View Single Post
Eski 04-11-2011, 19:46   #480
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gtatas Mesajı Göster
Halil abi çok üzüldüm.Tabiatta o kadar hayvan varken hazıra konmalarına çok kızıyorum ama elden birşey gelmiyor.Sadece çok müthiş korunaklı bir yer yapmak gerekiyor.Baya betonerme tuğlalı sıvalı filan bence.
Tabiat o kadar garipki muhabbet kuşu üretiyorum 6 dönüm tarla içine 2 tane 25 m2 lik kulübe yaptık.Çok korunaklı ama bu sefer gelgelelim tarla fareleri ile başımız belada ekonomik sıkıntıdan gaz betonu sıva kaplatmadım onlar da maşallah peynir gibi yiyorlar gaz betonu ve hayvanlarıma zarar veriyorlar.
Yani malımızı düşmanlardan ne yapıp edip korumalıyız.
Sayın gtatas sağ olun. Dediğiniz gibi iyi korunaklı yer yapmak şart oldu. Muhabbet kuşu ürettiğini yeni öğrendim. Zevkli bir uğraş olmalı.

Çocuklar küçükken bir muhabbet kuşu almıştım onlara. Evin her yerinde dolaşan bir sevimli bir şeydi. Gerçekten evde muhabbete sebep olmuştu. Onu çok sevmiştik.

Sonra yine çocukları isteği ile köpek yavrusu aldık. Çocukların ilgisi ona yönlendi.

Yaz günüydü kuşu balkona aldık, çocuklar. İki gün sonra ölmüştü. Öğrendik ki ilgisizlik ya da ilginin azalması muhabbet kuşun ölüm sebebi olabiliyormuş.

Ayrıca:
Bunu duyduğum iyi oldu, gazbetonu tarlanın bazı yerlerinde tava yapmak için kullanmayı düşünüyordum. Farelerin yediğini bilmiyordum.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön