![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sardunyanın profesyonelleri nasıl oluyor bilmiyorum Sevgili Jezebel ![]() Profesyonelden kasıt çok uzun yıllardır sardunya yetiştiren insanlar ise o durumda da amatörlere haksızlık olur. Benim önerimdeki isim her ne kadar "Society" ise de, öyle "cemiyet" havalarında olacaksa ve herkesi kucaklayamayacak, bir kısım insanı dışlayacaksa, hiç olmasın daha iyi. "Iyy, sadece 1 tane sardunyası varmış şekerim, onu da yeni almış, bunun aramızda ne işi var?" diye düşünecek insanlar olacaksa hiç olmasın daha iyi ![]() Üstelik ülkemizdeki sardunyaseverleri düşünürsek çoğu "ev kullanıcısı" ![]() Elbette benimki sadece bir parça sitem "niye bir dernek yok?" ve bir öneri "neden olmasın?". Üzerinde daha çok konuşulabilir. Yalnız halihazırda facebookta dernek kurmuşlar ![]() Hatta aklıma ne geldi biliyor musunuz? Mevcut durumda var mı bilemiyorum ama bence menekşeci cenah da böyle bir şey yapmalı, kaktüs-sukulentçiler de ve mumçiçeği sevenler de ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir iş kolu gibi belki ama evet kastettiğim profesyonel yetiştiriciler, seleksyonerler. Gönül vermek yeterli gelmiyor bana. Ben de gönülden sardunyacıyım ama üreticileri de yanımıza almamız gerekiyor. Avrupa çiçekçilikteki Gönül hanımla bazen her hafta, bazen ayda bir görüşüyorum, kendisinden son derece güzel bilgiler alıyorum. Amatör sardunya sevdalıları kulübü kurabiliriz ama ![]() Hoyacıların kurduğu Hoya gönüllüleri gibi. Yurtdışındaki gibi yarışmalı, ödüllü, madalyalı sarduşlarımız olsun. Hep fikir, bunlarda bir dayatma durumu yok. Zaten tek kişinin isteği doğrultusunda şekil alamaz değil mi ![]() Çok fikir çıksın, ortak fikirler benimsensın. Profesyonelleri niye istiyorum onu da söyleyeyim, farz edin ağır bir paket ( fiyat bazında) ithal edeceksiniz, ama yetkiniz yok, kargo gümrükte kalacak, telef olacak... Ama o kargo Gönül hanıma gelecek olursa, veya ithalat izni olan diğer üreticiye, takılmadan zayiat olmadan gelecek. Ben böyle düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Profesyonel yetiştiriciler de gelsin amatörler de, herkes gelsin. Sadece burada şahsi olarak düşeceğim tek şerh ticari amaçla, potansiyel müşteri deposu gözüyle görecek üreticiler ve önceki mesajda söz ettiğim kanının mavi aktığını düşünen aristokratlar gelmesin. Bu dayatma gibi gelir mi bilmem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Alıntı:
Sevgili Cymbelina; Şu cümlene ne çok güldüm anlatamam ![]() ![]() İşin özüne gelirsek; Geranium-Pelargonium farkını ben ebay'de sardunya tohumu ararken farketmiştim. Normal top çiçekli sardunları geranium diye satarlarken, ceylan gözü (hatta gül sardunyayı da) dediklerimizi pelargonium diye satıyorlar. Ben soyuna sopuna bakmıyorum. Konu sardunya olunca "gel ne olursan ol yine gel" diyorum ![]() Not: Sardunya sevdalısı olarak bildiğim sayın hira ve alibaba' da var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Hira ve alibaba da eklendi listeye o zaman, onları tanımıyorum ama sizin referansınızla kayıt kabul ediyoruz ![]() ![]() ![]() Esasında ben açıkçası sardunya türleri içinde nasıl tarif edeyim, hani bildiğimiz klasik normal sardunyayı daha çok seviyordum. Hani bıraksan ağaç gibi olacak ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|