View Single Post
Eski 11-08-2011, 16:20   #700
cebrail-
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-03-2011
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 81
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meymun Mesajı Göster
Sayın A. Çaylak
Yanıtınız için çok teşekkürler. Açık linyit ocağı dolaşıp leonardit toplamak herkes için olanaksız. Tünel kazılmadan yüzey malzemelerini kaldırıp linyit çıkaran birçok ocak var ve buralarda sahibinden izin alıp atık malzemeler içinden leonardit toplamak kolay olmasına rağmen buna imkanı olmayanlar ne yapacak. Ayrıca az miktarda leonardit ihtiyacı olanların dağlarda dolaşması da olacak iş değil. Piyasadan istenilen özelliklerde ürün bulma sorunumuz var bence. Ve bu durum kasaptan eşek eti almaktan da kötü. Hiç olmadı dana diye aldığımız eşek ve domuzdan da protein alırsınız. Kilogramı 1 TL olan bu ürünleri aldığımızda leonarditin özelliklerini sağladığı belirsiz. Organik madddeleri sıfırlanmış fosil karbon biraz işe yarasa da amacımıza ulaşamayız. Kandırılmış oluruz.

10 kg leonardite gerek duyanın linyit ocağı araması zaman kaybı ve maliyeti çok yüksek olacak iş. Ayrıca görerek de bunu analiz etmek herkesin becereceği iş değil.
Satılan ticari ürünlerin de benim için güvenilirliği yok. Aldığım 25 kg lık çuvalın içinden çıkan simsiyah linyit tozu belki yararlı olabilir ama daha genç çağlarda oluşmuş olanı bulmak ve satılanların istenilen özelliklere sahip olması bence şüpheli.
Yukarıda Ensar Beyin eklediği resimlerdeki gibi ürün bulmak zor. Bu işi yapanların kömürleşmiş malzeme ile gerçek leonarditi karıştırıp satmaları dahi benim için kabul edilebirilir durum değil. Linyit kırma işleminde oluşan tozları çuvala doldurup leonardit ismiyle satanların nasıl tescil aldıkları da ayrı konu. TSE işareti almak sanayi ürünlerinde 100-200TL ye kadar düştü. Onay ve test için gelen elemanlar konudan uzak ve sadece alacakları 100 lirada gözü olan kimseler ne yazık ki. Benim sorunum dürüst üreteci bulmak ve bunların ürününü alabilmek.

Hümik asitte ise merak ettiğim ph değeri. Niçin üzerine asidik bir eriyiğin ph değeri yazılmıyor da alkalilere ait değer var? Burada mutlaka bilmediğim ayrıntı var. Asit mi baz mı olduklarını bilmediğim hümadlar, belki de hümik asit olarak satılıyor. Fakat istenilen amacı sağlayabiliyorlar.

Saygılarımla
sayın meymun leonardit bulmak için linyit ocak larını gezmeniz gerekmez leonardit birçok zirai ilaç bayilerinde satılıyor organik maddesi 100 22 olan da var 100 40 olanda 15 tl fiyatlarnan satılıyor ben mısır yetiştiricisiyim kendim leonar ditden hümik asit yapıyorum arazime kullanıyorum yayık içerisine ısıtıcı kullanıyorum 80 90 derece ısıile 3 saat karıştırırak içerisine 15 litre arıtılmış su 5 kilo leonardit 1 kilo potasyum hitroksit orgnik maddesi dahaiyi olsundiye su yosunu üğütülmüş halde 1 kilo kadar.. hazırlıyorum 1 saat dinlendirdiktensonra tortu tabana çökküyor .. yüzünde ki sıvıyı süzek ila züzerek süzüyorum ve buna 100de 51 olan potasyum oksit den 1 kilo ilave ederek arazime kullanıyorum yalnız potasyum oksit hümik asit hazırlandıktan sonra içerisine konup karıştırılıyor yanlız şunu hatırlati m bunun içerisinde hümik asit 100 kaççıkıyor tahlil ettirmedim 100 9 olsa 10 da olsa tobrağa faydası vardır sonuçta organik hümik asitaslında gübre deyil tobrağın organik maddesine katkıda bulunmak ve tobrağı düzenleyerek besin elementlerini bitkiye daha iyi almasını sağlar heryıl hümik asit kullanılan yerde kimyasal gübre oranı 100 5 oranında azalmaktadır

cebrail- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön