agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni850Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-04-2011, 18:41   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-03-2011
syın üretici organik gübreler tek başına buğday da mısırda işyabmaz ancak kimyavi gübrelernen verdimiz zaman sonuç alıyoruz bunlara kafayı yora yora tobragın neistedigini bizden bilir hale geldik ben sadece acemi çaylak arkadaşımız leonardit ten sıvı hümik asit elde edmiş potasyum hidroksitnen çözümü olmuşmu bunu merak ettim yaptıgı hümik asit 100/ kaççıkıyor en az /15 olması gerek kimyasallarda tek başına işgörmüyor artık tobragın yapısı bozuluyor organik maddeler çokzayıf olduguiçin hümik asit ti yapraktan veriyoruz dekara 1 litre verirsek geniş arazilerden maliyeti yüksek oluyortobraktan uygulama daha iyi sonuç verir arkadaşın yaptıgı hümik asit doğru çıkıyosa çifçiler için ele geçmez birşey çünkü bizlerin karımızın /70 şi gübrelere gidiyor

cebrail- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2011, 19:44   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Sn. Cebrail,

Ben bu dökümanı yurtdışındaki bir "do it yourself" (kendin yap) dökümanından almıştım. Eski çamaşır makinesi bulamadığım için kendim test edemedim. Ancak bu tarifin yazarı ciddi birisi olduğu için yazdıklarına güveniyorum. (Bir çok kaynaktan doğrulamatığım bilgiyi zaten buraya yazmıyorum.) O yazıda humik asit yüzdesinin %12 olduğunu yazıyordu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cebrail- Mesajı Göster
syın üretici organik gübreler tek başına buğday da mısırda işyabmaz ancak kimyavi gübrelernen verdimiz zaman sonuç alıyoruz
Yukarıdaki söylediklerinize kesinlikle katılmıyorum. Bu konudaki söylemler tamamen yalandır. Neden kimyasal gübre üreticileri attığınız azotlu gübrelerin %40'ının hiç bir işe yaramadan denitrifikasyon yolu ile havaya karıştığını söylemiyorlar. (Bu aslında kesme şeker ile meyve şekeri arasındaki fark. Kesme şekeri aldığınızda şekere bir doygunluk hissedersiniz. Ancak hücrelerdeki yıkımıda az çok diyet yapan herkes bilir. Meyve şekeri ise vücutta etkisini daha geç gösterir ve ciddi bir zararı yoktur.) Hem buğday hem de mısır organik olarak yetiştirilebilir. Ki Uzak Bahçelerin üyesi Sevgili Bayindirmevki bu yıl organik arpa üretecek.

Toprağın ve bitkinin besin gerekisinimini bildiğiniz sürece, kesinlikle hiç bir kimyasala ihtiyacınız yok. Ben organik madde yüzdesi 0.34 olan toprağı sadece bir yılda 1.11 'e çıkardım. Son uygulamalardan sonra henüz ölçtürmedim ama %2 civarına yaklaştığımı tahmni ediyorum. Bunu yaparken dışarıdan mümkün olduğunca az girdi kullandım. Dışarıdan girdi olarak kullanılan malzemelerin bir kısmı (leonardit vs.) zorunlu malzemelerdi. Bir kısmı ise deneme amaçlı malzemelerdi.

Bu yıl kendi yaptığım kompostun ticari üreticilerin kompostundan çok daha iyi olduğunu tespit ettim. Geçen yıl 12 dönüm zeytin ve antep fıstığı yoğunluklu bahçemize, 2.800 kg Biofarm ve 2.500 leonardit kullanmıştım, bu yıl kendi yaptığımız kompostu kullandık ağaç sürgünlerinde müthiş bir fark var. İspatı bu sayfadaki 165, 174, 175, 176 nolu mesajlarda.

Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum, kaliteli bir kompostunuz varsa humik asite gerek yok. Çünkü kompostun içerisinde yeteri kadar humik asit var. Kompostu ise her türlü organik atıktan elde edebilirsiniz. Olaya bakış açısı burada yatıyor. Bizim için her türlü organik atık kullanılacak bir malzeme.Örneğin, çim biçmeden arta kalanlar, atılan bozuk saman balyaları, ağaç diplerinden temizlenen otlar, meyve posaları vb.

Ayrıca hem melas hem de çeşitli meyve posaları, pamuk, pancar küspesi vb. iyi bir humik asit kaynağıdır.

Düzenleyen acemi_caylak : 27-04-2011 saat 07:36
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2011, 20:29   #3
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Cebrail,

Ben bu dökümanı yurtdışındaki bir "do it yourself" (kendin yap) dökümanından almıştım. Eski çamaşır makinesi bulamadığım için kendim test edemedim. Ancak bu tarifin yazarı ciddi birisi olduğu için yazdıklarına güveniyorum. (Bir çok kaynaktan doğrulamatığım bilgiyi zaten buraya yazmıyorum.) O yazıda humik asit yüzdesinin %12 olduğunu yazıyordu.

Yukarıdaki söylediklerinize kesinlikle katılmıyorum. Bu konudaki söylemler tamamen yalandır. Neden kimyasal gübre üreticileri attığınız azotlu gübrelerin %40'ının hiç bir işe yaramadan denitrifikasyon yolu ile havaya karıştığını söylemiyorlar. (Bu aslında kesme şeker ile meyve şekeri arasındaki fark. Kesme şekeri aldığınızda şekere bir doygunluk hissedersiniz. Ancak hücrelerdeki yıkımıda az çok diyet yapan herkes bilir. Meyve şekeri ise vücutta etkisini daha geç gösterir ve ciddi bir zararı yoktur.) Hem buğday hem de mısır organik olarak yetiştirilebilir. Ki Uzak Bahçelerin üyesi Sevgili Bayindirmevki bu yıl organik arpa üretecek.

Toprağın ve bitkinin besin gerekisinimini bildiğiniz sürece, kesinlikle hiç bir kimyasala ihtiyacınız yok. Ben organik madde yüzdesi 0.34 olan toprağı sadece bir yılda 1.11 'e çıkardım. Son uygulamalardan sonra henüz ölçtürmedim ama %2 civarına yaklaştığımı tahmni ediyorum. Bunu yaparken dışarıdan mümkün olduğunca az girdi kullandım. Dışarıdan girdi olarak kullanılan malzemelerin bir kısmı (leonardit vs.) zorunlu malzemelerdi. Bir kısmı ise deneme amaçlı malzemelerdi.

Bu yıl kendi yaptığım kompostun ticari üreticilerin kompostundan çok daha iyi olduğunu tespit ettim. Geçen yıl 12 dönüm zeytin ve antep fıstığı yoğunluklu bahçemize, 2.800 kg Biofarm ve 2.500 leonardit kullanmıştım, bu yıl kendi yaptığımız kompostu kullandık ağaç sürgünlerinde müthiş bir fark var. İspatı bu sayfadaki 165, 174, 175, 176 nolu mesajlarda.

Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum, kaliteli bir kompostunuz varsa humik asite gerek yok. Kompostu ise her türlü organik atıktan elde edebilirsiniz. Olaya bakış açısı burada yatıyor. Bizim için her türlü organik atık kullanılacak bir malzeme.Örneğin, çim biçmeden arta kalanlar, atılan bozuk saman balyaları, ağaç diplerinden temizlenen otlar, meyve posaları vb.

Ayrıca hem melas hem de çeşitli meyve posaları, pamuk, pancar küspesi vb. iyi bir humik asit kaynağıdır.
teşekürler acemi çaylak senin dedigin gimi leonardit potasyum hitrosit olmadından elimde potasyum oksit demir sülfat nan yaptım maydonozdan denedim önce bahçemde üstüne gübre atılmadın dan dolayı sarı kaldı bu yaptım sıvıyı denedim 10 içinde renk siyah laştı buğdayımdada kullandım dönüme 200 kıram kadar bunun hümik asit derecesi 100 de 15 oldugunu bilsem tobraktan 1 kilo kullanırım ve biz çifçiler için maliyeti az olub tobrağımızın daha elverişli olmasını sağlarız çünkü bayiden almış olsam kilosu 8 olan da var 10 tl olanda var benim 145 dönüm tarlama bayiden aldıgım hümik asit 145 litre eder ve fiyatı 1450 tl eder zaten kimyasal gübreleriatmadan dönüme 100 ve 110 kiloatmadan elimize fazla bir karkalmıyor organik gübrenin üzerine duruyoruz kullanmaya başlADIK artık dahaiyi verim ve kazanç bulmaya çalışıyoruz benim bölgemde buğday 900 kilo dönüme çıkıyordu verimi sonzamanlarda iklim sel hastalıklardan dolayı 750 ve 650 kilolara düştük septorya gimi pas gimi mücadelerediyoruz

Eski 26-04-2011, 20:37   #4
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Cebrail,

Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum, kaliteli bir kompostunuz varsa humik asite gerek yok. Kompostu ise her türlü organik atıktan elde edebilirsiniz. Olaya bakış açısı burada yatıyor. Bizim için her türlü organik atık kullanılacak bir malzeme.Örneğin, çim biçmeden arta kalanlar, atılan bozuk saman balyaları, ağaç diplerinden temizlenen otlar, meyve posaları vb.

teşekürler acemi çaylak senin dedigin gimi leonardit aldım potasyum hitrosit olmadından elimde potasyum oksit demir sülfat nan yaptım maydonozdan denedim önce bahçemde üstüne gübre atılmadın dan dolayı sarı kaldı bu yaptım sıvıyı denedim 10 içinde renk siyah laştı buğdayımdada kullandım dönüme 200 kıram kadar bunun hümik asit derecesi 100 de 15 oldugunu bilsem tobraktan 1 kilo kullanırım ve biz çifçiler için maliyeti az olub tobrağımızın daha elverişli olmasını sağlarız çünkü bayiden almış olsam kilosu 8 olan da var 10 tl olanda var benim 145 dönüm tarlama bayiden aldıgım hümik asit 145 litre eder ve fiyatı 1450 tl eder zaten kimyasal gübreleriatmadan dönüme 100 ve 110 kiloatmadan elimize fazla bir karkalmıyor organik gübrenin üzerine duruyoruz kullanmaya başlADIK artık dahaiyi verim ve kazanç bulmaya çalışıyoruz benim bölgemde buğday 900 kilo dönüme çıkıyordu verimi sonzamanlarda iklim sel hastalıklardan dolayı 750 ve 650 kilolara düştük septorya gimi pas gimi mücadelerediyoruz

Eski 04-05-2011, 00:27   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-04-2011
Alıntı:
syın üretici organik gübreler tek başına buğday da mısırda işyabmaz ancak kimyavi gübrelernen verdimiz zaman sonuç alıyoruz bunlara kafayı yora yora tobragın neistedigini bizden bilir hale geldik ben sadece acemi çaylak arkadaşımız leonardit ten sıvı hümik asit elde edmiş potasyum hidroksitnen çözümü olmuşmu bunu merak ettim yaptıgı hümik asit 100/ kaççıkıyor en az /15 olması gerek kimyasallarda tek başına işgörmüyor artık tobragın yapısı bozuluyor organik maddeler çokzayıf olduguiçin hümik asit ti yapraktan veriyoruz dekara 1 litre verirsek geniş arazilerden maliyeti yüksek oluyortobraktan uygulama daha iyi sonuç verir arkadaşın yaptıgı hümik asit doğru çıkıyosa çifçiler için ele geçmez birşey çünkü bizlerin karımızın /70 şi gübrelere gidiyor
değerli arkadaşım.1.si humik asidi yapraktan vermeyin çünkü bitki almaz.kök den verin.2. si şeker pancarı şırası alsanız bile içinde %30 kadar humik asit oranı olduğunu analiz yaptırırsanız göreceksiniz.

üretici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 18:51   #6
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üretici Mesajı Göster
değerli arkadaşım.1.si humik asidi yapraktan vermeyin çünkü bitki almaz.kök den verin.2. si şeker pancarı şırası alsanız bile içinde %30 kadar humik asit oranı olduğunu analiz yaptırırsanız göreceksiniz.
sayın üretici tobraktan hümik asit dahaiyi sonuç vere bilir bizler deneyimli zirat mühenzleri arkadaşlarnan çalışıyoruz tobragın hazırlıgı çifçilerin gübre dönümeme mısır nekadar azot fosfor istedigi yine çifçilerin bilinci altında atılır. yabrakdan beslemeye gelince zirat mühendizi arkadaşların önerdigi gimi besleme yapıyoruz hümik asitin yaprakdan uygulamamızın sebebi nisan ayının ilk haftası mısır ekimi yapılıyor genellikne soğuk ve yağışlar sebebiyle bazen sitrese giriyor bitkiler bundan dolayı dönüme 200 gr hümik asit 200 gıram fosfor içerikli yaprak gübresi uyguluyoruz tobraktan fosfor yokmu var dönüme 8 ila 9kilo fosfor düşüyor ama bitki iklim şartlarından dolayı tobraktaki fosforu alamıyor zaten yapraktan 200 gıram hümik asit ve fosforlu gübreleri kullanıyoruz bitkinin ihtiyacı yapraktan da olsa hemen hemen karşılıyor

Eski 06-05-2011, 22:44   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-04-2011
Alıntı:
sayın üretici tobraktan hümik asit dahaiyi sonuç vere bilir bizler deneyimli zirat mühenzleri arkadaşlarnan çalışıyoruz tobragın hazırlıgı çifçilerin gübre dönümeme mısır nekadar azot fosfor istedigi yine çifçilerin bilinci altında atılır. yabrakdan beslemeye gelince zirat mühendizi arkadaşların önerdigi gimi besleme yapıyoruz hümik asitin yaprakdan uygulamamızın sebebi nisan ayının ilk haftası mısır ekimi yapılıyor genellikne soğuk ve yağışlar sebebiyle bazen sitrese giriyor bitkiler bundan dolayı dönüme 200 gr hümik asit 200 gıram fosfor içerikli yaprak gübresi uyguluyoruz tobraktan fosfor yokmu var dönüme 8 ila 9kilo fosfor düşüyor ama bitki iklim şartlarından dolayı tobraktaki fosforu alamıyor zaten yapraktan 200 gıram hümik asit ve fosforlu gübreleri kullanıyoruz bitkinin ihtiyacı yapraktan da olsa hemen hemen karşılıyor
sayın arkadaşım dediğiniz dönemde ürünlerinizi fosfor yedirmek istiyorsanız yapraktan humik asit yerine fulvik asit kullanmanız çok daha etkili olacaktır fulvik asit hem taşıyıcı hem de organik bir şelat maddesidir.humik asit yapraktan fosforunuzu bitkiye aldırmakta yardımcı olamaz çünkü humik asit çözücü bir organik maddedir.

üretici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2011, 22:43   #8
Ağaçsever

sayın üretici benyanlışanlattım galiba hümikasit yabraktan verdirmeleri mısır küçük oldugu için havaların soğuk olduzaman bitki fosforu tobraktan alamıyor hümik asitin bitki boyu 3 ila 5yabraklı olduzaman azdaolsa 200 ila 300 gıram hümik asit faydası oluyor bizler böyle sorunla karşılaştıgımız zaman fosfor eksikligi çinko eksikligi görüldügüzaman bu gübrelerin içine 200 ila 250gr hümik asit ilave ett,iriyorlar zirai mühendizlerimiz bu bilgiyi ben deyil zirat mühendizlerimiz veriyor buğdayda bile kışaylarından enaz heruygulama yabraktan 200 ila 300 gr kullanıyoruz ve faydalarınıda görüyoruz saygılarnan

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025