![]() |
|
|
![]() |
#2 | ||
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Humik asiti daha önce bir iki defa çim alan uygulamamda kullanmıştım. Çok olumlu sonuçlar almıştık o zaman. Kireçli topraklarda, bermuda türü çimlerde toprak PH'ını dengelediği ve besin maddesi yönünden zengin olması nedeniyle çimlenme aşamasında çok faydalı olduğunu söyleyebilirim. Fiyatını da göz önüne aldığımızda çok büyük avantajı var. Ancak aşırı kullanımı toprak PH'ını çok düşüreceğinden özellikle karışım çimlerde kullanılırken sorun çıkartabilir. Bu nedenle çim alan uygulamalarında Ziraat Mühendisi gözetiminde kullanılmasını şiddetle tavsiye ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
hydro23
|
hümik asit konusu geçince bende basit bir tecrübemi aktarayım istedim.Tohumları ekmeden önce hümik asit içinde bir müddet beklettiğiniz zaman çatlama ve çimlenme gayet hızlı oluyor.Ben mazı tohumları üzerinde tecrübe ettim.Dikimden önce 30 dk bekletmiştim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
Acaba köklendirme hormonu diye bahsedilen şey humik asit midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
leonardit içindeki humik asitler alkali ortamda çözünebilirler bu yüzden yüksek olabilir pH ,fulvik asitler asit ve bazda çözünürler ama bu ikisini ayırmak biraz maliyetlidir bu yüzden ülkemizde kömür tozundan bile humik asit yapıp satıyorlar kostik ile,şunu iyi ayırt etmek lazım leonardit,kömür tozu , gidya bilinum humik asit içeren maddeler leonarditle aynı kimyasal ve fiziksel özellikte değildir bu yüzden gerçek bir leonarditle ev yapımı bir humik asit bile toprağın pH’ını değiştirebilecek ölçüde etki etmez aksine sizin itiraz ettiğinizin aksine pH ve ec’yi tamponlar bitkiye zarar vermez isterseniz çok çorak ve killi bir yerde olsun bitki tuzun ve yüksek ph’ın bitkiye zararı olmaz iyon değişiminde azalmanın aksine artış olur erkencilik ve kalite sağlar ortam ne kadar kötü olursa olsun,uygulanan humik asitin ph’ı zarar yaratmaz yeterki kömür tozundan yapılmış olmasın ya da potas yerine sodyum kullanılmış olmasın.Bunları sürekli gözlemledim kitabi bilgi değildir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2014
|
Alıntı:
Bu konuda epeyce bir araştırma yaparak bilgi sahibi oldum bu konuda yapılan akedemik çalışmaları pratik deneyleri vs inceledim. Humas üretiminde deneyimliyim diyebilirim. Afşin Elbistan bölgesi leonarditlerinin fiyat/performans açısından en uygun olduğunu tesbit ettim. Önceleri 200 litrelik varile 140 litre su koyarak 65-70 derecede ısıtıp üzerine 50 kg leonardit ve 2.5 kg potasyum hidroksit ekleyerek aralıklı bir hafta karıştırıp sonra süzerek hazırlıyordum laben labaratuvarı test sonuçlarında hümik-fulvik oranının %4-5 aralığında çıkması yine organik madeninde %6 gibi çıkmasını yeterli görmediğim için yaptığım araştırmada leonarditin oksidasyon işlemine tabi tutularak içşndeki hümik-fulvik asitlerin ve organik maddenin daha fazla alınabileceğini öğrendim. Oksidasyon işlemi için nitrik asitle suyun pH seviyesini 3 e kadar düşürüp leonarditle tepkimeye sokarak bir hafta aralıklı karıştırıp sonrasında potasyum hidroksitle pH seviyesini 9-10 aralığına çıkarıp bir hafta aralıklı karıştırarak elde ettiğim hümik asidin çok daha yüksek oranlar içerdiğini gözlemledim. Bu şekilde son olarak hazırladığım hümik asidin laboratuvar test sonuçları;Org madde %10.8 Hümik fulvik % 12.7 Potasyum oksit %2.3 PH 9.4 Şeklindedir. Düzenleyen Rıfat Tosun : 06-02-2018 saat 18:00 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
4HNO3>>>2H2O+4NO2+O2 şeklinde tepkime elde edersiniz suyla nitrik asit karıştırdığınızda yani sonuçta fulvik asitler tüm ph derecelerinde çözünebildikleri için kömür dahi kullansanız koh ile muamele etmeden önce elde ettiğiniz çözeltideki humik asit oranı çok düşer ancak fulvik asit oranı artmaya devam eder ****** bundaki temel etki su ve nitrik asit tepkimesinde açığa çıkan o2'nin leonarditi okside etmesi ve ph'tan dolayı fulvik asitlere bağlanarak çözünürlüğünü arttırması ayrıca no2'ninde fulvik asitlerle bağ oluşturarak tuz oluşturması. Bu işlemi kuru fazda da yapabilirsiniz yani direk olarak leonarditin üzerine nitrik asit dökebilirsiniz ancak leonardit içindeki bir miktar k ile nitrik asit tepkimeye girer ama saf fulvik asit elde edebilirsiniz.****** potasyumla tepkimeye girmeyen bir madde yani hidrojen peroksit kullanılırsa hem verim artar hem de saf fulvik asit elde edersiniz.Hidrojen preoksit verimi nitrik asitten çok fazladır, h2o2 daha iyi okside edici olduğu için Sizin ikinci tepkimeyle elde ettiğinz madde humattır,zaten ilk tepkimede leonardit içeriğindeki humik asit oranı çok düşmüştür ikinci tepkime yani KOH ile yüksek ph'ta yapılan tepkime sonucunda leonardit içinde kalan humik asitlerde çözülür.Siz ayrı ayrı humik asitleri ve fulvik asitleri tahlil ettirseniz fulvik asit oranı daha fazla çıkar ikinci uygulama sonucunda yani laboratuvarın verdiği %12 oranın büyük bir kısmı fulvik asittir. Mesela şu şekide fulvik asit elde etme yöntemi de vardır leoarditi koh ile muamele ederseniz hem humik asitleri hemde fulvik asitleri çözeltiye geçirmiş olursunuz,elde ettiğniz çözeltiyi tekrar nitrik asitle muamele ederseniz humik asit dibe çöker üstte kalan çözelti içinde fulvik asitler vardır. Veya koh ile elde edilen çözelti alkol ile muamele edilerek tam tersi fulvik asitler çöktürülebilir. Ancak nitrik asitle muamele ettikten sonra o çözeltiyi ayrı bir kaba almak ve su ekleyerek ph'ı bir miktar yükseltmek daha etkili olur,daha sonra geri kalan katı fazı KOH ile muamele ederseniz tuz elde etmemiş olursunuz. Bu bahsettiğim uygulamalar biraz emek ve maliyet gerektiriyor,ben leonarditi ya nitrik asitle ya da KOh ile kullanılmasından yanayım.Sonuçta ikinci tepkimeye geri çok fazla bişey kalmaz sadece tuz elde etmiş olursunuz. KOH+H20>>>>K+OH bu tepkimede ise leonarditi eriterek humik asite potasyum eklemiş olursunuz yani humat değil humik asit elde edilir ph biraz yüksek olsada ki öncede belirttiğim gibi bir sıkıntı yaratmaz. İkisinin aynı anda tepkimesi sonucunda yüksek miktarda tuz elde edilir ki elde edilen madde zaten tuzdur k-humat. Sizin koh ile yaptığınız ve tahlil ettirdiğiniz ilk numuneden anlıyoruz ki kullandığınız materyal bir leonardit değil linyit kömürüdür.Şöyle bir yanılgı var kaynaklarda da geçer çok yüksek oranda humik asit içeren %98 gibi leoanrditler vardır Türkiye'de ama bunların oranı çok düşüktür ya da kaynağın bir kısmıdır,bunu genele vurup ortalama almanın bir mantığı yok çünkü Türkiye'deki oluşumlar daha çok linyit kömürüdür ve bunların dahi humik asit içeriği yüksek çıkabilir ancak gerçek bir leonarditin yerini tutamaz sizin yaptığınız gibi nitrik asitle okside edilip fonsiyonel grup sayısını vaya bağ sayısını arttırmak mümkün ancak bu defa oluşan madde bir çeşit tuz oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
agaclar.net
|
Hydro23 hoşgeldiniz. ![]() Aramıza katılmanız ve hemen katkıda bulunmanız bizi çok mutlu etti. Humik asit gerçekten böyle bir etki gösteriyor. Etiket dozuna göre hazırladığınız solüsyona sert tohumları akşamdan da koyabilirsiniz. Yeni gelen arkadaşlar kısmında kendinizi tanıtırsanız seviniriz.Profilinizi doldurduğunuz için de teşekkür ederiz. ![]() Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Kaybettik...
|
Absisik asit ve çimlenmeye etkisi
Gerçi çim alanlarda değil ancak çok zor çimlenen tohumlarda, özelikle kendi deneyimlerimden etobur bitkilerin tohumlarının çimlenmesinde, Abscissic asit çok iyi sonuçlar vermekde. 1960larda bulunan bu Abscissic asit ilk başlarda bir tür kış uyukusu faktörü olarak rol oynadığı sanıldı ise de son yıllarda Abscissic asit stomatal açılmasında da etkili olduğu gözlendi. explizit şunu diyebilirim ki etobur bitki tohmlarda % 40 cıvarı olan çimlenme oranını % 80 ve üzerine çekmek Abscissic asit ile mümkün olabilmekde tabii fiyat olarak humik asidle kıyaslanamıyacak kadar pahallı. ![]() sadece bu da burdan ek bir bilgi olsun diye yazdım belki çok değerli tohumlarını çimlendirmede sorun yaşıyan arkadaşlarımız var ise okusunlar... ancak olası deneyimlerini de bizimle paylaşırlar ümid ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
ben humik asit kullanıcılarındanım kullanmadan once;bıraz araştırmıştım bazı bılım adamlarının doganın mucizesi olarak adlandırıyor.özellikle çeliklerin köklenmesinde istenilen seviyede bir mucıze eger kullanmadıysanız bence kullanın derim..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
1100 gramlık bir şişe hümik asiti 7,5 liraya aldım. Kahverengi, pekmez gibi bir sıvı. Saksıdaki bitkilere kullanmak için aldığımdan dozajı ayarlamada güçlük çektim. Ambalaj üzerindeki dozaj tarifi çok geniş alanlar için yapılmış. Örneğin domates, biber, patlıcan için dekara 1000 cc yazıyor. Ben de enjektörle ölçüp 2,5 litrelik kola şişesinde hazırladım çözeltiyi. Çok yoğun renk veriyor. Azıcığı pet şişedeki suyu kola rengine dönüştürdü. Cesaret edemediğim için ilk seferinde çok az verdim bitkilere. İki tane kokar ağacım var. Onların üzerinde deneme yapıp sonra diğer itkilerime uygulayacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Humikasit Toprak organik maddesi başkalaşım durumuna göre 2'ye ayrılır. 1. Ölü Örtü (döküntü) Maddeleri: Bitki artıkları, ölü kökler, hayvanlar, bunların unsurları ölü örtü maddeleridir ve hunin olmayan maddeler olarak isimlendirilir. 2. Humik Maddeler: Eskiden toprak organik maddesinin bütününe humus denirdi. Günümüzde bilim adamları humus kavramını sadece humik maddeler için kullanmaktadırlar. Humik maddeler ileri derecede değişime uğramış ve doku strüktürü belirlenemeyen maddelerdir. Genellikle 3 fraksiyon halinde gruplandırılabilir: (a). Alkali çözücüde ekstrakte edildikten sonra kuvvetli asitlerle (HCl) çöktürülebilen humik asit, (b). alkalin ekstraktın asitleştirilmesi durumunda çözelti içerisinde bulunan fulvik asit, (c) derişik asit ve bazlar tarafından humik maddelerden ekstrakte edilemeyen hunin fraksiyonudur. Humik asitler, bitkilerin gelişiminde doğrudan ve dolaylı önemli bir rol oynar. Dolaylı etkiler, suyun tutulması, drenaj, havalanmanın iyileştirilmesi ve metalik iyonlar ile kileytli bileşikler ya da metalik-hidroksitler oluşturarak suda çözünebilir formları meydana getirerek; bu elementlerin bir çoğunun çözünürlüğünü de kontrol eder. Bitkilere doğrudan etkisi, kök gelişimi ve bitkilerin absorbe ettiği besin elementleri metabolizmalarını etkilemesi ile meydana gelmektedir. Tarımsal problemlere çare olarak düşünülen humik maddelerin kullanımında da bazı aksamalar, yanlış düşünceler ve uygulamalar vardır. Nasıl her ilacı her hastanın kullanmasının mümkün olmadığı gibi, humik maddelerin de her derde ilaç olmadığı bir gerçektir. Humik maddelerin yalnış kullanılmasından kaynaklanabilecek olumsuzluklara dikkat edilmesi gerekir. Örneğin toprağa % 75'lik humik asit ilave ettiğimizde ve uygun iklim şartlarında fulvik asitten humik asite dönüşüm de humik asiti arttıracaktır. Ancak, bu durumda toprak organik maddesinin çok küçük miktarını oluşturan humik maddeler değil humik asit olacak; hatta humik asitin miktarı da organik madde ilavesinin olmadığı, su, iklim, toprak ve mikroorganizma koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte organik maddeden bile yüksek olabilecektir. Bunun yanında, humik asitin hunin maddelere dönüşmesi sonucunda oranı da % 50'lerin üzerine çıkacaktır. Böylece humik madde bileşenlerinde dengesizlik kendini gösterecektir. Humik asidin; · Toprak tuzluluğunun düşürülmesinde · Toprak renginin düzeltilmesinde · Metaller ile kileyt bağı oluşturulmasında, bitki için yararlı besin elementlerinin alımının kolaylaştırır · Ağır metallerin toksik etkisinin azaltılmasında · Bitki kök hastalık ve zararlılarına karşı etkili olduğu · Meyve renk ve şekerine olumlu etkisi olduğu araştırmalar sonucu ortaya konmuştur. Yapılan toprak analizleride topraklarımızın organik maddece yetersiz olduğu ortaya çıkmaktadır. Topraklarımıza organik madde vermeden toprağa sadece humik maddelerin verilmesi; aç olan bir insana yemek yerine keyif kahvesinin verilmesine benzemektedir. Bizler öncelikli olarak topraklarımızın organik madde düzeylerini arttırdıktan (bunun için PROTİENT ORGANİK öneriyoruz) sonra humik madde düzeylerini yükseltebiliriz. Humik madde kapsamlarını yükseltirken de, topraklarımızın pH, sıcak iklimimiz ve mikroorganizma faaliyetlerinin yüksek olduğu unutulmayarak, humik maddelerin verilen materyalde dengeli olmasına, toprağın organik madde, humik maddeler ve humik madde içerisindeki dengeyi bozmadan, verilen materyalin humik asit ve hunin kapsamları düşük, fulvik asit kapsamı yüksek humik madde bileşiklerini; en uygunu su içerisinde çözülümü yüksek olan PROFERT K-HUMATE (%85 Toz Humik ve Fulvik Asit) PROXİN85 (%70 Toz Humik ve Fulvik Asit + %20 K2O) ve sıvı içerside çözünmüş PRO-HUMİC15 (%15 Sıvı Humik Asit) olmalıdır. Humikasit konusunda bilmek istediklerinizin daha fazlası -------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Aman dikkat. Dozaj aşımında bitkinizden olabilirsiniz. Özellikle yapraktan uygulamalarda. Yapraktan uygulamanın sonrasında yapraklarda sararma görüseniz, yaprakları bol bol yıkayın. Ben limon fidanımı öyle kurtardım. Hasan bey siz oldukça uygun fiyata almışsınız. Ben 1 lt.sini 20 milyona alıyorum, oda indirimli fiyatı. Aslında 25 milyon. Bendeki ürün, sebzelere topraktan uygulamada 500 cc dönümüne, yapraktan uygulamada 200 cc dönümüne. Yani bir şişe 2 dönüm ediyor. Sizinki daha hesaplı galiba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Hımm. Doz konusunda dikkatli olmam iyi olmuş. Evet benimki hesaplı ama sizinki de daha yoğun anlaşılan. Benimki dekara 1000cc. Sizinki ise 500 cc. Dekarla dönüm aynı şey değil mi, yani 1000 metrekare? (Bu arada, bizim burada 1 dönüm 2500 metrekaredir.) Düzenleyen hasan42 : 26-08-2006 saat 12:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bir süreden beri evdeki bitkilerimin (Benjamin [Ficus benjamina Starlight], Mozaik Çiçeği [Hypoestes sanguinea], Salon Eğreltisi [Nephrolepis exaltata], Yelken Çiçeği [Spathiphyllum wallisii]) yaprak uçlarında kuruma oluyordu. Engellemek için birçok şey denedim (su püskürterek nemlendirme, oksijenli su, verilecek suyu kaynatma, aspirin + B vitamini vs) ama başarılı olamadım. Sanırım kullandığım suyun kireçli olması derdimin ana sebebi ve suyu kaynatarak / dinledirerek kireçten arıtmak pek de mümkün değil; toprak hızla alkalileşiyor, toprak yüzeyi yer yer beyaz renk alıyor... Son olarak bir de Humik ve Fulvik asit içeren bir materyal deneyeyim dedim. Bu sayfada yazılanlara ve aldığım materyalin üzerindeki açıklamalara göre adı geçen bu maddeler, topk pH'ını düzenliyor. Ancak kafama takılan bir soru var...Aldığım ve kullandığım materyal "Hektaş Black Gold - Organik Toprak Düzenleyici Sıvı Haldeki Hümik Asit". İçinde Humik ve Fulvik Asit (% 18,4), suda çözünür K2O (% 4,0) var; hammaddesi de Leonardit... Buraya kadar güzel... Ama ürünün -etiketinde yazdığına göre- pH'ı 10-12 arası. Bu değer çok yüksek sanırım (pH 7 olduğunda toprak nötr sayıldığına göre...). Benim sorunum suyun kireçli olmasına bağlı olarak toprak pH'ının yükselmesi olduğuna göre, kullandığım ürünün 10-12'lik pH değerine sahip olması, saksı topraklarının pH'ını daha da yükseltmeyecek mi? Yoksa Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan mı oluyorum...? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Alıntı:
Elinizdeki konsantrenin pH'sı o olabilir, siz sulandırıp uygulayacaksınız. en son süspansiyon pH'sı 7-9 arası olacaktır. Ve hümik asit fazla kirecin çözülmesini sağlayacağı için toprak pH'sını düzenleyecektir. Kaldı ki zaten Hümik asit çok kireçli ve organik madde içeriği az olan topraklarda önerilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acaba Hümik-Fülvik asit uygulaması, saksı bitkileri için ne kadar sıklıkla uygulanmalıdır? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
burdan http://www.tkihumas.gov.tr/humas/pdf/ispanak.pdf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2013
|
Merhabalar, piyasada çok sayıda hümik asit bulabilirsiniz, bunlar toz ve sıvı formdadırlar. hümik asitlerin bazıları linyit bazıları da leonardit kökenlidir. Ürünü bayiden alırken ph oranına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ph miktarı yüksek olanlar genellikle yapay olan hümik asitlerdir. Burada size Black jak ve agrolig(çuval içinde toz) tavsiye edebilirim. Bunların ph oranları 5 civarındadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2011
