Paragraf yapmadan yazarsanız ne dediğiniz çok zor anlaşılır... Hem cevap isteyip hem de eziyet çektirmek doğru olmaz değil mi?
Yazınızı sorularınıza böldüm.
Ben bastan sonuna kadar bunları okudum ve Hüseyin Ovak bey'den ricam ****** ilk fırsatta kendiyle telefonda görüsmek istiyorum.
Ancak ben bu ürünü cekirdeksiz üzümde kullanacagım. 6 dönüm tarlam var yani 6250 metrekare cünkü bazı yerlerde bu dönüm hesabı değişiyormus.İcerinde 800 asma var.
Damla sulama sistemi ile sulama yapacagım.Danla sulama metrayelleri 20 cm ve saatte 4 litre akıtıyor yani esasında damlama degil sarlama sistemi diyelim.ben bu urunu kullandıgım zaman diger hic bir gübre yı kullanmama gerek yokmu.
Ayrıca bu gübreyi ne kadar kullanmalıyım hangi aralıklarla kullanmalıyım.Cünkü asma işi ancak subat sonu ve mart basında ılk gözler uyanmaya baslıyor.
Ayrıca toprak tahlili yaptırmıyacakmıyım cunku diger gübreleri kullandıgımız zaman sundan su kadar bu kadar diye elimize rapor veriyorlar sizce buna gerek yokmu varsa nasıl olacak ayrıca ben cogu zaman her ilaclamada yaprak gübresi kullanıyorum.
Ayrıca cogu zaman üzümlerimiz guzel olsun diye hormon kullanıyoruz (bu müsteri istegi oluyor cunku bu üzümler hormonsuz dediğimiz zaman cok kücük diyorlar)
Hüseyin bey sizce bu kadar anlatmamdan sonra bana tavsiye edeceginiz bir üzüm sezonunda kullanacagım b5a ürünü kac kg dır . Kac defa uygulamam lazım hem toprak hem yapraktan ayrıca ilactan tasarruf saglarmıyım.
Ayrıca bizim topraklar cok gecırken ozllıklerı sahipler soyle dıyeyım 50 santim kazdıkatn sonra ınsaat kumu elde edersiniz .
Ben birde burası yeri degildir belki ama suyu para ile satın aldıgımız için cok pahalı bir durum. Kendimce su tutucu jel de kullanırsam kâr elde edebılırmiyim.
B5A yı kullanırsam bu su tutucu jeli bir sakıncası olurmu. Çünkü burası denizli Buldan yöresi her zaman bir ilk yapmaya calıstığım zaman bana olmadık sözler söyleniyor sonra haklı oldugum anlaşılıp aynısını yapanlar oluyor insallah buda bize uygundur dıyorum ama bende ziratcıları sordugum zaman böyle ürünleri tamah etmememi söylüyorlar.
Bir sorumda suyun ph degeri 7.7 olarak söyledi damlama sistemi kuran arkadas ve bu su ph degerinin oldukca yuksek olduğunu kullandğımız ilacların bir cogunun 10 dakika içinde etkisiz kaldığını onun icin ph düsürücü kullanmamızı önermişti.
Peki b5a yı kullandıgım zaman suyun b5a icerindeki bir cok mikroorganizmaları öldürürmü
eger bunları heseyin bey yanıtlarsa cok sevinirim ama ****** uzman arkadaslarında görüşleri beni mutlu eder.Oldukca uzun oldu özür dilerim.
|