View Single Post
Eski 15-04-2012, 21:20   #952
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
...
. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...
.Enzim yapmak için kullandığımız mutfak atıklarını içine yukarıdaki kalemlerden birkaçını kullansak da olur.

.Bir fincan kıyılmış ya da mikserden geçirilmiş yeşil yonca, (azot kaynağı)

.bir fincan havuç suyu, ( mikro organizmaların çoğalmasını sağlar)

.bir fincan kıyılmış ya da mikseden geçirilmiş yeşil ısırgan otu, (potasyum kaynağı, şimdi her yerde var)

bir fincan yumurta kabuğu ( kalsiyum kaynağı) = yumurta kabukları önce fırında kızarıncaya kadar tutulur, sonra ezilir ve üzerine gömülecek kadar sirke konur. Yumşayıncaya kadar belki 20 gün bekletilir. Vitamin sirkeye geçse de kabuklarıyla beraber kaba konur)

.Bir fincan deniz yosunu, ( bildiğimiz denizden toplanır tatlı suda iyice yıkanır mikserden geçirilir ve mikro organizmalarça çok zengin)

. soya unu...

Bütün bunlar kolayca bulacağımız enzim yaparken kullanacağımız malzemeler.


Enzim bittikten sonra bir çay kaşının kadar Mikoriza eklenirse....

İçinde Sn. Limon Sever' in listesini _ kıyılmış halde_ olduğunu da düşünürsek... bence ederi ölçülmez.


Enzimde olmazsa olmaz melastır ve bir topan yaş _ bir çay kaşığı kuru da olur_ mayadır.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön