View Single Post
Eski 27-11-2008, 15:26   #482
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Bu arada, Sn.gentiana'nın yazdığı pek çok şeyi elediğimde mikoplazma ve bakteriler konusu kaldı eleğin üzerinde.

İşin bu yönünü tartıştığımız günlerde Hüseyin beyden ürünün özellikle bakteriyel içeriğinin detayını sormuştuk. Hüseyin bey ilk mesajlarında bazı mikro-organizmaların isimlerini vermiş, sonra da gizlidir, bilmiyorum demiş, ve nihayetinde ürünün imalat işlemleri sırasında bakterilerin öldürülmesini sağlayan bir proses uygulandığını yazmıştı. Bunun üzerine zaten ölülerse niye üzerinde konuşuyoruz ki demiştik. Takip eden zamanda ürünün kullanım biçimi tarif edilirken özellikle gece uygulanması bir kural olarak tavsiye edildi. Üründe canlı mikoplazma ve diğer bakteriler yok ise neden gece uygulanıyor sorusunu da soran olmadı sanırım.

Sn.Gentina'nın bu ürün hakkındaki bilgisi ve ürün sahibine yakınlık derecesini bilmiyorum. Ürün hakkında sorulara cevap verecek birini bu güne kadar bulamamış olmamızdan dolayı, kendisini ürün adına konuşabilir kabul etmelimiyiz, onu da bilmiyorum. Fakat, bu ürünün idda edilen etkisinin, içeriğinde bulunan mikro organizmalarla mı sağlandığı sorusu tekrar akıllara geliyor. Öyle ise neden bu ürünün mikrobiyal tescili yoktur? Öyle değil de, sadece tescil edildiği üzere organik sıvı gübre ise neden mikrobiyal gübre muamelesi yapılmakta, gündüz uygulanmamaktadır, ve hatta neden bu forum başlığı biyoteknoloji bölümündedir?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön