var yani 6250 metrekare cünkü bazı yerlerde bu dönüm hesabı değişiyormus.İcerinde 800 asma var.Damla sulama sistemi ile sulama yapacagım.Danla sulama metrayelleri 20 cm ve saatte 4 litre akıtıyor yani esasında damlama degil sarlama sistemi diyelim.ben bu urunu kullandıgım zaman diger hic bir gübre yı kullanmama gerek yokmu.Ayrıca bu gübreyi ne kadar kullanmalıyımhangi aralıklarla kullanmalıyım.Cünkü asma işi ancak subat sonu ve mart basında ılk gözler uyanmaya baslıyor.Ayrıca toprak tahlili yaptırmıyacakmıyım cunku diger gübreleri kullandıgımız zaman sundan su kadar bu kadar diye elimize rapor veriyorlar sizce buna gerek yokmu varsa nasıl olacak ayrıca ben cogu zaman her ilaclamada yaprak gübresi kullanıyorum.Ayrıca cogu zaman üzümlerimiz guzel olsun diye hormon kullanıyoruz (bu müsteri istegi oluyor cunku bu üzümler hormonsuz dediğimiz zaman cok kücük diyorlar) Hüseyin bey sizce bu kadar anlatmamdan sonra bana tavsiye edeceginiz bir üzüm sezonunda kullanacagım b5a ürünü kac kg dır .Kac defa uygulamam lazım hem toprak hem yapraktan ayrıca ilactan tasarruf saglarmıyım.Ayrıca bizim topraklar cok gecırken ozllıklerı sahipler soyle dıyeyım 50 santim kazdıkatn sonra ınsaat kumu elde edersiniz .Ben birde burası yeri degildir belki ama suyu para ile satın aldıgımız için cok pahalı bir durum. Kendimce su tutucu jel de kullanırsam kâr elde edebılırmiyim.B5A yı kullanırsam bu su tutucu jeli bir sakıncası olurmu. Çünkü burası denizli Buldan yöresi her zaman bir ilk yapmaya calıstığım zaman bana olmadık sözler söyleniyor sonra haklı oldugum anlaşılıp aynısını yapanlar oluyor insallah buda bize uygundur dıyorum ama bende ziratcıları sordugum zaman böyle ürünleri tamahetmememi söylüyorlar.Bir sorumda suyun ph degeri 7.7 olarak söyledi damlama sistemi kuran arkadas ve bu su ph degerinin oldukca yuksek olduğunu kullandğımız ilacların bir cogunun 10 dakika içinde etkisiz kaldığını onun icin ph düsürücü kullanmamızı önermişti. Peki b5a yı kullandıgım zaman suyun b5a icerindeki bir cok mikroorganizmaları öldürürmü eger bunları heseyin bey yanıtlarsa cok sevinirim ama ****** uzman arkadaslarında görüşleri beni mutlu eder.Oldukca uzun oldu özür dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
agaclar.net
|
Paragraf yapmadan yazarsanız ne dediğiniz çok zor anlaşılır... Hem cevap isteyip hem de eziyet çektirmek doğru olmaz değil mi? Yazınızı sorularınıza böldüm. Ben bastan sonuna kadar bunları okudum ve Hüseyin Ovak bey'den ricam ****** ilk fırsatta kendiyle telefonda görüsmek istiyorum. Ancak ben bu ürünü cekirdeksiz üzümde kullanacagım. 6 dönüm tarlam var yani 6250 metrekare cünkü bazı yerlerde bu dönüm hesabı değişiyormus.İcerinde 800 asma var. Damla sulama sistemi ile sulama yapacagım.Danla sulama metrayelleri 20 cm ve saatte 4 litre akıtıyor yani esasında damlama degil sarlama sistemi diyelim.ben bu urunu kullandıgım zaman diger hic bir gübre yı kullanmama gerek yokmu. Ayrıca bu gübreyi ne kadar kullanmalıyım hangi aralıklarla kullanmalıyım.Cünkü asma işi ancak subat sonu ve mart basında ılk gözler uyanmaya baslıyor. Ayrıca toprak tahlili yaptırmıyacakmıyım cunku diger gübreleri kullandıgımız zaman sundan su kadar bu kadar diye elimize rapor veriyorlar sizce buna gerek yokmu varsa nasıl olacak ayrıca ben cogu zaman her ilaclamada yaprak gübresi kullanıyorum. Ayrıca cogu zaman üzümlerimiz guzel olsun diye hormon kullanıyoruz (bu müsteri istegi oluyor cunku bu üzümler hormonsuz dediğimiz zaman cok kücük diyorlar) Hüseyin bey sizce bu kadar anlatmamdan sonra bana tavsiye edeceginiz bir üzüm sezonunda kullanacagım b5a ürünü kac kg dır . Kac defa uygulamam lazım hem toprak hem yapraktan ayrıca ilactan tasarruf saglarmıyım. Ayrıca bizim topraklar cok gecırken ozllıklerı sahipler soyle dıyeyım 50 santim kazdıkatn sonra ınsaat kumu elde edersiniz . Ben birde burası yeri degildir belki ama suyu para ile satın aldıgımız için cok pahalı bir durum. Kendimce su tutucu jel de kullanırsam kâr elde edebılırmiyim. B5A yı kullanırsam bu su tutucu jeli bir sakıncası olurmu. Çünkü burası denizli Buldan yöresi her zaman bir ilk yapmaya calıstığım zaman bana olmadık sözler söyleniyor sonra haklı oldugum anlaşılıp aynısını yapanlar oluyor insallah buda bize uygundur dıyorum ama bende ziratcıları sordugum zaman böyle ürünleri tamah etmememi söylüyorlar. Bir sorumda suyun ph degeri 7.7 olarak söyledi damlama sistemi kuran arkadas ve bu su ph degerinin oldukca yuksek olduğunu kullandğımız ilacların bir cogunun 10 dakika içinde etkisiz kaldığını onun icin ph düsürücü kullanmamızı önermişti. Peki b5a yı kullandıgım zaman suyun b5a icerindeki bir cok mikroorganizmaları öldürürmü eger bunları heseyin bey yanıtlarsa cok sevinirim ama ****** uzman arkadaslarında görüşleri beni mutlu eder.Oldukca uzun oldu özür dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
Sayın 20horoz; Öncelikle toprak tahlili yaptırıp,sonucu ile birlikte asmalarınızın yaşını bildirmelisiniz..Birde yazdıklarınızdan anladığım kadarıyle toprağınızda çok fazla kimyasal kullanmışsınız.O nedenle yanmış hayvan gübresine de ihtiyacınız olacak... Siz toprak tahlili ve asmalarınızın yaşını bildirin ben yardımcı olmaya çalışacağım.. Saygılar... Düzenleyen Mine Pakkaner : 03-12-2008 saat 23:18 Neden: Bir üstteki mesajın tamamının alıntılanmasının gereksizliği. |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2007
|
Öncelikle; sayın Denizakvaryumu'na Denizkumu yazmışım ![]() İkinci olarak; medet ummak kelimesini kötülemek anlamında söylemedim.Takdir edersiniz ki organik tarımda devrim gibi iddialı sözlerle piyasaya çıkan bir ürün ile ilgili sorulacak bütün sorulara cevapların önceden bulunması, ürünün yakın, orta ve uzun vadeli etkilerinin belirlenmesi hatta bunun tarafsız bilimsel kurum ya da kuruluşlara yaptırılması gerekir. Bir ürün hakkında iddialı sözler söylenmesine rağmen sonuçlarının sürekli olarak kullanıcıdan beklenmesi bana garip geldi.Merak edilirse yukarıdaki beyanlar okunabilir. Ben bu ürünü evimdeki bir kaç süs bitkisinde kullanmak için araştırmıyorum(Gerçi onlara da bir zarar gelse çok üzülürüm). Ben bu ürünü 28 dekar alan üzerinde kurulu 11 yaşındaki kapama şeftali bahçesinde kullanmak için araştırıyorum.Takdir edilirki bu kadar emek ve mesaiden sonra tam olarak ne olduğunu bilmediğim bir ürünü kullanmam, işletmemi riske etmem olur.Sanırım bunu benden beklemezsiniz? Ayrıca burada hemen hemen amatörler yazıyor sayılır.Ancak, buradaki bilgileri okuyan ve güverek, ürünü kullanan ve öngörülmeyen, tartışılmayan bir nedenle zarar gören bir üretici olsa burada yazanlar hiç sorumluluk duymayacaklar mı? Soru sorulmayan, sorulamayan yerde gerçekleri doğruları bulmak sadece tesadüflere kalır.Ben böyle düşünüyorum. Yine de üzerinde bu kadar söz söylenen bu ürünü ya da muadillerini bulabilirsem ilk yıl olası zararları minimize ederek kullanmayı düşünüyorum. Saygılarımla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
-
Giriş Tarihi: 05-09-2008
|
konu hakkında eksik bilgiler var
herkese selam ... bu konuda sanırım üreticinin kendisi kadar bilgim var ...+ ve -leri size söyleyebilirim |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Ağaç Dostu
|
Bizler üniversite yıllarında, toprakta bulunan besin maddesi eksikliğini hesaplarken çözüm olarak hep kimyasal gübreler üzerinden hareket ettik. Toprağın tekstürel yapısının kimyasallardan nasıl etkilendiğini bile bile, bu hesaplamalar üzerinden eksikliklerimizi tamamladık. Organik gübreleri, bilimsel hesaplamalardan uzak ama toprağın iyileşterilmesi için gerekli bir yöntem olarak gördük. Bence, kimyasal gübreler günümüzde dahi sorgulanmadan toprağa verilebiliyorsa, organik gübrelerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde desdek olunmuyorsa bunda bir terslik var demektir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bildiğiniz ne varsa buradan paylaşın da herkes öğrensin; ne demek istediğiniz anlaşılmıyor... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-12-2007
|
1-Benim toprağımın Ph değeri 8,26 . Bu oranın yüksek olduğunu öğrendim. Ancak nasıl düşürülür bilmiyorum. B5a sıvı gübrenin toprağın Ph derecesinde nasıl bir etkisi var? 2-Toprağımdaki organik madde miktarı çok az ve diğer besinler yetersiz. Ahır gübresi vermeyi düşünüyordum. Organik madde miktarını tamamlamadan B5a'nın verilmesi doğru olur mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
-
Giriş Tarihi: 05-09-2008
|
b5a nın fiyatının bayiye satışı ne kadar ? bayinin satışı ne kadar ?
Alıntı:
bu gübrenin imalatçısısınız ... 1 öğrenim düzeyiniz nedir ? bu gübreyi yapmak için yeterli bilgiyi nasıl toparladınız. bildiğim kadarı ile lise mezunusunuz... 2 bu gübre için gerçek anlamda yaptığınız argeler nelerdir ? 3 bu gübreyi piyasaya satmaya çalışan kişilerin bir çoğunun ziraatle ya da tarımla uzaktan yakından ilgisi olmayan kişiler. bunu açıklayınız ??? 4 bu gübrenin içeriğinde hiç bir şey olmamasına rağmen ; neden fiyatı bu akdar fahiş ??? 5 bu gübre kullanıldığında başka hiçbir gübreye ihtiyaç yok diyorsunuz. toprakta ; eğer ki azot-fosfor-potasyum yoksa bunu kökler nerden alıyor ? 6 gördüm ki sitenizde bundan 1 ay kadar önce var olan data sheet ve msds formu kaldırılmış. neden ? 7 TARIMDAKİ EN BÜYÜK BULUŞ B5A SIVI ORGANİK GÜBRE diye yazmışsınız .. sizin fiyatınızın 1/10 una piyasada sizin gübrenizden de daha üstün olan o kadar çok gübre varki ?? bu fahiş fiyatınızın sebebini açıklayınız ? siz bunları bir cevaplayın . sonrasında daha da çarpıcı sorularım ve cevaplarım oalcaktır ... Düzenleyen biyodisel : 16-12-2008 saat 16:16 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
Yahu müdahil olmayayım diyorum ama başladığımız yere geri dönmüşüz. Sevgili biyodisel, endişelerinizi anlıyorum ancak "herkese selam ... bu konuda sanırım üreticinin kendisi kadar bilgim var ...+ ve -leri size söyleyebilirim" diyen birisinin sorular sorarak bir yere varmasını yadırgadım. Bende ve bu başlıktaki herkes B5A yı tanıyor çoğu gübreyide tanıyor, burada forumda bu başlıkta yazılanlarıda takip ediyorum, Hüseyin Ovak'lada tanışmış görüşmüşlüğüm var ama bahsettiğiniz şeyler daha çok olayı olmadı baştan alalım demek gibi bir şey. Hele sorularınız da öyle. Bence siz olayı taaa en başından bir okuyun, haydi okudunuz diyelim B5A neymiş tarif edin +,- söyleyin bir yere varalım. Bahsettiğiniz bu gübreyi biliyorum mantığı bu başlığın ve forumun muhtelif B5a ile ilgili konularında başından sonuna kadar tartışıldı. Bu manada "Mikroplazmik replikasyon" ne demektir bize bir açıklayı verin. Çünki zaten Hüseyin bey bu gübrenin bu yöntemle üretildiğini söylüyor. Lütfen tartışmamızı başladığımız yere getirmeden devam etseniz diyorum? |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
Benim bu gübre işine aklım ermedi. Toparaktaki hazır birikmiş besinleri eritiyor denmesi veya kullanıma açıyor ifadesi sonu faydalı olmayan bir açılım diye düşünüyorum. Kimyasal bir etkileşim olacaksa daha sonra toprak çoraklaşıp fakirleşecek demektir. Toprağın kimyası bozulacak daha kötü sonuçlar doğacak demektir. Besin açığa çıkarama işlemi, sonu kötüye gidecek bir kimyasal müdahaleyi çağrıştırıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Biyodisel, Hüseyin Ovak, Yalova fuarında, benim gözümün önünde satış bedeli yaklaşık 2.000 YTL olan ürünü, deneme amaçlı, bedelsiz oalrak dağıtmıştır. Diğer toplantılarda da durumun aynı olduğunu duyuyorum. Bence bu ürününe ne kadar güvendiğini gösterir. Sizin pazarlamasını yaptığınız Tara Organik Sıvı Gübre hakkında böyle pazarlama stratejileriniz var mıdır? |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
B5A nın uzun vadede topraktaki etkisi nedir? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Alıntı:
Sayın Todor, bende buradan sormak istiyorum. BİOFER organik sıvı gübre hakkında bilgisi olan varmı acaba? MEGEM diye bir Antalya firması bizim alt katta bayilik açtı. BİOFER'in içeriği B5A ve TARA organik Gübreler bazında. Çevre köylerde deneme üretimleri yapıp daha önce BİOFER kullanan üreticilerle kullanacak üreticileri bir araya getiriyorlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
B5A sıvı organik gübrenin toprağı kısa sürede düzenleme yeteneği var,PH değerinizi de kısa sürede normale döndürecektir...Toprağınızdaki organik madde miktarını da artıracaktır...Bunu B5A yı uyguladıktan 1 ay sonra tekrar toprak analizi yaptırarak test edebilirsiniz. Yanmış hayvan gübresi ile desteklerseniz, B5A toprağınızı daha da hızlı bir şekilde düzenleyebilir. Eğer ahır gübresi vermeyi düşünüyor iseniz; önce ahır gübresini uygulayıp, 10 gün sonra da B5A uygulamalısınız.Toprağınızın hızla düzeldiğini göreceksiniz.. Saygılar.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#509 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her taraf organik gübre ve benzeri ürünlerle doldu ![]() Ama B5A da dahil herhangi bir üniversitede deneme yaptıran bir tane organik gübre markası yok... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
Artık cevap vermeyeceğim diyorum,ama üstüme üstüme geliyorsunuz... Sayın biodizel,başka bir forumda da bu tür mesnetsiz açıklamalar yapıp ortadan kaybolmuştu,şimdi yine aynı şeyi yapıyor... Burası bir paylaşım sitesi ve bu forumdaki üyeler,doğa aşığı,hobi şeklinde bitkilerle uğraşan saygın insanlar...Benim de amacım bu insanlara burada faydalı olabilmek.Yoksa daha önce de söylediğim gibi ağaçlar net te ticari bir çıkarım yok..Ancak sayın biodizel'in bunu ticari amaçlı yaptığını da biliyorum..Ben nereye gidersem arkamdan geliyor... Sayın biodizel beni tanıyor olacak ki; lise mezunu olduğumu ve bu konu hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığımı söylüyor...Eğer bu çok önemli ise (ki benim için hiçbir önemi yok) merakınızı gidereyim...Ben Astsubay Meslek Yüksek okulu mezunuyum..Daha sonra da Anadolu Ün.İktisat fakultesini bitirdim.İyi derecede de ingilizce biliyorum...Mikrobiyoloji,Bitki fizyolojisi,Bitki koruma,bitki besleme,toprak konularında sürekli araştırma yapıyorum... Ha ne oldu şimdi,B5A Rüştünü ispat mı etti..Lütfen yeter artık...Bu konu fazlaca uzadı ve amiyane tabirle de cıvıdı... Ben insanlara yardımcı olabilmek için bildiklerimi (acizane)paylaşmaya çalışıyor,insanların B5A yı anlatılanlardan değil;bizzat uygulayarak farkını görmelerini sağlamaya çalışıyorum...Çünkü; yıllarca Türk çiftçisini abuk sabuk bir sürü ürünle öyle kandırmışlar ki;çiftçi olduklarına isyan eder duruma gelmişler...Maalesef bunun ceremesini de B5A çekiyor... Ben B5A bir buluştur,yeni bir teknolojidir diyorum ve bunu idda ediyorum...Bu üründen insanları haberdar etmeye çalışıyorum..Siz bana ne mezunusun,ne biliyorsun,ziraat bilgin ne gibi sorular soruyorsunuz...En iyi bildiğim;hiçbirşey bilmediğimdir...Onun için de sürekli araştırıyor,öğrenmeye çalışıyorum...Söylediklerim bir idda ve ben bunu ispatlamaya çalışıyorum(az kaldı sabredin) ispatlayacağım da...Lütfen siz de bu mesnetsiz saldırıları bırakın da bildiğiniz bir şeyler var sa bizimle paylaşın...Ya da benim iddalarımı belgelerle çürütün...Konuşmak yerine lütfen birşeyler yapın... B5A konusu bu boyutta tartışılmaya devam ederse sanırım bu başlığı terk edeceğim... Saygılar.... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|