View Single Post
Eski 19-02-2011, 21:26   #291
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Oksidasyonu baskılamada salamura suyu kullanmak

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Sn.Epsody, anladığım kadarıyla salamuradaki tuzun bir şekilde etkisiz hale geldiğini düşünüyor olmalısınız. Yoksa kendi elimizle toprağa tuz ilave edilmesini savunmazdınız.

Sn, MeyveliTepe; Anlatımlarım size kifayet etmediğini anlıyorum, Alıntıdaki açıklamalarına önce cevap vermeliyim, arkadaşım salamuradaki tuzun etkisinin fakındayım, bu etkiden oksidasyonun olumsuzluklarını giderme adına bu uygulamaların içindeyim.

Siz de biliyorsunuzki kompost başlıklarında oksidasyonun olumsuzlukları üzerine karşılıklı birçok mesajlaşmalar yaparak, kompost çalışmalarındaki görüş farklılığımız içinde soğuk kompost'un fermantasyon uygulamalarını paylaşımlara açtım.

Bu uygulamalar içinde oluşturduğum kompostu geliboludaki bahçemin toprağında uygulamaktaydım yetiştirdiğim bitkilerimde gelişmelerinin olumsuz etkilerini görmedim, resimlerini ile sizlerlede paylaştım.

Tuzun bitkiler üzerindeki besin alımlarını bozan toprak yapısında etkiler burada işlemiyormuydu, yoksa bu olumsuzlukları toprağımın yapısındaki organik zenginlikler engelmi oluyordu.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön