![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2012
|
Sevgili arkadaşlar dün enzimimin ilk süzülmüş haliydi. Bu gün dinlendikten sonraki resmini ekliyorum. Süzgeçten süzmüş olduğum için dibine tortular birikti. Acaba tülbentten mi geçirmek gerekir? yoksa bu haliyle kalabilir mi? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
bizler bitkiye hem besın olucak hemde organık madde sağlayacak şekılde enzım merakına tutulduk bu tortular yabancı madde degıl ki.. öz mü öz doganın artıkları yanı organık maddedir tordu olarak görmeyın bunlar da gubrenın kütlesidir. keyıfle bolca kullanın. bu artıklarda zaten toprakla karısacaktır. döktügünüzde göz zevkınızı yorarsa toprak altına gömersınız. ben enzımlerdeki tam dağılmamış posaları dahi kafama takmıyorum. topraga az bir şey gömdünmü olay bitti. daha öncede yazdım. burada kimya deneyi yapmıyoruz. sadece dogada zaten var olan işleyişi hızlandıryoruz. bu ürünleri enzım yapmasak ta bir şekılde dogada kaybolacaklar. ancak biz bu hazınenın ıyı bir sekılde degerlendırılebilmesının peşindeyiz.. küçük ayrıntılarla moralinizi bozmayın... tüm artıklar tortular bir hazınedır yemegını yiyen suyunu içen bitkinin keyfi yerınde olacaktır. kalan tortuları belkıde bitki kazan dibi olarak afiyetle hazmedecektir... tortular artıklar ve çöpler tertemiz besinlere ve gür hoş kokulu çiçeklere dönüşsün... saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
enzim dediğimiz nevale zaten canlı varlıktır canlılığı devam eder bizlerde bu canlılık sayesınde fayda buluyoruz ben enzım posalarını bir üretim sistemi gibi kullanıyorum dipte kalanları hiç rahatsız etmıyorum varsın yerınde kalsın üzerıne yapacagınız ilave taze nevallelere forvetlık yapacaktır onları teşvik edecektır dönüşümlü aptıgım iki adet 10 kg bidonup dolup boşalıyor birde ofisteki minik enzımlerım var kısaca bu yazdıgım bilgisayar masasının altında, eve girişteki balkonda.. Ve bahçemde enzımler hep hazır balık enzımı çok sinirli ve bol kokulu oldugundan onu hep bahçenin kenar mahallesınde bekletıyorum.... çok uzatmayayım enzımlerınız hazırsa hiç beklemeden bıtkılerınıze ziyafet çekın.. Hazır degılse...... Bu sayfaları okuyup hala başalmadınız mı ??? |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Alıntı: