![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2011
|
syın üretici organik gübreler tek başına buğday da mısırda işyabmaz ancak kimyavi gübrelernen verdimiz zaman sonuç alıyoruz bunlara kafayı yora yora tobragın neistedigini bizden bilir hale geldik ben sadece acemi çaylak arkadaşımız leonardit ten sıvı hümik asit elde edmiş potasyum hidroksitnen çözümü olmuşmu bunu merak ettim yaptıgı hümik asit 100/ kaççıkıyor en az /15 olması gerek kimyasallarda tek başına işgörmüyor artık tobragın yapısı bozuluyor organik maddeler çokzayıf olduguiçin hümik asit ti yapraktan veriyoruz dekara 1 litre verirsek geniş arazilerden maliyeti yüksek oluyortobraktan uygulama daha iyi sonuç verir arkadaşın yaptıgı hümik asit doğru çıkıyosa çifçiler için ele geçmez birşey çünkü bizlerin karımızın /70 şi gübrelere gidiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Sn. Cebrail, Ben bu dökümanı yurtdışındaki bir "do it yourself" (kendin yap) dökümanından almıştım. Eski çamaşır makinesi bulamadığım için kendim test edemedim. Ancak bu tarifin yazarı ciddi birisi olduğu için yazdıklarına güveniyorum. (Bir çok kaynaktan doğrulamatığım bilgiyi zaten buraya yazmıyorum.) O yazıda humik asit yüzdesinin %12 olduğunu yazıyordu. Alıntı:
Toprağın ve bitkinin besin gerekisinimini bildiğiniz sürece, kesinlikle hiç bir kimyasala ihtiyacınız yok. Ben organik madde yüzdesi 0.34 olan toprağı sadece bir yılda 1.11 'e çıkardım. Son uygulamalardan sonra henüz ölçtürmedim ama %2 civarına yaklaştığımı tahmni ediyorum. Bunu yaparken dışarıdan mümkün olduğunca az girdi kullandım. Dışarıdan girdi olarak kullanılan malzemelerin bir kısmı (leonardit vs.) zorunlu malzemelerdi. Bir kısmı ise deneme amaçlı malzemelerdi. Bu yıl kendi yaptığım kompostun ticari üreticilerin kompostundan çok daha iyi olduğunu tespit ettim. Geçen yıl 12 dönüm zeytin ve antep fıstığı yoğunluklu bahçemize, 2.800 kg Biofarm ve 2.500 leonardit kullanmıştım, bu yıl kendi yaptığımız kompostu kullandık ağaç sürgünlerinde müthiş bir fark var. İspatı bu sayfadaki 165, 174, 175, 176 nolu mesajlarda. Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum, kaliteli bir kompostunuz varsa humik asite gerek yok. Çünkü kompostun içerisinde yeteri kadar humik asit var. Kompostu ise her türlü organik atıktan elde edebilirsiniz. Olaya bakış açısı burada yatıyor. Bizim için her türlü organik atık kullanılacak bir malzeme.Örneğin, çim biçmeden arta kalanlar, atılan bozuk saman balyaları, ağaç diplerinden temizlenen otlar, meyve posaları vb. Ayrıca hem melas hem de çeşitli meyve posaları, pamuk, pancar küspesi vb. iyi bir humik asit kaynağıdır. Düzenleyen acemi_caylak : 27-04-2011 saat 07:36 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
sayın üretici tobraktan hümik asit dahaiyi sonuç vere bilir bizler deneyimli zirat mühenzleri arkadaşlarnan çalışıyoruz tobragın hazırlıgı çifçilerin gübre dönümeme mısır nekadar azot fosfor istedigi yine çifçilerin bilinci altında atılır. yabrakdan beslemeye gelince zirat mühendizi arkadaşların önerdigi gimi besleme yapıyoruz hümik asitin yaprakdan uygulamamızın sebebi nisan ayının ilk haftası mısır ekimi yapılıyor genellikne soğuk ve yağışlar sebebiyle bazen sitrese giriyor bitkiler bundan dolayı dönüme 200 gr hümik asit 200 gıram fosfor içerikli yaprak gübresi uyguluyoruz tobraktan fosfor yokmu var dönüme 8 ila 9kilo fosfor düşüyor ama bitki iklim şartlarından dolayı tobraktaki fosforu alamıyor zaten yapraktan 200 gıram hümik asit ve fosforlu gübreleri kullanıyoruz bitkinin ihtiyacı yapraktan da olsa hemen hemen karşılıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
sayın üretici benyanlışanlattım galiba hümikasit yabraktan verdirmeleri mısır küçük oldugu için havaların soğuk olduzaman bitki fosforu tobraktan alamıyor hümik asitin bitki boyu 3 ila 5yabraklı olduzaman azdaolsa 200 ila 300 gıram hümik asit faydası oluyor bizler böyle sorunla karşılaştıgımız zaman fosfor eksikligi çinko eksikligi görüldügüzaman bu gübrelerin içine 200 ila 250gr hümik asit ilave ett,iriyorlar zirai mühendizlerimiz bu bilgiyi ben deyil zirat mühendizlerimiz veriyor buğdayda bile kışaylarından enaz heruygulama yabraktan 200 ila 300 gr kullanıyoruz ve faydalarınıda görüyoruz saygılarnan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|