agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni13Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-06-2008, 23:22   #61
Ağaç Dostu
 
BirLira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 128
Galeri: 47
Bu linkte ki sistemi yapmayı düşünüyorum ama önce Selahattin Yılmaz hocamızdan
likapalarımızın üretmesini bekliyorum.

Bu sistem hakkında görüşü, bilgisi olanlar ne der?
Kaliteli su elde edebilirmiyiz?

BirLira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2008, 08:39   #62
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Galeri: 56
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi damat ferit Mesajı Göster
suyu birkaçgün bekletin kireç dibe çöker,sonra sulayın....
Dibe sadece suyun içindeki katı maddeler çöker. Kireç ise kimyasal olarak suya bağlıdır. Bu konuda forumda geniş bilgi var.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2008, 18:57   #63
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Ben de evde kullanmadığım basit bir su arıtma cihazını yeniden faaliyete geçirdim.Tüm bakımını yaptıktan sonra, damla olarak akacak şekilde bir bidona suyu biriktirmeye başladım.Kireci ne kadar arıtacak bilmiyorum ama,yağmur sularına kavuşana kadar bu suyu kullanmayı düşünüyorum.Hiç olmazsa musluktan akan sudan daha kaliteli olacağını sanıyorum.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2010, 13:44   #64
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Aydın
Mesajlar: 6
sayın arkadaşlar,
iko filtre kireç kırıcı diye bir şey var buda linki http://urun.gittigidiyor.com/IKO-FIL...QQidZZ25177162 alıp bunu taksam elektrikli şofben için yararlı olur mu? veya internette nışadır ispirtosu diye bir şey olduğu ve 1 lt ye yaklaşık 1 çay kaşığı atılınca sudaki kireci aldığı söyleniyor , böyle bir şey var mı?

tommikks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2010, 17:42   #65
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tommikks Mesajı Göster
sayın arkadaşlar,
iko filtre kireç kırıcı diye bir şey var buda linki http://urun.gittigidiyor.com/IKO-FIL...QQidZZ25177162 alıp bunu taksam elektrikli şofben için yararlı olur mu? veya internette nışadır ispirtosu diye bir şey olduğu ve 1 lt ye yaklaşık 1 çay kaşığı atılınca sudaki kireci aldığı söyleniyor , böyle bir şey var mı?
Filitre Kireci yok etmiyor fakat suyun gezdiği aksama yapışmasını engelliyor içindeki taşta çok pahalı birşey değil.Fakat önceden oluşmuş yapışmış kirece ne fayda yapar bilmiyor fakat sonradan yapışmasını engellediği doğru.Kısaca şofbeniniz için yararı olur.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2010, 20:32   #66
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Nano teknoloji su arıtma sistemi denilen yöntem ve ürünler hakkında deneyimi olan var mıdır?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2010, 23:38   #67
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Aydın
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Filitre Kireci yok etmiyor fakat suyun gezdiği aksama yapışmasını engelliyor içindeki taşta çok pahalı birşey değil.Fakat önceden oluşmuş yapışmış kirece ne fayda yapar bilmiyor fakat sonradan yapışmasını engellediği doğru.Kısaca şofbeniniz için yararı olur.
şofben değil saçlarım için kireci bir şekilde arıtmak istiyorum , şofben pek önemli değil sanırım sudaki aşırı kireç saçları döküyor

tommikks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 16:04   #68
Ağaçsever
 
bonsaikon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2012
Şehir: KONYA
Mesajlar: 97
Selamlar,

Forumda bazı arkadaşlar tarafından gündeme getirilen manyetik kireç önleyici sistemler üreticisiyiz. Bu foruma bununla ilgili yazışmak üzere katılmadım, bir bonsai meraklısıyım ve diğer paylaşımlarımda çalışmalarım fotoğraflarıyla ve yorumlarıyla birlikte görülebilir. Ancak madem konu edilmiş, yine reklama girmeden bir iki cümle ile katılmak isterim. Bu sistemleri, tesisatlarda kirecin cidarlara, yüzeylere tutunmasını engellemek için kullanıyoruz. Tarımsal sulama tesisatlarında, endüstriyel tesislerde ve evsel olarak 10 yılı aşkın süredir uygulamalar yaptık ve hiçbir uygulamamızda olumsuz sonuç almadık. Tamamı amacına ulaştı. Diğer yandan bu sonuçlar ODTU tarafından yapılan laboratuvar testleri ile de desteklendi. Ancak sulama suyuna ve bitkiler üzerine etkileri bağlamında henüz Türkiye'de yapılmış detaylı bir çalışma yok. Ürünlerin diğer ülkelerdeki muadillerinin, mahsul verimi ve kalitesi üzerine olumlu etkileri nedeniyle tarımda kullanıldıkları belirtilmiş. Bunun dayanağı ise şöyle; manyetik alan sadece kireç kristallerinin değil sudaki diğer minerallerin de moleküler şeklini değiştiriyor. Nasıl ki kalsit kristalleri halinde olan kireç aragonite dönüşüyor ve iğneli yapısını kaybederek küresel bir hal alıyorsa ve bu sayede yüzeylere tutunma özelliğini kaybediyorsa, diğer minerallerde de benzer değişimler oluyor. Manyetik alanın kutupsallığına göre minerallerin molekül boyutlarını büyütmek veya küçültmek mümkün oluyor. Diğer yandan içerisindeki mineralleri bir yana bırakırsak, manyetik alan su molekülleri üzerinde de değişime yol açıyor. 104 derece olan H-O bağ açısı 180 derece oluyor ve suyun yüzey gerilimi düşüyor. Yüzey geriliminin düşmesi suyun arındırıcı, temizleyici özelliğini artırıyor. Yani fiziksel sertliğin düşmesi ile birlikte nasılki su daha iyi köpürür ve sert suya göre daha iyi temizler, bu daha da görünür hale geliyor. Bu aparatların deterjan sarfiyatını azaltması da buna dayanır.

Peki bu bitkiler için ne anlama geliyor?

Minerallerin çözünürlüğünün artması ve molekül boyutunun küçülmesi, toprakta süzülmesini ve bitki kökleri tarafından emilimlerini artırıyor. Böylelikle sulama sonrası topraktaki mineraller daha fazla çözünüyor, sudaki minerallerle birlikte bitki köklerine daha kolay ve fazla nufüz ediyor. Bu da mahsul verimini ve kalitesini iyileştiriyor. Çok farklı bir konu için Amerika'dan gelen bir misafirim limon bahçesinde bunu kullandığını söylemişti.

Peki biz bu ürünlerin sulama suyunda kullanımıyla ilgili bir çalışma yapamaz mıyız?

Biz de geçen gün bonsai konusunda bana yardımcı olan ve aynı zamanda da ağaçlar.net forum moderatörlerinden biri olan tourkana ile birlikte bu ürünleri bu alanda test etmeyi düşündük. Kendisi aynı zamanda bağcı olduğu için ve bu işi profesyonel olarak yaptığı için kendisine uygun bir aparat göndereceğim ve test edecek. Testin sağlıklı olması için aynı tür bitkilerden oluşan bir test grubu ve bir de kontrol grubu oluşturup bunlardan birini normal suyla diğerini ise manyetize suyla sulayacağız. Bu elbette ki kısa bir test süreci olmayacak. Muhtemelen bir sezonluk bir süreç olacak. Süreç tamamlandığında olumlu veya olumsuz sonuçlarını sizinle paylaşmayı umuyoruz. Böylelikle bu aparatları bitkilerimizi sularken kullanıp kullanmama konusuna hep birlikte karar verebiliriz.

Saygı ve sevgilerimle...

bonsaikon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2012, 12:47   #69
Yeni Üye
 
Temirhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Konunun aktif olarak tartışıldığı dönemin üzerinden epeyce süre geçmiş ancak yine de takip edenlere bir kaç sorum olacak.
Tam olarak çalışma prensibini bilmiyorum ancak sürahi şeklinde su arıtma cihazları satılmakta. Sanırım içinde yer alan kartuş düzenli olarak değiştirilmek suretiyle çalışıyor. Kirecin arındırılması için sizce yeterli olur mu?
İkinci olarak suyu bir karbon filtre içerisinden düşük debiyle geçirmek sanırım klor için faydalı olacaktır ancak kireç tutma bakımından sizce çözüm oluşturur mu?

Temirhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2012, 14:52   #70
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 169
Sayın Bonsaikon,

Deneme çalışmaları ile ilgili ne sonuç alındı? Buraya yazmanız mümkün mü?
Konu ile ilgili biraz araştırma yaptım, ybancı kaynaklarda da sizin bahsettiğiniz sonuçlar alınmış. Bana mantıklı geliyor. Sanki büyük bir kaç mıknatısı su borusunun etrafına yerleştirirsek benzer sonuç alırız gibi geliyor. Ne dersiniz?

Ancak yanlış hatırlamıyorsam iyonlara ayrışma işlemi belli mesafelere kadar oluyor. Sanırım 50-60 mt.


Teşekkürler.

sinasi6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2012, 14:56   #71
Ağaçsever
 
bonsaikon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2012
Şehir: KONYA
Mesajlar: 97
Sn. Sinasi6 merhaba,

Tourkana'dan uygulama yapılacak yerdeki boru çapını bildirmesini bekliyorum. Bildirir bildirmez aparat göndereceğim ancak bu test bir kaç gün veya haftada bitebilecek bir test değil, aparatın tesisat üzerindeki kireçlenmeye etkisini test etmiyoruz. Bu zaten test edilmiş durumda. Biz bitkiler üzerindeki etkisini test edeceğiz. Bu da bir sezonda bitkilerin bir döngüyü devirmesiyle görebileceğimiz bir sonuç. Dolayısıyla mahsül alındıktan sonra sonuç bildirebiliriz.

Diğer yandan boruların etrafına bir kaç alelade büyük mıknatıs yerleştirmekle bunu sağlamanız pek mümkün değil. Burada kullanılan mıknatıslar gauss gücü çok yüksek, konumları ve adetleri boru çapı vedebiye bağlı olarak hesaplanarak uygulanan mıknatıslar. Eksik veya fazla olması, uygun manyetik kapasitede olmaması sonucu direkt olarak etkiler dolayısıyla basit bir konu değil. Biz uzun zamandır bu alanda çalışma yaptığımız için gerektiği şekilde uygulamayı yapacağız ve sonucu bildireceğiz.

50-60 mt mesafesine gelince, burada da mesafe doğru olmamakla birlikte hakkınız var. Aparatların etkisi sınırsız mesafe veya sonsuz süre korunmuyor. Dolayısıyla gerekli noktalarda takviye uygulamalar yapılır. Sonuçlar olumlu olursa bunlarla ilgili detayları, uygulamanın hangi aparatlarla hangi mesafelerde yapılması gerektiği bilgisini de sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyacağım.

bonsaikon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2012, 15:04   #72
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Sevgili bonsaikon,

Bu konuyla ilgili geçtiğimiz birkaç ay boyunca bayağı bir araştırma yaptım ve bilgi edindim.
Şimdi öğrendiğim kadarıyla bu mıknatıslı sistemler kirecin yapısını değiştirerek tesisattaki hasarları minimize ediyor. Şöyle ki: kireç borulara ve tesisat yüzeyine yapışmıyor ama yok da olmuyor. Sadece yapışma özelliği ortadan kalkıyor.
Dolayısıyla bitkiler üzerinde uzun uzun test sonucu beklemek yerine, mıknatıslı sistemden geçen suyun kireç oranıyla mıknatıs sistemi kullanılmayan çeşme suyunu karşılaştırırsınız olur biter.
Yanlış mıyım? Neden bitkilerin tepkisini beklemek gerekiyor anlamadım!?
Kireç yok oluyor veya oranı azalıyorsa o zaman bekleyelim?

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2012, 15:34   #73
Ağaçsever
 
bonsaikon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2012
Şehir: KONYA
Mesajlar: 97
Sn. Sakaki,

Aksine ! Dediğiniz gibi bu sistemlerde sudaki kireç oranı değişmiyorki sistemden geçen suyla geçmeyen suyu karşılaştıralım. Sudaki kireç oranını ölçerseniz her ikisi de aynı çıkacaktır. Biz değişen kristal yapısı ile kirecin ve diğer minerallerin suda çözünürlüğü, toprakta süzülümü, bitki köklerinde emilimi artıyor mu, artmıyor mu buna bakacağız. Siz hem kirecin yok olmadığını söylemiş hemde kireç oranlarını karşılaştıralım demişsiniz. Bu bir sonuç vermez.

Belki de şu noktayı atladınız. Bu manyetik aparatlardan geçen su sizin normal musluk suyunuz zaten, başka bir yerden gelen özel, farklı bir su değil. Bu aparatı mevcut tesisatınıza boru üzerine monte ediyorsunuz, sizin muzluk suyunuzdaki kireç üzerinde etkili oluyor. Yani bu nedenle suyunuzda ne kadar kireç varsa yine o kadar kireç kalıyor ancak kireç kristallerinin fiziksel yapısı değişiyor. Bu yeni yapı bitkileri nasıl etkiliyor buna bakmamız gerekiyor.

bonsaikon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2012, 15:57   #74
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Demek istediğim şu:
Manyetizasyon metaller ve iyonlar üzerinde etkiyerek kirecin metal borulara ve tesisata yapışmasını engelliyor, burası tamam!
Ama bitkimiz veya bitki kökümüz metal değil ki? Bence çok birşey fark etmez diye düşünüyorum.
Fark etmesi için sizin de dediğiniz gibi miktarı değişmeyen ancak yapısı değişen kirecin saksıya, toprağa ve en önemlisi bitki köküne yapışmaması, kalmaması lazım.
Bana göre bu pek mantıklı gelmiyor.
Demek istediğim bu.
Ama umarım farklı bir sonuç elde edersiniz.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2012, 16:15   #75
Ağaçsever
 
bonsaikon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2012
Şehir: KONYA
Mesajlar: 97
Sadece metallere yapışmasını engelliyor gibi bir ayrım yok, tüm yüzeylere yapışmasını engelliyor. Plastik borularda da, evyelerde de, bazı sanayi tesislerinde kağıt filtreler veya diğer yüzeyler üzerinde kireç tutunmasını önlemek için de uygulama yapıyoruz. Ayrıca bu aparatların etkilediği kireç saçınıza, vücudunuza da tutunamıyor. Diğer bir nokta da minerallerin çözünürlüğünün artması ve molekül boyutlarının değişmesi. Yani sadece tutunamama olayıyla sınırlı değil. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bitkilerde olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz. Ayrıca yurt dışında da uygulanmış ve sonuç alınmış. Yani tek bir açıdan bakmıyoruz olaya, bir çok faktör var, işleyeceğini düşündüğümüz bir kaç farklı etki mekanizması var. Şimdi siz çok kısıtlı bilgiyle değerlendirmeye çalıştığınızdan bazı noktalarda tıkanmanız doğal. Biz daha fazla bilgi çerçevesinde bakabildiğimiz için beklentimiz olumlu. Ama tabii en doğrusunu deneyince göreceğiz.

bonsaikon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2013, 22:56   #76
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: İST
Mesajlar: 2
Merhaba,
AKVARYUMDA Kireçsiz,klorsuz su kullanmak gerek. Kireç 0'a yakın olmalı. PH 7-8 olmalı.
Evde 100-200 Lİtrelik akvaryum ve balıkları düşündügümüzde

Bunun için damacana suyu mu kullanmam gerek? Ters ozmoz sistemi uygun mudur?

