View Single Post
Eski 15-04-2012, 09:49   #948
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Artık hayvani gübrenin demode olduğunu, kompostun daha besleyici olduğundan uzunca bahsetmişti..
Çok özür dilerim ben oraları kaçırmışım..
Yok kaçırmadınız...

En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün...

. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...


fermantasyon sonunda içine çay kaşığının ucuyla Mikoriza attığımızı da düşünürsek Sn. Limon_ Sever gibi_ ki bu mikorizaların çoğalması için besini de oluşturur; enzimin _ sıvı gübrenin_ çok güçlü olmasının yanında bitkiyi kök hastalıklarına dayanıklı kılar...

26 Mayıs da İzmir de aynı yerde E.Ü.Z.F dekan yardımcısı ve Bahçe Bitkileri Uzmanı Sn. Prof. Dr. Hülya İlbi;

bitkilerden tohum alma, saklama konusunda eğitim verecek, belki mükemmel enzim _ sıvı gübre_ yapma konusunda bilgi de alırız. Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz?

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön