Sayın bernacyhn
Pet şişe katı malzeme doldurmak için zor olacaktır. Sn. Sarıcan'ın önerdiği yoğurt kabından düzenek bana epey kolay ve kullanışlı geldi.
Hortum için eczaneden gidip "Serum Seti" alabilirsiniz. Kimisi bedava veriyor, kimisi 50 kuruş kimisi 75 kuruş kimisi de 1.5 TL aldı benden. Bir standardı yok yani.
Serum setinin bir ucunda iğne, diğer ucunda da bir genleşme haznesi mevcut. Ben genleşme haznesini çok iyi kullanamadım. dolayısı ile kesip atıyorum. Kalan hortumu ikiye bölüp bıçakla kesiyorum. Keserken 45 derece gibi bir açı ile keserseniz kabınıza hortumu sokarken daha kolay oluyor.
Sn. Sarıcan'ın öğrettiği gibi bir tane 2 kiloluk boş yoğurt kabını alıyorum. Serum hortumunuzdan biraz daha ufak genişlikte bir tornavidayı ateşte ısıtıyorum ve yoğurt kabının alt tarafına doğru bir delik açıyorum. Ateşte ısınan tornavida "çapak" bırakmadan yoğurt kabının plastiğini çok kolay ve düzgün deliyor. Sadece tornavidayı dik saplamaya ve elinizi titretmemeye gayret gösterin, zira metal sıcak olduğu için eğer eliniz titrerse kendi çapından daha büyük bir alanı eritebilir. Sırada hortumu kaba geçirmek kalıyor ki, eğer 45 derece açıyla kesip bir sivri uç yarattıysanız bu işlem de çok zor olmuyor.
Bir delik de yoğurt kabının kapağına açıyorsunuz. en çok özeni bu kapağa göstermenizi ve hatta biraz daha ince bir tornavida ile bu deliği açmanızı tavsiye ederim, zira potansiyel olarak hava sızıntısı en çok burada olabilir.
Malzemelerinizi koymadan önce Sn. Sarıcan içine su doldurarak bir sızdırmazlık testi yapın demiş. Ben bugüne kadar bu yöntemlerle hiç sızıntı gözlemlemedim.
Malzemenizi koyduktan sonra yoğurt kabının kenarlarından hava girişi/gaz çıkışı olmamasını sağlamak için bir streç filmden faydalandım. Tabi streç film olunca gaz tahliyesine engel olmasın diye hortumun streç filmden geçeceği yere ufak bir delik açıyorum.
Son olarak da Sarıcan'ın önerdiği ilk metod olan gaz tahliye borusunu bir 500 ml'lik su şişesinin kapağına açtığım iki delikten birinden geçirdim. Su şişesine suyu da daldırınca nargilemiz hazır oldu. Sarıcan mesajlarında bu su şişesinin yoğurt kabından aşağıda durması gerektiğini yazmamış, bir süre sonra bir baktım ki bileşik kaplar teorisine uygun şekilde su şişesinden yoğurt kabına su transferi başladı hemen nargileyi aşağıya indirdim.
Serum setinin içinde teknik adı sanırım "klemp" olan bir tane metal parça var. Onun yardımıyla da sıvı çıkışının olduğu taraftaki iğne ucunun biraz yukarısındaki bir hortum parçasını klemp yardımı ile sıkıştırarak bir nevi "açma kapama" düzeneği oluşturuyorsunuz.
Aşağıda resimleri ekliyorum, umarım yardımcı olur.
Genel Görünüm:
Üstten Görünüm:
Nargile:
Klemp: