Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi amatör hobici
Sn.epsody,
291 nolu mesajda turşu sularının oksidasyona karşı kullanılabileceğini belirtmişsiniz. Merak ettiğim bir husus var turşu tuzları tuzlu olduğundan tuz toprağa veya bitkiye zararlı değilmidir. Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olacağım.Şimdiden teşekkürler.
|
Arkadaşım amatör hobici; başlığa ilgi gösterip takip etmen paylaşımlara yeni katkılar sağlamaktadır, burada söz konusu oksidasyon olunca tuzun topraklara olan olumsuz etkileri daha az önem taşımaktadır, burada turşu salamurasında etken maddeler organik maddeyi tuzun fermantasyonu ile alkole dönerek doğal antibiotik etki sağlamaktadır.
Genelde tuzlar toprağın ph'nı aşağılara çekme eğilimi gösterirler, aynı etkiyi uygulanan gübrelerde de görebiliriz, bitkilere uyguladığımız sulama suları ile bu durumu nötr hale getirebiliriz, burada bizim yapacağımız önceliğimiz topraklarımızın organik özelliğini arttırarak topraklarımızı etkin olan mikro organizmalara hakim kılmak olmalıdır.
Sonuç olarak turşular havasız ortamda oluştuklarından, salamura içinde de fermantasyon bakterilerinden laktik asit bakterileri ürüyerek bu bakteriler topraklarımızdaki oksidasyonun bozucu etkilerine karşı kullanmamızla topraklarımızın yapısını gelişme yönünde aktif hale getirebiliriz.