agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni849Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-05-2011, 21:37   #691
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-03-2011
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 81
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Ben bu yıl buğday ekimi yaptığım tarlalarıma ÜNALDI GÜBRE'nin %20 humus içeren BİOCOMP 12x12x12 gübresini attım.
http://www.unaldi.com.tr/urunler.html
Mibzerle ekimde dekara 15 kg kullandım.
Yıllarca bu topraklara suni gübre verilerek çoraklaşmasına neden olduğumuza inanıyorum.Gerçi ben hala suni gübreleme yapsam dahi dekara 500-620 kg arasında buğday alabiliyorum ama bu gidişle yakın bir zamanda üretimin düşeceğine de inanmaktayım.Çünkü,çevremde çok yoğun suni gübreyi bilinçsizce kullanan çeltik üreticilerinin dekara 1000 kg almaları gerekirken 600 kg'a düştüklerine tanık olmaktayım..Suni gübrelerin bilinçsizce kullanımı sonucun topraklarımızda tuzlanma artmaktadır.

Bu yıl HUMUS'un buğday üretimimdeki olumlu etkilerini gözlemleyip sizlere aktaracağım.
Pahalı gübreler ama olumlu neticeler alınırsa değer diye düşünüyorum.
sayın pria 500 ila 620 kilo alıyormuşunuz dekara buğdaydan benim bölgemde enkötü şartlarda 600 ila 650veriyor buda septorya pas mücadelesi yapmayanlar alıyor bu önlemi alanlar 700 ve 900 kilo alınıyor dekara yalnız bizim yaptıgımız biraz masraflı 40 kilo tabangübresi 20 20 veya 35 kilo 18 46 dab yanısıra 20kilo şekergübresi kullanıyoruz üstgübre üre 30 kilo 2 kinci gübreleme 26 nitrat 25 kilo bunları kullanırken yapraktan beslemeler 200gr hümikasit ve bor dmir bakır çinko içerikli gübreler kullanıyoruz havaşarları dengeli gittigisürece hastzamanı bununkarşılıgını alıyoruz en az alan 700 ila750 oluyor 900 ve 950 rakamları veriyor burda birsıkıntımız oluyor buğday güçlü olduğuiçin bir suy ya veriyoruz **** veremiyoruz hava şartları yağışlı olduğuiçin buğdaydan yatma tehlikesioluyor çeşitli tobraklarvar türkiyede toprakyapısından dolayımı bilmiyoruz biz 600 kilo aldığımız zaman zarar diyoruz benim yazdığım gübreleme uyuyormu senin uygulamalarına yoksa farklımı sizin oranın çifcilik masrafları cevabını bekliyorum

cebrail- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 18:07   #692
Ağaç Dostu
 
ahmet salih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 252
Merhabalar, 2 ay önce tavşanlı'ya yolum düşünce T.K.İ ye uğradım, humas var mı? diye , bir kaç oda dolaşınca yetkili arkadaşı buldum, sanırım tki nin kendisinin sattığı son ürünü ben aldım. 20 kg 42 tl, yetkili artık kendilerinin satış yapmıyacağını, ana bayilere mal vereceklerini satışı onların yapacağını söyledi. sitedeki fiyatları görünce, insanın birden ana bayi olası geliyor. Tabi durum çok enterasan ana bayilikler kimlere nasıl verildi, siz devlet kurumu olarak bayilerinize sattırdığınız ürünler için sabit bir fiyat belirlemiyormusunuz, eğer tki olarak siz belirlediyseniz 40 tl ye verdiğiniz malın 160 tl sattırmanın mantığı nedir? . yoksa sizin humas lar ana bayinize uçak kargoyla Avustralya üzerinden mi gidiyor. TKİ nin üretimini ilk duyduğumda sevinmiş , devlet kurumumuz ne kadar hayırlı bir iş yapmış diye düşünmüştüm. tabi ki hayır uzun sürmedi galiba , para hayırlı işleri hallediyor . olan kime oluyor Türkiyen 'nin çiftçisine ,köylüsüne olan oluyor, dolayısıyla hepimize ve ülkemize oluyor. çözüm mü?, olduranlara beddua etmek,tarım üreticilerin örgütlenmesi , sorunu ülke gündemine taşımak v.b . neyse konuyu biraz dağıttım, tki den aldığım broşürde belli oranda sulandırdıktan sonra ağaç iz düşümleri 25-30 cm kazıılarak uygulanması ve sonra bolca sulanması öneriliyordu.Beni açımdan bunu uygulamak o kadar kolay olmayacağından , kendi uygulamamı yaptım ne kadar doğru oldu fikirlerinizi almak isterim. ağaç iz düşümlerine 7-8 yerden bel i 30 cm kadar saplayıp, bel i öne itince arkasında oluşan boşluktan hüması uyguladık (en büyük yardımcım oğlum oldu). sonuçlar iyi görünüyor. ikinci uygulamayı ne zaman yapmak gerekir?. sağlıcakla kalın.

Eklenen Resimler
    
ahmet salih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 20:55   #693
Ağaç Dostu
 
KAPTANzst's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 2,691
Galeri: 26
En doğr4usunu ve kolayını yapmışsın Ahmet bey.
Bende aynı şekilde bazende yağmur yağarken ilaç pompası ile ağaç altlarına püskürttüm.
Sizin uygulamanız gibi bel ile Fosforlu gübreleri vermiştim kivi altlarına. Mantık olarakta güzel ve pratik bir iş.
Kolay gelsin

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 11:16   #694
Ağaç Dostu
 
ahmet salih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 252
Teşekkürler kaptanzs, size de kolay gelsin.

ahmet salih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 13:36   #695
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet salih Mesajı Göster
...Beni açımdan bunu uygulamak o kadar kolay olmayacağından , kendi uygulamamı yaptım ne kadar doğru oldu fikirlerinizi almak isterim. ağaç iz düşümlerine 7-8 yerden bel i 30 cm kadar saplayıp, bel i öne itince arkasında oluşan boşluktan hüması uyguladık (en büyük yardımcım oğlum oldu). sonuçlar iyi görünüyor. ikinci uygulamayı ne zaman yapmak gerekir?. sağlıcakla kalın.
Kolay gelsin Sn. Doktorum;

pratik bir çözüm bulmuşsunuz.

Bence ikinci uygulama, zeytinler ya da meyveler toplandıktan sonraki sonbahar yağmurlarının gelmesiyle atılması daha iyi olur.

Böylece Hümas toprağa daha çok ve daha iyi yayılır, aşağı köklere ulaşır...

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 08:39   #696
Ağaç Dostu
 
HomeWork's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-12-2006
Şehir: Düzce
Mesajlar: 161
Neden benim aklıma gelmedi ki, güzel buluş valla.

HomeWork Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 12:59   #697
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Halil bey yeri ve zamanı gelmişken sizin şu ağaç taç izdüşümüne uygulanabilecek, sizin deyiminizle '' Dinamit '' projesinden bahsedelim mi ?

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 14:30   #698
Ağaç Dostu
 
ahmet salih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 252
Teşekkürler Halil bey, fasulyeleri ekmeye gelemedim, ama toplamaya gelebileceğim sanırım.Sn;zeytinli bahçenin bahsettiği dinamit projesini de geç kalmadan açıklayın çok tehlikeli değilse , ikinci humas uygulamamda denemek isterim. Sizin ve Meyvelitepe'nin projelerine yetişmek mümkün değil, biz arkanızdan rötarlı ankara treni gibi geliyoruz. rötarlı da olsa mutlaka geliriz. Kolay gelsin ,kalın sağlıcakla.

ahmet salih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2011, 00:06   #699
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-04-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 17
ayrıca bu ürünler kök bölgesine ulaştırmak için bel ile çapa yapmanıza gerek yok.kendinizi ve belinizi boşa yormayın.önce ağaç veya sebzeyi normal sulayın.ardından sulandırdığınız gübreyi verin.gübre boş sulama yaptığınız ilk su sayesin de kök bölgesine ulaşacak dır.ve sadece humik asit tek başına bir köklendirici değildir.bunun yanında deniz yosunu ve fulvik asit de kullanılmalıdır.veya bunların içinde bulunduğu tek bir ürün olabilir.

üretici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2011, 17:20   #700
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-03-2011
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 81
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meymun Mesajı Göster
Sayın A. Çaylak
Yanıtınız için çok teşekkürler. Açık linyit ocağı dolaşıp leonardit toplamak herkes için olanaksız. Tünel kazılmadan yüzey malzemelerini kaldırıp linyit çıkaran birçok ocak var ve buralarda sahibinden izin alıp atık malzemeler içinden leonardit toplamak kolay olmasına rağmen buna imkanı olmayanlar ne yapacak. Ayrıca az miktarda leonardit ihtiyacı olanların dağlarda dolaşması da olacak iş değil. Piyasadan istenilen özelliklerde ürün bulma sorunumuz var bence. Ve bu durum kasaptan eşek eti almaktan da kötü. Hiç olmadı dana diye aldığımız eşek ve domuzdan da protein alırsınız. Kilogramı 1 TL olan bu ürünleri aldığımızda leonarditin özelliklerini sağladığı belirsiz. Organik madddeleri sıfırlanmış fosil karbon biraz işe yarasa da amacımıza ulaşamayız. Kandırılmış oluruz.

10 kg leonardite gerek duyanın linyit ocağı araması zaman kaybı ve maliyeti çok yüksek olacak iş. Ayrıca görerek de bunu analiz etmek herkesin becereceği iş değil.
Satılan ticari ürünlerin de benim için güvenilirliği yok. Aldığım 25 kg lık çuvalın içinden çıkan simsiyah linyit tozu belki yararlı olabilir ama daha genç çağlarda oluşmuş olanı bulmak ve satılanların istenilen özelliklere sahip olması bence şüpheli.
Yukarıda Ensar Beyin eklediği resimlerdeki gibi ürün bulmak zor. Bu işi yapanların kömürleşmiş malzeme ile gerçek leonarditi karıştırıp satmaları dahi benim için kabul edilebirilir durum değil. Linyit kırma işleminde oluşan tozları çuvala doldurup leonardit ismiyle satanların nasıl tescil aldıkları da ayrı konu. TSE işareti almak sanayi ürünlerinde 100-200TL ye kadar düştü. Onay ve test için gelen elemanlar konudan uzak ve sadece alacakları 100 lirada gözü olan kimseler ne yazık ki. Benim sorunum dürüst üreteci bulmak ve bunların ürününü alabilmek.

Hümik asitte ise merak ettiğim ph değeri. Niçin üzerine asidik bir eriyiğin ph değeri yazılmıyor da alkalilere ait değer var? Burada mutlaka bilmediğim ayrıntı var. Asit mi baz mı olduklarını bilmediğim hümadlar, belki de hümik asit olarak satılıyor. Fakat istenilen amacı sağlayabiliyorlar.

Saygılarımla
sayın meymun leonardit bulmak için linyit ocak larını gezmeniz gerekmez leonardit birçok zirai ilaç bayilerinde satılıyor organik maddesi 100 22 olan da var 100 40 olanda 15 tl fiyatlarnan satılıyor ben mısır yetiştiricisiyim kendim leonar ditden hümik asit yapıyorum arazime kullanıyorum yayık içerisine ısıtıcı kullanıyorum 80 90 derece ısıile 3 saat karıştırırak içerisine 15 litre arıtılmış su 5 kilo leonardit 1 kilo potasyum hitroksit orgnik maddesi dahaiyi olsundiye su yosunu üğütülmüş halde 1 kilo kadar.. hazırlıyorum 1 saat dinlendirdiktensonra tortu tabana çökküyor .. yüzünde ki sıvıyı süzek ila züzerek süzüyorum ve buna 100de 51 olan potasyum oksit den 1 kilo ilave ederek arazime kullanıyorum yalnız potasyum oksit hümik asit hazırlandıktan sonra içerisine konup karıştırılıyor yanlız şunu hatırlati m bunun içerisinde hümik asit 100 kaççıkıyor tahlil ettirmedim 100 9 olsa 10 da olsa tobrağa faydası vardır sonuçta organik hümik asitaslında gübre deyil tobrağın organik maddesine katkıda bulunmak ve tobrağı düzenleyerek besin elementlerini bitkiye daha iyi almasını sağlar heryıl hümik asit kullanılan yerde kimyasal gübre oranı 100 5 oranında azalmaktadır

cebrail- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2011, 23:21   #701
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2011
Şehir: adana
Mesajlar: 185
arkadaşlar bende Adana/Ceyhan da zar zor 2 torba leonardit bulabildim geçen hafta Annemlerin Niğdedeki yayla evine kiraz,erik,armut,vişne,şeftali gibi ağaçlara 1-1,5 kg kadar kök kısmına uyguladım bakalım nasıl bir etki sağlayacak kafama takılan soru sıvı humik asit de kullansamıydım leonardit de zaten var bir daha bahar başında uygulayacağım 2 torba daha kullansam mı yoksa sıvı humik ile desteklesem bir zararı olur mu

aukesen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 00:19   #702
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aukesen Mesajı Göster
arkadaşlar bende Adana/Ceyhan da zar zor 2 torba leonardit bulabildim geçen hafta Annemlerin Niğdedeki yayla evine kiraz,erik,armut,vişne,şeftali gibi ağaçlara 1-1,5 kg kadar kök kısmına uyguladım bakalım nasıl bir etki sağlayacak kafama takılan soru sıvı humik asit de kullansamıydım leonardit de zaten var bir daha bahar başında uygulayacağım 2 torba daha kullansam mı yoksa sıvı humik ile desteklesem bir zararı olur mu
Zararı olamaz. Hümik asidi _ tek başına_ devamlı kullanmamak gerek.

İyi yanmış ahır gübresi, fermante gübre ya da kompostu;

ağaçların taç izine 15-20 cm. atıp üzerine 100 lt. suya 1 kg. seyreltilmiş hümik asit döküp kapamak _ vermek_ çok daha güzel olurdu.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 00:29   #703
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2011
Şehir: adana
Mesajlar: 185
Halil Önen bey teşekkürler verdiğiniz bilgi için ahır gübresi daha önce atılmış etkinliğini arttırmak için leonardit kullandım açıkcası bahar başı gibi dediğiniz gibi yapacağım o zaman leonardit e gerek kalmaz sanırım

aukesen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 00:48   #704
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
[QUOTE=aukesen;851007]Halil Önen bey teşekkürler verdiğiniz bilgi için ahır gübresi daha önce atılmış etkinliğini arttırmak için leonardit kullandım açıkcası bahar başı gibi dediğiniz gibi yapacağım o zaman leonardit e gerek kalmaz sanırım[/QUOTE]

...doğrudur.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2011, 12:42   #705
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
leonardit kullanımından sonraki genel olarak gübreleme işleminin azalmasının sebebini öğrenmek istiyorum.şimdiden teşekkür ediyorum.

dokudur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2011, 23:26   #706
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
humik asit

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üretici Mesajı Göster
sevgili abilerim ben izmirde sıvı organik ve kimyevi gübre imalatı yapıyorum.tarım bakanlığından tescilli ürünleri fason olarak da bir çok firmaya satıyorum.haklı olduğunuz konu ise bu ürünlere gerçekten çok para ödüyorsunuz.bayiler bana kızabilir fakat çiftciler olmazsa biz de olamayız.izmire geldiğiniz zamanlar da ararsanız size bu tür malları en az yarı fiyatına tedarik ederek yardım cı olabilirim.örneğin humik asit 26 kg.40 tl.ayrıca 160-170 tl olan özel karışım hit ürünleri 70 tl ye alabilirsiniz.{karışım:köklendirici-boy yapıcı-çiçeklendirici-toprak çözücü-ph düşürücü-sürgün yapıcı-meyve büyütücü ve meyvenin içini dolduran organik materyallerin hepsini tek bir üründe içinde ihtiva etmektedir}
Merhaba, ben humik asit almak istiyorum size nasıl ulaşabilirim?

ismailyi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2011, 13:22   #707
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 169
Sayın üretici,

Elinizdeki ürünlerin bir listesini, fiyatını ve size nasıl ulaşabileceğimizi yazarsanız seviniriz.

sinasi6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2011, 10:45   #708
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2011
Şehir: Antalya
Mesajlar: 11
Selamlar
Bu sene bahceme leonardit uygulamayı düşünüyorum.10 dönüm badem bahcemiz var.2006 yılında dikim yaptık.Toprak analizi sonuçlarına bakarak hangi ph aralığında ürün tavsiye edersiniz?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

mtopay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2011, 18:38   #709
Ağaç Dostu
 
Yarkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üretici Mesajı Göster
sevgili abilerim ben izmirde sıvı organik ve kimyevi gübre imalatı yapıyorum.tarım bakanlığından tescilli ürünleri fason olarak da bir çok firmaya satıyorum.haklı olduğunuz konu ise bu ürünlere gerçekten çok para ödüyorsunuz.bayiler bana kızabilir fakat çiftciler olmazsa biz de olamayız.izmire geldiğiniz zamanlar da ararsanız size bu tür malları en az yarı fiyatına tedarik ederek yardım cı olabilirim.örneğin humik asit 26 kg.40 tl.ayrıca 160-170 tl olan özel karışım hit ürünleri 70 tl ye alabilirsiniz.{karışım:köklendirici-boy yapıcı-çiçeklendirici-toprak çözücü-ph düşürücü-sürgün yapıcı-meyve büyütücü ve meyvenin içini dolduran organik materyallerin hepsini tek bir üründe içinde ihtiva etmektedir}
Üretici`ye bu mesajindan sonra ulasabilen varmi?

Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2011, 20:37   #710
Ağaç Dostu
 
KAPTANzst's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 2,691
Galeri: 26
Üretici sanki kendini ihbar etmiş gibi. Uğrayacağını sanmam

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2011, 09:17   #711
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 169
Sayın Arkadaşlar,

Şu sıralarda hümas almayı düşünüyorum. Ancak daha önce verilen linklere ulaşamadım. Sizlerin önereceğiniz güncel, kaliteli ve ucuz hüması nereden temin edebilirim? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

sinasi6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2011, 23:27   #712
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cebrail- Mesajı Göster
sayın pria 500 ila 620 kilo alıyormuşunuz dekara buğdaydan benim bölgemde enkötü şartlarda 600 ila 650veriyor buda septorya pas mücadelesi yapmayanlar alıyor bu önlemi alanlar 700 ve 900 kilo alınıyor dekara yalnız bizim yaptıgımız biraz masraflı 40 kilo tabangübresi 20 20 veya 35 kilo 18 46 dab yanısıra 20kilo şekergübresi kullanıyoruz üstgübre üre 30 kilo 2 kinci gübreleme 26 nitrat 25 kilo bunları kullanırken yapraktan beslemeler 200gr hümikasit ve bor dmir bakır çinko içerikli gübreler kullanıyoruz havaşarları dengeli gittigisürece hastzamanı bununkarşılıgını alıyoruz en az alan 700 ila750 oluyor 900 ve 950 rakamları veriyor burda birsıkıntımız oluyor buğday güçlü olduğuiçin bir suy ya veriyoruz **** veremiyoruz hava şartları yağışlı olduğuiçin buğdaydan yatma tehlikesioluyor çeşitli tobraklarvar türkiyede toprakyapısından dolayımı bilmiyoruz biz 600 kilo aldığımız zaman zarar diyoruz benim yazdığım gübreleme uyuyormu senin uygulamalarına yoksa farklımı sizin oranın çifcilik masrafları cevabını bekliyorum

http://www.agaclar.net/forum/846057-post17.htm

Sizin buğdaycılığınız çok çok masraflı..
İsterseniz benim tarzımı 1-2 dekarlık bir alanda deneyin.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2011, 13:19   #713
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.tkihumas.gov.tr/humas/pdf/Bitki.pdf

Selçuk Üniversitesinin yaptığı çalışma...

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2011, 23:34   #714
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-04-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin Mesajı Göster
Üretici`ye bu mesajindan sonra ulasabilen varmi?
işte geldim burdayım.ayrıca kaptan a selamlar.kusura bakmayın.gece gündüz ege nin dört bir yanın da arazi gezmek den iki aydır daha yeni internete girebildim.telefonum 0 532 630 11 18.bu numaradan her zaman ulaşabilirsiniz.ismim ömer.

üretici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2011, 23:43   #715
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-04-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtopay Mesajı Göster
Selamlar
Bu sene bahceme leonardit uygulamayı düşünüyorum.10 dönüm badem bahcemiz var.2006 yılında dikim yaptık.Toprak analizi sonuçlarına bakarak hangi ph aralığında ürün tavsiye edersiniz?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
valla bir şey söyleyimmi .kalsiyum ve demir toprağınızı güzelce KİTLEMİŞ.LEONARDİT UYGULAMAYI DÜŞÜNMEYİN BENCE DÜŞÜNMEDEN HEMEN UYGULAYIN.YALNIZ BU UZUN VADEDE İŞE YARAR.ACİLEN SIVI KATKILI ORGANİK GÜBRELER VE HUMİK VE FULVİK ASİTLİ SIVI GÜBRELER DEN SIK ARALIKLARLA KULLANIN.BİRAZ DA MAGNEZYUM OKSİT.TOPRAĞINIZDAKİ ALINAMAYAN FORMA GELMİŞ OLAN İZELEMENTLERİ BU ŞEKİL DE ALINA BİLİR FORMA GETİRMEYE ÇALIŞIN.VDEMİR LİVE KALSİYUMLU ÜRÜN UZUN BİR MÜDDET KULLANMAYIN.

üretici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2011, 23:55   #716
Ağaç Dostu
 
Yarkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üretici Mesajı Göster
işte geldim burdayım.ayrıca kaptan a selamlar.kusura bakmayın.gece gündüz ege nin dört bir yanın da arazi gezmek den iki aydır daha yeni internete girebildim.telefonum 0 532 630 11 18.bu numaradan her zaman ulaşabilirsiniz.ismim ömer.
Sn. Üretici, hos gelmissiniz. Forum sizi emekliye ayirmisti neredeyse! Anlasilan sizin ile görüsmemiz mümkün olacak insallah. Telefonunuzu yazdim.
Kolay gelsin.

Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2011, 17:13   #717
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sayın Epsody,
Bölgemizde maden ocağı olsa zaten alacağım.Araştımamızın nedeni, ne yazık ki Leonardit'te henüz bir standart yok. Dün bir üretici ile konuşmamı aynen aktarıyorum.
25 Kg lık paket için fiyat 25 TL dedi. Ben organik madde oranı %40 ve Nem Oranı %25-30 arası olan bir madde için pahalı olduğunu söylediğimde. Zaten zeytin için bu ürün lüks olur dedi. Bana 25 kilosu 10 TL olan organik gübrelerini önerdi.
Bu durumda Meyvelitepe'nin belirrttiği gibi tescil belgesi kesinlikle olmalı. Çünkü bir standart oturmuş değil. Nem oranı %15-20 ve organik madde oranı %85 olan ürünler biraz pahalı olduğu için, bizim yerli üreticiler işin kolayını bulmuşlar. Size taş toprak yığınını yutturmaya çalışıyorlar.
MERHABA Aarkadaşlar dün istanbul şişli cevahir avmdeki koçtaşa gittim içinde &10 humik &fülvik asit olan organik madde değeri %15 olan 5 kg lık bio organik toprak düzenleyicisini 22 tl ye satıyorlardı yazık yaa araştırmadan alan insanlarımıza yazık ağaçlar net bence herkese reklamını duyurmalı saygılarımla.

ttuzunalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2011, 22:16   #718
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
iyi gunler.zeytinleri topladık artık yenı döneme hazırlanıyorum.öğrenmek istediğim toprağımızı duzenlemek ıcın leonardit toz halimi kullanmak lazım yoksa sıvı humikasidmi kullanmalı?bir tarlayı yenı aldım ve hiç bakılmamış kötü onu ıyı hale getirmek istiyorum,keçi gübresi atıcam,bununla birlikte butur desteklere gerek varmı yoksa keçi gübresi yeterlimi?.kullananlar varsa öneriniz ne?saygılar

savagegarden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2011, 22:39   #719
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Toprağın durumu nedir? Tahlil ettirdiniz mi?

Gübre bakımından, taze sığır gübresi bulup hemen diplerine yaysanız daha iyi. Bu dönemde zeytine iyi gelir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2011, 22:59   #720
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Toprağın durumu nedir? Tahlil ettirdiniz mi?

Gübre bakımından, taze sığır gübresi bulup hemen diplerine yaysanız daha iyi. Bu dönemde zeytine iyi gelir.
Sevgili MeyveliTepe,

taze sığır gübresinin ağaçların hemen dibine yayılarak kullanılması sorun yaratabilir. Yanmamış ahır gübresi toprak altına alındığında yanma oluşturur ve zehirli gaz oluşumuna neden olur, bu da kılcal kökleri yakar. Sadece bu sebepten zeytin ağaçlarının genelde de fidanların kuruduğunu biliyoruz.

Belki belirli bir oranda verilebilir ama bunu ayarlamak zordur diye düşünüyorum.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024