![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
diyer elementler için malesef fikrim yok.... çinko açısından ceviz içinden bahsediliyor... ama o kunuda kesin bilğiye sahip değilim. tükettiğimiz besinlerden demir ve mağnezyum açısından zengin olanları araştırmak gerekir..diye düşünüyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 12
|
20 gün gibi bir sürede enzimlerim oldu. Sadece çilekten yaptığım içilebilir enzim denemem süzülüp farklı günlerde yudumlandı. Koku güzel, çok hafif alkollü ( kolay kolay kafa yapmaz ![]() ![]() Çilek enzimimi yaparken yarım kilo çilek rondo ile iyice sıvı hale getirdim ve hacmen aynı oranda su ekledim. Enzimin güzel kokulu ve lezzetli olmasına rağmen ilk denememde açıkçası beklediğim koku ve lezzeti bulamadım. Bu nedenle 2. çilek enzimimde sadece sıvı hale getirdiğim çileği kullanmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 12
|
Bitkiler için hazırladığım ilk enzimi de kullamaya başladım. Haftada 2 kere enzimli su ile suluyorum. İlk sulamada aşırı sulandırdım. İçeriği sadece kivi, domates, salatalık kabuklarından oluştuğundan çok kuvvetli olmadı sanırım. Her kullanımda biraz daha enzim oranını arttırıyorum. Gene de etki ettiğini hissediyorum ve yeni yaptığım enzimlerle güzel sonuçlar alacağıma inanıyorum. Bu arada pirinç suyu ve yumurta kabuklarıyla yaptığım enzim en kuvvetli gaz üretimi olan enzim oldu. Bir çok defa balon patlamaya ramak kalana kadar şişti. Gaz çıkışı bittiğinde ilk bitki enzimimle karıştırıp kullanmayı planlıyorum. 2,5 lt ve 10 lt olarak 2 yeni enzim daha hazırladım. İçeriklerini olabildiğince fazla tuttum. Patates, muz, elma, domates, salatalık kabukları, ıspanak, marul, dere otu, maydanoz, nane, havuç ne bulduysam ekledim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 232
|
Alıntı:
Calsiyum, çinko, demir içeren beşerî ilaçların bitkilerde kullanımı uygun olur mu? Enzimlerimiz sizlerin sayesinde olmayı bekliyor, bir üyenin yazdıklarında bahçeye çukur açıp içine organik atıkları biriktirdiğini okumuştum, sürekli enzim hazırlamak bir noktadan sonra olmayacağına göre bu yöntemi balkonda saksı toprağında uygulayabilir miyiz? Esenlik dileklerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Çinko, demir v.b iz elementler toprakta az bulur ama yokluğu bitkinin ölümü demektir... Saksı yetiştiricilinde mutlaka kullanılmalı... Organik atıkları toprağa açılan bir çukurda _üzerine bir az toprak atarak/karıştırarak_ kullanmak güzel bir yöntem... Aynı şekilde enzimden _ süzüldükten sonra_ geri kalan malzemeleri de bu çukurda değerlendirilebilir. Ama bence bu enzim katı malzemeleri çok değerli; bire bir toprakla karıştırıp _ en basitinden_ bir plastik kaba ya da naylon torbaya koyup 3-5 ay bekletip saksı toprağı olarak kullanmak çok daha iyi... Aynı şekilde enzimi saksı toprağını nemlendirip _ bir süre bekletip_ kullanılabilir... Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 232
|
Alıntı:
Selamlarımı gönderiyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|