![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Bu çiğdemler çok güzel görünüyor. Doğal ortam da mı bilemiyorum bana öyle geldi.Terk edilen bir yerde, gelecek yıl soğanlarını kazıp isteyenlere göndermeyi düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sağ olun Sn. Üzüm. Annemin elleriyle besleyip büyüktükleri için' hadi yediniz de neden işkence yapar gibi yoldunuz, parçaladınız tarlanın yerlerine gömdünüz, bu kadar ne istediniz' sözleri zoruma gitti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Halil bey geçmiş olsun , Tavuklarla ilgili çok güzel bir hikaye okuyorum derken ; hikaye birden felaket haberine döndü. Gerçekten hazmetmesi zor bir olay , tekrar geçmiş olsun diyorum . senin canın sağolsun. saygılarımla ,hoşçakal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Aslında üçlü bir çeteymiş, bir tilki iki vahşi köpekten oluşan. Çok ilginç. Tilki ve vahşi köpek işbirliği. Ve vahşi suçlardan oluşan kabarık bir suç dosyası. Anlatılanlar inanılır gibi değil. Avcılık hayatlarında yaptıkları tek hata bir avcıya tesadüf etmeleri. (bunu taşıdığı tarihsel genlerinden bilmeliydiler) Elde var bir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Aslında tavuk yetiştiriciliği ile ilgili güzel bir yazı dizisi düşünüyordum. Nasip olmadı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Geçmiş olsun Halil Bey; Bence de gelincik ya da sansar. Tilki, aşağıdan tünel açar diye bildiğim. Başıboş aç köpekler olur mu ki acaba? O kadar evrim geçirdiler mi? Köyde, tavuklara saldıran köpekleri, kuduruk diye anında vururlardı eskiden. Siz vaz geçmezsiniz. 15 tane tilkiye, 35-40 tane de kendinize ayırırsınız bundan böyle. Kolay gelsin inşallah. Sizin gibi rahat bakmaya çalıştım. Annenizin ellerinden öperim, Cümleten Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir tilki önceden girmiş. İki başı boş vahşileşmiş köpek arkasından girmiş. Bir çeşit işbirliği... Buna benzer vakalar çok yaşanmış çevrede. Ben başıma gelince yeni duydum. Bu gün sabah tarlanın içinde bir vahşi köpek ağzında tavuk ile görülmüş. Üç yetişkin pilicin kafasını koparıp ayrı ayrı yere gömmüşler. Birini almaya gelmiş. Almış gitmiş... Ben köy kahvesinde otururken biri daha geldi. Gömdüklerini arıyordu. Ağzı kan içindeydi. Zaten geleceğini biliyordum...!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Halil bey çok geçmiş olsun. Nasıl bir duygudur ben çok iyi bilirim. Zamanında bizimde 52 tane tavukla horozumuzu sansar bir gece içinde tarumar etmişti. Sabah annemin çığlıklarıyla yerimizden fırlayıp korkunç manzarayla karşılaşmıştık. Hala zavallı tavuklar gözümün önünden gitmiyor. Annenize hürmetlerimi gönderiyorum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Halil Önen; geçmiş olsun. Yaşadığınız duyguyu çok iyi biliyorum ben de. Baharda 12-13 tavuk, çok kısa sürede, aç kalan köpekler tarafından parçalanmıştı, kuluçka makinesinde çıkartıp büyüttüğüm hayvanlar hem de. Mutlaka güvenlikli kümes yapmak gerekiyor. Ne zaman zarar verecekleri hiç belli olmuyor, son bir haftada 3 kere tilkiyle adeta burun buruna geldim, neredeyse alışacak bana. Tekrar geçmiş olsun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi çok daha sağlam kümes yapmak şart oldu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2008
|
Sayın Halil Önen, Çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede yerine yenilerini gelir. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. Meyvelitepe' nin dediği gibi her yetiştirilen tavuk ailenin bir bireyi gibi oluyor. Arkadaşlar da takılıyor; 'tavukları organik yetiştirmeseydin bunlar başına gelmezdi' diye takılıyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-12-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bazen öyle uzun ötüyor ki nefesi yetmiyor herhalde, poposunu üstüne düşüyor. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey çok geçmiş olsun. Alıntı:
Tatilimizin bir kaç gününü geçirmek için uğradığımız küçük bir tesis var, özellikle bahçesi için gidiyoruz. Bir gün işletme sahibi bahçe kapısının yanında bir işle uğraşırken, şeftali satıcısı gelmiş, işletmeci Bey de "Asya'ya gösterin, o anlar." diyerek buyur etmiş. Satıcı içeri girmiş, bakmış bir bayan oturuyor (O da işletme sahibi ) "Asya Hanım, bu şeftalilere siz bakacakmışsınız" demiş. Kadıncağız şaşırmış, "Asya ben değilim, buradaki at" demiş. Birbirlerine bakakalmışlar. Asya'ya şeftali uzatmışlar, at iştahla kasaya yanaşınca İşletmeci Bey "Tamam alıyorum." demiş. Tarım ilacı olan meyveye bu kadar iştahla yaklaşmıyormuş Asya. Belki sizinkiler de bu kadar doğal olmasaydı, bu kadar çabaya gerek duymazdı haydutlar. En dokunaklı da annenizin üzüntüsü geldi, tekrar geçmiş olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bazen atlar köyün çeşmesinden su içmiyorlardı. Burnuyla suyu karıştırıyor ama içmiyorlardı. Bunu çok merak ediyorduk. Bir arkadaşın dikkatini çekmişti; köyün deposuna klor veriliyordu su ve borular temizlensin diye. At klorlu suyu içmiyordu. Ama biz içiyorduk. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Zaten geleceğini biliyordum...!!! Elde var bir.. Sırasını değiştirdim, ama sonuç sanırım değişmedi ![]() Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Değişmedi.... 1+2=3 2+1=3 evet, sıra değişse de sonuç değişmiyor. Ama (3) bir sonuç. Kesin ve durağan ve de o kadar dogmatik. Genelde duygular ötelendiğinde ortaya çıkıyor. Aslında; 1+2=1+2 ya da 2+1=2+1 dir. (ortada (3) yok.)...bu sonuç daha yaratıcı ve ucu açık geliyor bana... Saygılar efendim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Alıntı:
Halil Ağabey, gerçekten üzüldüm, geçmiş olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Köpeğin biri yakalayıp gömdüğü tavuklardan birini almaya geldi ertesi gün... Son gelişiydi. Tilki ise benden sonra köye girdi. Yengemin tavuğunu kapmış götürürken ağzından attırmışlar. Ertesi gün yine bir tavuğa boğdu. Bu son boğuşuydu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar efendim, Ne diyebilirm ki? Matematik/gerçek/sonuç = Felsefe ve edebî.. vb. için dahi geçerli. Güzel ifadeniz karşısında teslim oldum efendim. Saygılarımla lütfen. Doğa, 3' ü önüne (-) koyarak algılarsa, tepkisi ne olur acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sayın Zafersu; Bende inanıyorum çözüm bulacağına. İhtimal mi acaba dedim sadece. Halil bey' den korkan köpekler, başkalarının tavuklarına mı gider, doğa; köstebekleri mi arttırmak ile cevap verir..vb.(Tilki, kurt, sansar..düşünmek bile istemiyorum) Saygılarımla lütfen. Çok sevdiğim saydığım uygulamasını aynen uygulayacağım Halil Bey' e ithaf.