![]() |
|
![]() |
#1261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
Estağfurullah dikkatim çekti şaka yollu söyledim kafalar karışık olur o kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
ve 1-2-3 derken salonun en güzel köşesi balık enzimleri ile dolar... ![]() ![]() Öndeki üçlü Balkabağı ağırlıkta, meyve ve sebze karışımı,aktivatör olarak melas kulandım *bunları blendır'dan bilerek geçirmedim dönüşüm süresi uzun olsun istedim kokuları turşu gibi gaz çıkışı çok yoğun değil normal mi ?.nargile olayıda gayet pratikmiş ve kullanışlı. Arka üçlü balık enzimi (mandalina kabuğu-elma-armut-muz-turp-pekmez) blendır'dan geçirdiğim için 11 günde bu hale geldiler.gaz çıkışı yoğun koku İĞRENÇ bu normalmi ? ve bu enzim 20 günde kullanıma hazır olurmu ? ![]() saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Biriktirdiğim evsel atıkları örneğin; muz kabuğu, patates kabuğu, domates, salatalık, çay posası vb ürünleri mutfak robotundan geçirdim. Gerçi ortalığı baya bi batırdım ama olsun değeçek insallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Ağaç Dostu
|
Sonra sistemi kurdum. Gaz çıkışı 10-15 dk sonra başladı. Yalnız anlamadığım şekilde enzim içeriği kabarmaya başladı, hava tahliyesini kapatıp patlayacaktı yetişmeseydim. Şimdi durum iyi herşey yolunda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar 1-3-10 oranına göre koyacağımız em miktarı ne olmalıdır ? Agriton'un em'ini kullanan **** başka bir em ürününü kullanıp tavsiye edecek olan varmı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba 3 ay kadar önce yaptığım enzimleri ucuz analog tip ph ölçerlerle ölçüyordum, 5-7 arası çıkıyordu. Dün ph ölçer kağıtlarla ölçtüğümde ise değeri 3.5 4 civarı çıktı. Tadı ise sirkeye yakındı sizce enzimim olmuş mu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Ağaç Dostu
|
5 lt. lik kaba yarım ya da bir çay bardağı kadar ema olur. EM i bu firmadan başka satan bilmiyorum Yok galiba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Ağaç Dostu
|
Peki abi bu benim Analog ucuz tip ph metre ile sadece toprak ph değeri mi ölçeyim yoksa yanlış mı ölçüyor ? Toprak Nem-pH-Işık Ölçer - MagicPlant Bendeki ürünle linkteki ürünle aynı tip ve özellikte, belki de aynısıdır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprağın pH ını ölçen sıvı için aynı değeri verir mi?.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Ağaç Dostu
|
Ben araştırayım o zaman, tekrar teşekkürler Halil abi iyi geceler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Ağaç Dostu
|
enzim konusunun 1. sayfasında resimli çok güzel bir anlatım var ''oluşum esnasında şişenin üzerinde beyaz bir katman olabilir paniğe kapılmayın bir avuç şeker atın'' diyor bu bizim bildiğimiz beyaz şekerdenmi bahsediyorlar yoksa pekmez **** melas mı ? aynı olay benim 2 enzim şişemde olduda ne yapmalıyım acaba ? saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Beyaz katman beni hiç paniğe sevketmemişti zaten.. Ama illaki şeker ekleyecekseniz pekmez/melas ekleyin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Ağaç Dostu
|
Bu enzimin son hali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar aldığım ph ölçerin kalibrasyonunu yaptıktan sonra 25 günlük olan balık enzimlerinde uyguladım.değer 5.7 çıktı. Öğrenmek istediğim ph'ın 3,5 - 4 olması enzimin oluşum süresinemi bağlı ? Sayın safranlı sanırım balıklı enzimler 2 aydan kısa sürede olmuyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
bu enzimleri salondan çıkardınız değil mi... aman sorun olmasın kabak bana patlamasın balık enzımlerini bahçenizde yapın veya hemen bahçenize getirin erken baharda mart başında bomba etkisi yapacaktır yanlız kokusu çok çok kötüdür balıkları oldugu gibi topraga gömmekte bu aylar için çok dogru bir yöntem olacaktır cennet memleketimde hazinelerin heba olması ne kötü... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Ağaç Dostu
|
benim bahçem dere kenarında... bazen düşünüyorum.... şöyle güzel bir ağ alsam balıkları toplasam; uygun boydakileri alıp küçükleri affederek hemen oracıkta enzım yapsam diye niyetleniyorum ancak derenin balıklarına kıyamıyorum hemşehrim olan hamsiyi çok seviyoruz ama onun da artıkları kalıyor kediler nasipleniyor sogukta hayvan açken enzime koyamıyorum süreklilik açısından enzim güzel bir yöntem şöyle tazesinden çöpe gidecek gibi balıklar olsada bolca enzim yapsak ya da et balık kurumu balık gübresi üretse ne güzel olur avrupadaki her türlü artıgın önce elektirik ürettigini sonrada toprakla buluştuğunu okuyor ve duyuyoruz cennet yurdumun bol güneşi topralarımızın her türlü atıgıyla buluşabilse üretim rekorları kırardık devamlı okuyoruz anlamaya çalışıyoruz ki: temel sorun organik madde eksikliği tarımda organik madde sorununu çözebilsek ve zararlılar ile doğal mücadele sistemimizi kurabilsek bütün tarımsal sorunlar çözülmüş demektir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Ağaç Dostu
|
ph gene kaynadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Ağaç Dostu
|
İsterseniz biraz daha bekleyin, veya melasla birlikte fermantasyonu bir süre daha devam ettirin. Tercih sizin. Koku çok dayanılmazsa melas eklerken lactobacillus kültürü ekleyebilirsiniz. Lactobacillus kültürünü nasıl elde edebileceğiniz bu sayfalarda yazıyor olmalı, ya da Meyvelitepe'nin Blog'unda var. Basitçe, pirinci (ben bulgur'dan da yaptım) bir kap suyun içinde bir süre bekletin. Suya bir miktar tozundan bırakacaktır. Bu L. Bacillus besininiz olacak. Bu suyu ağzına bir kağıt havlu kapatarak (büyük tozlar girmesin diye) bir hafta ılık ve karanlık bir yerde bekletin. Daha sonra süzüp üstüne süt ekleyin. Süt bir iki gün içinde kesilecektir. Sarı serumu üstte toplanıp protein kısmı çöktüğünde sarı serumu aldığınızda elinizde l.bacillus kültürünüz olacaktır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lactobacillus ilave ettiğimiz zaman sadece kokunun gitmsinemi yardımcı oluyor ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Ağaç Dostu
|
Sn Aviator34, Uzmanı değilim, forumdaki üstatlar daha güzel yazar. Hatırladığım kadarı ile L.bacillus ortamdaki NH3 gibi molekülleri de ayrıştırmak suretiyle kokunun giderilmesine yardımcı oluyor, ama faydaları daha geniş. Bir çok patojenin oluşmasını engelliyor diye biliyorum. Bu başlık altında ve EM başlığında uzunca yazıldı. (EM'in içinde de ağırlıklı olarak L. Bacillus bulunuyor). Ben fidan dikiminde bile kullandım. Ürettiğim L. bacillus'ları zaman zaman keson kuyuma ve sulama havuzuma salıyorum. Ben yararına inanıyorum. Örneğin en son yaptığım kompostuma da ekledim, şu anda yeşil ağırlıklı olduğu için yoğun bir koku oluşmuş olmasını bekliyordum ama sadece hafif bir turşu kokusu ile kurtardık sanırım ![]() Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar enzimi süzdüm fakat 2-3 gün sonra üzerinde beyaz bir tabaka oluştu acaba işlem doğrumu bir hata varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Bu adreste üstte oluşacak beyaz tabakanın problem olmadığı yazılmış. Garbage Enzymes Bu adresteki aşağıdaki resimde beyaz tabaka açıkça görülüyor zaten: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ancak içindeki çeşitliliği arttırabilseydiniz çifte kavrulmuş lokum olucaktı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2012
|
Güzel olmuş ilk denemeye bende başladım çocuklarımla birlikte... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Ağaç Dostu
|
işte çocuklarımla enzim çalışmalarım.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah askerler hazır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Ağaç Dostu
|
Askerler evet doğramayı öğreniyorlar ama gönüllerinin bir yerinde toprak sevgisi olsun istedim siz onları birde fındıklıktaki ok maceralarını görseniz..))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|