Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mad-Bloody
Hem geç kalmış bir cevap , hem de o kadar profesyonel tavsiyenin üstüne ne kadar uygularsınız tartışılır tabi.Ama benim de çorbada tuzum olsun istedim.Tatlı su akvaryumlarına karşı çok merakım var ve yaklaşık 15 yıldır akvaryum hobisiyle ilgileniyorum.Kireçli su sorunuyla çok karşılaştım ve en pratik en masrafsız yol olarak şunları söyleyebilirim: 1)Suyu geniş ağızlı bir kovada en az 24saat kadar dinlendirmek. 2)Kovaya konulacak suyu küçük bir kaseyle mümkün olduğunca yüksekten tekrar tekrar kovaya dökmek. Bilimsel açıklaması nedir bilmiyorum ama halk ağzıyla "oluşan kabarcıklarla ilgili birşey" diyebilirim.Bu iki yöntemle,çeşme suyuna oranla çok daha az kireç olduğundan eminim.Deneme yanılma yöntemi sağolsun..
|
Sizin dediğiniz yöntem, sanırım sudaki kloru bertaraf etmek içindi.Kireç içinse bildiğim kadarıyla mutlaka suyun kaynatılıp dinlendirilmesi gerekiyor.