View Single Post
Eski 03-11-2011, 11:25   #475
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Evde Nar Ekşisi Yapımı

Name:  nar ekşisi (11).jpg
Views: 1389
Size:  39.3 KB

Odun ateşi maliyeti düşürür. 4 saatten fazla kaynatılır. Kazanın içine yumruk kadar temiz ve ateşten _sert_ etkilenmeyen bir taş konur. Bu nar suyunun kabarmaması içindir.

Name:  nar ekşisi (15).JPG
Views: 1295
Size:  52.6 KB

Ara sıra bakılır. Daha olmamış...

Name:  nar ekşisi (17).JPG
Views: 1303
Size:  56.5 KB

Şimdi olmuş. Kazanın içinde şıranın köpükleri kızarmaya başlamıştır aslında... Bir tabağa bir kaç damla konur. Tabak yan getirilir. Damla aşağıya yavaş yavaş akar ve tabakta iz bırakır. Bu olgunluk kıvamıdır.

Name:  nar ekşisi (22).jpg
Views: 1305
Size:  52.1 KB

Kazanda böyle görünür.

Name:  nar ekşisi (24).jpg
Views: 1291
Size:  46.6 KB

Çelik tencerede böyle...

Soğuduğunda cam kavanozlara alınır.

Nar ekşisini salatalarda severim. En çok da ekşili kuru börülcede ya da kuru fasulye pilaki de...

Kuru börülce veya kuru fasulye haşlanır. İçine ince kuru soğan doğranır. Zeytin yağı ve nar ekşisi konur.

Afiyet olsun.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön