![]() |
|
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2014
|
Alıntı:
Bu konuda epeyce bir araştırma yaparak bilgi sahibi oldum bu konuda yapılan akedemik çalışmaları pratik deneyleri vs inceledim. Humas üretiminde deneyimliyim diyebilirim. Afşin Elbistan bölgesi leonarditlerinin fiyat/performans açısından en uygun olduğunu tesbit ettim. Önceleri 200 litrelik varile 140 litre su koyarak 65-70 derecede ısıtıp üzerine 50 kg leonardit ve 2.5 kg potasyum hidroksit ekleyerek aralıklı bir hafta karıştırıp sonra süzerek hazırlıyordum laben labaratuvarı test sonuçlarında hümik-fulvik oranının %4-5 aralığında çıkması yine organik madeninde %6 gibi çıkmasını yeterli görmediğim için yaptığım araştırmada leonarditin oksidasyon işlemine tabi tutularak içşndeki hümik-fulvik asitlerin ve organik maddenin daha fazla alınabileceğini öğrendim. Oksidasyon işlemi için nitrik asitle suyun pH seviyesini 3 e kadar düşürüp leonarditle tepkimeye sokarak bir hafta aralıklı karıştırıp sonrasında potasyum hidroksitle pH seviyesini 9-10 aralığına çıkarıp bir hafta aralıklı karıştırarak elde ettiğim hümik asidin çok daha yüksek oranlar içerdiğini gözlemledim. Bu şekilde son olarak hazırladığım hümik asidin laboratuvar test sonuçları;Org madde %10.8 Hümik fulvik % 12.7 Potasyum oksit %2.3 PH 9.4 Şeklindedir. Düzenleyen Rıfat Tosun : 06-02-2018 saat 18:00 |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|