View Single Post
Eski 01-03-2014, 01:39   #2543
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sardunyanın profesyonelleri nasıl oluyor bilmiyorum Sevgili Jezebel) Profesyonel yetiştirici, seracı mı demek istediniz bilmiyorum ama benim söz ettiğim şey profesyonel yetiştirici olsun olmasın sardunyaya ilgi duyan ve seven insanların bir araya gelmesi gibi bir şey. Ama hani bu İngilizlerdeki gibi "royal" adı ve zihniyeti taşıyan bir şey değil.

Profesyonelden kasıt çok uzun yıllardır sardunya yetiştiren insanlar ise o durumda da amatörlere haksızlık olur. Benim önerimdeki isim her ne kadar "Society" ise de, öyle "cemiyet" havalarında olacaksa ve herkesi kucaklayamayacak, bir kısım insanı dışlayacaksa, hiç olmasın daha iyi. "Iyy, sadece 1 tane sardunyası varmış şekerim, onu da yeni almış, bunun aramızda ne işi var?" diye düşünecek insanlar olacaksa hiç olmasın daha iyi))

Üstelik ülkemizdeki sardunyaseverleri düşünürsek çoğu "ev kullanıcısı" Hatta Vita tenekesindeki sardunyasıyla mutlu olan insanlar. Yani buranın, kültürümüzün bir parçası. Ancak bilimsel araştırma, tarihi araştırma şudur budur kısmı da göz ardı edilmemeli elbette. Örneğin ben 18. yüzyılda elin batılısının sardunyayla ilgili ne yaptığını, hangi türü hangi ülkeye getirdiği bilgisine ulaşıyorum net üzerinden, oysa bizde kim, bırakın sardunyayı, herhangi bir başka bitkiyle ilgili ne zaman, ne yapmış bilemiyoruz. Zaten en büyük eksilerimizden biridir arşivciliğe ilgisizliğimiz.

Elbette benimki sadece bir parça sitem "niye bir dernek yok?" ve bir öneri "neden olmasın?". Üzerinde daha çok konuşulabilir. Yalnız halihazırda facebookta dernek kurmuşlar

Hatta aklıma ne geldi biliyor musunuz? Mevcut durumda var mı bilemiyorum ama bence menekşeci cenah da böyle bir şey yapmalı, kaktüs-sukulentçiler de ve mumçiçeği sevenler de Herkes bir fırka kursun

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön