agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2767Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-11-2011, 11:25   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Evde Nar Ekşisi Yapımı

Name:  nar ekşisi (11).jpg
Views: 1389
Size:  39.3 KB

Odun ateşi maliyeti düşürür. 4 saatten fazla kaynatılır. Kazanın içine yumruk kadar temiz ve ateşten _sert_ etkilenmeyen bir taş konur. Bu nar suyunun kabarmaması içindir.

Name:  nar ekşisi (15).JPG
Views: 1295
Size:  52.6 KB

Ara sıra bakılır. Daha olmamış...

Name:  nar ekşisi (17).JPG
Views: 1303
Size:  56.5 KB

Şimdi olmuş. Kazanın içinde şıranın köpükleri kızarmaya başlamıştır aslında... Bir tabağa bir kaç damla konur. Tabak yan getirilir. Damla aşağıya yavaş yavaş akar ve tabakta iz bırakır. Bu olgunluk kıvamıdır.

Name:  nar ekşisi (22).jpg
Views: 1305
Size:  52.1 KB

Kazanda böyle görünür.

Name:  nar ekşisi (24).jpg
Views: 1291
Size:  46.6 KB

Çelik tencerede böyle...

Soğuduğunda cam kavanozlara alınır.

Nar ekşisini salatalarda severim. En çok da ekşili kuru börülcede ya da kuru fasulye pilaki de...

Kuru börülce veya kuru fasulye haşlanır. İçine ince kuru soğan doğranır. Zeytin yağı ve nar ekşisi konur.

Afiyet olsun.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025