Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi amatör hobici
Sn.epsody,
Zahmetler oldu teşekkürler.
|
Zahmet ne demek, Sayın amatör hobici benim için zevkle yaptığım şey ben topraklarla olan çalışmalarımı sizlerin bilgilerinizle paylaşarak tecrübelerimle olgunlaştım, ben paylaşımlarıma karşı paylaşım beklemekteyim, ayrıca ilgine teşekkür ederim, paylaşarak bilgilerimiz daha netlik kazanmaktadır, sevgilerimle.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi armedangel
Benimde değişik bir kompost çalışmam var, ancak halen sonuca ulaşmış değilim,
yazlıkta yabani otları temizlemek için çim motoru aldım( hani bebek arabası gibi olanlardan), sonra farkettimki tamamen parçalayıp cıkartıyor, ve kapalı bir yere koyunca hem ısı üretiyor, hemde gaz çıkışı oluyor,
sonraki teori bunu ağaçların altında bir yere öbek olarak yığdım, ama agustosta yaptığım yığın halen çürümedi, bunun üzeride biraz araştırdım, çürümeyi hava sağlar diye bir teori buldum, 2 haftada bir karıştırmaya başladım, henüz 3 kere fln karıştırmama rağmen çok iyi bir çürüme olmadı, ama biraz daha karıştırmayı planlıyorum.
su ile ıslatma ihtiyacını ise açık havada olduğu için yağmur ie karşılıyorum.
seneye ise işi biraz geliştirip, 100x100x60 lık bir çukur kazmayı ve içine tıkıştırmayı planlıyorum. sonuçlardan bilgilendiririm.
|
Arkadaşım armedangel; yaptıklarını bizimle paylaşmanı takdirle karşıladığımı bilmeni isterim, bu şekilde devam ederseniz çalışmalarınızdan sonuca gitmek zor olmıyacaktır, bizlerde bu paylaşım sayfalarından gereken desteği sağlarkende senin çalışmalarında bizim çalışmalarımıza destek bilgiler sunacaktır.
Arkadaşım anlatımlarından çıkardığım anlam, sen bu çim kırpıntılarını malç olayında değerlendirmek istemişsin, yanlız bunları biraz önce kurutarak nemini uzaklaştırman daha yerinde olacaktır, şunuda unutmamalısın ki bu çim kırpıntılarını sererken ağaç gövdesine değirmemen gerekecektir.
Ben malç başlığında bu konuyu tüm ayrıntılar içinde açıkladım, atıklarını çukurda kompost yapımında acelen yoksa en ideal bir yöntem, işin önemi orgaik atıklarımızı toprağa kazandırmak olmalı, çalışmaların iyi yönde size kolaylıklar diler başarılarınız daim olsun sevgilerimle.