Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
...
. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)
mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...
|
.
Enzim yapmak için kullandığımız mutfak atıklarını içine yukarıdaki kalemlerden birkaçını kullansak da olur.
.
Bir fincan kıyılmış ya da mikserden geçirilmiş
yeşil yonca, (azot kaynağı)
.
bir fincan havuç suyu, ( mikro organizmaların çoğalmasını sağlar)
.
bir fincan kıyılmış ya da mikseden geçirilmiş yeşil ısırgan otu, (potasyum kaynağı, şimdi her yerde var)
bir fincan yumurta kabuğu ( kalsiyum kaynağı) = yumurta kabukları önce fırında kızarıncaya kadar tutulur, sonra ezilir ve üzerine gömülecek kadar sirke konur. Yumşayıncaya kadar belki 20 gün bekletilir. Vitamin sirkeye geçse de kabuklarıyla beraber kaba konur)
.
Bir fincan deniz yosunu, ( bildiğimiz denizden toplanır tatlı suda iyice yıkanır mikserden geçirilir ve mikro organizmalarça çok zengin)
.
soya unu...
Bütün bunlar kolayca bulacağımız
enzim yaparken kullanacağımız malzemeler.
Enzim bittikten sonra bir çay kaşının kadar
Mikoriza eklenirse....
İçinde Sn. Limon Sever' in listesini _
kıyılmış halde_ olduğunu da düşünürsek... bence ederi ölçülmez.
Enzimde olmazsa olmaz melastır ve bir topan yaş _ bir çay kaşığı kuru da olur_
mayadır.