|
Alıntı:
leonardit bazdan çözüldüğüiçin ph 9-10 oluyor mejburen leonardit hümikfulvikasiti ph 9-10 olması gerek bu değerden aşağı düşerse hümikde çökelmeolur yanlış bilgivermeyin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Merhaba arkadaşlar, Orfe Teknik' ten 1 - 1,5 ton civarında Agrohum Leonardit almayı düşünüyorum.Şu an görüşme halindeyiz. 25,00 TL + KDV , 25 Kg' lık çuval fiyatı.Tokat' a nakliyesi 200,00 TL civarı tutar tahminime göre. 6 dekar arazi için alınacak.Şimdi yonca ekilecek, Kasımda da çöğür yetiştirmek için ceviz tohumları ekilecek.Şu an görüşme halindeyiz. Aşağıdaki videoda güzel bilgiler verilmiş.İzleyin derim. Tarımda Leonardit Kullanımı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bende Hümik ve Fulvik asit içeren sıvı katkıların toprağın pH'ını asidik yönde (7'nin altı) etkileyeceğini beklerim. Sorunuz çok güzel ve bende yanıtını merak ettim doğrusu. Hümik ve fülvik asitler sadece pH düşürmekte kalmayıp şu açıdan da katkı sağlamakta: [topraktaki mineralleri şu şekilde iki gruba ayırırsak] - Kullanılabilir halde olanlar - Kullanılamaz halde olanlar şeklinde. (bu tabir ne kadar anlamlı onuda bilemiyorum gerçi) Bazı elementlerin kullanılabilir forma geçmesine çok ciddi katkı sağlıyor. Bunu da bünyesindeki asiditeten istifade ederek yapıyor olması lazım. Aynı zamanda doğal bir şelatör de olduğu söylenen hümik ve fulvik asitler katkıların pH'ı 10-12 ise, benim de kafam başka açılardan da iyice karışıyor. İzninizle bende sorunuza, küçük bir ilave soru eklemek isterim; Bu konsantre hümik ve fulvik asitler acaba nasıl bir yöntemle hazırlanıyor? Organik materyallerin, posası alınıp portakal suyu gibi suyumu çıkarılıyor? Yoksa bunlar leonarditten yararlanılarak kimyasal proseslerden sonra mı ortaya çıkıyor? Leonarditin doğrudan asidik bir ortama soksak, humik ve fulvik asitler açığa çıkar mı? Umarım, konuyu karmaşıklaştırmadım ama sorunuz ben de kafamı kurcalayan soru işaretleri doğurdu. saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Alıntı:
Leonardit; Amerikalı bilim adamı Dr. Leonard tarafından bulunan bir yeraltı madenidir. Organik (bitkisel ve hayvansal) artıklar önce ayrışarak organik maddelere, sonra torfa, sonra Leonrdit'e ve daha sonra da Linyite dönüşürler. Kısacası Leonardit, linyitin kömürleşme esnasında yüksek oksidasyona uğramış halidir. Ve Leonardit içinde %40-90 arasında değişen miktarlarda Hümik asitler içerir. Hümik asitler genel bir kavramdır. Hümik asit ile Fulvik asit asit en iyi bilinen hümik asitlerdendir. Leonardit maden ocaklarından çıkarılmaktadır. Aynen linyit yatakları gibi maden yataklarından çıkarılan Leonardit, potasyum hidroksit ile reaktörlerde kimyasal işleme sokularak ham sıvı humik asit elde edilir. Homojenizasyon ve filitrasyon işlemlerinden geçirilen sıvı humik asit şişelenip satılır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|