Tuzun Organik yapıdaki topraklarda tolere edilebilirliği.
Sayın doğasever, başlığa katılım göstererek samimi paylaşımlarına teşekkür ederim, siz gibi diğer arkadaşlarda tuzun topraklardaki önemine vurgu yapan dikkatlerindeki endişelerinize katılıyorum salamura sularının kompost üzerindeki oksidasyon etkilerini azaltma maksadıyla uyguladığım bu tür yöntemleri uzun süreden beri sizinlede paylaşmıştım.
Hatta bu uygulamalarımın topraklara olan etkisini ortaya konması açısından Epsody'nin geliboludaki bahçesindeki çalışmalar içinde de bahçemde yetiştirdiğim sebze meyve ve diğer bitkilerimin gelişmelerini ortaya koyan paylaşımlarda, bulunmuş güzelliklerin organik atıkların değerlendirme yöntemlerim içinde mütaala ederek bu güzellikleri açıklamaştım.
Salamurda ki tuzun topraklara olan etkilerini yadsıdığım çıkarılmamalı, tuzun bu olumsuz etkilerinin toprağın organik yapısında nasıl tolere edildiğinin sorusu ilede bu uygulamamı paylaşımlarda önermiş oldum.
Hobi maksatlı yaptığımız bu çalışmalar bundan böyle ciddi gözlemlere dayalı yapmamızın gereği içinde olduğumu bilincindeyim, ilk fırsatta bu uygulamalarımı aletlerle destekleme açısından bir Ec ölçer ile bir pH ölçer almak gereğine inanmaktayım.
Düzenleyen epsody : 24-02-2011 saat 09:21
Neden: Başlık ekleme
|