![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
|
Hem geç kalmış bir cevap , hem de o kadar profesyonel tavsiyenin üstüne ne kadar uygularsınız tartışılır tabi.Ama benim de çorbada tuzum olsun istedim.Tatlı su akvaryumlarına karşı çok merakım var ve yaklaşık 15 yıldır akvaryum hobisiyle ilgileniyorum.Kireçli su sorunuyla çok karşılaştım ve en pratik en masrafsız yol olarak şunları söyleyebilirim: 1)Suyu geniş ağızlı bir kovada en az 24saat kadar dinlendirmek. 2)Kovaya konulacak suyu küçük bir kaseyle mümkün olduğunca yüksekten tekrar tekrar kovaya dökmek. Bilimsel açıklaması nedir bilmiyorum ama halk ağzıyla "oluşan kabarcıklarla ilgili birşey" diyebilirim.Bu iki yöntemle,çeşme suyuna oranla çok daha az kireç olduğundan eminim.Deneme yanılma yöntemi sağolsun.. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
Şehir: izmir
Mesajlar: 248
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
|
Evet haklısınız..Dikkatsizliğimin kurbanı olmuşum.Mesajınızı okumasam farkına varmayacakmışım,teşekkürler.Arkadaşlar yazdıklarım klorla ilgiliydi.Tekrar pardon.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
saf su kaynakları
Mesleğim gereği fazla detaylara ve förmülasyonlara gir bu konuyu sıkıcı hale getirmeden herkesin yaralanabileceği birkaç değişik saf su temini için ilk mesajımı yazıyorum,öncelikli kolay yöntemler 1- yağmur suları 2-4 alman sertliği 2-her marka doğal kaynak suları veya ambalajlı içme suları max 5 a.s. 3-kaynatma yöntemi ile sertliği oluşturulan CaCO3 ve MgCO3 çöktürülmesi 4-Su arıtma cihazları reçine dediğimiz (Sodyum Alimüna Silikat) ile iyon değişimi ile sertliği giderir.Ancak belirli bir kullanım süresinden sonra dejenere olan reçineyi tuz marifetiyle rejenerasyona tabi tutmak gerekir.Bu işlem sonucunda reçinenin çok iyi temizlenip NaCl ün ortamdan uzaklaştırılması zorunludur. 5-Buz dolabınızdaki buzun çözülmesi ile oluşan suyun sertliği bizzat benim tarafımdan ölçülmüştür. 2-3 alman sertliği 6-Bulabilirseniz sodyum tripoli fosfat, sert suda azar azar eriterek suyun bulandığını gördükten sonra su berraklaşıncaya kadar eritilmeye devam edilir,berraklaşınca kesilir.Sürekli karıştırılmalıdır.Sonuç 0 sertliktir. Ülkemizdeki şebeke içme sularımız bölgelerimize göre 15 alman sertliği ile 50 alman sertliğine çıkabilmektedir.Bu değerlere göre yukardaki değerlerin ne kadar düşük olduğu görülmektedir.Herkese iyi çalışmalar. |
|
|
|
![]() |
|
|