![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
tebrık ederım... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2012
|
Enzim denemelerim
Merhabalar, Enzim denemelerimi bende paylaşmak istedim. ![]() ![]() Soldaki cam şişeler içilebilir enzim denemeleri. 5 Nisan da hazırlandılar. Beyaz balon; tamamen sıvı hale getirilmiş kivi + üzüm pekmezi + su ( 3. gün balon şişti ) Yeşil balon; parçalanmış kivi + üzüm pekmezi + su ( 4. gün balon şişti ) 1,5 plastik şişe beyaz balon; kivi + domates + salatalık kabukları + üzüm pekmezi + su + 1 çay kaşığı kuru maya ( yarım saat içinde balon şişti ) 3-4 gündür katı maddeler üstte toplanıp, balon arada sönüyor. 1,5 plastik şise mor balon; çilek + çok az su + çok az şeker + üzüm pekmezi. ( 11 Nisan ) Aynı gün balon şişti. Evde pek organik atık olmadığından öncelikli denemelerimi içilebilir - tadının hoş olabileceğini düşündüğüm meyvelerden yaptım. Lezzetli olursa kendime olmazsa çiçeklerime. Seyreltilip kullanılacağından benim çiçeklere fazla gelir ama konu komşu ile en olmadı parklardaki bitkilerle paylaşırız artık İlk mesajım çok ilgimi çektiğinden buraya kısmetmiş ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
emreomurca, sevgili komşum öncelikle hoş geldiniz gördüğüm kadarıyla pir geldiniz yaptıkların gayet güzel görünüyor son yaptığın şeker ve pekmezden oluşan şişene doğal artıklar koymalısın madem içilebilir enzim düşünüyorsun gönlüne göre bir meyveden yapabilirsin bitkiler için yapacağın enzimlerde mutlaka çeşitli artıklar olmalı sadece kivi ile de fayda sağlasa da beklediğini bulamayabilirsin.... Muz kabuğunu düşünebilirsin karar verirsen sonradan da şişelerine eklemeler yapılabilir.... Saygılar... Düzenleyen Safranlı : 16-04-2012 saat 18:31 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Tanışma bölümüne yazdığım gibi, forumu okumaya başladıktan sonra bitkilerime 8 yıldır sıkı bir diyet uyguladığımın farkına vardım. Durumları çok fena değil resim koymuştum. Bu nedenle beklentim pek yüksek değil. Elime ne geçerse onunla yapmaya çalışıyorum. Hatta hemen resim ekleyeyim 1 tane daha enzim denemesi yaptım. ![]() Pirinç suyu + kurutulmuş-ezilmiş yumurta kabukları + üzüm pekmezi + şeker + su. Arkadaşımdan rica etmiştim, sağ olsun hatırlamış. Pirinç suyu ayırmış bana. Öğlen yemeği hazırlarken aldığı pirinç suyunu 0,5 lik pet şişeye koymuş, gece eve geldiğimde sanki kendi kendine fermantasyona başlamıştı. Hemen 1,5 lt. şişeye aldım. İçeriği çok yetersiz olduğunun farkındayım ama bu denemeyi 10 lt bitki enziminin başlangıcı olarak sayıyorum. Yeterli atık topladığımda 10 lt şişeye alacağım. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
seker koymayınız yeterınce pekmez varsa her sey yolunda gider... başlangıç için yaptıklarınız gayet güzel görünüyor.... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
Ben de kullanılmayacağını okudum ama nedenini bulamadım. Evde şarap denemelerinde kullanıldığını okuyunca, en iyisi deneme yanılma dedim. Son 2 enzim denememe ekledim. İlk gözlem olarak istediğimiz mayayı mı yoksa başkasını mı etkiliyor bilmiyorum ama süreci baya hızlandırıyor gibi. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Siyah üzüm pekmezi, dut pekmezi,harnup pekmezi, yumurta kabuğu, muz, brokoli, yeşillik, reyhan, yoğurt suyu, elma ve bunlara ilaveten tespih ağacı (melia azedarach) tohumunu havanda ezerek koydum. Şu anda hava çıkışı gayet iyi . Bu enzim hem gübre hem de tespih ağacından dolayı ev yapımı ilaç olabilir mi. Bittikten sonra çok seyreltip yapraktan deneme yapacağım. |
|
|
|
![]() |
|
|