View Single Post
Eski 23-02-2011, 11:20   #293
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Salamuradaki tuzun etkileri.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Epsody,

Kendi toprağınızın tuzluluğunu arttırmak kendi bileceğiniz bir şey, isterseniz kürek kürek tuz serpin, kimsenin diyeceği bir şey olamaz. Ancak, başkalarına kendi elleriyle toprağa tuz ilave edilmesini tavsiye etmek doğru değil. Bakın, verdiğiniz örnek üzerinden çıkan hesap ortada ve sonuç küçümsenmemelidir. Böyle şeylerde çok dikkatli olmak gerek.
Topraklarda nacl risk sınırı nedir

Sayın MeyveliTepe, Topraklardaki tuzlanmanın önemine gösterdiğiniz ilgiye teşekkürlerimi sunmakla beraber, bu riskin belirtilmesini bir toprak içindeki risk yaratma oranını vermeden ortaya koymanız kabul edilebilir göremiyorum.

Size göre toprak yoğunluğu içinde nacl 'nin rakamsal bir oranı yokmudur zararlarını açıklaması yönünden, benim bu uygulama içinde aldığım ölçütü internet kaynaklarından 100/.5 baz kabul ederek uygulamaktayım.300mt2 alanda 20 cm toprak derinliğinin kütlesini hesap ederseniz, uyguladığım nacl nin bu toprak kütlesi içindeki yoğunluğuna ulaşırsınız.

Ben bu hesapları kaba olarak yaptığım kabul edersek, yetiştirdiğim bitkiler bu oran içinde risk sınırında görünmedikleri ortaya çıkmaktadır.

Düzenleyen epsody : 23-02-2011 saat 16:18 Neden: başlık düzenleme
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön