Çok teşekkür ederim sevgili Yağmur, başka fikri olan varsa da onlar da paylaşsınlar lütfen. Sadece resim değil bilgi de paylaşmış olalım.
Tınlı toprağa "tınılı" toprak diyesim geliyor

Bendeki toprak da aynen örneğini verdiğiniz gibi, kuruduğunda taşlaşıyor, hatta kaymak gibi kabuk bağlayıp çatlıyor, hiç iyi değil, mutlaka karıştırmam gerekiyor kumla filan.
Ayrıca gelin hepimiz
sardunyanın hangi tür ph istediğini de tartışalım.
Bu arada, 5 numerolu soruma verdiğiniz cevap üzerine bir gugıl araştırması yaptım, kafam daha da karıştı, milyon tane şey okuyunca
Benim anladığı ikisi farklı şeylermiş, 1800lü yıllarda veya daha sonra işte iki tür bu iki isimle de anılır olmuş falan filan. Ancak ikisini ayırd etmek için çiçek yapraklarına bakın diyorlar. Bizim normal, klasik sardunya dediğimiz türde çiçeklerde
5 aynı büyüklükte yaprak var ya, heh işte o
"geranium" olarak geçiyor. Öte yandan, üstteki
2 yaprak daha yukarı doğru kalan 3 yaprak da aşağı doğru olanlar var ya - örnek sakız sardunyanın çiçek yaprakları - o da
"pelargonium" olarak adlandırılıyor. Ben de okuduklarımın yalancısıyım, buyrun inceleyin arkadaşlar, birinde çiçek resmi ile açıklamış:
Differences between Geraniums and Pelargoniums - GAPSWA
https://apps.rhs.org.uk/advicesearch...e.aspx?pid=338
Geranium - Wikipedia, the free encyclopedia
What is the difference between a Geranium and a Pelargonium? - Geranium
What Is the Difference Between Pelargoniums and Geraniums?
Ayrıca,
tohumları da farklı oluyormuş, tohum yapılarından da ayırt edilebilirmiş.
Görsellere de baktım, mavi ve mor geranium gördüm, öldüm bittim ben, aşık oldum
Ayrıca biz niye Geranium&Pelargonium Society of Türkiye gibi bir dernek kurmuyoruz? Biz de kuralım ve sosyetik olalım

Kuralım, sosyalleşelim, takastan takasa koşalım, herkes elindekini paylaşsın, bu dünya bize kalmaz, kefenin cebi yok dostlar