Yardımcı olursanız sevinirim.

tlgtck Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2013, 00:46   #77
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: İST
Mesajlar: 2
Bu degerler uygun mudur? Madran su degerleridir.
Mangan (Mn) 103 mg/L
Kalsiyum (Ca) 3.9 mg/L İletkenlik 86.1 µ/cm
Magnezyum (Mg) 1.3 mg/L Oksitlenebilirlik 2 mg/L
Sodyum (Na) 4 mg/L Sertlik 1.6 mg/L
Demir (Fe) 9 µ/cm

tlgtck Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 12:53   #78
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaikon Mesajı Göster
Sadece metallere yapışmasını engelliyor gibi bir ayrım yok, tüm yüzeylere yapışmasını engelliyor. Plastik borularda da, evyelerde de, bazı sanayi tesislerinde kağıt filtreler veya diğer yüzeyler üzerinde kireç tutunmasını önlemek için de uygulama yapıyoruz. Ayrıca bu aparatların etkilediği kireç saçınıza, vücudunuza da tutunamıyor. Diğer bir nokta da minerallerin çözünürlüğünün artması ve molekül boyutlarının değişmesi. Yani sadece tutunamama olayıyla sınırlı değil. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bitkilerde olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz. Ayrıca yurt dışında da uygulanmış ve sonuç alınmış. Yani tek bir açıdan bakmıyoruz olaya, bir çok faktör var, işleyeceğini düşündüğümüz bir kaç farklı etki mekanizması var. Şimdi siz çok kısıtlı bilgiyle değerlendirmeye çalıştığınızdan bazı noktalarda tıkanmanız doğal. Biz daha fazla bilgi çerçevesinde bakabildiğimiz için beklentimiz olumlu. Ama tabii en doğrusunu deneyince göreceğiz.
Eee? Sonuç yok galiba sevgili Bonsaikon?

turuncum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 13:20   #79
Ağaçsever
 
bonsaikon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2012
Şehir: KONYA
Mesajlar: 97
Turuncum merhaba,

Aparatı ilk deneyen tourkana'dan sonra, kendisinin yönlendirmesiyle 2 farklı üyenin daha aparat aldığını ve kullandığını söyleyebilirim. Aparatın üreticisi olduğum için daha detaylı ve objektif değerlendirmeyi kendilerinden almanı tavsiye ederim.

bonsaikon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 13:54   #80
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Aparatı ben de kullandım ve şunları kesinlikle söyleyebilirim ki: Toprağın pH değerinde çok büyük bir değişim olmuyor ANCAK toprak ve saksıda biriken kireç ve kireç kalıntıları kesinlikle büyük ölçüde kayboluyor.

Ben halen kullanıyorum ve ara sıra toprak pH'ını dengelemek için katkı maddeleri kullanıyorum (sıvı kükürt gibi) ama gerek saksılardaki kötü kireç lekelerinden gerekse toprak üzerinde birikim yapan kireç tabakasından büyük ölçüde kurtuldum!

Ayrıca bitkilerimin hiçbirisinde demir klorozu belirtisi hiç olmadı.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 12:46   #81
Ağaç Dostu
 
justice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2010
Şehir: Düzce
Mesajlar: 236
merhabalar,su arıtımı (içmesuyu ve kullanmasuyu/atıksu) konusunda bende bir çevre mühendisi olarak şunu ekleyebilirim sanırım, sudaki kirecin bu tür manyetik aparatlarla giderimi sayın bonsaikonun da belirttiği gibi tamamen sağlanamamakta fakat yapısı gereği yüzey tutunumu engellenebilmektedir. Faydası muhakkak olumludur ama kireci sudan çıkarmadığı için tesisat ya da cihazların ölü noktaları dediğimiz akımın olmadığı durgun noktalarda kireç birikimi yapmaktadır. Bu bölgeler tespit edilmeli ve belirli zamanlarda bu kireçler sistemden temizlenip alınarak uzaklaştırılmalıdır. Ayrıca butür işleme tabi tutulan sular bitkilere verilirken direkt kökten uygulama yapılamadığı ve ilk olarak toprağa temas edip kökün emiliminden önce topraktaki kimyasal maddeler ve minerallerle temas edeceği için arıtımdaki değerleri aynı kalarak köke ulaşamazlar. Sadece daha az kireçli olarak köke iletilmiş olurlar. Arıtma sonucu suda bulunan kireç toprak yüzeyine serpilmiş olur. Bunun suya verilmeden önce alınması gerekir. Tabi unutulmamalıdır ki arıtılmış su diğer sulara göre daha faydalı olacaktır.

justice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2013, 10:15   #82
Ağaçsever
 
bonsaikon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2012
Şehir: KONYA
Mesajlar: 97
Justice selam, bu prensiple çalışan aparatları tanımlarken atladığın bir nokta var. Manyetik alan etkisi sadece kireç kristallerini yüzeylere tutunma özelliği olmayan aragonit yapısına geçirmiyor, bununla birlikte suyun yüzey gerilimini düşürerek, çözücülüğünü de artırıyor. Bu da sudaki molekül boyutu küçülmüş minerallerin çözünürlüğünün artmasına yol açıyor. Dolayısıyla hem kireç hem de sudaki diğer mineraller dediğin gibi toprak yüzeyine serpilmiş olmuyor, olağan duruma göre daha fazla süzülmüş, köklere ulaşan miktarları artmış oluyor. Molekül boyutu küçülen tüm minerallerin kökler tarafından emilimi de artıyor. Benim tespitime göre bitki sulama suyunda bu sistemin kullanımı kireçlenme önleyici özelliğinden çok bu nedenle faydalı. Diğer yandan arıtılmış su faydalı derken arıtma şeklini de belirtmek gerek diye düşünüyorum; ters osmoz mu, reçine mi, hang arıtma? Örneğin su saflaştırıldıktan sonra eklenen mineraller arasında bitkiye yaramayanlar da olabiliyor, suyun sertliği çok düşük veya çok yüksek ise, pH'ı uygun değil ise bunlar bitkiye faydalı olmayabilir. Manyetik kireç önleyici sistemler bir arıtma sistemi olmadığı için, sudaki mineral kompozisyonunu ve miktarlarını değiştirmediği sadece bunların fiziksel yapılarına etki ettiği, molekül boyutu ve çözünürlüklerini değiştirdiği için en doğrusu önce uygun suyu sağlayacak sistemi uygulayıp sonra manyetik şartlandırma sistemi ile bitkinin bu sudan maksimum faydalanmasını sağlamaktır. Bu sistemleri 13 yıldır üretiyoruz, bağcılık enstitülerinde, seralarda, tarım arazilerinde uygulamalarımız oldu. Bunlara ve resmi analiz sonuçlarına dayanarak bilgi verdiğimi bilmenizi isterim.

bonsaikon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2013, 09:59   #83
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 27
Merhaba

Bir de kireçli su için silifoz diye bir madde var. Belirli filtreler içinde satılıyor ve evde ana hatta bile bağlanabiliyor.

Silifoz hakkında ne dersiniz?

spy1983 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2015, 16:00   #84
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-07-2013
Şehir: antalya/alanya
Mesajlar: 373
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaikon Mesajı Göster
Justice selam, bu prensiple çalışan aparatları tanımlarken atladığın bir nokta var. Manyetik alan etkisi sadece kireç kristallerini yüzeylere tutunma özelliği olmayan aragonit yapısına geçirmiyor, bununla birlikte suyun yüzey gerilimini düşürerek, çözücülüğünü de artırıyor. Bu da sudaki molekül boyutu küçülmüş minerallerin çözünürlüğünün artmasına yol açıyor. Dolayısıyla hem kireç hem de sudaki diğer mineraller dediğin gibi toprak yüzeyine serpilmiş olmuyor, olağan duruma göre daha fazla süzülmüş, köklere ulaşan miktarları artmış oluyor. Molekül boyutu küçülen tüm minerallerin kökler tarafından emilimi de artıyor. Benim tespitime göre bitki sulama suyunda bu sistemin kullanımı kireçlenme önleyici özelliğinden çok bu nedenle faydalı. Diğer yandan arıtılmış su faydalı derken arıtma şeklini de belirtmek gerek diye düşünüyorum; ters osmoz mu, reçine mi, hang arıtma? Örneğin su saflaştırıldıktan sonra eklenen mineraller arasında bitkiye yaramayanlar da olabiliyor, suyun sertliği çok düşük veya çok yüksek ise, pH'ı uygun değil ise bunlar bitkiye faydalı olmayabilir. Manyetik kireç önleyici sistemler bir arıtma sistemi olmadığı için, sudaki mineral kompozisyonunu ve miktarlarını değiştirmediği sadece bunların fiziksel yapılarına etki ettiği, molekül boyutu ve çözünürlüklerini değiştirdiği için en doğrusu önce uygun suyu sağlayacak sistemi uygulayıp sonra manyetik şartlandırma sistemi ile bitkinin bu sudan maksimum faydalanmasını sağlamaktır. Bu sistemleri 13 yıldır üretiyoruz, bağcılık enstitülerinde, seralarda, tarım arazilerinde uygulamalarımız oldu. Bunlara ve resmi analiz sonuçlarına dayanarak bilgi verdiğimi bilmenizi isterim.
Sayın bonsaikon konuyu güncel hale getirmek ve manyetik etki yaratan apartalarla ilgili kendi tecrübelerimi de aktararak bazı konularda bilginize başvurmak istiyorum. Sizin üretiminiz olan aparattan daire girişi için olan aparatı alarak kullandım. gerçekten de etkisini gözle görülür şekilde görüyorsunuz. duşta dahi farkını hissettim. sulama suyu olarak da saksılarım da ve toprak yüzeyinde biriken kireçte ciddi anlamda azalma oldu. Bu anlamda faydası olduğu kesin. ancak şöyle bir durumda gelişti. Kullandığım aparat suyun geçişinde kirecin tutunması engelliyor ve konuda çok başarılı. ancak suyun geçemeyip biriktiği yerlerde mesela evye üstleri, duşa kabinler vb. yerlerde normal kireç birikimi ve kalıntılarından daha sert bir birikim oluştu. daha önce kireç çözücü ile rahatlıkla temizlediğimiz kireç kalıntılarını temizleyemedik. daha sert bir katman oluşturdu. bir sürü ürün denedik ama başarılı olmadı. sanırım kirecin yapısını değişmesi ile alakalı bir durum. en son çare sanayiden su zımparası alarak fayans ve mermerleri zımpara ile arındırdım. daha sonrada aparatı söktüm. şu anda genel amaçlı kullanmıyorum. Bu durumdan sonra aklıma şu takıldı saksılarda sulama suyunun her nekadar fazlalığının akıp gitmesini sağlasakta tüm su tahliye olmuyor. dolayısıyla gerek toprakta gerekse köklerde bir miktar su kalacaktır. açıkçası ben fayans ve mermerde oluşan birikintiyi görünce saksılardada zamanla bu birikintinin oluşmasında korkarak aparatı söktüm. evet saksının çeperlerinde ve toprağın üzerinde su tahliye olduğu ve akıp gittiği için kireç birikmiyor ama kalan su birikim yaratacaktır. ha diğer türlü olmuyor mu evet oluyor hatta toprak yüzeyinde ve saksılarda da oluyor. benim kafamı karıştıran nokta iki durumda da oluşan birikintinin yapısı. aparatla oluşan birikintiden fiziksel yolla ancak kurtulabildim. ben dönem dönem sirkeli su ve sıvı kükürt gibi şeylerle toprakta ve köklerde biriken kireçten kurtulmaya çalışıyorum. ama sanırım aparat sonrası oluşabilecek birikinti için bu tür geleneksel yöntemlerde pek başarılı olamayacak. sizde bonsai meraklısısınız sizin bu konudaki fikrinizi alabilir miyim. birde daire girişi için olan aparatı balkondaki musluğa takarak kullanabilir miyim mıknatısıh etkisi ne olur çünkü su miktarı azalmış olacak.

murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2016, 11:17   #85
Yeni Üye
 
Zümrüdüanka.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-02-2016
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 6
Talking Şebeke Suyunu Sulamada Kullanabilecek Hale Getirmedeki Yöntemler ?

Arkadaşlar http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ama/1448-3.htm isimli konuyu okudum birşeyler öğreneceğime kafam karıştı. Bilgi birikimine sahip kişiler bilgi paylaşımında ve fikir yürütmede bulunmuş ne yazık ki anlayacak kapasitede değilim. Amatör şekilde bitkilerle havayı temizlemeleri haliyle temiz bir hava sahası oluşturmaları(ev,ofis) ek olarakta yeşil güzellikleri için uğraşıyorum. Genelde de Dracena Marginata & Spatifilyum(Barış Çiçeği,Yelken Çiçeği) bakıyorum. Bu çiçeklere verebilmem için gerekirse öğrenci olmama rağmen 250-300 tl ye kadar arıtma cihazı almaya hazırım. Sadece ne yapmamız gerekiyor lütfen bizim de anlayacağımız şekilde açıklayabilir misiniz ?

İlknur beğendi.
Zümrüdüanka. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2016, 11:42   #86
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-03-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 67
Siz bu bitkileri nerede yetiştireceksiniz kocaman bir bahçede mi yoksa birkaç adet saksıda mı?

WindWild Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2016, 12:48   #87
Yeni Üye
 
Zümrüdüanka.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-02-2016
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi WindWild Mesajı Göster
Siz bu bitkileri nerede yetiştireceksiniz kocaman bir bahçede mi yoksa birkaç adet saksıda mı?

Söylediğim gibi amacım yetiştiricilikten ziyade bakıcılık haliyle saksıda bakıyorum

Zümrüdüanka. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2016, 13:29   #88
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-03-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 67
O halde 250-300 TL ye kireç arıtma sistemi alacağınıza daha az paraya mesela 10 litresi 2 liraya satılan kireç oranı dengeli doğal kaynak sularından satın alıp kullanabilirsiniz mesela

WindWild Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2016, 13:42   #89
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zümrüdüanka. Mesajı Göster
Arkadaşlar http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ama/1448-3.htm isimli konuyu okudum birşeyler öğreneceğime kafam karıştı. Bilgi birikimine sahip kişiler bilgi paylaşımında ve fikir yürütmede bulunmuş ne yazık ki anlayacak kapasitede değilim. Amatör şekilde bitkilerle havayı temizlemeleri haliyle temiz bir hava sahası oluşturmaları(ev,ofis) ek olarakta yeşil güzellikleri için uğraşıyorum. Genelde de Dracena Marginata & Spatifilyum(Barış Çiçeği,Yelken Çiçeği) bakıyorum. Bu çiçeklere verebilmem için gerekirse öğrenci olmama rağmen 250-300 tl ye kadar arıtma cihazı almaya hazırım. Sadece ne yapmamız gerekiyor lütfen bizim de anlayacağımız şekilde açıklayabilir misiniz ?
Bir adet ters osmoz cihazı edinin. Ters osmoz menbran filitrelerinden sonra mixbed iyon değiştirici reçine üzerinden geçirilen su oldukça saf olarak elde edilir. Akvaryum tipi olanlar en ucuz olanlarıdır.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2016, 15:28   #90
Yeni Üye
 
Zümrüdüanka.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-02-2016
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi WindWild Mesajı Göster
O halde 250-300 TL ye kireç arıtma sistemi alacağınıza daha az paraya mesela 10 litresi 2 liraya satılan kireç oranı dengeli doğal kaynak sularından satın alıp kullanabilirsiniz mesela
O şekilde sürekli olarak eve şu taşımak durumunda kalırım ayrıca okuduğum kadarıyla arıtma suyu bitkilere içme suyundan daha iyi gelmekte.

Doku_Kültürcü biraz daha açabilir misiniz ? Arıyorum henüz bulamadım.

Ekleme: Bayadır arıyorum 2-3 tane bulabildim onlarında fiyatları uçuk

Zümrüdüanka. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024