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlginçtir tilkilerle işbirliği bile yapıyorlarmış. Başıma gelince öğrendim. Köpeği kovalayan tilki bile görmeye başladık. Gelecek bahara köye sizi ve Meteyi beklerim. Köyümü seveceksiniz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Sayın Halil Önen; Geçen gece tavukların akibetini anlattığınızı ilk okuyanlardandım belki. Çok üzüldüm. Ama klavyede bir sorun vardı tuşlar basmadığından bir türlü üzüntümü ve geçmiş olsun dileğimi yazamadım. Derken dün de mouse veda etti. Ne olduysa bu aralar? Oğlanın klavyeyi ve mouse'u istedim oğlan naz etti. Babası oğluna bağ vermiş, oğlu bir salkım üzümü vermemiş hesabı. Bugün ikna ettim de yazıyorum. Yazınızı okuduğumda gerçekten çok üzüldüm. İçten üzüldüğüm zaman burnum sızlar, gözlerim dolar... Annenizin üzüntüsünden inanın burnum sızladı. O derece etkilendim. Ne de olsa hepsi bir can ve hepsinin huyları bile apayrı, bağ kurduğumuz kendi ellerimizle büyüttüğümüz canlılar... Eşime bahsettim, Halil Önen'in kümesine tilki gelmiş, tavuklar mahvolmuşlar dedim. Eşim de tavukların akibetine çok üzüldü. Meğer sizi tanımıyormuş, üyelerin bahçelerinde olmadığınız için gözünden kaçmış. Halbuki ben hep yaptıklarınızdan bahsediyordum. UBYİ de takip ettiğim ve çok şey öğrendiğim üç kişi var. Halil Önen ve Lilium ve Meyvelitepe dedim. Karakter olarak ta çok iyi insanlar olduğunuzu bahsetmiştim... İnsanların ruhu yazılarına yansıyor. Ona dayanarak söyledim. Eşim Meyvelitepeyi önceden biliyordu. Sayın Liliumu ceviz soyma makinesi ile öğrendi. Bayağı bir inceledik. Kendisi bizim gözümüzde bilim adamı gibi değerli. Yaptıklarına gıpta ile baktık. Eşim, sizin sayfalarınızı da inceleyince harikaymış, tam kafa dengi insanlar dedi. Burada açık açık yazdım diye kızar mı bana bilmem ama gerçekten aranıza katılmak gibi ( bilgi alışverişinde) bir hevesi var. Bu aralar ısrarla bahçeyi paylaşacağız ve herkes kendi yaptıklarını yazacak. Ben de insanlarla iletişim kurmak istiyorum diyor. Ne yapsak acaba? Kendime bir rakip mi çıkıyor. ![]() Latife bir yana size geçmiş olsun diyorum. Tavuklarla yeniden bir başlangıç yapmanızı ve bizi bilgilerinizden mahrum bırakmamanızı diliyorum. Alacağınız yeni önlemlerle siz her şeyin üstesinden gelirsiniz. Kolaylıklar diliyorum. Sağlıcakla Kalın... Annenize de ayrıca hürmetler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu tatlı bir rekabet olur, tarlanın yarısı da eşinizin olur... Bakmışsınız ubyi de bahçe açmış hem üretiyor hem satış yapıyor. Neden olmasın? ![]() Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ağbimiz Halil bey, çok geçmiş olsun. Bahçenin sevimli bekçilerinin akibetini okuduğumda, aklıma annemin binbir zahmetle yetiştirdiği tavuklarının, gelincikler tarafından kaç kez katledildiği geldi. (Siz büyük ihtimalle biliyorsunuzdur, buralarda geliciklere "Aslı Gelin" derler). Gelinciklerin yaptığı katliamın bir kötü tarafı da, öldürdükleri tavuk ve piliçleri yememeleriydi. Boğarlar ve dalga geçer gibi oraya yan yana sıraya dizip, öylece bırakırlardı. Kaç kez şahit olmuştum bu olaya. Galiba yeni bir tavuk kolonisi kuracaksınız. Şimdiden kolay gelsin. (O tilki, çiftçi Halil ağbi ile karşılaşır ama avcı Halil ağbi ile karşılaşmaz umarım). |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bizde gelincik sorunu pek olmuyor. Ama civcivlere bazen zarar verebiliyor. Gelincik de tam bir katil dediğiniz gibi. Tavukların olduğu yerde yüksek ağaç varsa gelincik tehlikesi genelde oluyor. Civcivler köyün en güzel ve verimli yerli tavuklarındandı. Ema'lı kepek _ bukaşi_ çok iyi gelmiş iyi beslenmiş hiç hasta olmamışlardı. Suyuna da ema döküyordum biraz. Evet bir tavuk kolonisi kurmayı düşünüyorum. Doğal beslenen. Öyle bir sistem kurmalıyım ki; tavuklar yanlarına birkaç gün uğramadan beslenebilmeli ve korunabilmeli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|