Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün...
. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)
mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...
|
İyi ki bu konuyu yazdınız

Bir yıldır yaptığım enzimler beklentilerimi fazlasıyla karşıladığı için evdeki diğer organik ürünleri kullanmayı unutuyordum. Bu yüzden fikir çok hoşuma gitti. Gerçi enzimi hazırlarken mi ilave edecektik bunu anlayamadım ama ben fermantasyonu bitmiş olan 1 lt. lik enzimin içine 2-3 çay kaşığı kemik unu, 1 kapak hümik asit ve 2 çay kaşığı kadar deniz yosunu ilave ettim. Şimdilik bunu kullanayım. Önceden ilave ise yenisini o şekilde yaparım.
Bu eklentiler toprağın yapısını düzenlerken enzimi daha da güçlü kılacaktır mutlaka. Hadi bakalım, gazamız mübarek olsun
