![]() |
|
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Salamura sularıyla oksidasyonun etkilerini bastırmak.
Alıntı:
Benim 250gr tuzu küçük bir toprak parçasına doğrudan karıştırışmış olarak algılanmış ve sözünüzdeki endişelere sebeb olmuştur. Sizin bilgeliğinizden şunları beklerdim, bu tuz miktarı ile aynı oranda sirkenin eklenmesi ile 5litre su içinde hazırlanan bu salmuraya denk gelecek sebzenin ilave edilerek fermantasyona tabi tutulmak için hava boşluğu alınmış bir kaba konularak güneş almayan kuytu bir noktada sebzeleri daha sonra kullanımına uygun hale getirme işlemi olarak halk arasında turşu kurulmada etken madde aktivatör olarak kullanılmştır. Bu tuzun fermantasyon sürecindeki değişikliklerini ortaya koyan paylaşımlar içinde bu salamuranın öncelikle 1ton civarındaki kompost oluşumundaki açık ortamdaki oksidasyonun etkilerinin bastırılması yönündeki bu salamuranın işlevini açıkladıktan sonrada, kompostun olgunlaşma sürecine katkılarını vede dezavantajlarını açıklıyarak, bu salamura içerikli kompostun uygulanacak toprak örtüsüne yaptığı katkıları ve de endişe edilecek sonuçları dile getirerek yerinde bir paylaşım örneği ile uygulamanın yorumunu tamamlamış olsaydınız, sizede yakışan bu olacaktı. Yargıda bile bir vakanın bütün yönleri ile alınarak karar çıkıyor, evet konumuzda tuzun etkileşimleri varsa hem iyi yönlerini hemde kötü yönlerini ortaya koyarsak bu olaydan çok yönlü faydalar sağlarız, kanati içinde bu uygulamalarmı forumlarda paylaşarak sonuca gitmekti maksadım, buradaki hatalı davranışımın bilgilerini açıklamanıza hiç bir itirazım olmaığı gibi beni bu konuda aydınlattığınız için de şükranlarımı bile sunabilirdim. Herne kadar müspet veya menfi kanaat edinmesemde katılımlarınız için teşekkürlerimi sunarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|